Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
 • Bejelentkezés / Regisztráció


  Oldal: 83 / 96 ElsőElső ... 33 73 81 82 83 84 85 93 ... UtolsóUtolsó
  Eredmény: 575 - 581 (666) összesen

  Téma: Forma-1

  1. #575
   Elérhetőség
   Offline
   Fish_BASC avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   06-01-29
   Életkor
   37
   Hsz.
   66

   Forma-1

   Schumacher visszatér vagy mégse engedik??

   Bár már napok óta kész tényként kezelik, hogy Michael Schumacher újra a Forma-1-ben fog versenyezni, sajtószóvivője és menedzsere szerint mindenképpen meg kell várni az orvosi vizsgálatok eredményét, a szupersztár nyaka ugyanis még meghiústhatja a csodaként várt visszatérést.

   "Még nem teljesen biztos, hogy a nyaka brni fogja, gy a visszatérés sem tekinthető biztosnak. Minden az orvosi vizsgálatok eredményétől függ, ezek jelenleg is zajlanak. Csak ezek után lesz egyértelmű, hogy vezethet-e"- közölte a nem túl kellemes hrt Michael Schumacher szóvivője, Sabine Kehm.

   A hétszeres világbajnok nyaka még februárban sérült meg, amikor új hobbijának hódolt, és egy versenyen elesett motorjával. A 40 éves pilóta a múlt héten a Ferrari két évvel ezelőtti F1-es autóját már tesztelte, ami után saját honlapján maga is elismerte, hogy a nyaka még nem az igazi.

   "Az, hogy vezethet-e, az orvosokon múlik. A jövő hétig várnunk kell, akkor derülhet ki, hogy valóban megkapjuk-e a szabad jelzést, és Michael rajthoz állhat-e Valenciában"- fokozta az izgalmakat Willi Weber, a rekordbajnok menedzsere.

   A Schumacher kivizsgálását végző Bad Nauheim-i sportklinika főorvosa, Johannes Peil ugyanakkor bizakodó, persze a tesztek eredményét ő sem tudja befolyásolni: "Szerintem sikerülni fog neki. Schumacher professzionalizmusa ezt a felkészülést is meghatározza. Mivel a visszavonulása után is odafigyelt magára és más sportágakat is űzött, visszatérése teljes mértékben elképzelhetőnek tűnik."

   A fizikális tréningeken kvül a németnek jelenleg másra egyébként nincs módja, ugyanis a Williams, a Red Bull Racing és a Toro Rosso sem járult hozzá ahhoz, hogy különteszten ismerje meg a Ferrari F60-as modelljét, amellyel a tervek szerint augusztus 23-án Valenciában versenyeznie kellene. Schumachernek a kedd óta már saját otthonában gyógyulgató Felipe Massát kell pótolnia.

   Szerintem azé elég érdekes lenne ha a nyaksérülés miatt nem versenyezhetne... a Schumacher rajongók akik miatta vettek jegyet biztos marhára örülnének :)

  2. #576
   Elérhetőség
   Offline
   Suny avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   07-12-16
   Életkor
   38
   Hsz.
   104

   Forma-1

   Schumacher nem nyer? A Ferrari hibája!

   A visszatérő német sikere csak a csapatán múlik, álltja Ross Brawn, a német exfőnöke.

   Az angol mérnök a hétszeres bajnok összes cmében segédkezett, már a Benettonnál mellette dolgozott, majd követte a Ferrarihoz. Talán a legjobban ismeri kollégái közül, semmi kétsége, képes három év kihagyás után győzni.

   "Meggyőződésem, hogy erős lesz, biztos vagyok benne, ha nem nyer legalább egy futamot, az nem az ő hibája, hanem azt jelenti, a Ferrari nem nyerő" ? mondta a La Gazzetta dello Sportnak.

   A szakember szerint nem érdeklik az elvárások, nyugodtan ül vissza, főleg mert hiányzik neki a versenyzés.

   "A szokásos elszántságával és komolyságával jön, de mivel átmenetileg lesz itt, mindenek előtt szórakozni akar. Izgatott vagyok, már alig várom, hogy újra munkában lássam."

   A Brawn GP jelenleg vezeti a vb-t az istállók között, Jenson Buttonnal a pilótáknál is első.

  3. #577
   Elérhetőség
   Offline
   Suny avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   07-12-16
   Életkor
   38
   Hsz.
   104

   Forma-1

   Bernie Ecclestone a kereskedelmi jogok birtokosaként, és a Forma-1 fő befektetőjének, a CVC Capital Partners elnökeként a 2009-es Concorde-egyezmény alárásáért és 2012-ig meghosszabbtásáért megjutalmazza a csapatokat.

   A 2004 és 2007 között a jogdjakból befolyt összegnek ugyanis a 25 százalékát kapták meg jogosan a csapatok. De mivel a 2008-as és 2009-es szezonban már 50 százalékról van szó, Ecclestone visszamenőleg feljavtja az arányt, és hogy a fentebb emltett szezonokra is tisztes juss üthesse az istállók markát: még egyszer 25 százaléknyi összeget fizet.

   A bónuszpénzt öt egyenlő részletben kapják meg a csapatok 2012 végéig, tudta meg a motorsport-total.com Ecclestone könyvelő cégétől, a brit Delta 3-tól. A 2004-2007-es szezonokra utólagosan kifizetésre kerülő összeg 130 millió euróra, azaz közel 35 milliárd forintra rúg.

   Mivel szerdáig nem rendeződött a BMW Sauber jövője, gy a Forma-1 kereskedelmi szerződését, a Concorde-egyezményt csak tizenkét csapat rta alá. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy kiadó hely még van a 2010-es rajtrácson, amire a Nemzetközi Automobil-szövetség most új pályázatot rt ki.

   Az Autosport értesülései szerint Max Mosley, a nemzetközi szövetség elnöke levelet rt hét csapatnak, amelyek nem kerültek fel első körben a 2010-es nevezési listára. A "tartalékok" most újra megpályázhatják a Forma-1-es tagságot.

   Annak ellenére, hogy a BMW a múlt héten bejelentette, hogy év végén kiszáll a sorozatból, az istállóban húsz százalékos részesedéssel rendelkező Peter Sauber mindent elkövet annak érdekében, hogy megmentse és saját lábra álltsa a svájci központú csapatot. Az üzletember azonban eddig nem járt sikerrel, és saját meglátása szerint a BMW is csak hátráltatja.

   Ettől függetlenül nem kizárt, hogy az istálló életképes marad, ám ekkor sem garantált a helye a jövő évi mezőnyben. A BMW Sauber utódcsapata a levélben értestett hét csapattal együtt pályázhat a fennmaradó egy helyre.

   A "pótfelvételin" az Epsilon Euskadi (a spanyolok vezetője, Joan Villadelprat rögtön a BMW bejelentése után jelezte, készek beugrani) és David Richards alakulata, a Prodrive indul a legjobb esélyekkel.

   Februári motorbalesete során elszenvedett nyaksérülése miatt továbbra sem tekinthető biztosnak Michael Schumacher Forma-1-es visszatérése. Amg ez gy van, addig menedzsere, Willi Weber sem gyártatja a rajongóknak szánt ajándéktárgyakat, mivel nem akar ismét melléfogni.

   "Amg a visszatérés nem száz százalékig biztos, addig nem gyártjuk a szurkolóknak szánt ajándéktárgyakat"- nyilatkozta Willi Weber, akinek óvatossága érthető, hiszen 1997-ben már belebukott abba, hogy előre legyártatott "néhány" világbajnoki pólót és sapkát, ami mind a nyakán maradt, mivel Schumacher elbukta a bajnoki cmet Jacques Villeneuve-vel szemben. Weber akkor egymillió eurót vesztett.

   Nem tér vissza a közeljövőben Dél-Afrika a Forma-1-es kalendáriumba, miután az illetékes kormánynál úgy döntöttek, hogy inkább munkahelyteremtésre fordtják a rendelkezésükre álló összeget.

   Korábban ugyanis az ország gautengi tartománya komolyan elgondolkozott azon, hogy nagydjat rendezzenek, gazdasági hatástanulmányt is készttettek arról, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal szolgálna, ha a Forma-1 1993 után ismét Afrikába látogatna. Ugyanis abban az évben rendeztek ott utoljára F1-es versenyt, méghozzá Kyalamiban.

   A helyi SABC televziós társaságra hivatkozva az f1-live.com azt rta, hogy Gauteng gazdasági minisztere, Firoz Cachalia kijelentette, a Forma-1 helyett inkább munkahelyeket teremtenek a helyiek számára.

   Felipe Massa balesetét követően az egyik sisakgyártó cég egy új modellt dobott a piacra. A Ferrarihoz visszatérő Michael Schumacher már a megerőstett plexijű sisakot fogja viselni a jövő heti Európa Nagydjon.

   A Schuberth márkájú bukóknál egy titán lemezt illesztettek a sisakrostélyt tartó részhez.

   Massa hungaroringi baleseténél ugyanis azt lehetett látni a rugó becsapódását követően - miután a brazilt az orvosok az ölükben tették hordágyra -, hogy bal oldalon a plexi levált a sisakról, ám ezt egy illetékes a mentési feladatok következményeként magyarázta: "Felipe plexije csak akkor jött le, amikor az orvosok hozzányúltak. Ennek ellenére beillesztettünk egy titán lemezt oda, ahol eddig csak egy műanyag darab volt található a plexit a bukósisakkal összekötő résznél"- idézte Oliver Schimpfet az f1-live.com.

   Az internetes portál szerint az új sisak ára 12 ezer euró, azaz átszámtva kb. 3,3 millió forint.

   A napokban Luciano Burti pont ebben az ügyben levelet rt a Nemzetközi Automobil-szövetséghez, ahol arra hvta fel a figyelmet, hogy az ő 8 évvel ezelőtti balesetekor összesen 4 csavar szögezte a plexit a sisakhoz, mg ma oldalanként egy-egy.

   Schumacher sisakfestése is el fog térni valamelyest attól, amelyet korábban megszokott a közönség. A világbajnoki cmek számát tükröző hét csillag megmarad. 킁m a Jens Munser tervezte új dizájnnak megfelelően, Schumacher kérésére a bukó bal oldalán fia, Mick neve szerepel knai rással, felesége és lánya keresztneve (Corinna és Gina Maria) pedig a jobb oldalon olvasható, dertette ki az ITV. A piros sisak hátulján egy sárkány formája rajzolódik ki.

  4. #578
   Elérhetőség
   Offline
   Fish_BASC avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   06-01-29
   Életkor
   37
   Hsz.
   66

   Forma-1

   A legbosszantóbb, hogy csak 17-én derül ki mehet e a Renault Valenciába... 킁lltom direkt húzták ki ennyire az időpontot

  5. #579
   Elérhetőség
   Offline
   Dada avatara   Vip tagcsoport tagja


   VIP
   Csatlakozott
   07-11-26
   Életkor
   36
   Hsz.
   1.471

   Forma-1

   Pápá M.Schumacher eddig az a legfrisseb hr hogy nem fog versenyezni nyaki fájdalmai vannak.

  6. #580
   Br.Potter
   Br.Potter avatara

   Forma-1

   Nyaksérülése miatt lemondta visszatérését Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok a Ferrari sérült pilótáját, Felipe Massát helyettestette volna az augusztus 23-i Európa Nagydjtól. Már a felkészülést is megkezdte, de a korábbi motorbalesetben megsérült nyaka megakadályozta abban, hogy jövő hétvégén Ferrariba üljön.

   Schumacher már a teszteléseket is megkezdte, hogy visszarázódjon a Forma-1-be, igaz, csak a 2007-es Ferrarival körözhetett, mivel az istállók nem adták egységesen áldásukat arra, hogy a német kipróbálhassa a 2009-es konstrukciót, az F60-ast is. A szezonközi teszttilalom értelmében ugyanis nem lehet körözni az idén használatban lévő autókkal.

   "Tegnap este arról kellett értestenem a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót és a csapatfőnök Stefano Domenicalit, hogy sajnos nem vagyok képes Felipe helyettestésére"- hozta nyilvánosságra döntését Schumacher.

   "Igazán mindent megpróbáltam, hogy ideiglenesen visszatérhessek, de legnagyobb bánatomra, nem jött össze. Sajnos nem sikerült csökkenteni a fájdalmat a nyakamban, ami a privát mugellói F1-es teszt után jelentkezett, sem orvos, sem terapeuta segtségével, akik szintén mindent megtettek értem."

   "A februári motorbalesetben elszenvedett sérülés következményeként, a fej- és nyaktájéki törések sajnos még mindig számottevő fájdalmat okoznak. Ezért nem brja a nyakam az extrém erőhatásokat, ami az F1-es versenyzéssel jár. Az elmúlt két hétben elvégzett vizsgálatok is ezt támasztották alá, a legutolsóra pedig tegnap került sor."

   "A lelkem mélyén csalódott vagyok. Szörnyen sajnálom a ferraris srácokat és minden drukkert, akik szortottak értem. Csak megismételni tudom, hogy minden erőmmel azon voltam, hogy ez összejöhessen. Most viszont a csapatért kell szurkolni, hogy jól menjenek a dolgaik a következő versenyeken."

   A Ferrari már be is jelentette, hogy olasz tesztpilótájuk, Luca Badoer fogja átvenni a Magyar Nagydjon megsérült Felipe Massa helyét a valenciai futamon.

   Di Montezemolo közölte, hogy a 38 éves Badoer lesz Kimi R키ikkönen csapattársa az Európa Nagydjon.

  7. #581
   Elérhetőség
   Offline
   Fish_BASC avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   06-01-29
   Életkor
   37
   Hsz.
   66

   Forma-1

   Hát srácok mégse szurkolhattok ismét Schumacher-nek....bár úgy fogalmaznak a következő versenyen Badoer helyettest...ki tudja mit jelent :D

  Oldal: 83 / 96 ElsőElső ... 33 73 81 82 83 84 85 93 ... UtolsóUtolsó


  Téma információ

  Témát böngésző felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Hasonló témák

  1. Killmask Munkái
   By Killmask in forum Bemutató terem
   Válaszok: 3
   Utolsó hozzászólás: 2008-03-02, 11:28

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva
  BACK TO TOP