Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Új jelszó igénylés itt!
 • Belépés / Regisztráció


  :::: Kereső ::::

  Köszi Köszi:  0
  Like Like:  0
  Dislike Dislike:  0
  • 2007-07-23 - 09:39
  • 2012-03-27 - 10:43
  • csont2
  • 193
  • 17805
  • PM a feltöltőnek
  • Hsz.
  • Barátnak jelölés
  Oldal: 11 / 20 ElsõElsõ ... 789101112131415 ... UtolsóUtolsó
  Eredmény: 101 - 110 (194) összesen
  1. Top | #101
   Moderátor
   Biggie avatara

   Van valamilyen állatod ?
   Csatlakozott
   06-01-31
   Utolsó látogatás
   Tegnap @ 16:24
   Életkor
   42 éves
   Hsz.
   1.392
   Téma
   233

   Van valamilyen állatod ?
   Ez is egy zaba gép, aszt mondtad Foxi lesz.
   Biggie=Criminalis

   Jelszó mindig: Criminalis vagy Biggie


  2. Top | #102
   Malik
   Vendég
   Malik avatara

   Van valamilyen állatod ?
   törölve! xxx

  3. Top | #103
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Van valamilyen állatod ?
   Originally posted by Biggie;28426
   Ez is egy zaba gép, aszt mondtad Foxi lesz.

   Kellene egy foxi is egyszerre kellene a 2 :D
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  4. Top | #104

   Van valamilyen állatod ?
   Nekem most lesz egy aranyhalam, vagy kínai harcos hal, lent az albiba...igénytelenek és azért mégis szép...hetente meg kiganyézom, meg megetetem! :)

  5. Top | #105
   tommy18
   Vendég
   tommy18 avatara

   Van valamilyen állatod ?
   nemrég halt meg a tengeri malacom...:S szegényke 8ővet élt a 6helyet,Fannikának hívtam...de nem toom milyen nemű volt... :)

  6. Top | #106
   Hozzászólogató
   Leandro avatara

   Van valamilyen állatod ?
   Csatlakozott
   09-05-23
   Hely
   London
   Életkor
   28 éves
   Hsz.
   30
   Téma
   0

   Van valamilyen állatod ?
   huhh van egy macska, egy magyar vizsla két törpe papagáj, illetve van egy halastavunk ott van koi-aranyhal és keszeg meg két akvárium diszhalakkal :Dremélem nem hagytam ki semmit

  7. Top | #107
   Hozzászólogató
   PUNKANDROLL avatara

   Van valamilyen állatod ?
   Csatlakozott
   09-05-23
   Életkor
   30 éves
   Hsz.
   46
   Téma
   1

   Van valamilyen állatod ?
   1 Kutya! Más nincs!

  8. Top | #108
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Van valamilyen állatod ?
   Na akkor tehát nem Bernipásztór lett és így utólag örülök is neki azért a Moszkvai őr kicsit komolyabb kutya :DNagyon szép Igor névre halgat 18.- án volt 9 hetes 9kg nyom olyan de olyan fogai vannak :DMár szépen harap és ma először látam rajta szt hogy támad,állitólag ez ösztönös ezeknél a kutyáknál nem kell csibészeltetni semmi :Dnagyon brutál. :D Apukája oroszországból való Iván 92 kg anyuka magyar Lujza 75kg :DRemélem Igor is lesz 90 kg :Dtömör gyönyör
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  9. Top | #109
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Van valamilyen állatod ?
   Pár kép Moszkvai őr itt kezdődik a kutya
   IME A MOSZKVAI ŐRKUTYA


   A moszkvai őrkutya robusztus, izmos felépítésű, kiegyensúlyozott idegrendszerű, őrzésre született, ám ha nem használjuk ki képességeit, legalább biztosítsuk részére energiái kiélését.
   Három fajta (szentbernáthegyi, kaukázusi juhászkutya, orosz foltos kopó) keresztezése útján hozták létre - a volt Szovjetunióban - ezt a kutyát, mely egyesíti a bernáthegyi nyugodt, csendes természetét a kaukázusi robbanékonyságával, fürgeségével, és az orosz foltos kopó a kiváló szimatával.

   A fajta-előállító keresztezésnek az volt a célja, hogy olyan új fajtát hozzon létre, amely egyes tulajdonságokban felülmúlja azt az eredetit, amelyekkel a keresztezési munkálatokat megkezdték. Az egész folyamat eredménye egy olyan kutya, amely vagy egyesíti az eredeti fajták sajátosságait, vagy olyan új tulajdonságokkal rendelkezik, amilyenekkel külön-külön egyik sem rendelkezett. Ez a típusú tenyésztési munka rendkívül nehéz, és csak jól szervezett bázissal rendelkező kollektíva érhet el eredményt. Ez a módszer nem kistenyésztőknek való. A tenyésztők túl azon, hogy egy kivételes fajtát kívántak létrehozni, szem előtt tartották a használhatóság szempontjait, vagyis, hogy az "elképzelt, megálmodott" kutya minden tekintetben állja meg a helyét, és alkalmas társa legyen az embernek. Ilyen a szerencse! Az új "fajta" kellően higgadt természetű lett, egykönnyen nem "gurult be" és nem tépte szét a lefogott segédet, még akkor sem, ha az illető határozottan ellenállt. Ilyen kívánalmak, követelmények formálták a fajtát, tegyük hozzá, nem is eredménytelenül! Mindent, amit tesz, teljes erőbedobással teszi. E kutya jó híre természetesen mindenfelé eljutott.

   Van egy fontos, tisztázandó kérdés: ha a moszkvai őrkutya eleinte emberek támadására lett kitenyésztve, hogyan tartható felelősséggel a mai világban? A válasz éppen az eredeti elképzelésben lapul, ugyanis már a kezdet kezdetén az orosz kinológusok nagy hangsúlyt fektettek e fajta idegrendszeri stabilitására, vagyis a legnehezebb pillanatokban is legyen képes nyugodt maradni, és engedelmeskedni gazdája parancsának. í–nállóan, utasítás nélkül cselekedjen, ugyanakkor alapos ok nélkül sohasem támadjon. Ez a kiegyensúlyozott idegrendszer és a harmonikus vérmérséklet teszi képessé a fajtát arra, hogy napjainkban remekül megállja a helyét - őrzőként és társként egyaránt.

   Noha kezdetben mindenekelőtt nagyszerű fizikuma és őrző-védő alaptermészete miatt alkalmazták, ám igen jó nyomkövetők is. Hihetetlenül erőteljes, mégis mozgékony, könnyen képezhető, engedelmes kutya, amely gazdája parancsára - ha a szükség úgy kívánja, önállóan is!- azonnal támad, és mindenáron megvédi annak életét. A tenyésztési programba csak a legjobb fizikumú és idegrendszerű egyedeket állították be. Azok a próbálkozások, melyek végül a mai nagyszerű kutyák kialakulásához vezettek, az irántuk rajongók legnagyobb szerencséjére már rögtön a folyamat kezdetén remek eredményeket hoztak: a kitűzött eszményi kutya elérését, az eredeti célra való tökéletes megfelelést. A fajta kitenyésztőinek érthető okokból másodlagos szempont volt vérvonalak kialakítása, sokkal inkább foglalkoztatta őket az eb teljesítőképessége. Vérbeli munkakutyákat vontak be a tenyésztésbe, eszük ágába sem jutott a kiállítási szempontok alapján összeválogatni a tenyészegyedeket.
   A moszkvai őrkutya hatalmas termete miatt sokan azt gondolják, hogy egy barátságtalan eb. Az igazság az, hogy megbízható és éber őr, ugyanakkor végtelen nyugodt és csöndes, melynek révén nagyszerű családtag válik belőle. A gyerekekkel nagyon türelmes és elnéző, szívesen aláveti magát minden játéknak. Nem akaratos, lesi a gazdájának még a gondolatát is. Az idegenekkel szemben általában barátságos vagy közömbös, s higgadtsága, türelme egészen addig tart, amíg veszély nem fenyegeti szeretteit, otthonát. Éppen ezért nem tanácsos az idegennek az ő jelenlétében túlságosan is hangoskodni, gesztikulálni, mivel jól fejlett természetes védőösztönével az ilyen megnyilvánulásokat esetleg családja elleni támadásként értékelheti, s védelmükre kel. Márpedig ezt aligha ússza meg valaki ép bőrrel! íltalában hasonlóan türelmes az idegen kutyákkal is. Amíg nem fenyegetik biztonságát vagy tekintélyét (mindkettő egyformán fontos számára), addig rendkívül elnéző fajtársaival. ím ahogy kikezdenek vele, azonnal ráront ellenfelére, és hatalmas erejével leszorítja. ím ekkor sem "veszti el a fejét", és a rövid úton kivívott győzelme után - anélkül, hogy komolyabb sérülést okozna, vagy kapna - gyorsan lecsillapodik. A magyarázat egyszerű: bár nem kötözködő, tisztában van erejével, ezért dominanciára tör. Nem tűri, hogy bárki megkérdőjelezze elsőbbségét.

   A moszkvai őrkutya - a legnagyobb termetű kutyák között - nagy tekintélyt vívott ki magának a tekintetben, hogy igen csekély probléma van vele, már ami az egészségi állapotát tekinti. Nagy termete nem párosul túlzott testtömeggel, ez előnyös a szív és keringési szervek szempontjából, így óriási fizikuma ellenére aránylag hosszú ideig (10-12 év) él. Fejlődése nagymértékben kiegyensúlyozott - ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag - táplálkozást követel meg.

   Bátor, vakmerő. Sajnos néhányan, akik ki akarták emelni még jobban e tulajdonságokat, hozzájárultak a fajtáról elterjedt véleményekhez, miszerint a moszkvai őrkutya nehezen kezelhető. Ez a vélemény csupán részben fedi a valóságot. Természetesen nem állítható, hogy a fajta bármilyen emberhez illik. Aki nem ért a kutyához, illetve nem ismeri ezt a fajtát, nem feltétlenül kell a moszkvai őrkutyával foglalkoznia. Határozatlan gazda keze alá nem való. Ez a kutya nem ajánlható lobbanékony természetű embernek, s a tekintélyt parancsolni nem tudónak.

   A fajta egyedeivel kapcsolatban sűrűn hangsúlyozzák, hogy különösen értelmes. Igényli, hogy gazdája ne csak szeresse, de el is ismerje őt. Éppen az elképesztő ereje miatt fontos, hogy idejében tanítsuk meg az alapvető tudnivalókra: a nagytestű kutyák esetében talán még hangsúlyosabb a városi körülmények közötti biztonságos közlekedés, a semleges helyzetekben idegenekkel szembeni nyugodt viselkedés elsajátítása. Lényeges, hogy fiatal korban kezdjük el a nevelését. A jó gazdának alaposan ismernie kell a kutya viselkedését, vérmérsékletét. Aki ezt nem veszi észre a 2-3 hónapos korú kutyájában, akkor 9-10 hónapos korában fog hirtelen rádöbbeni a tényre, miszerint a kutyája megpróbál főnökké válni, ami sajnos egyes esetekben sikerülhet is neki, amennyiben a gazda gyengekezű. Nem bosszantja a szomszédokat eszetlen ugatással, és néhány személyes ellenségét kivéve - amilyenek minden valamire való öntudatos kutya életében akadnak! - békésen megfér más kutyákkal, sőt az egyéb háziállatokkal is. Előfordul, hogy újból ki kell adnunk a parancsot. Ez a nagy eszű kutya ilyenkor arra vár, hogy hátha elfelejtünk az előzőleg adott utasításból majd bizonyos részleteket, melyeket nem kell végrehajtania. Rendszerint igaza is van!

   Az utóbbi időben ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a moszkvai őrkutya iránt. Elsősorban a megbízhatósága, a hihetetlen munkabírása, és az időjárási viszonyokhoz való maximális alkalmazkodása miatt népszerű. Végtelenül önálló, megszokta, hogy parancs nélkül is a legjobb belátása szerint cselekedjen. A rábízott területet, portát, vagyont vagy embereket minden körülmények között biztonsággal megvédi. Munka- és területigényes fajta, ezért nem való lakásba. A kertben való tartásnál is igényli a rendszeres és kielégítő mozgást, ami a csontozat, az inak, és ízületek teljes kialakulásának eléréséig csak olyan mértékű legyen, amit a kutya magától, játékosan végez. Ez után fokozatos terheléssel kialakíthatjuk a hatalmas izmokat, hogy felnőtt korára, egy csupa izom kutyát kapjunk. Ezt a kutyát - természetét és alkatát tekintve - őrzőmunkára teremtették, így őrizzük meg olyannak, hogy erre továbbra is alkalmas legyen!

   1988. óta a legeredményesebb címet elnyert kutyák között mindig szerepelt moszkvai őrkutya. Magyarországon az első nyilvántartott alom 1989-ben született!
   A Moszkvai Őrkutyások Baráti Köre (MOBK) 1991. szeptember 3-án alakult, melynek elnöke - a fajta honosítója - Füzessy János, a titkára Szatmári Katalin lett.
   1991. október 5.-én szakmai napot rendeztek a budapesti Strázsa Kutyakiképző Iskolában. A klubnapon vitatták meg a fajta standardját, majd rögzítés után átadták a MEOE Bírói Testület elnökének.
   1992. április 4.-én megalakult az Orosz Kutyafajták Klubja, ide tartozik a kaukázusi - a délorosz - a közép-ázsiai juhászkutya, a moszkvai őrkutya, valamint a különféle lajkák. Még ebben az esztendőben 118 db törzskönyvezett moszkvai őrkutya volt 71 ember birtokában.
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  10. Top | #110
   Hozzászólogató
   Atti avatara

   Van valamilyen állatod ?
   Csatlakozott
   09-03-15
   Életkor
   42 éves
   Hsz.
   17
   Téma
   1

   Van valamilyen állatod ?
   Macska,de most szeretnék egy kutyát is!

  Oldal: 11 / 20 ElsõElsõ ... 789101112131415 ... UtolsóUtolsó

  Téma információ

  Témát böngészõ felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Címkék ehhez a témához

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva