Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Új jelszó igénylés itt!
 • Belépés / Regisztráció


  :::: Kereső ::::

  Köszi Köszi:  0
  Like Like:  0
  Dislike Dislike:  0
  • 2007-05-27 - 00:20
  • 2011-05-07 - 19:47
  • Fish_BASC
  • 665
  • 43970
  • PM a feltöltőnek
  • Hsz.
  • Barátnak jelölés
  Oldal: 2 / 67 ElsõElsõ 1234561252 ... UtolsóUtolsó
  Eredmény: 11 - 20 (666) összesen

  Téma: Forma-1

  1. Top | #11
   HHW-s kedvenc
   Zozi avatara

   Csatlakozott
   07-07-03
   Utolsó látogatás
   2017-04-09 @ 16:41
   Életkor
   32 éves
   Hsz.
   1.327
   Téma
   85

   Forma-1
   index.hu[/i]

  2. Top | #12

   Forma-1
   a legszebb az lesz amikor esős versenyen kipögésgátló nélkül fognak menni
   [img width=117 height=100]http://i6.tinypic.com/6u99r1w.jpg[/img]

  3. Top | #13
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   A Ferrari 100 milliós előnye a Forma-1-ben


   Nem elég, hogy a tavalyi évben megszerzett bajnoki címekkel lélektani előnyben van a Ferrari a többiekkel szemben, az olasz gárda minden idők legnagyobb költségvetésével vághat neki a 2008-as bajnokságnak a Forma-1-ben, értesült a Formula Money.
   Azzal, hogy a Ferrari mindkét bajnoki címet bezsebelte a tavalyi évben, illetve még évekkel ezelőtt 2012-ig elkötelezte magát a Forma-1 mellett, az olasz nagyvállalat nem kevesebb, mint 100 millió dolláros plusz bevételre tesz szert az idei évben. Ekkora összeget még egyetlen csapatnak sem fizetett a sportot irányító csoport a Forma-1-ben.

   Mindez a Formula Money riportjából derül ki, amely a Forma-1 pénzügyi helyzetét figyeli. A magazin értesülése szerint a Ferrari 68.9 millió dollárt tehet zsebre azért, hogy megnyerte a konstruktőrök versenyét, ami a CVC-vel kötött új kereskedelmi egyezmény miatt közel a duplája annak, amit korábban fizettek a gyártói elsőségért.

   A tavalyi volt az első olyan év, mikor a konstruktőrök versenyének első tíz helyezettje a pályákon lévő reklámokból, a televíziós jogdíjakból, és az egyéb járulékos bevételekből befolyt összeg 50%-án osztozott. Korábban a megosztás alapját a televíziós jogdíjak legfeljebb 47%-a képezte.

   A Ferrari idén kapja meg azt az utolsó 33.3 millió dolláros részletet, amivel még a Formula One Management (FOM) tartozik neki, amiért egészen a 2012-es idény végéig elkötelezte magát a Forma-1 mellett. Ezt az egyezséget még 2005 elején írta alá az olasz nagyvállalat, amiért 100 millió dollár ütötte a markát, amit három részletben törlesztett a FOM.

   A Ferrari továbbá az egyéni bajnoki cím megszerzéséért is leakaszt egy kevés pénzt, ami szintén nem elhanyagolható.

   A Formula Money riportja szerint már eddig is a Ferrari volt a legjobban szponzorát csapat. Az olaszok bevétele ugyanis meghaladta a 183 millió dollárt a 2007-es idényben. A Ferrari 2001 és 2002 között 196.9 millió dollárról 211.2 millió dollárra növelte bevételét, ami 7.3 %-os növekedés, miközben az anyacég éves növekedése 18.7 % volt.

   Kétség nem férhet hozzá, hogy a gazdagok még gazdagabbak lesznek, míg a szegény csapatok helyzete egyre nehezebb lesz a Forma-1-ben. A Ferrari már eddig sem panaszkodhatott, azonban az idei évben minden eddiginél több pénzből gazdálkodhat, ami rossz hír a rivális McLaren számára, amely a tavalyi évet beárnyékoló kémügy miatt 100 millió dolláros büntetést kapott.


   (Forrás: f1vilag.hu)
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  4. Top | #14
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   Rí¤ikkönen egyre közelebb a pályacsúcshoz Bahreinben

   Bahreinben a Ferrari és a Toyota tovább folytatta felkészülését 2008-ra, és a papírformának megfelelően ezúttal is a vörös versenygépek voltak a gyorsabbak. Sőt, az éllovas kiléte sem változott, a harmadik napon is a világbajnok Kimi Rí¤ikkönené volt a legjobb köridő.
   Ráadásul a finn pilóta újfent remekelt, tovább faragott idejéből, ma mindössze 1 perc 30 másodperc és 455 ezred kellett neki, hogy körbeérjen, így néhány ezreddel még közelebb került Michael Schumacher 2005-ös pályacsúcsához (1:30.252).

   A családias létszámú mezőny tagjai nem is tudták tartani a lépést Rí¤ikkönennel, ami azért is meglepő, hiszen a Ferrari másik autóját már a csapattárs, Felipe Massa vezette, de a brazil bő 8 tizeddel lassabb volt. Ami Massa mentségére szól, hogy ő ma állt munkába először, míg Rí¤ikkönen már hétfő óta serénykedik Szahírban.

   A Toyota 2008-as autóját, a TF108-ast ezúttal Jarno Trulli, és az új autót első alkalommal hétfőn kipróbáló tesztpilóta, Kamui Kobajasi vezette.

   Kettejük közül az olasz volt a gyorsabb, de mindketten bő másfél másodpercen kívülre kerültek Rí¤ikkönenhez képest. A csapat sajtóközleményéből kiderül, hogy Trulli elégedett volt a mai nappal, mivel nem volt problémájuk, de azzal is tisztában van, hogy a folytatásban is nagyon keményen kell még dolgozniuk.

   A két csapat a hétvégéig pihen, de szombattól újra egy háromnapos tesztprogramot hajtanak majd végre a Bahreini Nagydíjnak is otthont adó pályán. A Toyotát két versenyzője, Jarno Trulli és Timo Glock fogja nyüstölni.

   Üzenj Kiminek és Felipének

   Letöltési link: [Online link ellenőrző]

   http://www.shell.com/home/content/ferrari-en/formula_one_2008/pre_season/wish_the_team_good_luck_accessible.html

   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  5. Top | #15
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   Rí¤ikkönen szerint a következő tesztek a döntőek

   A bahreini teszt után Kimi Rí¤ikkönen elégedetten nyilatkozott a Ferrari új autójáról, de a bíztató időeredmények ellenére is azt vallja, még mindig van hova fejlődnie a maranellói csapatnak, és szerinte a következő tesztek döntő fontosságúak lesznek.

   Kimi Rí¤ikkönen a hatnapos bahreini teszt során 2335 km erejéig nyüstölte a Ferrari F2008-at, és 1:30.015-ös köridejével nem csak a legszorgalmasabbnak, de a gyakorláson részt vevő hat pilóta közül a leggyorsabbnak is bizonyult.

   Noha az ötödik nap során a Ferrari mindkét autójában technikai problémák adódtak, Rí¤ikkönen elégedetten tekint vissza a mögöttük álló tesztre.

   "Jól ment a teszt. A gyakorlás problémákat is felvetett az F2008-cal kapcsolatban, de ezek apróságok voltak. Jobban meg akartuk ismerni az autót, és ezt sikerült is elérnünk" - mondta a finn a Gazzetta dello Sportnak.

   "Jó kezdés ez a Ferrari számára, és máris sikerült fejlődést elérnünk. Rengeteg területen javultunk, a továbbiakban pedig az új aerodinamikára fogunk koncentrálni, amelyet a montmelói teszten próbálunk ki. Akkor már a többi rivális is jelen lesz, így tudni fogjuk, hol állunk" - tette hozzá.

   Annak ellenére, hogy a Ferrarival tesztelő Toyota az utolsó nap kivételével szinte megközelíteni sem tudta az olasz csapat pilótáinak tempóját, Rí¤ikkönen szerint további javulásra van szükség a március 16-i szezonnyitóig.

   "Nyilvánvaló, hogy még mindig rengeteget kell fejlődnünk, de számomra a jelenlegi helyzet kedvezőbb, mint 2007-ben, ráadásul az autó is jó rajtot vett. A döntő lépés a következő teszt lesz, aztán pedig Melbourne, mert csak az első futamon tudjuk majd összehasonlítani a teljesítményünket többi csapattal" - vélekedett a finn.

   Noha a Ferrari és a Toyota kivételével idén eddig minden csapat lemondott a bahreini tesztlehetőségről, az olaszok technikai igazgatója, Aldo Costa rendkívül elégedett volt a körülményekkel, és a mögöttük álló hat nappal.

   "Minden jól, és a terveknek megfelelően haladt. A pályáról bebizonyosodott, hogy ideális a tesztelésre, mert lehetővé teszi a folyamatos munkát, amely egyedülálló ilyen állandó körülmények között. Egyedül a vasárnapi problémákat sajnáljuk" - utalt Costa a Ferrari aznapi meghibásodásaira.

   (Forrás: a5.hu)

   Ismét csaláson kapták a McLarent,Titkos rajtelektronikával csalna a McLaren?Ha ez beigazolodik márpedig eddig minden jel arra utal hogy igaz A McLarent kizárás fenyegeti


   Az olasz sajtó állítja, a McLaren gyártotta egységes elektronikus rendszer (SECU), amit minden istállónak használnia kell, szabálytalan, mert egy kis trükkel elérhető benne a tiltott rajtsegítő program. Az Autosprint című lap szerint a Honda jött rá a dologra, és az ügyet már vizsgálja az FIA. Kamu, igazság vagy összeesküvés, egyelőre nem tudni, de az FIA és a Honda eddig nem cáfolt.

   Az olasz Autosprint magazin szerint csalni lehet a Forma-1-es autók új elektronikus rendszerével, amit a McLaren fejlesztett ki. Az újság legutóbbi számában "Káosz az elektronika körül: megmutatjuk, hogyan nyernek a rajton" címmel közöl cikket a témáról.

   A szintén olasz racingworld.it összefoglalta a lényeget. Idén minden csapatnak egységes ECU-t (Electronic Control Unit, azaz elektronikus irányító rendszer) kell használnia, amit a McLaren gyárt, mert az ő cégük, a MES (McLaren Electronic Systems) nyerte tavaly az FIA pályázatát. A Honda a legutóbbi teszten állítólag rájött, ha a rendszerhez kapcsolódó gombok közül hármat egyszerre nyom meg a pilóta a kormányon, az eszköz kvázi startelektronikaként működik, azaz tökéletesíti az indulást.

   A rendszert tavaly betiltották, idén már illegális. Mivel a SECU-t (Standard Electronic Control Unit, egységes ECU) a McLaren fejlesztette ki, egyértelműen felmerül, tudta, hogy ügyeskedni lehet vele.

   A két forrás szerint már az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) előtt van az ügy, a szervezet hamarosan vizsgálatot indít.

   A sztori vad, főleg, hogy a McLarent hajszál híján kizárták tavaly a Forma-1-ből a kémügy miatt, és később be is ismerte, átvett információkat a Ferraritól. Vagyis az újabb balhé a kitiltásához vezetne.

   Az FIA és a Honda eddig nem cáfolt, ami erősíti az Autosprint állításait, csakhogy a háromgombos trükk meglehetősen amatőr próbálkozásnak tűnik. Minden mérnök azzal kezdi egy új program használatát, hogy az effajta dolgokat kipróbálja, mi történik, ha alapon.

   Innét tovább lehet fűzni a történetet: a folyamatosan pamaszkodó Toyotán kívül - Jarno Trulli nemrég felvetette, néhányan csalnak - ki is próbálta mindenki, rájöttek a turpisságra, de nem szóltak. Miért is tették volna, a teszteken nincs rajt, amikor számítana a segítség, a SECU végső változatát pedig állítólag csak március elején kapják meg a csapatok - tökéletes magyarázat bármilyen esetleges vádra.

   De akkor miért jelzett mégis a Honda? Abszolút összeesküvés-elmélet, hogy a Ferrari, sejtve, autója gyorsabb a riválisok gépeinél, a japánok csapatfőnökén, az exferraris Ross Brawnon keresztül kiszivárogtatta a startelektronika létezését. Őket vágja meg legkevésbé, ha a rendszert végleg kiszűrik. Ráadásul még a McLarennek is visszavágnak a kémkedésért.

   Hogy mi az igazság, illetve, hogy létezik-e egyáltalán a titkolt rajtrendszer, hamarosan kiderülhet.

   (Forrás: index.hu)
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  6. Top | #16
   HHW-s kedvenc
   wicked avatara

   Forma-1
   Csatlakozott
   07-12-15
   Utolsó látogatás
   2018-02-09 @ 15:15
   Hsz.
   325
   Téma
   0

   Forma-1
   [/CENTER](Dada @ 2008.02.16. 15:07)
   Letöltési link: [Online link ellenőrző]

   http://index.php?act=findpost&pid=21387

   [/CENTER]
   Ha ez beigazolodik márpedig eddig minden jel arra utal hogy igaz A McLarent kizárás fenyegeti[/b][/b]
   Már csak ott tartanánk.
   A bánatomat italba akartam fojtani, de tud úszni az a bestia.  7. Top | #17
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   Hát de most nem vazzze ez azért már pofátlanság eddig csak nem szerettem a mclarent de már egyenesen gyülölöm de az ahülye is aki rájuk bizta az egységes elektronik fejleszését hááát
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  8. Top | #18
   HHW-s kedvenc
   wicked avatara

   Forma-1
   Csatlakozott
   07-12-15
   Utolsó látogatás
   2018-02-09 @ 15:15
   Hsz.
   325
   Téma
   0

   Forma-1
   Hát igen, kecskére káposztát.
   A bánatomat italba akartam fojtani, de tud úszni az a bestia.  9. Top | #19
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   Hát de ha ezután sem tiltják be akkor aztán gyilkolok valakit
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  10. Top | #20
   HHW-s kedvenc
   wicked avatara

   Forma-1
   Csatlakozott
   07-12-15
   Utolsó látogatás
   2018-02-09 @ 15:15
   Hsz.
   325
   Téma
   0

   Forma-1
   Kovalainen is Svájcba költözik.

   íÅ¡jabb Forma-1-es pilóta teszi át a székhelyét Svájcba: a McLaren-Mercedes finn versenyzője, Heikki Kovalainen a Genfi-tó partján vásárolt magának egy villát.

   A 26 éves pilóta áprilisban költözik Angliából Coppet-ba, nem titkoltan a kedvezőbb adótörvények miatt.

   A korábbi vagy jelenlegi F1-es menők közül Alain Prost, Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton vagy Jean Alesi is az alpesi országot választotta lakóhelyéül.


   (Forrás: index.hu)
   A bánatomat italba akartam fojtani, de tud úszni az a bestia.  Oldal: 2 / 67 ElsõElsõ 1234561252 ... UtolsóUtolsó

  Téma információ

  Témát böngészõ felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Hasonló témák

  1. A Forma 1 aranykora (1 Aka Formula 1) 2013
   By szigo in forum Dokumentum, ismeretterjesztő filmek
   Válaszok: 0
   Utolsó hozzászólás: 2015-02-07, 09:14
  2. Forma-1 baleset (képek)
   By Zozi in forum Forma1
   Válaszok: 13
   Utolsó hozzászólás: 2010-09-27, 16:36

  Címkék ehhez a témához

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva