Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
 • Bejelentkezés / Regisztráció


  Oldal: 92 / 96 ElsőElső ... 42 82 90 91 92 93 94 ... UtolsóUtolsó
  Eredmény: 638 - 644 (666) összesen

  Téma: Forma-1

  1. #638
   Elérhetőség
   Offline
   győri avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   09-08-11
   Életkor
   49
   Hsz.
   140

   Forma-1

   <H1 class=title>A Mercedes hibázott az autó tervezése közben</H1>2010. április 23. 14:26

   A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn elárulta, hogy csúnyán elszámtották magukat, és helytelenül választották meg az autó súlyeloszlását, ezért nem tudják még kihozni a W01-es modellben rejlő potenciált, ám komoly módostásokkal készülnek a Spanyol Nagydjra.A brackley-i bázisú gárda számára nem úgy kezdődött az idei év, ahogy azt eltervezte, és a négy élcsapat közül a leggyengébb láncszem, ami Brawn elmondása szerint csakis annak tudható be, hogy helytelenül választották meg a súlyeloszlást az idei abroncsokhoz.

   A szakember viszont elmondta, hogy az európai szezon nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydjra egy átfogó javtócsomaggal készülnek, és többek között meghosszabbtják autójuk tengelytávját, hogy korrigálják korábbi hibájukat.

   ??„A probléma nem kimondottan a tengelytávval, hanem a súlyeloszlással van. A helyzet az, hogy rosszul választottuk meg a súlyeloszlást??í¢? ??í¢?? magyarázta Brawn.

   ??„Mikor megkezdtük ezeknek az abroncsoknak a tesztelését, felismertük, hogy nincs meg a helyes súlyeloszlás, gy elmentünk a határig, amit ezzel az autóval el tudtunk érni. Nem kimondottan a tengelytávval van a gond, a súlyeloszlás az, ami nem olyan, amilyennek lennie kellene.??í¢?

   ??„A gumik megváltoztak (az első abroncsok keskenyebbek lettek a tavaly használtakhoz képest ??í¢?? szerk.)??í¢?? lehetőségünk pedig nem volt tesztelni ezeket a gumikat, és nem sikerült olyan jó becsléseket végeznünk, mint a többi csapatnak."

   "Ezért lesz ez a módostás az autón Barcelonában, amivel egy jobb súlyeloszlást tudunk majd elérni.??í¢?

   Brawn azt is elmondta, hogy csapata a következő versenyeken ??í¢?? ha Barcelonában nem, akkor vélhetően a május végi Török Nagydjon ??í¢?? már bevetheti az F-csatornát, miután annak egy kezdeti verzióját már kipróbálta a múlt hétvégén Knában.

   ??„A McLaren rendszerét, amit a pilóta vezérel, nagyon nehéz megfelelő működésre brni??í¢? ??í¢?? magyarázta. ??„Éppen ezért nincs könnyű dolga a többi csapatnak.??í¢?

   ??„Amit Knában használtunk, egy egyszerű passzv rendszer volt. A versenyzőnek nem volt rá hatása, gy nem is volt olyan hatékony, mint a McLaren rendszere. Keményen dolgozunk egy teljes rendszeren, amit akár már Barcelonában, de legkésőbb Isztambulban bevethetünk.??í¢?

   ??„Nem egyszerű működésre brni a rendszert, azonban az aerodinamikai szakembereink nagyon keményen dolgoznak rajta.??í¢?

  2. #639
   Elérhetőség
   Offline
   győri avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   09-08-11
   Életkor
   49
   Hsz.
   140

   Forma-1

   Monacói Nagydj: Nemzetközi sajtóvisszhang


   Anglia

   Daily Telegraph
   : "Mark Webber étvágyat csinált magának a bajnoki csatára, majd két órával a diadala után II. Albert herceggel vacsorázott. ??킐 is feliratkozott a monacói győztesek sorába Fangio, Senna és Brabham mellé."

   The Times: "Jenson Button reményei köddé váltak, miközben Mark Webber megvalóstotta az álmát, megmártózott a hideg vzben, majd a hercegi családdal vacsorázott."

   The Guardian: "A Red Bull minden időmérő edzést megnyert, és az évad legismertebb versenyén is átvették a hatalmat."

   The Independent: "Hamilton versenyben maradt, mg egy felrobbant hűtő megkeserttette Button életét."

   The Sun: "Button egy fatális hiba miatt nullázott, még mielőtt kezdetét vette volna a valódi küzdelem."

   Daily Mail: "Button mélypontra került egy figyelmetlen szerelő miatt."

   Olaszország

   La Gazzetta dello Sport: "Mindig a Red Bull nyer. Webber egy fenomén, és felkészült arra, hogy bajnoki cmet nyerjen. Monte-Carlóban hibátlanul vezetett, miközben Alonso hatalmas hajrába kezdett. Schumi nagyon okosnak hitte magát, de megbüntették. ??킐 meg volt győződve arról, hogy szabályos volt a manővere. Kubica életben tartja a Renault álmait."

   Tuttosport: "Alonso nagyszerűen felzárkózott, ami igazi remekmű volt. A Red Bull kettős győzelmet szerzett, mg Schumit megbüntették."

   Corriere dello Sport: "Monte Carlóban Webber volt a nyerő, Alonso pedig fantasztikusan teljestett. Az utolsó helyről a hatodikra jött fel."

   Il Secolo XIX: "Monacóban Mark Webber ült a trónra."

   Il Giornale: "Szuper Alonso."

   Corriere della Sera: "Alonso nagyszerű felzárkózása miatt Schumi kiborult és tévedett. Webber és Vettel az aranypáros."

   La Repubblica: "A Red Bull szárnyalt, Schumi és Alonso vitába keveredett."

   Spanyolország

   El Pais: "Fájdalmas volt végignézni, ahogy Michael Schumacher, aki korábban a mezőny legjobb versenyzője volt, illegális manőverbe kezdett."

   El Periódico: "Webber és Vettel porig alázta az ellenfeleket. Alonso gálaelőadást tartott, és az utolsó pozcióból a hatodik helyre verekedte fel magát."

   Marca: "Fernando Alonso történelmet rt és 18 helyet javtott."

   As: "Alonso 77 kört futott kerékcsere nélkül. Az agresszv vezetésének és a kiváló stratégiának köszönhetően a 24. helyről a hatodikra jött előre."   Ekkora baromságokat.............

  3. #640
   Elérhetőség
   Offline
   győri avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   09-08-11
   Életkor
   49
   Hsz.
   140

   Forma-1

   Schumacher 20 másodperces büntetést kapott!

   Michael Schumacher 20 másodperces büntetést kapott, amiért a Monacói Nagydj utolsó kanyarjában megelőzte Fernando Alonsót. A Mercedes GP pilótája azután előzte meg Alonsót, hogy a biztonsági autó elhagyta a pályát az utolsó kanyarban. A verenybrók szerint ettől függetlenül a verseny biztonsági autós szakasszal fejeződött be.

   Az FIA sportszabályzatának 40.13-as bekezdése alapján, ami kimondja "ha a verseny úgy fejeződik be, hogy a biztonsági autót pályára küldték, az az utolsó körben be fog menni a boxba, a versenyautók pedig normál módon mennek a kockás zászlóig, előzés nélkül", Schumacher megbüntetése mellett döntöttek a brók, akik között ezúttal Damon Hill is ott ült.

   A német versenyző, aki a hatodik helyért előzte Alonsót, gy visszaesik a 12. helyre. Ennek értelmében nem szerez pontot, mg a 11. helyről egyet előre lépő Sebastian Buemi egy ponttal gazdagodik.

   Ez az eredmény sem tekinthető azonban hivatalosnak, mivel a Mercedes úgy döntött, fellebbez a döntés ellen.

   A büntetés hivatalos közleménye szerint a német pilóta egy verseny utáni boxutcaáthajtásos büntetést kapott, amit 20 másodperces büntetésre konvertáltak.

   Mivel a Mercedes GP úgy döntött, fellebbez, az ügy az FIA fellebviteli brósága elé kerül. Az FIA szóvivője elmondta, a fellebbezés kizárólag a brói döntés ellen szólhat, a büntetést magát nem vitathatják, mivel áthajtásos büntetéseket nem lehet fellebbezni.

  4. #641
   Elérhetőség
   Offline
   győri avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   09-08-11
   Életkor
   49
   Hsz.
   140

   Forma-1

   A Mercedes GP csalódott Schumacher büntetése miatt

   Michael Schumacher és a Mercedes a Monacói Nagydj utolsó kanyarjában vált a verseny egyik főszereplőjévé, amikor is egy pimasz manőverrel megelőzte Fernando Alonso Ferrariját. A lehetőséget erre az teremtette meg, hogy az addig a pályán lévő biztonsági autó az utolsó kanyar előtt kigurult a boxba, a lámpák és zászlók pedig zöld jelzést adtak a versenyzőknek. A Ferrari azonban megóvta a manővert és a versenybróság a sportszabályzat 40.13-as cikkelyére hivatkozva nekik adott igazat, gy Schumacher 20 másodperces időbüntetést kapott, amivel visszaesett a tizenkettedik. helyre. A Mercedes fellebbezett a döntés ellen, gy az, hogy a hétszeres világbajnok hatodik vagy tizenkettedik lett Monacóban, csak később fog kiderülni, Párizsban.

   Schumacher természetesen csalódott volt a versenybrók döntése miatt: ??„A versenyem elég normális lett volna a versenybrók utólagos télete nélkül. A rajt érdekes volt és a terveknek megfelelően ment. Sikerült jól elhúznom, de aztán egy kicsit beragadtam és Rubens elkapott. 킍gy várnom kellett az előzési lehetőségre és a csapat briliánsan oldotta meg. Fantasztikusak voltak, gy a boxkiállásnál elé kerültem. Természetesen csalódott vagyok a végeredmény miatt, amiatt, hogy a 12. helyre visszasoroltak és teljesen megértem, hogy megóvjuk a döntést. Véleményünk szerint a ??„biztonsági autó bement, pálya szabad??í¢? üzenet azt jelentette, hogy visszatértünk a versenyzéshez és akkor megelőztem Fernandót.??í¢? ??í¢?? mondta.

   Schumacher csapattársa, Nico Rosberg hetedikként ért célba, de Schumacher büntetése után ??í¢?? egyelőre ??í¢?? hatodik a hivatalos rangsorban: ??„A várakozásaim erre a hétvégére nagyok voltak, ezért csalódott vagyok, hogy csak a hetedik helyet sikerült elérnem. Megvolt a sebességünk ahhoz, hogy az első sorban legyünk az időmérő edzésen és ez lehetőséget adott volna egy dobogós helyre. A versenyen sikerült jól beosztanom a gumijaimat és gyors köröket futnom, amint az előttem lévő autók kiálltak a boxba és tiszta volt a pálya. Számomra ez fontos volt, mivel megmutattuk, hogy versenyképesek vagyunk itt. Szeretném megköszönni a csapatomnak a kemény munkájukat ezen a hétvégén és hogy elkésztették az idei legjobb autónkat. Fontos volt pontokat szerezni itt, pozitvak maraduk és várjuk a következő versenyeket.??í¢? ??í¢?? nyilatkozta a fiatalabb német.

   Ross Brawn csapatfőnök elmondta, hogy miért utastotta pilótáit arra, hogy a célvonalig versenyezzenek és miért érzik úgy, hogy igazságtalan a rájuk kirótt büntetés:

   ??„A verseny egyes részeiben sikerült ma demonstrálnunk az autó potenciálját, ami nagyon frusztráló volt, figyelembe véve, hogy mi történt az időmérő edzésen. Nagyon nehéz volt az elején, hogy mindkét versenyzőnk pozciót vesztett Rubenshez képest, gy nem tudtuk kihasználni a teljes sebességünket, ami egy szokásos probléma Monacóban, ahol az előzés nehéz. Ezután Michael és Nico nagyon jól vezetett. Nico különösen lenyűgöző volt, amikor tiszta volt a pálya előtte és egy időben ő volt a leggyorsabb a mezőnyben. Azonban az ablakok nem igazán álltak nyitva számunkra ma. Ez megmutatja Monaco kifinomultságát: lehet gyors autód, de ha nem vagy jó helyen, semmit sem tehetsz. Szeretném megköszönni a csapatnak a mai nap leggyorsabb boxkiállását, ami kritikus volt ahhoz, hogy Michael Rubens elé térjen vissza.

   Ami a Michaelre kirótt büntetést illeti: úgy gondoltuk, hogy a pálya szabad és a verseny nem a biztonsági autó alatt fejeződik be, amikor is a 40.13-as cikkely életbe lépne. A biztonsági autó okát eltávoltották a pályáról és a FIA bejelentette, hogy a ??„biztonsági autó bemegy ebben a körben??í¢?, a 78. körben, és a pályát szabadnak nyilvántotta a versenyiránytás. Ezt tovább erőstette, hogy a versenybrók zöld zászlókat és lámpákat mutattak a biztonsági autó vonala után. Korábbi alkalmakkal, amikor biztonsági autó alatt kellett befejezni egy versenyt, végig fenntartották a teljes sárga zászlós tiltást, mint például 2009-ben Melbourne-ben. Ezért az utolsó körben azt mondtuk a versenyzőinknek, hogy a célvonalig versenyezzenek és Michael megelőzte Fernandót a hatodik helyért. Fellebbeztünk a versenybrók döntése ellen.??í¢?

   Norbert Haug, a Mercedes motorsport igazgatója nem beszélt Schumacher büntetéséről, hanem inkább általánosabb összefoglalást adott a futamról:

   ??„Kezdjük a pozitvummal, ami az, hogy jó volt a sebességünk itt Monacóban ??í¢?? az egyik legjobb eddig ebben a szezonban és remélhetőleg ezt tovább tudjuk vinni a következő versenyekre. Emiatt is rossz volt, hogy a Q3-ban tegnap problémánk volt a forgalommal és néhány hibát is elkövettünk. Ma szenvedtünk, amikor Michael és Nico beragadt egy lassabb autó mögé. Amint Nico és Michael előtt tiszta volt a pálya, gyorsak voltak. Most már a következő, törökországi versenyre kell koncentrálnunk és reméljük, hogy két hét múlva Isztambulban olyan versenyképesek tudunk lenni, amilyenek itt lehettünk volna.??í¢?  5. #642
   Elérhetőség
   Offline
   győri avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   09-08-11
   Életkor
   49
   Hsz.
   140

   Forma-1

   http://www.youtube.com/watch?v=SI78_C_ranw&NR=1http://www.youtube.com/watch?v=SI78_C_ranw&NR=1


   és ilyen az sc-s befutó...  6. #643
   Elérhetőség
   Offline
   győri avatara   Member tagcsoport tagja


   Regisztrált tag
   Csatlakozott
   09-08-11
   Életkor
   49
   Hsz.
   140

   Forma-1

   Eladó Michael Schumacher Bugattija


   A hétszeres forma-1-es világbajnok Michael Schumacher megválik garázsának egyik legeredetibb darabjától, egy Bugatti EB 110 SS-től. A Sport Stradale változatból mindössze 33 darabot késztett a gyártó, a banán sárga modellt pedig Schumacher nevére regisztrálták. Az autóval 4627 kilométert tettek meg az évek folyamán, gy majdnem új állapotban van az EB 110 SS. A 3,5 literes, V12-es turbómotor 611 lóerőt teljestett az 1991-es bemutatáskor, a százas sprintet pedig 3,2 másodperc alatt letudja a Bugatti. Schumacher autójáért 600 000 eurót kérnek. Korábban egyébként Jenson Button is eladta
   http://www.a5.hu/cikkek/52/............csak tagoknak! Regisztráció itt
   

   -ját.

  7. #644
   Elérhetőség
   Offline
   /George/ avatara   Vip tagcsoport tagja


   VIP
   Csatlakozott
   06-08-21
   Életkor
   29
   Hsz.
   248

   Forma-1

   Sztem Schumacher sem pénzügyi problémák miatt adja el... :)

   Am mit gondoltok a Török Nagydjon Webber és Vettel puszijáról? :D
   Szvsz elkerülhető lett volna, mindenki tudja miért "sikerült" ez gy nekik...Webbernek pedig ez a 3. hely pedig gondot fog okozni később, főleg hogy Button 5 ponttal jön mögötte.

  Oldal: 92 / 96 ElsőElső ... 42 82 90 91 92 93 94 ... UtolsóUtolsó


  Téma információ

  Témát böngésző felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Hasonló témák

  1. Killmask Munkái
   By Killmask in forum Bemutató terem
   Válaszok: 3
   Utolsó hozzászólás: 2008-03-02, 11:28

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva
  BACK TO TOP