Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Új jelszó igénylés itt!
  • Belépés / Regisztráció


    :::: Kereső ::::





    Köszi Köszi:  0
    Like Like:  0
    Dislike Dislike:  0
    • 2008-01-28 - 14:35
    • 2010-05-15 - 11:19
    • z78
    • 1
    • 1755
    • PM a feltöltőnek
    • Hsz.
    • Barátnak jelölés
    Eredmény: 1 - 2 (2) összesen
    1. Top | #1
      Vendég
       avatara

      Frankfurti leves




      Hozzávalók:
      virsli
      kelkáposzta (vagy kelbimbó)
      ételízesítő vagy leveskocka
      tejföl
      vöröshagyma
      olaj
      liszt

      őrölt kömény
      tejföl

      Elkészítés:
      A kb. kétujjnyi csíkokra összevágott kelkáposztát feltesszük főni, levébe rakunk kicsi sót és egy leveskockát.
      Amíg fő a felkarikázott virslik mindkét oldalát olajon megpirítjuk és ezt is beletesszük a levesbe.
      Abban az olajban, amiben a virsli sült fűszeres rántást készítünk reszelt hagymával és köménnyel.A rántással 10 percig forraljuk.
      Legvégül jó sok tejfölt teszünk bele.

      Tanácsok:
      Ha valaki nem szereti az úszkáló kelkáposzta látványát, a virsli belerakása előtt le lehet turmixolni és akkor olyan félig-krémleves lesz.
      A rántást lehet helyettesíteni étk.keményítővel, de akkor érdemes kis olajon párolt köményes hagymával indítani a levest.
      Kelkáposzta helyett kelbimbóval is csináltam már, nagyon hasonló az íze, azokat negyedelni szoktam.

      Elkészítési idő: 30 perc

    2. Top | #2

      Frankfurti leves




      ez egy nagyon jó recept!Köszi

    Téma információ

    Témát böngészõ felhasználók

    Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

    Címkék ehhez a témához

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •  
    • BB code is Bekapcsolva
    • Pofik Bekapcsolva
    • Az [IMG] kód Bekapcsolva
    • [VIDEO] code is kikapcsolva
    • A HTML kód kikapcsolva