Pikáns májgombóc-leves

Hozzávalók:
(kb 3 főre)

  • 1 liter víz
  • 2 leveskocka (lehet tyúk vagy marha is)
  • 1 tojás
  • 1 konzerv májkrém (sertás vagy marha)
  • Búzadara, amennyit "felvesz" a tojás
  • csipet só, bors, tárkony
  • erős pista
<div align='left'>Elkészítés:

Felrakjuk a vizet forralni, ha felforrt, akkor beledobjuk a leveskockákat.
Közben egy mély-tányérban 1 tojást felverünk, hozzáadunk egy konzerv-májkrémet.
Csipet sót, borsot és tárkonyt adunk hozzá. Miután jól összekevertük hozzáadunk annyi búzadarát,hogy megfelelő állagú legyen! Nekem kb. 2 evőkanál kellett! (de ha sok, az nem jó, mert kemény lesz a gombóc!) Ha összeállt a gombóc-alap, akkor a forrásban lévő levesbe egy kicsi, kávéskanál segítségével beleszaggatjuk! Kb 2-3percig főzzük, majd fedővel lefedve 5 percig állni hagyjuk!
Tálaláskor ízlés szerint erős pistát a tányérba!
[/CENTER]