Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Elfelejtett, új jelszó beállítás itt!!
 • Belépés / Regisztráció


  :::: Kereső ::::

  Köszi Köszi:  0
  Like Like:  0
  Dislike Dislike:  0
  • 2007-05-27 - 00:20
  • 2011-05-07 - 19:47
  • Fish_BASC
  • 665
  • 44329
  • PM a feltöltőnek
  • Hsz.
  • Barátnak jelölés
  Oldal: 15 / 67 ElsõElsõ ... 51112131415161718192565 ... UtolsóUtolsó
  Eredmény: 141 - 150 (666) összesen

  Téma: Forma-1

  1. #141
   HHW-s kedvenc Dada avatara
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33
   Hsz.
   1.608

   Forma-1

   megnézném ezta stoner gyereket a egy f1 es gépbe ennyi :D
   Moskovskaya Storozhevaya

  2. #142
   HHW-s kedvenc kozmi91 avatara
   Csatlakozott
   07-12-20
   Életkor
   26
   Hsz.
   290

   Forma-1

   Sokáig nem látnád. :DMax 1-2 kanyarik.
   I\'m a hardstyle lover...

   ........till the day,.......

   ........that I die!!........

  3. #143
   HHW-s kedvenc Dada avatara
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33
   Hsz.
   1.608

   Forma-1

   stoner azt hiszi hogy ujjat mondott senki nem mondta hogy schumacher isten a motoron csak azt hogy ügyesen megy meg sokat fejlödöt biztos félti az állását a kis stonerka
   Moskovskaya Storozhevaya

  4. #144

   Forma-1

   Gyakorlatilag nekem ki van a ...-om sumaherrel. Mivel 7xes világbajnok így most ráül egy motorra és mindenki sztárolja közben nem is olyan jó. Ezt is a pénzért, reklámokért csinálják. Ennyi. Mondjuk bedobnám sumahert a motogp-s mezőnybe. megnézném mit művelne... Mind1...
   [CENTER]Burn Rubber Not Your Soul!   Képszerkesztési verseny: [img]http://hhwforum.

  5. #145
   HHW-s kedvenc Dada avatara
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33
   Hsz.
   1.608

   Forma-1

   én meg bedobnám stonert a f1 be szerintem az elsö kanyarig nem jutna :Dés persze ezis egy vélemény de szerintem ezt nem a pénzért mega sztárolásért csinálja hanem azért mert szereti és nem bir megmaradni csak ugy otthol titokba jött magyarországra is akkor szerintem már itt bukott a sztárolás :D
   Moskovskaya Storozhevaya

  6. #146
   HHW-s kedvenc Rocky avatara
   Csatlakozott
   08-02-19
   Életkor
   42
   Hsz.
   727

   Forma-1

   [/CENTER](kiscipo00 @ 2008.04.13. 15:40)
   Letöltési link:
   http://index.php?act=findpost&pid=27974
   [/CENTER]
   Gyakorlatilag nekem ki van a ...-om sumaherrel. Mivel 7xes világbajnok így most ráül egy motorra és mindenki sztárolja közben nem is olyan jó. Ezt is a pénzért, reklámokért csinálják. Ennyi. Mondjuk bedobnám sumahert a motogp-s mezőnybe. megnézném mit művelne... Mind1...[/b][/b]
   Csatlakozok! :wallbash:
   Ha meg szeretnéd köszönni valaki feltöltését akkor nyomj egy KÁ–SZI-t.

  7. #147
   HHW-s kedvenc Dada avatara
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33
   Hsz.
   1.608

   Forma-1

   A Ferrari verhetetlen volt az új orrkúppal Barcelonában

   A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa majd? három teljes másodpercet vert a többiekre az e heti tesztek nyitónapján Barcelonában, ahol az olaszok először vetették be élesben, régóta híresztelt radikálisan új orrkúpjukat.


   Massa 1:18.339-s idejével 2,7 másodpercet adott a Honda tesztpilótájának, Alexander Wurz-nak, aki hozzá hasonlóan szintén a Bridgestone új keverékű slick abroncsaival futott.

   A barcelonai teszten résztvevő csapatok többsége számos újítással készült az e heti tesztre, melyet első alkalommal a két hét múlva megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon vet majd be élesben.

   A Ferrari végre bemutatta régóta híresztelt, radikálisan új orrkúpját, melynek felső részén egy "alagút" található, míg a McLaren egy új hátsó szárnnyal készült, ami már megfelel a 2009-es szabályoknak. Eközben a Renalult számos újítást tesztelt, beleértve egy első új szárnyelemet.

   A McLaren tesztpilótája, Pedo de la Rosa, aki szintén kipróbálta a sima felületű gumikat, csak a harmadik helyen végzett, több mint három másodperccel lemaradva Massától. A spanyol volt egyébként a mai nap legaktívabb versenyzője a maga 113 megtett körével.

   Az összes csapat kilenc szett slick gumit kapott a Bridgestone-tól az eheti tesztre, amely tovább folytatja a felkészülést a 2009-es szezonra, mikor bevezetésre kerülnek a rovátka nélküli abroncsok a Forma-1-ben.

   Nick Heidfeld (BMW) és Timo Glock (Toyota) kivételével az összes versenyző kipróbálta az új gumikat a mai tesztnapon.

   Annak ellenére, hogy nem a slick gumikkal futott, Heidfeld a negyedik helyen végzett mindössze egy tizeddel lemaradva de la Rosától, akit Nelsinho Piquet követett az ötödik helyen a Renault-val.

   í–sszesen négy alkalommal került elő a piros zászló a mai nap folyamán: Glock, Piquet, és Heidfeld megpördült, míg a Williams japán pilótája, Kazuki Nakajima kicsúszott a pályáról a délutáni tréningen.

   Teszteredmények, Barcelona, 1. nap

   1. Massa Ferrari ( 1:18.339 77
   2. Wurz Honda ( 1:21.059 75
   3. de la Rosa McLaren-Mercedes ( 1:21.566 113
   4. Heidfeld BMW-Sauber ( 1:21.679 105
   5. Piquet Renault ( 1:22.125 69
   6. Coulthard Red Bull-Renault ( 1:22.197 59
   7. Nakajima Williams-Toyota ( 1:22.431 72
   8. Glock Toyota ( 1:22.590 92
   9. Liuzzi Force India-Ferrari ( 1:22.846 91

   Moskovskaya Storozhevaya

  8. #148
   HHW-s kedvenc kozmi91 avatara
   Csatlakozott
   07-12-20
   Életkor
   26
   Hsz.
   290

   Forma-1

   Ez mind szép és jó, csak kérdés hogy ha tényleg ennyire, akkor mikor másolják le a többiek.
   I\'m a hardstyle lover...

   ........till the day,.......

   ........that I die!!........

  9. #149
   HHW-s kedvenc Dada avatara
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33
   Hsz.
   1.608

   Forma-1

   nem is tudom hogy millen az alja az orr résznek mert a felsö része nem olyan nagy változás az a pár vágás de az alján lehet nagyobb van vagy nem tudom azért 2.7 mp az sok még a hondához is
   Moskovskaya Storozhevaya

  10. #150
   HHW-s kedvenc Dada avatara
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33
   Hsz.
   1.608

   Forma-1

   Technikai ismertető: A Ferrari új orrkúppal jelent meg Barcelonában

   Az elmúlt időszakban több alkalommal is lehetett hallani valamiféle pletykát, miszerint a Ferrari csapata egy merőben új kialakítású orrkúppal készül ellátni az F2008-as konstrukcióját. A korábbi találgatások úgy tűnik nem voltak alaptalanok, hiszen az olasz gárda a barcelonai tesztsorozat első napján be is vetette legújabb szerzeményét.
   A Felipe Massa által vezetett versenygép a Bridgestone által kifejlesztett vadonat új összetételű Bridgestone slick gumik mellett egy kivágással ellátott orrelemmel is el volt látva. Az új kialakítású aerodinamikai elem segítségével az első légterelő szárny és az orrelem alsó felülete között megnövelik az ott áthaladó levegő nyomását. Az orrkúp belsejében kialakított ?légcsatornának" köszönhetően az ott átáramló légáramlatok megnövelt nyomásával az első tengelyre ható leszorító erő fokozása mellett a versenyautó karosszériája felett a hátsó légterelő szárny irányába haladó légáramlatok is kedvezőbb aerodinamikai hatást biztosítanak.   Ezzel egyidejűleg azonban fokozott figyelmet kell fordítani az első gumiabroncsokra is, hiszen a megnövelt aerodinamikai leszorító erővel elért nagyobb tapadás jobban megterheli azok futófelületét, és a nagyobb sebességű kanyarokban az oldalirányú terhelést. Éppen ezért a Bridgestone Potenza abroncsok összetételéből és az oldalfal jelenlegi megerősítéséből eredő esetleges hatásokat is vizsgálniuk kell a tesztek folyamán.   A Forma 1-es versenyautókon elvégzett aerodinamikai módosításokat komplex módon kell kezelni a mérnököknek, hiszen az egyik elemen végrehajtott változtatás további kisebb-nagyobb módosítások elvégzését tehetik/teszik szükségessé az autó más részein is. Nem lesz ez másképpen ebben az esetben sem, hiszen a gumikkal kapcsolatos kérdések megválaszolása mellett az első kerékfelfüggesztési rendszert és az orrkúp oldalán elhelyezett fordítólemezeket is megfelelően hozzá kell igazítani a versenyautótól elvárt aerodinamikai hatásfok biztosításának reményében.   Az F2008-as versenyautó új orrkúpjának fotóján látható, hogy a felső felületen kialakított nagyméretű nyílás két részre van osztva. Ennek segítségével a nagy sebességgel átáramló levegő mennyiségét és irányultságát osztják meg úgy, hogy a kilépő nyílásnál távozó és az autó felett tovahaladó légáramlatok találkozásával minél kisebb mértékű turbulencia alakuljon ki.   A Ferrari annak érdekében, hogy az új aerodinamikai elemmel elért köridők mellett minél pontosabb képet kaphasson a továbbfejlesztett orrkúp légtani hatásairól, a motorburkolat felső részén (a kamera alatt) lévő légbeömlő nyílásnál nyomásmérő szenzorokat szereltek fel. Ezek segítségével számszerűsíteni tudják a be- és kilépő légáramlatok nyomáskülönbségét, valamint ezek aerodinamikai hatásait.   A Ferrari jelenlegi álláspontja szerint, ha a barcelonai teszteken pozitív eredménnyel zárulnak az új orrkúppal kapcsolatos vizsgálatok, akkor a soron következő futamon, a Spanyol Nagydíjon versenykörülmények között is be fogják azt vetni.


   Rí¤ikkönen a McLarent hibáztatja Hamilton problémái miat

   A tavalyi világbajnok, és az idei bajnokságot is vezető Kimi Rí¤ikkönen megvédte Lewis Hamiltont a bahrein-i nagydíj után. Hamilton, aki eddig rosszul szerepelt és a negyedik helyen áll Rí¤ikkönen valamint a BMW-Sauber pilótái mögött a világbajnoksági pontversenyben, kemény kritikát kapott a hibáiért, amelyek következtében a 13. helyen végzett az elmúlt futamon.

   ?Lewis nem követett el hibákat az elmúlt évben. Idén a McLaren nincs egy igazán versenyképes helyzetben a pályán." ? mondta Rí¤ikkönen, a Shell rendezvényén, majd hozzátette, hogy a McLaren a felelős Hamilton teljesítményének romlása miatt.

   ?Mikor nincs egy jó eredményed, sokkal jobban belebonyolódhatsz a dolgokba, és ezért megpróbálsz még jobban erőltetni mindent- főleg a futam alatt, ha előtte a hétvégéd nem volt tökéletes" ?tette hozzá Rí¤ikkönen.


   Habár a tavalyi évben Rí¤ikkönen nyerte meg a világbajnokságot, úgy gondolja, hogy idén sokkal kényelmesebb a Ferrariban ülni, mert ?hihetetlenül gyors".

   ?Három futam után vezetem a világbajnokságot, és a tavalyi évben ez nem volt így. Nagyon elégedett vagyok, hiszen tavaly még egy számomra új csapatban voltam, és meg kellett tanulnom velük dolgozni. Az első év kemény, mert az embernek meg kell szoknia a helyét. A tavalyi év nehéz volt. Most már sokkal könnyebb, mert már tudják, hogy mit akarok, és én is tudom, hogy ők mit akarnak tőlem. Minden rendben ment eddig, és most már sokkal jobb, mint a tavalyi évben."

   Sajtó: belső vizsgálat a Ferrarinál?

   Ahogyan arról beszámoltunk, a Ferrari hétfőn pályára vitte új orrkúpját. A csapat korábban a szélcsatornában már kipróbálta az új elemet, ám még mielőtt a nyilvánosságra került volna, az Autosprint már képet is közölt róla.   A csapat technikai igazgatója, Aldo Costa elmondta: "Erről nagyon kevesen tudtak."

   Egyes sajtóértesülések szerint a Ferrari belső vizsgálatot indított, hogy kiderüljön hogyan került a rajz a sajtó birtokába.

   Schumacher bukott motorozás közben

   Michael Schumacher szerdán ismét tesztel a Ferrari Forma-1-es csapatával, de hétfőn még a lausitzi Eurospeedway-en motorozott. A hétszeres világbajnok a Nemzetközi Német Motorkerékpár Bajnokság, az IDM egy tesztjén vett részt Holzhauer Team Honda Fireblade CBR 1000 RR-jének nyergében - ezzel a csapattal járt a Pannónia-ringen is.

   A tesztnek két célja volt: egyrészt a profi motoros Martin Bauert?l igyekezett ellesni az ideális íveket és fejleszteni tudását, másrészt a Schuberth cég új motoros bukósisakjának fejlesztésében segített.

   Délután háromnegyed háromkor azonban egy bukás szakította meg a körözést: Schumacher a 7-es kanyarban megcsúszott egy olajfolton és eldobta a motort. Szerencséjére abban a kanyarban csak 80 km/h-s sebességgel mennek a versenyzők, így nem esett baja.
   ?Az első kerék megcsúszott. Ebben nincs semmi szokatlan, előfordul. Nekem nem lett semmi bajom." - idézi a Bild a 39 éves pilótát, aki folytatta a tesztet amint megjavították a motorját.

   A Bild megtudta, hogy ez már nem az első esése volt Schuminak: április elején a franciaországi Bresse-ben egy versenyen kétszer is esett, de apró horzsolásokon kívül más baja nem lett.

   A Ferrari egykori csapatfőnöke, Jean Todt nagy kritikusa Schumacher új hobbijának: "Ha tudnám, akkor megtiltanám neki. Nincs olyan motoros, aki még nem esett el." Ugyanakkor a hétszeres világbajnok felesége, Corinna nem aggódik ennyire: ?Michael pontosan tudja mit csinál. Abszolút megbízom benne és örülök, hogy jól érzi magát." - mondta.

   Barrichello állt az élre az elefántfülű Hondával

   A Honda Racing versenyzője diktálta a tempót az e heti tesztek második napján Barcelonában, azonban a Ferrari brazilja, Felipe Massa volt a leggyorsabb a bordázott abroncsokon. A csapatok számos aerodinamikai újítással kápráztatták el a közönséget.

   Barrichello, akinek csapata ,a tavalyi évben már tesztelt, elefántfülhöz hasonló kiegészítővel rótta a kilométereket, 1:18.928-as idejével az élen végzett a mai edzésen, majd? egy teljes másodperccel megelőzve a Force India olasz pilótáját, Giancarlo Fisichellát.

   Mind Barrichello, mind pedig Fisichella legjobb idejét slick gumikon érte el.

   Az olasz veteránt fél másodperces lemaradásban Felipe Massa követte a harmadik helyen, ám a Ferrari brazil pilótája bordázott felületű gumikat használt a mai nap folyamán.

   A Red Bull Racing skót versenyzője, David Coulthard, aki szintén slick gumikon futotta meg legjobb idejét, a negyedik helyen landolt, megelőzve a McLaren Mercedes brit versenyzőjét, Lewis Hamiltont, ki viszont bordázott gumikat használt.

   Fernando Alonso és Nick Heidfeld volt a két másik olyan versenyző, aki nem próbálta ki a Bridgestone sima felületű abroncsait.

   A Renault spanyol versenyzője, akinek csapata egy új motorborítással rukkolt elő, délután ? vélhetően egy motorprobléma miatt ? megállt a pályán, ami miatt egy időre megállították a tréninget.

   Heidfeld az utolsó pozícióban végzett, a Toyota német versenyzője Timo Glock mögött, aki befejezte a japán gárda két napos tesztprogramját.

   A Toro Rosso és a Super Aguri kivételével az összes csapat jelen volt a mai teszten. Az olasz gárda holnap csatlakozik a többiekhez és megkezdi új autója tesztelését.

   A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher szintén holnap kezdi meg a munkát, Felipe Massát váltja a Ferrarinál.

   Teszteredmények, Barcelona, 2. nap


   1. Barrichello Honda ( 1:18.928 77
   2. Fisichella Force India-Ferrari ( 1:19.721 79
   3. Massa Ferrari ( 1:20.283 113
   4. Coulthard Red Bull-Renault ( 1:20.392 87
   5. Hamilton McLaren-Mercedes ( 1:20.452 96
   6. Alonso Renault ( 1:20.616 118
   7. Rosberg Williams-Toyota ( 1:20.800 115
   8. Glock Toyota ( 1:20.870 112
   9. Heidfeld BMW-Sauber ( 1:20.981 97

   Alonso ismét célba vette a McLarent

   Az elmúlt két hétben Fernando Alonso másodszor beszélt volt csapatáról, a McLaren-Mercedesről, amelyről egy holland internetes oldalnak ezúttal azt nyilatkozta, hogy a wokingi istálló bár győztes csapatnak tűnik, valójában egyáltalán nem az. A spanyol először beszélt arról is, hogy valószínűleg jövőre is a Renault-nál marad.A kétszeres világbajnok az előző szezonban a wokingiak alkalmazásában állt, és az utolsó futamig harcban állt a világbajnoki trófeáért. Az idény alatt azonban megromlott a kapcsolata Ron Dennis csapatfőnökkel, majd egy év után távozott az istállótól.A pilóta nemrégiben egy spanyol lapnak azt nyilatkozta, azért jött el a McLarentől, mert tudta, már nem nyerhet a csapatnál a tavalyi szezonban történtek miatt. Az f1today.nl internetes oldalnak pedig azt mondta azért távozott, mert nem tartja "nyerőnek" az alakulatot.

   "A McLaren győztes csapatnak tűnik, de valójában nem az"- nyilatkozta Alonso. "Bizonyos csapatok is tudnak jó autót építeni, míg mások győztesnek látszanak, de valójában nem azok, ilyen a McLaren is. Az elmúlt nyolc évben nem nyertek egy bajnoki címet sem, ezért is vezetek inkább a Renault-nál, amely ugyanebben az időszakban két egyéni és két konstruktőri trófeát is begyűjtött."

   Sok pletyka látott napvilágot az előző szezon végén arról, hogy Alonso melyik istállónál folytatja, ám végül a Renault-nál kötött ki. A bejelentés nem volt meglepetés, a francia gárda csapatfőnökéhez, Flavio Briatoréhoz ugyanis nagyon közel áll a Renault-val két világbajnoki címet is nyerő pilóta. Alonso az internetes oldalnak megerősítette, hogy valóban tárgyalt több gárdával is.

   "Mehettem volna még egy pár csapathoz, de végül a Renault tűnt a megfelelő választásnak, mivel kellő tapasztalata van abban, hogy nyerő autót építsen és futamokat nyerjen"- ismerte el a 26 esztendős sofőr, akiről már most is azt pletykálják, hogy az idény végén távozhat az eddig gyengén teljesítő francia alakulattól. "A következő évben egy olyan istállónál akarok vezetni, amely nyerni tud. Jelen pillanatban szerintem, ez a csapat a Renault lesz, mert a szezon végére rengeteg problémát oldunk meg, majd kisebb lépések megtételével készülünk a következő szezonra."
   Moskovskaya Storozhevaya

  Oldal: 15 / 67 ElsõElsõ ... 51112131415161718192565 ... UtolsóUtolsó

  Téma információ

  Témát böngészõ felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Hasonló témák

  1. A Forma 1 aranykora (1 Aka Formula 1) 2013
   By szigo in forum Dokumentum, ismeretterjesztő filmek
   Válaszok: 0
   Utolsó hozzászólás: 2015-02-07, 09:14
  2. Forma-1 baleset (képek)
   By Zozi in forum Forma1
   Válaszok: 13
   Utolsó hozzászólás: 2010-09-27, 16:36

  Címkék ehhez a témához

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva