LV
0
 

szöszy

VIP
Utoljára online
2010.02.15.
101
1
16
datalinkek.com
Sütőtökkrémleves pirí­tott tökmaggal
Zamatos és gyors leves
Itt a sütőtökszezon és vele az egyik legfinomabb leves, melyhez nem kell órákat a konyhában töltened


sutotokkremleves_tokmaggal_1.jpg
Hozzávalók:
  • 60 dkg sütőtök
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagym
  • 1 csipet fehérbor
  • 1 csipet szerecsendi
  • 1 dl tejszí­
  • 1 liter húsleves-alapl
  • 1-2 evőkanálnyi olí­vaola
  • í­zlés szerint só

Elkészí­tés ideje:
30 perc
Elkészí­tés menete:
A tökkel kezdd! Hámozd meg, távolí­tsd el a magjait - tedd őket félre -, majd vágd minél apróbb kockákra. A hagymát is tisztí­tsd meg, kockázd fel. Egy mélyebb edényben, melyben majd elfér a leves, olvaszd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már üveges, jöhetnek hozzá a fűszerek és a tök, keverj rajta párat, majd öntsd fel a húslevessel.

Főzd a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő állagú, egy botmixerrel pürésí­tsd az egészet, ha túl sűrű lett, egy kis ví­zzel felöntheted. Ezután tedd vissza a tűzhelyre, keverd hozzá a tejszí­nt, és kész is a leves. A tökmagokat forró olí­vaolajon pirí­tsd meg némi só társaságában, és ezekkel fogyaszd a levest.

Ha fél óránál kicsit több időd van, próbáld ki úgy is a receptet, hogy a tököt előtte sütőben megsütöd
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!