Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Új jelszó igénylés itt!
  • Belépés / Regisztráció


    :::: Kereső ::::





    Köszi Köszi:  0
    Like Like:  0
    Dislike Dislike:  0
    • 2008-01-10 - 17:00
    • Suny
    • 2008-01-19 - 18:00
    • A1721
    • 1
    • 1977
    • PM a feltöltőnek
    • Hsz.
    • Barátnak jelölés
    Eredmény: 1 - 2 (2) összesen
    1. Top | #1
      HHW-s kedvenc
      Suny avatara

      Rántotta variációk
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      34 éves
      Hsz.
      104
      Téma
      25

      Rántotta variációk




      KIADí“SAN
      Végy személyenkén 4 tojást, 2 dkg szalonnás, egy fél zsemlét és pirospaprikát. A zsemlét és a szalonnát vágd kis kockákra, az utóbbit olvaszd ki egy serpenyőben. A forró zsírban pirítsd meg a zsemlekockákat, majd add hozzá a tojásokat. A végén hintsd meg pirospaprikával, a sózást pórolja a szalonna.

      PARASZTOSAN
      Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát és 15 dkg krumplit. Az apróra vágott szalonnát olvaszd ki, s a forró zsírban pirítsd meg a kockákra vágott burgonyát és a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Amikor a krumpli már puha sózd, hintsd meg pirospaprikával és add hozzá a tojást.

      KíPOSZTíVAL
      Számíts személyenként 2 tojást, 2 krumplit, 10-15 dkg savanyú káposztát, 1 csapott evőkanál zsírt és 1 kanál tejfölt. A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A zsíron süsd pirosra a krumplit, majd tedd rá a lecsorgatott káposztát, és ezeket néhány percig pirítsd együtt, majd öntsd rá a tejföllel elkevert gyengén sózott tojást.

      MAGYAROSAN
      3-4 személyre számíts 10 tojást, 5 dkg húsos, füstölt szalonnát, 10 dkg debreceni kolbászt, 1 közepes fej vöröshagymát, 2 zöldpaprikát, 2 paradicsomot, 1 késhegynyi pirospaprikát, fél deci tejet és sót. A felkockázott szalonnát pirítsd üvegesre, fonnyaszd meg a zsírján a kockára vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd dobd rá a kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát, a felszeletelt kolbászt, és a hámozott és cikkekre vágott paradicsomot. Hintsd meg egy kis sóval, majd fedd le, és amikor a paprika már félig megpuhult, a fedőt levéve lassan süsd el a levét. A tojásokat a tejjel és egy kis sóval habard el, majd lazán keverve add az eddigiekhez. Ha rezgősre sütöd, akkor a legjobb.

    2. Top | #2
      A1721
      Vendég
      A1721 avatara

      Rántotta variációk




      Ma reggel a párom megcsinálta a zsemlekockás rántottát. Finom lett.
      Köszi a receptet!!

    Téma információ

    Témát böngészõ felhasználók

    Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

    Címkék ehhez a témához

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •  
    • BB code is Bekapcsolva
    • Pofik Bekapcsolva
    • Az [IMG] kód Bekapcsolva
    • [VIDEO] code is kikapcsolva
    • A HTML kód kikapcsolva