Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Új jelszó igénylés itt!
 • Belépés / Regisztráció


  :::: Kereső ::::

  Köszi Köszi:  0
  Like Like:  0
  Dislike Dislike:  0
  • 2007-05-27 - 00:20
  • 2011-05-07 - 19:47
  • Fish_BASC
  • 665
  • 43964
  • PM a feltöltőnek
  • Hsz.
  • Barátnak jelölés
  Oldal: 20 / 67 ElsõElsõ ... 1016171819202122232430 ... UtolsóUtolsó
  Eredmény: 191 - 200 (666) összesen

  Téma: Forma-1

  1. Top | #191
   HHW-s kedvenc
   kozmi91 avatara

   Forma-1
   Csatlakozott
   07-12-20
   Életkor
   26 éves
   Hsz.
   290
   Téma
   5

   Forma-1
   Hát mit mondjadk.....azért nem ugrott ki a szivem a helyéről a futam alatt. Egyszerűen szólva: sz@r volt! :)
   I\'m a hardstyle lover...

   ........till the day,.......

   ........that I die!!........

  2. Top | #192
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   Én nem vagyok olyan mint az a Meclarenes b**i gyerek aki elkezdi fikázni a Ferrarit amikor nyer,mert egyértelmü hogy nagyon jó munkát végeztek most hétvégén a meclarenesek és hamilton szép volt.A ferrarinak erre lépnie kell.
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  3. Top | #193
   HHW-s kedvenc
   kozmi91 avatara

   Forma-1
   Csatlakozott
   07-12-20
   Életkor
   26 éves
   Hsz.
   290
   Téma
   5

   Forma-1
   Jaja szép volt, de a futam sajnos elég unalmas volt.
   I\'m a hardstyle lover...

   ........till the day,.......

   ........that I die!!........

  4. Top | #194
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   Ferraris szempontbol biztos :Dde sebaj még van visza pár futam ilyen teljesitményel nemis érdemelte volna mega ferrari hogy nyerjen
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  5. Top | #195
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   Schumacher védelmébe vette Massát

   A Német Nagydíj után Felipe Massát néhány kritika érte amiatt, hogy nem védekezett elég agresszíven Lewis Hamilton ellen, sőt külső ívre húzódott előle, így a McLaren-Mercedes versenyzője könnyedén el tudott menni mellette. A Ferrari tanácsadója, Michael Schumacher védelmébe vette egykori csapattársát. Elmondása szerint Massa műszaki problémákkal küzdött:

   „Felipe belül sem tudta volna megvédeni a pozícióját. Ha belül maradt volna, akkor Lewis kívülről autózta volna körbe. Ha a fékek nem olyan jók, mint amilyeneknek lenniük kellene, akkor nehéz dolgod van és nekünk sajnos egy kicsit túl sok problémánk volt a fékekkel és a gumikkal, amelyek már nem működtek olyan jól. Emiatt a biztonságra kellett mennünk és a harmadik helyet hazahozni. Lewis ellen már nem voltunk elég erősek és nem lett volna értelme túl sokat kockáztatni, hanem jobb volt hazahozni a hat pontot."

   Arra a kérdésre, hogy ha ő ült volna a Ferrariban, megnyerte volna-e ezt a versenyt a hétszeres világbajnok nemmel felelt.

   Schumacher úgy véli, hogy ezúttal a Ferrari stratégiájával nem volt baj, a biztonsági autós periódus alatt jó döntést hoztak: „Stratégiailag tökéletes munkát végeztünk."

   A futamgyőztes Hamiltonról azt mondta: „Lewis tökéletes teljesítményt nyújtott, másrészről persze mindig megszépíti a dolgot, amikor a többiek nem egészen tudnak úgy menni, mint kellene. Ezzel együtt nem szabad az érdemeit kicsinyíteni és gratulálnunk kell neki."

   Schumacher nem tart attól, hogy a McLaren elhúzott tőlük a fejlesztések terén: „Nem gondolom, hogy amit itt láttunk az referencia, hiszen minden pályának megvan a maga karaktere. Magny-Cours-ban és Silverstone-ban is láthattuk, hogy a két pályán teljesen mások voltak az erőviszonyok. Budapest egy teljesen más pálya, nem lehet sem ezzel, sem Magny-Cours-ral összehasonlítani."

   Arra a kérdésre, hogy mikor örülhetnek a német nézők ismét egy honfitársuk győzelmének, azt mondta: „A (német) fiúk mind nagyon jó munkát végeznek és a határig nyomják az autójukat. Ha olyan autójuk lesz, amivel nyerni lehet, meg is fogják tenni. Sebastian Vettel mindenképpen nagy jelölt erre, de még időre van szüksége és ezt meg is kell adnunk neki, hogy fejlődhessen és később a magasba emelhesse a zászlót."
   (Forrás: formula1.com)   Interjú Stefano Domenicalival

   íltalában a Ferrari versenytempója jobb, mint a McLarené, a futamon azonban úgy tűnt, hogy a csapat erőssége, a gumikkal történő spórolás mellett nem tudott ebből előnyt kovácsolni. Stefano Domenicali: „Ez volt a hétvége egyik legkritikusabb pontja. íltalában tudjuk, hogy a McLaren egy körön gyors, a verseny során pedig a tempó és az egyenletes teljesítmény között kötnek kompromisszumot. Sajnos most nem így történt. A kvalifikáción természetesen nagyon gyorsak voltak. Ha azonban megfigyeljük Kovalainen és Lewis üzemanyag mennyiségét, akkor belátható, hogy Felipe köre nagyon jó volt. Ezúttal az első szakaszban fél másodperccel lassabbak voltunk, ami pedig azt mutatja, hogy néhány dolgot még meg kell értenünk. Tanulmányoznunk kell a részleteket, anélkül, hogy gyors megoldást próbálnánk találni, mert az olyan hiba lenne, amit most nem követhetünk el."
   Felipe a verseny vége felé arra panaszkodott, hogy problémái vannak a fékekkel, és ezért nem tudja támadni Nelson Piquet-t. A fékproblémának volt valami köze ahhoz, hogy az első szakaszban nem volt elégséges a tempó?
   S.D.: „Azt hiszem, hogy a fékek magas hőmérsékletével volt a probléma. Ez az egyik oka annak, hogy nem tudtuk támadni a McLarent. í–sszességében Felipe sem volt elégedett az autó tapadásával. Nem tudott agresszíven vezetni sem a keményebb, sem a lágyabb gumikeverékkel. Ez volt a legnagyobb probléma. Ezért nem tudtuk ilyen körülmények között támadni Piquet-t."
   Említette, hogy tegnap jó volt a tempó, ma viszont nem. Az lenne a legegyszerűbb válasz, hogy változtak a körülmények. Elképzelhető, hogy ez az oka?
   S.D.: „Lehetséges. De, ahogyan azt elmondtam, nem akarom idő előtt meghatározni az okot. Elemeznünk kell a helyzetet. Ez túl összetett ahhoz, hogy egyszerű legyen a megoldás. Amit ma tapasztaltunk, az valami olyasmi, amit a szezonkezdet óta még nem észleltünk az egyenletes teljesítmény és a tempó szempontjából. A McLaren előrelépést tett ezen a téren a verseny során. A hétvégén hosszú távon jók voltak. Viszont mi ma túl lassúak voltunk, és ennek meg kell keresni az okát."
   Kimi nem nyert versenyt a Spanyol Nagydíj óta, ami pedig április végén volt. Ha nem számítjuk Kanadát, ahol kiesett, akkor sem mutat igazán olyan formát, amivel megnyerhetné a bajnokságot. Egyet ért ezzel?
   S.D.: „Nos, a pontokat kell figyelembe vennünk. Nem akarok kockázatos következtetéseket levonni a pilótákkal kapcsolatban. Mint ahogyan Silverstone-ban Felipe, most Kimi helyzetéről nem beszélnék. Természetesen ő az első, aki nem örül ennek a szituációnak, de biztos vagyok abban, hogy Magyarországon szeretne visszavágni, mint ahogyan mi is."
   Messze állt attól, hogy elégedett legyen ezen a hétvégén, pedig nagyon küzdött.
   S.D.: „Igen. Nem örült annak, ahogyan az autója péntek óta viselkedett. Azt mondta, hogy a kocsi hátsó részével volt probléma, s így nem volt kellő mértékű tapadás birtokában. Ha összehasonlítjuk ezt azzal, amit a múlt héten a tesztek során láttunk, akkor azt mondhatom, hogy ez az oka annak, hogy nem értem teljes mértékben a helyzetet. Múlt héten versenyképesek voltunk az utolsó szakaszban. Sok mindent elemeznünk kell."
   A verseny során Kimi visszajelzése megegyezett Felipéjével?
   S.D.: „Alapvetően igen. Nem volt elégedett az autó általános tapadásával. Nem vezethetett agresszívan, az autó hátulja nem működött jól. Nem tudta elérni azt a tempót, amit szeretett volna. Bizonyos szempontból az első szakasz volt a legjobb számunkra."
   Nem ez az első alkalom, hogy Kimi küszködött a beállításokkal a teszt és a versenyhétvége között. A Ferrari beállítási lehetőségei rosszabbak, vagy Kimi nehezebben találja meg a helyes beállításokat, mint Felipe?
   S.D.: „Az biztos, hogy a beállítási lehetőségek szélesebb spektrumúak, ha rossz úton jársz, és nem olyan irányban haladsz, amilyenben szeretnél. Mindent összevetve a különbség azonban nem jelentős."

   Ha az egész szezont vizsgáljuk, akkor össze tudná hasonlítani Kimi és Felipe vezetési stílusát és a különböző beállításaikat?
   S.D.: „Az egyetlen dolog, amit mondhatok az, hogy Felipe jobban szeret kevesebb üzemanyaggal futni a kvalifikáción, hogy támadni tudjon, és más tempója legyen a versenyen. Kimi ennek az ellentétét kedveli. Tovább szeret kint maradni a pályán, mert tudja, hogy a verseny hátralevő részében az egyik legerősebb. Ez a különbség a pilóták versenyzési stílusa között. Nehéz megmondani, hogy a beállítások tekintetében vannak-e eltérések. Természetes, hogy a két pilóta olyan különböző beállításokat használ, amelyekkel az autó kissé másképp viselkedik, de ez nem jelentős."
   Július 29-én Maranellóban megbeszélésre kerül sor. Ez a Ferrari mint csapat új szellemiségének jele?
   S.D.: „A találkozó célja az, hogy a csapaton belül megbeszéljük a jövőbeli szabályok sorsát Max Mosley levelét követően. Ez jó lehetőség arra, hogy megtárgyaljuk, mi azon csapatok álláspontja, amelyek érintettek ebben a sportban."
   Jelentőséggel bír az, hogy most Maranello a helyszín, míg korábban a Hilton szálloda volt a reptér közelében?
   S.D.: „Bizonyos, hogy a Ferrari, és a Ferrari elnöke azt szeretné, ha az egész csapat részt venne ebben, mert a Ferrari a Formula-1 része. Di Montezemolo úr így látja jónak."
   (Forrás: formula.hu)
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  6. Top | #196
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   A McLaren az elmúlt két futamon egy olyan műszaki megoldást alkalmazott, amellyel megkerülhették a kipörgésgátló berendezések tiltására vonatkozó szabályt. Az FIA is vizsgálódik.

   Lewis Hamilton az elmúlt két versenyen, fölényesen győzött. A brit pilóta formajavulása azonban lehet, hogy csalásból fakad.

   A McLaren ugyanis egy olyan újítással állt elő, amely akár sértheti is a szabályok szellemét - ha a betűjét nem is. A csapat autóinak kormánykerekére a hagyományos két sebességváltó fül mellé ugyanis még két fül került, amelyekkel a pilóta a váltás közben az előre beállított motorkarakterisztikák között is válthat, így ideális szinten tartva a nyomatékot a kigyorsításoknál, ami miatt természetesen jóval kisebb az esélye a kerekek megpördülésének. A megoldást akár kézi kipörgésgátlónak is nevezhetjük.

   Hogy csalásról van-e szó, nem tiszta, de abban biztosak lehetünk, hogy ha a riválisok - főképp a Ferrari - nem tudnak előnyt szerezni egy hasonló újítással, és/vagy úgy érzik, hogy a McLaren ezzel jelentős előnyhöz jutott - eddig úgy tűnik -, akkor a wokingiakat be fogják panaszolni, aminek a kifogásolt fejlesztés betiltása, és büntetés is lehet a vége.

   De lehet, hogy még erre sem lesz szükség, ugyanis az FIA saját hatáskörén belül is kíváncsi lett Hamilton jelentős fölényének okára, és a Német Nagydíj után a győztes motorját további vizsgálatokra megtartották.
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  7. Top | #197
   HHW-s kedvenc
   Zozi avatara

   Csatlakozott
   07-07-03
   Utolsó látogatás
   2017-04-09 @ 16:41
   Életkor
   32 éves
   Hsz.
   1.327
   Téma
   85

   Forma-1
   nah szép... :no3: Remélem ha bebukik a banda akkor most nem csak a konstruktőri pontokat hanem az egyéni VB pontokat is elveszik tőlük.... ez már röhej...

  8. Top | #198
   HHW-s kedvenc
   Zozi avatara

   Csatlakozott
   07-07-03
   Utolsó látogatás
   2017-04-09 @ 16:41
   Életkor
   32 éves
   Hsz.
   1.327
   Téma
   85

   Forma-1
   kicsit keresgéltem:

   "A Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) már elkezdte vizsgálni az eszközt, amelynek használata miatt visszamenőleg valószínűleg nem kell büntetésre számítani, mert nem egyértelműen szabályellenes. Az viszont előfordulhat, hogy mivel nem is szabályos egyértelműen, az FIA rövidesen megtiltja a McLarennek az eszköz alkalmazását. Ha szabályosnak találja (erre kisebb az esély), várhatóan heteken, hónapokon belül a többi csapat is kifejleszti hasonló megoldását ? hiszen újítás nem marad lemásolatlanul a Formula?1-ben..."

   ennyi.... :puke:

  9. Top | #199
   HHW-s kedvenc
   Dada avatara

   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   33 éves
   Hsz.
   1.608
   Téma
   14

   Forma-1
   Merzario: Rí¤ikkönen nem túl agresszív így Hamilton lehet a bajnok

   A korábbi Formula-1-es versenyző, Arturo Merzario 1979-ben visszavonult, de továbbra is figyelemmel kíséri a futamok eseményeit. Az olasz legenda is igazi hazafi, mégis úgy véli, hogy az idei esztendőben Lewis Hamilton lesz a bajnok.

   "Lewis Hamilton nyer, aki a tapasztalatlansága és a nagy elvárások ellenére is remekül teljesít. És Heikki Kovalainen is rendesen meghajtja. Ő olyan, mint Irvine vagy Barrichello volt a Ferrarinál." ? jelentette ki Merzario, aki úgy véli, hogy kialudt szenvedély tüze Kimi Rí¤ikkönennél.

   "Kevésbé agresszív, mint a McLaren-ben volt. Többet kellene kockáztatnia, ahogyan Massa teszi."

   A legendás pilóta úgy véli, hogy a Ferrari hibát követ el azzal, hogy szabad utat ad. "Könnyen egy nevető harmadik nyerhet. Semmi előnyük nincsen abból, hogy két versenyzőre építenek."
   (Forrás: formula.hu)

   Vettel továbbra is az élen

   A keddi naphoz hasonlóan szerdán is szikrázó napsütés, s magas hőmérsékletek fogadták a Forma-1 mezőnyét Jerezben, ahol tovább folytatódott a felkészülés a soron következő versenyekre.

   A nap legjobbja ezúttal is a Toro Rosso üdvöskéje, Sebastian Vettel lett, aki kereken 100 kör megtételét követően 1:18.843-es köridővel zárt az élen, megelőzve a McLaren-Mercedes istálló tesztpilótáját, Pedro de la Rosát. Vettel egyike volt azon öt versenyzőnek, akik a szerdai napon próbára tették a Bridgestone új keverékű slick-gumijait, noha míg a többiek komoly munkát folytattak a barázdált abroncsokon is, addig a német pilóta szinte egész nap a jövő évre vonatkozó programra koncentrált.A Toro Rosso pilótája egyébként az Autosport-nak nemrégiben elmondta, annak ellenére, hogy immáron érvényes szerződése van a RedBull Racinggel a 2009-es esztendőre, továbbra is keményen dolgozik jelenlegi csapatával, hiszen nyolc verseny még hátra van az idei szezonból.?Nem változott meg a hozzáállásom a szerződés aláírása után" - mondta Vettel.?Továbbra is lépésről lépésre haladok, "Egyre jobb eredményeket érünk el. Remek a hangulat és ha sikerül kisebb újításokat eszközölni, akkor még versenyképesebbek leszünk."
   "Az elmúlt versenyeken a legjobb tíz között végeztünk, és remélem, hogy hasonló lendülettel folytathatjuk. Ahhoz, hogy tartani tudjuk a tempót továbbra is fejlesztenünk kell és keményen dolgozni." - tette hozzá Vettel, aki bizakodó, hogy a Magyar Nagydíjon is bejut az időmérő második etapjába.
   "Nehéz versenyre számítok, de mindent beleadok, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el."
   A második helyen tehát Pedro de la Rosa végzett, aki a délelőttöt arra használta, hogy szintén a bordázatlan felületű abroncsokat tegye próbára a 2009-es idényre szánt aerodinamikai beállításokkal párosítva. A spanyol pilóta legjobb köridejét még a délelőtt folyamán érte el, délután már az idei évben is használatos bordázott abroncsokon futott, melyekkel nem tudott javítani. A tervek szerint ma is a wokingi gárda tesztpilótája lesz majd szolgálatban, ám teljes bizonyossággal nem állíthatjuk, hiszen a McLaren-Mercedes hivatalos programterve szerint csak úgy, mint kedden, tegnap is Gary Paffett kellett volna, hogy helyet kapjon az MP4-23-as volánja mögött.De la Rosa mögött mindenesetre négy tizedmásodperccel lemaradva a világbajnoki címvédő Kimi Rí¤ikkönen végzett, aki Luca Badoert váltotta a maranellói gárdánál. A finn pilóta 76 kör megtételét követően zárt a harmadik helyen, ettől függetlenül azonban ő volt a leggyorsabb versenyző azok közül, akik nem tették fel a slick-abroncsokat. A finn pilóta az F2008-as konstrukció különféle beállításait próbálgatta, s noha úgy volt, hogy vetélytársaikhoz hasonlóan ők is a 2009-es reguláknak megfelelő csomaggal lépnek pályára, erre várhatóan csak ma kerül sor, amikor is a finn pilótával tovább folytatja majd a munkát a vörös osztag Spanyolországban.
   Rí¤ikkönent Rosberg, Webber, valamint a Honda tesztpilótája, Alexander Wurz követi, akik Vettelékhez hasonlóan szintén 2009-es aerodinamikai csomaggal, illetve slick-gumikkal léptek pályára.
   Azt követően, hogy a mezőny többségével ellentétben a Toyota Jarno Trullival már kedden elkezdte a felkészülést a következő idényre, az olasz pilóta tegnap főként a következő futamokra való felkészüléssel foglalkozott. A kölni gárda versenyzője végül hetedikként zárt, megelőzve honfitársát, a Force India tesztversenyzőjét, Vitantonio Liuzzit.
   ?A 2009-es idény tegnapi előkészületei után ma visszatértünk az ez évi munkába" - mondta Trulli.
   ?Ma különösen a Magyar Nagydíjra összpontosítottunk, a délelőtt folyamán átnéztük a beállításokat, mert délután túl szeles és forró volt az időjárás."
   ?Ebéd után a pálya és a szélcsatorna aerodinamikai összefüggéseit elemeztük. Teszteltünk néhány, a Magyar Nagydíjra szánt aerodinamikai csomagot. Sok kört meg tudtunk tenni és sikerült fejlődni."
   ?A mai nap nem a köridőkről szólt, hanem az autóról. Szoros küzdelemben vagyunk a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért, és ezt szeretnénk elérni."
   Az utolsó két helyen a Renault idei első dobogós helyezését a hétvégén megszerző Nelsinho Piquet, valamint a BMW-Sauber tesztpilótája, Christian Klien zárt.
   Utóbbi versenyző a keddi incidenst követően szerdán 89 kört tett meg a spanyol versenypályán, s nagyjából 2 másodperces hátránnyal végzett tizedikként.
   A csapathoz kapcsolódó hír egyébként, hogy a keddi napon áramütést szenvedő szerelő az éjszakát kórházban kellett, hogy töltse, miután a délután folyamán rosszullétre panaszkodott. A csapat egyelőre vizsgálja, hogy miért váltott ki a KERS (kinetikus energia-tároló rendszer) ekkora feszültséget az F1.08-as konstrukcióból.<blockquote> 1.(GER)S. VettelToro RossoSTR31:18.843 100
   2.(ESP)P. de la RosaMcLarenMP4-231:19.061+0.218122
   3.(FIN)K. Rí¤ikkönenFerrariF20081:19.446+0.60376
   4.(GER)N. RosbergWilliamsFW301:19.861+1.018112
   5.(AUS)M. WebberRed Bull RacingRB41:20.021+1.178105
   6.(AUT)A. WurzHondaRA1081:20.416+1.57381
   7.(ITA)J. TrulliToyotaTF1081:20.534+1.69151
   8.(ITA)V. LiuzziForce IndiaVJM-011:20.577+1.734102
   9.(BRA)N. Piquet Jr.RenaultR281:20.827+1.98499
   10.(AUT)C. KlienBMW SauberF1.081:20.850+2.00789</blockquote>

   Rí¤ikkönen: Az év legnehezebb hétvégéje volt a hockenheimi

   Kimi Rí¤ikkönen a múlt hétvégi Német Nagydíjon csak a hatodik helyen ért célba, így most hét ponttal van lemaradva a világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton mögött. A Ferrari finnje úgy vélte, Hockenheimben az év legrosszabb hétvégéjét kellett átélnie, ám biztos abban, hogy hamarosan jobbra fordulnak a dolgok.

   Németországban Hamilton lehengerlően vezetett, a brit jóval gyorsabb volt riválisainál, és a pole pozícióból rajtolva megnyerte a futamot. A Ferrari Felipe Massa révén begyűjtött ugyan egy harmadik helyezést, de az olasz csapat a múlt hétvégén nem igazán tudta felvenni a versenyt a wokingiakkal.
   &quot;Egészen biztos, hogy az év legnehezebb hétvégéje volt a hockenheimi. Borzasztó volt a péntek, még komplikáltabb a szombat, a vasárnap pedig nagyon szomorúan végződött&quot;- idézte Rí¤ikkönent az f1-live.com. &quot;Nem sikerült jól beállítani az autót, és a versenygép egyáltalán nem volt stabil. Remek tapadásra van ugyanis szükség ahhoz, hogy Hockenheimben jó köridőket produkálj, de az autó hátsó felével az egész futam alatt bajlódtam.&quot;

   A futam után a finn pilóta elismerte, hogy Silverstone-hoz hasonlóan Németországban is jobb volt a McLaren-Mercedes, éppen ezért a Ferrarinak nagyon keményen kell folytatni a fejlesztéseket, ha világbajnoki címet akar ünnepelni a szezon végén.

   &quot;Nyilvánvaló, hogy megváltozott a helyzet. Hétpontos hátrányban vagyok a tabellán, mint a Kandai Nagydíj után&quot;- ismerte el Rí¤ikkönen. &quot;Meg kell vizsgálnunk és elemeznünk kell minden egyes részletet, és meg kell fejtenünk, miért is voltunk olyan lassúak, mert valaminek lennie kellett, ami nem működött megfelelően.&quot;

   &quot;Néha megtörténnek ilyen dolgok, amikor fejleszteni akarod az autót. Egy dologban azonban biztos vagyok: lesz egy olyan F2008-asunk, amellyel hamarosan ismét a győzelemért harcolhatunk?&quot;- tette hozzá a finn optimistán.   Rí¤ikkönen ezúttal sem bírt a slick gumisokkal Jerezben, Webber az élen

   Sebastian Vettel már csak ezért sem végezhetett a harmadik tesztnapon is az élen Jerezben, mivel már nem ült autóba. Csütörtökön viszont így is egy Red Bullos pilóta volt a leggyorsabb, Mark Webber ugyanis az élre repítette a Red Bull Racing R4-esét. A 3. napon is nagy meleg fogadta a csapatokat Spanyolországban. A remek körülményeket ezúttal is az összes csapat kihasználta, és sokat voltak forgalomban a slick (sima futófelületű) gumik is.
   Csütörtökön Mark Webber zárt az élen 1:19.176-tal, de az ausztrál három tizeddel is elmaradt Sebastian Vettel szerdai legjobbjától, ami egyben az e heti legjobb köridő is.

   Webber munkáját nem hátráltatta technikai probléma, így 85 kört tehetett meg, ezalatt pedig az RB4-es új fejlesztéseit valamint a Bridgestone új slick gumijait is kipróbálta.

   A 2. pozícióban Nelsinho Piquet landolt a Renault-val. A brazil 95 kört tett meg, ami napi csúcsnak számít. A hockenheimi ezüstérmes ma kipróbálta a slick gumikat is, sőt autóján egy különleges szerkezet is feltűnt. A mérnökök ugyanis egy mérőműszert szereltek a kerék köré, amellyel az újgenerációs gumik felületi hőmérsékletét igyekeztek mérni.

   A 2009-től újra bevezetésre kerülő sima futófelületű gumikat ma sem használta Kimi Rí¤ikkönen, aki 3. lett a Ferrarival, és elsősorban a következő futamokra, így a Magyar Nagydíjra való felkészülésre fókuszált.

   A finn világbajnoktól csak egy hajszállal volt lassabb a Force India tesztpilótája, Vitantonio Liuzzi a 4. legjobb időt produkálta. A jelek szerint az indiai kiscsapat profitálhat majd a szezon hátralévő részében a gyorskapcsolású váltó bevetéséből.

   A McLaren-Mercedes autóját Pedro de la Rosa nyüstölte, illetve csak nyüstölte volna a mai napon. A spanyol tesztpilóta ugyanis összesen csak 39 kört tehetett meg, mivel délelőtt és délután is műszaki problémák léptek fel, így az edzésidő számára igencsak megrövidült. De la Rosa első leállása miatt délelőtt meg is kellett szakítani a körözést.


   1. M. WebberRed Bull RacingRB41:19.176 85
   2. N. Piquet Jr.RenaultR281:19.334+0.158 95
   3. K. Rí¤ikkönenFerrariF20081:19.434+0.258 84
   4. V. LiuzziForce IndiaVJM-011:19.544+0.368 86
   5. P. de la RosaMcLarenMP4-231.19-850+0.674 39
   6. S. BourdaisToro RossoSTR31:20.029+0.853 77
   7. K. NakajimaWilliamsFW301:20.097+0.921 88
   8. T. GlockToyotaTF1081:20.421+1.245 78
   9. R. BarrichelloHondaRA1081:20.641+1.438 68
   10. N. HeidfeldBMWF1.081:20.896+1.720 97
   [img width=153 height=100]http://kepfeltoltes.hu/091112/25505608_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
   Moskovskaya Storozhevaya

  10. Top | #200
   kubica
   Vendég
   kubica avatara

   Forma-1
   Majd most elmeszelik a mekiket,csalásért(rejtett kipörgésgátló).......azt akkor egálba lesznek..:nasty:

  Oldal: 20 / 67 ElsõElsõ ... 1016171819202122232430 ... UtolsóUtolsó

  Téma információ

  Témát böngészõ felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Hasonló témák

  1. A Forma 1 aranykora (1 Aka Formula 1) 2013
   By szigo in forum Dokumentum, ismeretterjesztő filmek
   Válaszok: 0
   Utolsó hozzászólás: 2015-02-07, 09:14
  2. Forma-1 baleset (képek)
   By Zozi in forum Forma1
   Válaszok: 13
   Utolsó hozzászólás: 2010-09-27, 16:36

  Címkék ehhez a témához

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva