Segítség - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Megy a gőzös(2007)
HHWFórum > Off Topic > Filmekről
Szaki10
A cselekmény központi konfliktusa Bajusz János állomásfőnök és Körte Lajos vasutas "pusztai vendettája". A két figura engesztelhetetlen ellentététének hátterében az állomásfőnöki státusz iránti irigység áll. A pozíciót állítólag korábban Körte Lajos vasutas birtokolta és kifúrta a helyéről Bajusz János. Ráadásul a rossz körülmények között élő, szegény Körte vasutas kénytelen az igen rossz hírű fiát, mivel más nem alkalmazná, éppen Szakáll állomásfőnökhöz adni béresnek. Utóbbi is azért áll rá az üzletre, hogy az így még hierarchikusabb, sokszor megalázó szituációval ismét borsot törjön Körte vasutas orra alá. A fiú, Körte Kázmér viszont bosszút forral, és meggyőzi apját, hogyha béresnek áll az állomásfőnökékhez, belülről hamarabb tönkre tudja tenni Bajuszékat. Első "csínytevése" következtében kisiklik a falu mellett elhaladó kiemelt fontosságú díszvonat, ami az állam és az egyház számára is igen fontos "árut", a Barcikai Ősanyát szállítja, amit azért visznek körbe az országban, hogy lelket öntsön a népbe. A fiú bosszúhadjárata első fontos cselekedetének köszönhetően a díszvonat hosszabb időt a falu állomása mellett kényszerül vesztegelni. Ez a tény átrendezi a zárt világ erővonalait, a vonat utasai végképp fölborítják a falu és az állomás amúgy is ingatag rendjét.
Nemzet: magyar
Stílus: vígjáték
Hossz: 90 perc
Magyar mozibemutató: 2007. október 18.
Zozi
nem néztem még meg... és nem id fogom.... maradok az Indul a bakterháznál!
Szaki10
pedig yó kis film
Zozi
én elhiszem.... de akkor sem nézem meg... csökönyös vagyok ilyen téren
Biggie
Ez nem akar kicsit olyan folytatás szagu lenni?
Szaki10
na már megtalálható itt is ha letöltötte valaki írjon véleményt
kiscipo00
Megnéztem. Nem rossz, de nem dobtam egy hátast. Annyira azért nem jó.
abelmed
Szerintem is jó film. És már lehet tölteni végre. biggrin.gif
Rezukii
Én olyan ember vagyok, hogy a magyar filmekről nem jó a véleményem..kivéve a Magyar Vándor, meg az Argo, és a Kontroll..meg ezt a filmet agyonreklámozták idegesítősen marta a szemem, hogy nézzem meg, az ilyet nem szeressem. biggrin.gif
green
Csalódás volt, számomra...
Kolibri
Hát nagyot csalódtam benne, de lehet, hogy bennem van a hiba, mert az Indul a bakterház második részeként vártam sad.gif
Pedig imádom a magyar filmeket
Gagyika
...
Ne firtassuk. Voltak benne jobb?! poénok. De láttam már jobbat...
invalides
Nagyon gyenge film.
z78
Nekem jó volt.
kubu
Nekem is tetszett!
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.