Füstölt lazacos omlett

Hozzávalók 2 személyre:
4-5 közepes tojás
2-3 szelet füstölt lazac
2-3 evőkanál tejföl
sajt

A lazacokat 1 cm-es csíkokra vágjuk, és összekeverjük a tejföllel, majd fél órára hűtőbe tesszük (türelmetlenebbek kihagyhatják). A tojásokat felverjük, és reszelünk bele egy kevés sajtot, majd elkezdjük sütni a tojásokat, mint a rántottánál. Mikor a tojás félig megsült, adjuk hozzá a tejfölös lazacot, símintsuk el, és fedő alatt takaréklángon süssük meg (akkor jó, ha a teteje kicsit felpuffadt, és megpárolódott), végül szórjuk meg reszelt sajttal. Ha akarjuk a sütőben a sajtott rágrillezhetjük (ilyenkor olyan edényben készítsük, amit utána a sütőbe is berakhatunk), úgy még finomabb!!!