Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Új jelszó igénylés itt!
  • Belépés / Regisztráció


    :::: Kereső ::::





    Köszi Köszi:  0
    Like Like:  0
    Dislike Dislike:  0
    • 2008-01-28 - 14:36
    • 2009-12-27 - 11:57
    • Suny
    • 1
    • 1624
    • PM a feltöltőnek
    • Hsz.
    • Barátnak jelölés
    Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

    Téma: Lencseleves

    1. Top | #1
      Vendég
       avatara

      Lencseleves




      Hozzávalók:
      150 g lencse.
      1 vöröshagyma,
      40 g olaj
      40 g sima liszt,
      őrölt fekete bors
      1 gerezd fokhagyma,
      só,
      200 g virsli,
      majoranna

      Elkészítés:
      A lencsét megmossuk és megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és megpirítjuk az olajon, beletesszük a lisztet és szintén megpirítjuk.Ezután ráöntjük a kihűlt húslét ( kockából), jól elkeverjük és 20 percig főzzük.Hozzáadjuk a megfőtt lencsét,borsot,a fokhagymát és a karikákra vágott virslit. Egy kicsit még főzzük és a végén majorannával ízesítjük.

      Tanácsok:
      Akár pirított kenyérkockával is lehet tálalni.

    2. Top | #2
      HHW-s kedvenc
      Suny avatara

      Lencseleves
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      34 éves
      Hsz.
      104
      Téma
      25

      Lencseleves




      Lencseleves

      Hozzávalók:
      40 dkg borjú- vagy sertéscsont
      10 dkg sárgarépa
      5 dkg petrezselyemgyökér
      20 dkg lencse
      3 év fél evőkanál olaj
      6 dkg liszt
      3 dkg vöröshayma
      fél gerezd fokhagyma
      fél babérlevél
      1,5 dl tejföl
      kis mustár, só, cukor, ecet, pirospaprika

      Főzz a csontból és a vegyes zöldségből levest, és szúrd le. A főzésre előkészített lencsét csontlében vagy füstölthús-lében tedd fel főni a babérlevéllel. Ha a lencse megfőtt, készíts a cukorral pirított barna rántást, tedd hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, zöldpetrezselymet, kevés vízzel keverd el, majd tedd a levesbe, és jól forrald fel. Tálaláskor adj hozzá tejfölt, és kevés ecettel vagy citromlével ízesítsd. Ha van kedved, egy kevés mustárt is tehetsz hozzá.

    Téma információ

    Témát böngészõ felhasználók

    Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

    Címkék ehhez a témához

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •  
    • BB code is Bekapcsolva
    • Pofik Bekapcsolva
    • Az [IMG] kód Bekapcsolva
    • [VIDEO] code is kikapcsolva
    • A HTML kód kikapcsolva