Hát nekem nagyon bevált, finom .Eteti magát, és lehet rá inni is (ki mit az máskérdés, nekem az üditő is jó volt rá )
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg sertészsír
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
0,5 dl tej
kevés kristálycukor
2 db tojás
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
só
Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sertészsírral összedolgozzuk, majd belekeverjük a kovászt, a tejfölt és 1 tojást. Ízlés szerint sózzuk, majd a kétféle sajtot lereszeljük, és felét-felét a tésztába gyúrjuk.
A tésztát letakarjuk, és 30-40 percig hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk.
A rudacskák tetejét megkenjük tojással, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Végül 190°C fokos sütőben 10-20 perc alatt megsütjük
Egyszerű és hamar kész! Én nem mindig 2 fajta sajtbol csinálom egy fajtával is jó, és a sajt mennyiség is változik ki hogy szereti mennyi sajt van a tetején . Én jó sűrűn megszorom.[/size]
Érdemes kiprobálni akkár szilveszterre is
Hozzávalók:
1 kg liszt
20 dkg margarin
4 dkg élesztő
1 egész tojás
1 pohár tejföl vagy 2,5 dl tej
2 teáskanál cukor, só.
Az élesztőt megfuttatjuk a cukrozott langyos tejben. A margarint elmorzsoljuk a lisztben, majd belekeverjük a sót. A margarinos liszt közepébe mélyedést formázunk, beleöntjük a megfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojást, és összegyúrjuk. Egy órai kelesztés után nyújtjuk.
A kb. 5 mm vastag tésztát először 8 cm-es csíkokra, majd ezeket háromszögekre vágjuk. A háromszögeket, egyik oldaluktól indulva, kifli alakúra föltekerjük. Fém sütőlapon fél órán át kelesztjük, a tetejüket egész tojással megkenjük. Ízlés szerint ízesítjük, és díszítjük napraforgómaggal, dióval, szezámmaggal, köménymaggal vagy mákszemekkel. Változatok: föltekerés előtt a kiflicskékbe tehetünk kedvenc sajtunkból egy vékonyabb rudat, olajos halat vagy virslit. Az üres kiflikhez készíthetünk különböző krémeket is. Tejes, májkrémes, padlizsános, tejfölös, túrós változatok között válogathatunk.
Én dobnék hozzá egy kis szezámmagot, de ez már csak kiegészítő.
Ez tényleg jó dolog!
szotyolla
2008-01-01 14:12
Ahha ezt probáljátok ki leveles tésztval és rakjatok a közepére 1 egész virslit...Majd megkeresem a pontos receptet de nagyon ott van a szeren
A szezánmag sem rossz ötlet, vagy egy kis köménymag.
A virslisre meg kiváncsi vagyok bár mintha ettem volna már olyat:)
Kókuszcsók
Hozzávalók:
20 dkg liszt
kb. 13 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vanilincukor
17,5 dkg margarin
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Egy tálba keverd össze a hozzávalókat előszőr fakanállal majd robotgéppel. Sütőt melegítsd elő 180-200 °C-ra. Sütőpapírral kibélel tepsibe két kiskanál segítségével egymáshoz nem túl közel halmokat rakunk, kb 16 db fér el egy tepsibe, majd 10 perc alatt megsütjük. Érdemes figyelni, hogy a süti alja ne süljön meg nagyon. Ha kihűltek a csókok, olvasztott csokival díszíthetjük. A cukrot azért írtam kb-ra mert, ezt tegnap dobtam össze magamtól, és elsőre 10 dkg cukrot raktam bele, az kevés lett, utána viszont mérés nélkül öntöttem hozzá cukrot. Szóval kóstoljátok meg, hogy elég édes-e a tészta ennyi cukorral.
A szomszédaim szerint nagyon finom lett! :cookies:
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez:
Kattints ide!.