Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
 • Bejelentkezés / Regisztráció


  Oldal: 66 / 96 ElsőElső ... 16 56 64 65 66 67 68 76 ... UtolsóUtolsó
  Eredmény: 456 - 462 (666) összesen

  Téma: Forma-1

  1. #456
   Elérhetőség
   Offline
   Dada avatara   Vip tagcsoport tagja


   VIP
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   36
   Hsz.
   1.471

   Forma-1

   "továbbra sem döntötték el, hogy vajon bevetik-e a rendszert a szezon kezdetekor vagy sem." Hát ja ezitt a bibi :Dde énis Forza Ferrari ugyhogy remélem igen és remélem jó is lesz a vas és nem az utsó helyen fog kullogni :D

  2. #457
   Elérhetőség
   Offline
   Dada avatara   Vip tagcsoport tagja


   VIP
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   36
   Hsz.
   1.471

   Forma-1

   Massa elégedett a Ferrari első tesztjével

   Felipe Massa hétfőn pályára vitte a Ferrari új versenygépet, amely az F60 kódjelet kapta. A brazil pilóta első alkalommal csak egy kört teljestett, majd egy rövid szünet után újra pályára gördült. í¢??sszesen száz kilométert teljestett. Az új első szárny a kerékvetőn és az aszfalton is megsérült, ami hátráltatta a munkát.

   "Az új autó első tesztnapja mindig nagyon kemény. Teljesen normális, hogy ennyi újtás után nem zökkenőmentes a teszt. De a kinetikus energia visszanyerő rendszer tetszik. Azt gondoltam, hogy csúnya lesz az autó. Jobb egy csúnya autó, ami gyors, mint egy szép és lassú. De ez az autó szép és gyors." í¢?í¢?? jelentette ki Massa.

   "Ha néhányszor már láttad a gépet, hozzászoksz. De jól néz ki." í¢?í¢?? tette hozzá R키ikkönen.
   na ki is probálták és tetszik massának a kinetikus baromság ami közel sem mondahtó kölséghatékonynak meg takarékosnak ez tény neszeneked költségcsökkentés

  3. #458
   Elérhetőség
   Offline
   Dada avatara   Vip tagcsoport tagja


   VIP
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   36
   Hsz.
   1.471

   Forma-1

   A Ferrari 056 motor technikai adatai
   Tpus:
   056
   Hengerek száma:
   8
   A hengerek elrendezése:
   V 90??í‚°
   Szelepek száma:
   32
   Szelepműködtetés:
   Pneumatikus
   ??í‚°rtartalom:
   2398 cm3
   Dugattyú méret:
   98 mm
   Súly:
   >95 kg
   Digitális elektronikus befecskendező rendszer:
   Magneti Marelli
   Statikus elektronikus gyújtás:
   Magneti Marelli
   Üzemanyag:
   Shell V-Power ULG-66L/2
   Kenőanyag:
   Shell

  4. #459
   Elérhetőség
   Offline
   Dada avatara   Vip tagcsoport tagja


   VIP
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   36
   Hsz.
   1.471

   Forma-1

   Az olaszok legújabb szerzeményét illető névadó hátterében nem más áll, mint hogy az F60-as versenyautó a 66-dik együléses versenygép, amellyel a Ferrari pályára lépett a száguldó cirkusz 1950-es fennállása óta. A Ferrari által az új konstrukció megéptésére létrehozott projekt elnevezése is ezen mérföldkőhöz igazodott. A 660-as projektben résztvevő szakemberek kitartó munkájának eredményeképpen született meg végül az a négykerekű, amely az idei szezonra előrt Technikai Szabályoknak maradéktalanul megfelel, és számos új fejlesztésű elemből áll össze.
   http://www.formula.hu/galer............csak tagoknak! Regisztráció itt
   

   A Ferrari F60 első légterelő szárnya
   (2009.01.12.)
   A sima futófelületű slick abroncsok újbóli bevezetése és a környezettudatos technológia alkalmazásának tükrében bevezetett KERS mellett a külső szemlélő számára a legnagyobb változások az autó aerodinamikai elemeit érintően mentek végbe. Ez utóbbi módostások hátterében az Előzési Munkacsoport (OWG) és az FIA együttműködése kapcsán megszületett új előrások állnak, amelyektől a szabályalkotók egyértelműen több előzést, és egyben látványosabb futamokat várnak.
   Az új szabályok végleges bevezetése előtt természetesen az OWG számtalan vizsgálatot és tesztet végzett, és hamar felismerték annak jelentőségét, hogy a versenyautó elülső és hátsó traktusa kiemelt szerepet kell, hogy kapjon. Az új első légterelő szárny fesztávja 1800mm, amely megegyezik az autó teljes szélességével, és 75mm-rel a referencia-sk felett helyezkedik el. Az FIA utastására az orrkúp alatt 500mm hosszan egy ún. semleges szekciót kellett kialaktani. Ahogyan azt az F60-as esetében lehet látni, az első légterelő szárny két függőleges lezáró lemezének belső felületén egy-egy vzszintes kiegésztő szárnyacska kapott helyet. Az autó ezen részére vonatkozóan a csapatok eltérő fejlesztésekkel rukkolhatnak elő, hiszen az FIA nem limitálja a véglezáró elemek és a középső szekció között használható légterelő lemezek számát.
   Az első szárny vzszintes részének végein lévő lemezek dőlésszöge egy speciális mechanizmusnak köszönhetően 6 fokos határon belül álltható, melyet a pilóta végezhet majd el a kormánykeréken elhelyezett kapcsolóval, és egy körön belül ezt maximum két alkalommal teheti majd meg. Az orrkúp felett tilos hdszárnyat alkalmazni, de a külső szárnyfelületek felett az ún. lépcsős szárnyak használata megengedett, mint ahogyan azt a Ferrari által bemutatott konstrukció esetében is lehet látni. A szárny véglezáró elemeivel kapcsolatban a szabályzat annyit azonban meghatároz, hogy azoknak 100mm-rel a referencia-sk felett kell lenniük. Ahogyan azt az F60-as külső megjelenése is mutatja, a Ferrari által az elmúlt évben használt, az orrkúpon átvezető légcsatorna is megszűnt, amelynek használatát az új előrásoknak megfelelően szintén mellőzniük kell az olaszoknak.
   http://www.formula.hu/galer............csak tagoknak! Regisztráció itt
   

   A Ferrari F60 hátsó légterelő szárnya
   (2009.01.12.)
   Az első fékek hűtőnylásától kezdve semmiféle extra légterelő elemet nem lehet alkalmazni. A monocoque- és az oldalsó kocsiszekrény elülső élének kialaktása befolyásolja a légáramlást az autó ezen részénél, továbbá az első légterelő szárny és az első kerekek közötti területen sem lehet extra légterelő idom. A karosszéria oldalirányú ütközés elleni védelmét az oldalsó kocsiszekrény teljes hosszára vonatkozóan meg kellett növelni, és a külső felületnek legalább 75mm-es rádiuszban kellett elkészülni. A Ferrari F60-as igencsak leegyszerűstett kocsiteste természetesen nem a hanyag mérnöki tervezés eredménye, hiszen az FIA megtiltotta a kiegésztő szárnyacskák és a ?kémények" kialaktását is. A versenyautó ezen részére vonatkozóan ugyanis előrás, hogy az oldalsó kocsiszekrény mindkét oldalán mindössze egy-egy szellőzőnylást lehet elhelyezni. Mivel drasztikusabb mértékben korlátozzák a karosszérián kialaktható hűtőnylások számát, az F60-as esetében a lehető legnagyobb méretben késztették el a kipufogónylásokat. Ennél a területnél igyekeztek úgy eljárni, hogy a motorból távozó forró levegő akadálytalanul el tudjon haladni a hátsó kerékfelfüggesztés felső lengőkarja felett. Az előzőekben ismertetett változtatások mellett további újdonságként jelent meg az autót megéptő szakemberek számára, hogy a hátsó kerekek előtti teret is szabadon kellett hagyni.
   Az autó aerodinamikai viselkedését jelentősen befolyásoló hátsó légterelő szárny sem maradt érintetlenül, amelynek fesztávja 750mm-re csökkent, magassága viszont 950mm-re nőtt. A felső vzszintes elem és az alsó szárnyelem beéptési helyzete szintén módosult, mg a véglezáró lapok mérete önmagukban véve változatlanok maradnak.
   http://www.formula.hu/galer............csak tagoknak! Regisztráció itt
   

   A Ferrari F60 módostott oldalsó kocsiszekrénye
   (2009.01.12.)
   A menetstabilitás és az egymás mögött haladó versenyautók esetén a hátsó autóra ható aerodinamikai viszonyok szempontjából jelentős szerepet betöltő diffúzor méretei is igencsak megváltoztak az elmúlt években alkalmazott megoldásokkal szemben. A diffúzornak ezúttal a hátsó tengelyvonal mögött 330mm-rel kell ugyanis kezdődnie, mg hossza mindössze 350mm, magassága pedig 175mm lehet. Annak ellenére, hogy a korábbi kivitelhez képest az új elem magasabb lett, rövidebb mérete miatt lecsökken az általa kialaktott légcsatorna kapacitása is, vagyis csökken a diffúzor hatékonysága. Az új geometriai méreteknek köszönhetően kisebb lesz a hátsó felfüggesztés és a hátsó szárny legalsó vzszintes elemének kölcsönhatása is egyben.
   Annak ellenére, hogy az OWG előzetes terveiben a homloklemezeket érintő drasztikus változtatására készült, a Ferrari F60-as autóján összesen három ponton, kisebb-nagyobb méretű légterelő idom kapott helyet. Két kisebb méretű fordtólemez helyezkedik el a karosszéria alatt, az első kerékfelfüggesztés alsó keresztlengőkarja közelében, amelyet az oldalsó kocsiszekrény előtt egy-egy nagyobb terelőlemez követ.
   A 2009-es évben egyébként a versenyautók oldalsó kocsiszekrénye előtti tér lesz az a terület, amely az aerodinamikai fejlesztések szempontjából a legnagyobb szabadságfokkal rendelkeznek majd. Ehhez a lehetőséghez igazodva a Ferrari az oldalsó kocsiszekrény elülső részét a lehető legrövidebbre igyekezett megépteni, hogy az gy nyert területtel jobban gazdálkodhasson majd az egyes futamokra kidolgozandó aerodinamikai csomagok tekintetében.
   Az oldalsó kocsiszekrényen további érdekes újtást lehet felfedezni. Az elülső légbeömlő alatt egy extra hűtőnylás figyelhető meg, amely az elektronikai rendszer megfelelő üzemi hőmérsékleti viszonyait hivatott majd fenntartani.
   A Ferrari F60-as teljesen új fejlesztésű Brembo fékrendszerrel büszkélkedhet, amelyhez egy új geometriával rendelkező első kerékfelfüggesztési rendszer is társul. Ezen újtások párostása révén a csapat abban reménykedik, hogy maximálisan ki tudják majd használni a Bridgestone slick gumiabroncsaiban rejlő adottságokat.
   http://www.formula.hu/galer............csak tagoknak! Regisztráció itt
   

   Extra hűtőnylás a Ferrari F60 kocsiszekrényén
   (2009.01.12.)
   Az új regulákhoz való alkalmazkodásnak megfelelően az F60-as felfüggesztési rendszerét és a teljes feléptését úgy igyekeztek kialaktani, hogy az egyes elemek minimalizált súlyával és a fedélzeten elhelyezkedő Kinetikai Energia Visszanyerő Rendszerrel a lehető legjobb súlyelosztást biztostsák. A 2009-es évben bevezetésre szánt KERS kifejlesztésében a Magneti Marelli kulcsfontosságú szerepet játszott a Ferrari számára. Az új rendszer az autó erőforrásának hátsó középvonalában, a versenyautó hátsó karosszériaelemei alatt kapott helyet.
   Az erőátviteli rendszerrel kapcsolatban a Ferrari F60-as sebességváltójánál a szénszálas anyagok felhasználása továbbra is döntő szerepet kaptak, gy végül egy 7 fokozatú, hosszanti beéptésű váltómű biztostja majd a motorerő továbbvitelét. A 2009-es idényre bevezetett szabálymódostások hátterében áll továbbá az FIA és a FOTA közös célja, mégpedig a csapatok működési költségeinek leredukálása is. Ennek megfelelően az idény 17 nagydján összesen 8 motort lehet majd használni. A V8-as erőforrások percenkénti fordulatszámát lecsökkentették a 18.000-es értékre, és a motoroknak körülbelül 2.500km-t kell majd meghibásodás nélkül megtenni. Az F60-as motorjával kapcsolatban érdemes még megemlteni, hogy a szvónylások, az injektorok elhelyezési módja és a kipufogórendszer konfigurációja is teljesen más, mint a tavalyi megoldásnál. A megbzhatóság fokozása érdekében a Ferrari és a Shell továbbra is szoros együttműködésben dolgozott az elmúlt időszakban, hogy a 056-os kódszámmal rendelkező motor és a sebességváltó egyaránt megfelelő kenőanyagokkal legyen ellátva.

  5. #460
   Elérhetőség
   Offline
   Zozi avatara   Vip tagcsoport tagja


   VIP
   Csatlakozott
   07-07-03
   Életkor
   35
   Hsz.
   1.110

   Forma-1

   a hátsó szárnyat leszámtva gyönyörűen néz majd ki idén is a Ferrari... :Dde mivel a hátsó szárny kinézetéről nem tehetnek gy az is megbocsájtható... :D

  6. #461
   Elérhetőség
   Offline
   Dada avatara   Vip tagcsoport tagja


   VIP
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   36
   Hsz.
   1.471

   Forma-1

   Szerintem nemis annyira ronda csak furcsa ha forditott lenne ahelyzet akkor most az eddig megszokott lene ronda vagy furcsa kinek mi :D

  7. #462
   Elérhetőség
   Offline
   Zozi avatara   Vip tagcsoport tagja


   VIP
   Csatlakozott
   07-07-03
   Életkor
   35
   Hsz.
   1.110

   Forma-1

   az biztos hogy furcsa... :Dde meg lehet majd szokni... csak jó eredmények legyenek... az a lényeg

  Oldal: 66 / 96 ElsőElső ... 16 56 64 65 66 67 68 76 ... UtolsóUtolsó


  Téma információ

  Témát böngésző felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Hasonló témák

  1. Killmask Munkái
   By Killmask in forum Bemutató terem
   Válaszok: 3
   Utolsó hozzászólás: 2008-03-02, 11:28

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva
  BACK TO TOP