Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
 • Bejelentkezés / Regisztráció


  Oldal: 14 / 19 ElsőElső ... 4 12 13 14 15 16 ... UtolsóUtolsó
  Eredmény: 92 - 98 (128) összesen

  Téma: Futball Hrek

  1. #92
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Futball HÂÂ*rek

   Kizárással fenyegette meg spanyol tagszervezetét (RFEF) a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).
   "Ha a spanyol kormány nem hagy fel az RFEF befolyásolásával, az nemcsak az osztrák-svájci Európa-bajnokságról való száműzetést vonhatja maga után, hanem a klubok távolmaradását is a nemzetközi kupákból. Szükség esetén akár hat órán belül diszkvalifikálhatjuk a spanyolokat, ilyenkor ugyanis nagyobb hatalmunk van, mint az ENSZ-nek" - szögezte le Joseph Blatter FIFA-elnök.

   A madridi kabinet a közelmúltban felszóltotta azokat a sportszövetségeket - köztük az RFEF-et is -, amelyek versenyzői nem jutottak ki a pekingi olimpiára, hogy a nyáron tartsanak tisztújtó közgyűlést. A futballszövetség azonban ragaszkodik ahhoz, hogy csak ősszel hvja össze a soron következő tanácskozását.

  2. #93
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Futball HÂÂ*rek

   Az iráni labdarúgó-szövetség újrakezdi a keresést a válogatott új szövetségi kapitánya után, mivel Teherán szerint az eddigi "biztos befutó" Javier Clemente megszegte géretét, és visszatáncolt a tőle elvárt kötelezettségek teljestésétől.
   A helyi média keddi jelentése szerint mostanra fogyott el az iráni sportági vezetés türelme a spanyol szakember iránt, akinek szerződtetéséről január 23-án döntöttek, s a kontraktust szignálta is a kiszemelt, a szövetség azonban nem rta alá az együttműködés részleteit rögztő dokumentumot.
   Clemente néhány napja egy spanyol lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem kván folyamatosan Iránban időzni, hanem a saját házában fog lakni, Spanyolországban, és az aktuális mérkőzések előtt egy-két héttel utazik majd Iránba.

   "Nem kell folyamatosan a helysznen tartózkodnom azért, hogy elvégezzem a munkát. Időnként megnézek egy-egy mérkőzést élőben, a többit elég videón" - mondta.

   "Nem akarunk olyan szakvezetőt, aki a távolból irányt" - szögezte le ugyanakkor Ali Kafasian, a helyi szövetség elnöke a múlt hét végén, hozzátéve, hogy a szerződés értelmében az 57 éves szakember évente kétszer utazhat haza, ha viszont többször akar, minden egyes alkalommal engedélyt kell kérnie.

   "Hétfő éjfélig vártuk Clemente felelős válaszát, most más lehetőség után nézünk" - nyilatkozta az ISNA iráni hrügynökségnek kedden, ám szavait kiegésztette azzal, hogy még a spanyol szakember előtt sem zárult be minden ajtó, amennyiben változtat eddigi hozzáállásán.

   "Ha Clemente módost nézetein, s felhagy azzal, hogy a távolból iránytani akaró edző legyen, még lehet az iráni nemzeti válogatott szövetségi kapitánya" - mondta.

   Ami biztos: bárki legyen is a szakvezető, annak a 2010-es világbajnoki selejtezőkön kellene sikeresen átvezetnie az iráni nemzeti együttest.

   A válogatott éléről a tavaly nyári 킁zsia-kupa idején menesztették Amir Galenoeit, miután csapata a negyeddöntőben búcsúzott a tornától. Az iráni együttesnek azóta nem volt szakvezetője. Január 2-án az IRNA hivatalos hrügynökség azt jelentette, hogy a portugál Artur Jorgét nevezték ki, de a szövetség illetékes bizottságának döntését Ali Kafasian nem hagyta jóvá, mert szerinte Jorge "nem felelt meg a feltételeknek".

  3. #94
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Futball HÂÂ*rek

   Hernan Crespo elégedetlen - vagy ahogy ő fogalmazott: boldogtalan. Az Internazionale támadójának abból van elege, hogy rendszerint csak részszerep jut neki a nerazzurrik mérkőzésein.
   "Azt hiszem eléggé türelmes voltam, hét hónapig elrejtettem a szomorúságomat, pedig nem vagyok hozzászokva az ilyen helyzetekhez" - mondta a 32 éves argentin csatár, aki a nyáron sérüléssel bajlódott, ám felépülése után is csak ritkán, jobbára csereként jut szóhoz a cmvédő és listavezető milánói csapatban.
   "A szurkolók és a csapattársak mindent megtesznek, hogy értékesnek érezzem magam, én azonban nem tudom tovább viselni ezt az álarcot. Boldogtalan vagyok, semmi értelme ezt tovább titkolni. Már az előző szezonban is kevesebbet játszottam, de azt hittem, idővel javulni fog a helyzet."

   Az Inter edzője, Roberto Mancini szerint nem ő, hanem a júliusi Copa Americán elszenvedett sérülése "bünteti" Crespót, akinek még "javulnia" kell ahhoz, hogy újra teljes értékű legyen.

   "Legalább azt elismerte, hogy büntetve vagyok... Pedig tudhatná, egy csatárnak szüksége van a bizalomra. Szerintem igen is hasznára lennék a csapatnak, nemcsak a Bajnokok Ligájában, de a Serie A-ban is. Amúgy a minap megdöntöttem a rekordomat ebben a szezonban, 85 percet töltöttem a pályán. Micsoda szégyen, már február van!" - kesergett Crespo.

   Az argentin válogatott örökranglistáján a második legtöbb gólt jegyző támadó 2002 óta a tavalyi évet kivéve minden nyáron klubot váltott, de ahogy a helyzet alakul, nem lenne meglepő, ha a következő idényt már nem Milánóban kezdené.

  4. #95
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Futball HÂÂ*rek

   A brazil balhátvédet éveken keresztül posztja legjobbjának tartották a világon, köszönhetően a válogatottban és a Real Madridban nyújtott teljestményének. A királyi gárdától való távozását követően Roberto Carlos a török Fenerbahcéhoz igazolt, amellyel bejutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, és a védő még két évig szeretné folytatni pályafutását.
   - Mit gondol, még meddig futballozhat profi szinten?
   - Még két évig szeretnék játszani Törökországban, és utána befejezem a pályafutásom.
   - Miért hagyta ott az Internazionalét egy szezon után? ??gy érezte, hogy az olasz foci nem illik az ön stlusához?
   - Angol edzőnk volt, aki szélsőként akart szerepeltetni, én viszont inkább eredeti posztomon, balhátvédként akartam játszani, már csak a brazil válogatott miatt is. A távozásom inkább ennek volt köszönhető, nem az olasz játékstlusnak.

   - Nem gondolja, hogy még mindig szerepelnie kellene a selecaóban?
   - Ha a brazil válogatottnál gy gondolják, én készen állok. Ha meghvnának, azt mondanám, hogy csak a tétmérkőzésen szeretnék pályára lépni, a barátságos 90 perceken nem. Korábban sohasem volt sok szabadságom, most viszont élvezem, hogy ha a válogatott meccsek miatt nincs forduló a bajnokságban, akkor nem kell játszanom.

   - Ki a legjobb játékos, akivel valaha együtt futballozott?
   - Ellenfélként Luis Figóval gyűlt meg leginkább a bajom. Ami a csapattársakat, illeti, mindenképpen Zinedine Zidane-t kell emltenem. A játéka minden társa dolgát megkönnytette.

   - Mi a különbség Zico és Fabio Capello edzésmódszereiben?
   - Zico nem fektet olyan nagy hangsúlyt a futball taktikai aspektusára, sokkal több szabadságot ad a futballistáknak, és jobban kedveli a látványos futballt.

   - Szerepet játszott a Fenerhez igazolásában, hogy több honfitársa is szerepel az isztambuliaknál?
   - Igen, ez nagyon fontos volt, nem hiszem, hogy Törökországba szerződtem volna, ha nincs a Fenerbahcénál ennyi honfitársam. Igaz, nem csak a nemzetiségük számtott, hanem az is, hogy remek játékosokkal szerepelhessek együtt.

   - Milyennek téli a török futball sznvonalát?
   - A Fenerbahce szervezettsége egészen elképesztő, és akad néhány klub, amely hasonló sznvonalon van. De tény, hogy kevesebb a jó csapat, mint a spanyol bajnokságban, és maga a játék is kevésbé látványos.

   - Mit tart a pályafutása csúcsának?
   - Egyértelműen a 2002-es esztendőt, amikor a Real Madriddal megnyertem a Bajnokok Ligáját, a brazil válogatottal meg a világbajnokságot. Azt hiszen, egy ilyen év után meg kellett volna nyernem az Aranylabdát vagy a FIFA World Player-választást.

   - Hogyan lett önből balhátvéd?
   - Eleinte balszélsőként szerepeltem első klubomnál, az Uniao Sao Joaónál, de egyszer, amikor a balhátvéd megsérült, az akkori edzőm, akit Adalton Ladeirának hvtak, megkért arra, hogy húzódjak egy sorral hátrébb, én pedig vállaltam a dolgot. Ez 1988-ban volt, és azóta nem is játszottam más poszton.

   - Melyik volt a pályafutása legfontosabb gólja?
   - Azt hiszem, az 1997-es Tournoi de France-on szerzett szabadrúgásgól. Elég látványosra sikerült, és a róla készült felvételek bejárták a világot, ami jót tett a karrieremnek. Maga a mérkőzés nem volt fontos, de a gól óriási hatással volt a pályafutásomra. - Visszavonulása után szeretne edzőnek állni?
   - Igen, mindenképpen edző szeretnék lenni. Azt persze még nem tudom, hogy melyik csapatnál, majd meglátjuk, ki szeretne szerződtetni.

  5. #96
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Futball HÂÂ*rek

   A huelvai sportújságrók panaszt emeltek Bernd Schuster ellen, amiért a német vezetőedző faképnél hagyta őket a Real Madrid 3-2-es győzelmével zárult bajnokit követő sajtótájékoztatón és nagy dérrel-dúrral távozott.
   "킍gy nem viselkedhet a Real vezetőedzője" - szögezték le levelükben a felháborodottságuknak rásban is hangot adó médiamunkások, akik a királyi klub elnökénél, Ramón Calderónnál panaszolták be a szakvezetőt.

   Schuster a sajtókonferencián akkor vesztette el a türelmét, amikor következetlenséggel vádolták meg, szemére hányva, hogy mg korábban igenis brált brókat, ezúttal nem volt hajlandó minősteni a játékvezető ténykedését.

   A kérdésfelvetést provokációként megélő, s a teremből viharosan távozó német trénertől azt tudakolták (volna) a zsurnaliszták, hogy mit szól a három piros laphoz - amelyből egyet madridi, kettőt pedig Recreativo-futballista kapott -, és a szerintük leshelyzetből esett első Real-gólhoz.

  6. #97
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Futball HÂÂ*rek

   Bert van Marwijk lesz a júniusi osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságot követően a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
   A Feyenoord 55 éves vezetőedzője - aki kétéves szerződést kötött a szövetséggel - július 1-jén Marco van Bastent váltja, aki a kontinensviadal után az Ajax Amsterdam kispadjára ül le.

   A szakember legnagyobb sikerét 2001-ben érte el, amikor UEFA-kupát nyert a Feyenoorddal, 2004 és 2006 között a német Borussia Dortmundot iránytotta, majd 2007-ben visszatért a rotterdamiakhoz.

  7. #98
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Futball HÂÂ*rek

   Furcsán állt össze a heti álomcsapatunk, mert két olyan labdarúgó is helyet kapott benne, aki csak csereként lépett pályára klubja mérkőzésén, de gy is olyan teljestményt nyújtott, hogy érdemesnek tartottuk őt a beválogatásra. A másik meglepetés, hogy három angol futballista is szerepel a tizenegyben.
   Kapus:
   Brad Friedel (amerikai, Blackburn Rovers): a Newcastle United végigtámadta a Blackburn elleni hazai bajnokiját, ám hiába dolgozott ki számtalan helyzetet, egyszer sem tudta bevenni Friedel kapuját. Az amerikai portás főleg Michael Owent kergette őrületbe parádés védéseivel.

   Hátvédek:

   Jamie Carragher (angol, Liverpool FC): a Vörösök mestere, Rafa Bentez a Bolton Wanderers ellen váratlan húzásra szánta el magát, és a jobbhátvéd posztján szerepeltette Carraghert, aki már régóta nem játszott a védelem szélén. A liverpooli bekk azonban itt is remek teljestményt nyújtott, és a támadásokból is kivette a részét - a második találatot az ő felfutása előzte meg.

   Daniele Portanova (olasz, Siena): remek hetet zárt a toszkán együttes, hiszen mind a két mérkőzését megnyerte a Serie A-ban, és ezzel kicsit távolabb került a kiesési zónától. A Siena sem a Cagliari, sem pedig az Empoli FC ellen nem kapott gólt, és utóbbi találkozón a középhátvéd Portanova be is talált.

   Mario Eggimann (svájci, Karlsruher SC): a Bundesliga újonca ezúttal az eltiltott Hajnal Tamás nélkül lépett pályára a VfL Wolfsburg ellen, de a KSC gy is begyűjtötte a három pontot. A csapat középhátvédje, a svájci Eggimann remek védőmunkája mellett egy góllal is hozzájárult a sikerhez.

   Joleon Lescott (angol, Everton FC): a liverpooli együttes versenyben van a negyedik helyért a Premier League-ben, és a múlt héten két bajnokit is nyert. Hétfőn a Manchester Cityt, vasárnap pedig a Portsmouth FC győzte le, és Lescott mind a két összecsapáson remek teljestményt nyújtott a védelem bal oldalán - a manchesteriek ellen gólt is szerzett.

   Középpályások:

   Robinho (brazil, Real Madrid): a királyi gárda játékosának kevesebb, mint fél óra is elég volt ahhoz, hogy győzelemhez segtse együttesét. A sérüléséből felépült szélső csereként lépett pályára a Recreativo Huelva ellen, és kétszer is eredményes volt, és ennek köszönhetően a Real Madrid begyűjtötte a három pontot.

   Owen Hargreaves (angol, Manchester United): a Vörös í¢??rdögök a hét végi, Fulham FC elleni bajnokin már az Olympique Lyon elleni BL-mérkőzésre tartalékoltak, több sztárjukat is pihentették, de gy is simán hozták a kötelezőt. Főleg Hargreaves villogott, aki a tőle megszokott magas szintű védőmunka mellett még gólt is szerzett - ez volt az első találata a MU szneiben.

   Alberto Aquilani (olasz, AS Roma): a Farkasok a hétközi, FC Internazionale elleni rangadón ugyan nem tudtak nyerni, de Milánóban is remek teljestményt nyújtottak, majd a hét végén magabiztosan intézték el a Parma FC együttesét. Aquilani mind a két összecsapáson remekül futballozott, ráadásul a pármaiak ellen a gólszerzők közé is feliratkozott.

   Franck Ribéry (francia, Bayern München): a múlt héten ismét bebizonyosodott, hogy a gall középpályás nagyon fontos a bajorok számára. Az 1860 München elleni kupamérkőzésen csereként beállva volt a mezőny legjobbja, és az utolsó percben higgadtan értékestette a továbbjutást érő tizenegyest, majd az FC Schalke 04 elleni bajnoki rangadón elronthatatlan gólpasszt adott Miroslav Klosénak.

   Csatárok:

   Sergio Agüero (argentin, Atlético Madrid): a Matracosok ezúttal remek szolgálatot tettek városi riválisuknak, a Real Madridnak, hiszen legyőzték az FC Barcelonát - köszönhetően Agüero pazar teljestményének. Az argentin támadó kiharcolt egy tizenegyest, rúgott két gólt, és adott egy gólpasszt is - ennél többet nem nagyon tehetett volna.

   Papa Waigo (jobbra) alaposan meglepte a Juventust
   N'Diaye Papa Waigo (szenegáli, Fiorentina): aA firenzei hvek első számú csatáruk, Adrian Mutu sérülését követően joggal aggódhattak, és aligha gondolták, hogy éppen a télen igazolt szenegáli csatár segti majd győzelemhez a gárdát. A Cesenától igazolt támadó azonban a Livorno és a Juventus FC ellen is csereként beállva hozott sorsdöntő fordulatot: mindkét összecsapáson betalált, és a torinóiak ellen még egy gólpasszt is adott.

  Oldal: 14 / 19 ElsőElső ... 4 12 13 14 15 16 ... UtolsóUtolsó


  Téma információ

  Témát böngésző felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Hasonló témák

  1. Retro-tár
   By Orpheus in forum Videótár
   Válaszok: 11
   Utolsó hozzászólás: 2010-01-08, 21:30

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva
  BACK TO TOP