HHW.hu
Vizipipa - Nyomtatható verzió

+- HHW.hu (https://hhwforum.hu)
+-- Fórum: Off Topic (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=92)
+--- Fórum: Dumaláda (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=94)
+--- Téma: Vizipipa (/showthread.php?tid=101)

Oldalak: 1 2 3 4 5

RE: Vizipipa - BaLiG - 2007-12-25

Ti mit gondoltok róla? Kedvenc dohányok keverések? Szerintetek mennyire káros?

RE: Vizipipa - /George/ - 2007-12-28

Háát hogy káros-e? Azt nem tudom! De az almásat azt ki kellene próbálni!

RE: Vizipipa - tzsolty - 2007-12-29

Nem értek hozzá, de elképzelhető hogy a ví­z jobban kiszűri a füstből a károsanyagokat, mint a hagyományos filter. A ciginél biztos nem károsabb, mert ott még a papí­r égéstermékeit is beszí­vjuk.

RE: Vizipipa - szotyolla - 2008-01-01

Hát én már jópár pipából szí­vtam és mindegyik tetszett...van egy kis történetem amikro egy müanyag gyógyszeres dobozból alakitottam piát de abba nem doháyn kerül...ne legyetek előitéletesek Confusedad:

RE: Vizipipa - Orpheus - 2008-01-07

Elfogadott tény, hogy a ví­zipipa a legkárosabb a tüdőre, ugyanis nem szűri ki a káros anyagokat. Ez egy tv-műsorban volt.

RE: Vizipipa - Flóri Bá - 2008-01-07

Én vaniliás és epres dohány szoktam, de néha egy gyerek hoz valami fura izét és ezen sokat nevetünk!

RE: Vizipipa - BaLiG - 2008-01-18

A ví­zipipa története

Az első ví­zipipákat kókuszdió héjából készí­tették Indiában. Természetesen azóta sokat változott és különösen népszerűvé vált a Közel-Keleten. Az arab világban szinte elképzelhetetlen nélküle az élet. A Nargile fénykora a XVII. századi Törökországban volt, akkoriban szigorú szabályok alakultak ki használatával kapcsolatban.
Nem minden dohány alkalmas ví­zipipázásra, egyedül a kifejezetten erős, sötét szí­nű iráni dohány. Ezt első lépésben többször átöblí­tik ví­zben, hogy veszí­tsen erejéből, majd datolya lével itatják át. Az í­gényesebb dohányokat végül gyümölccsel í­zesí­tik Az í­nyencek ezt azzal fokozzák, hogy friss gyümölcsdarabokat tesznek a ví­ztartályba, még í­zletesebbé téve a füstöt.
A sheesha/ejtsd: sisa/ használatának saját etiquettje sok mindenre kitér, például kifejezett sértésként fogható fel, ha valaki a másik által szí­vott pipa izzó széndarabjáról gyújtja meg cigarettáját. í­??gy gondolják, ez megzavarja az izzás ritmusát.
A 19.-20. században kifejezetten népszerűvé vált az európai elit nők körében. Fontos eszközévé vált az öt órai teázásnak és egyéb intellektuális összejöveteleknek..
Napjainkban ugyan a cigarettázás népszerűsége és egyszerűsége enyhén csökkentette a sheesha használatát, de aki valóban tudja értékelni a ví­zipipázás adta örömöket, az sosem cserélné le.

pár keverés:

After Eight (édes és frissí­to) = 1/2 Mentadohány + 1/2 Karamelldohány és egy kevés kakaópor
Balsamica (olaszos) = Sima dohány és 2-6 friss bazsalikom levél (szétdörzsölve)
Bananasplit (édes és lágy) = Banándohány + Kakaópor
Big Apple (édes és gyümölcsös) = 1/2 Vaniliadohány + 1/2 Kétalmás-dohány (zöld és piros)
Caipirinha (gyümölcsös / édes-savanyú) = 2/3 Citromos dohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum
Cherrycola (édes) = 1/2 Cseresznyedohány + 1/2 Cola dohány
Cherrymint (édes és frissí­to) = 1/2 Cseresznyedohány + 1/2 Mentadohány
Spirit of Christmas (karácsonyi frissí­to) = Narancsdohány + kevéske fahéj (í­nyenceknek Kardamon) ? fahéjhoz hasonló fuszer
Cocoba (egzotikus) = 1/2 Banándohány + 1/2 Kókuszos dohány
Cola de Luxe (édes és frissí­to) = 1/3 Citromos dohány + 2/3 Cola-dohány
Fresh Melone (édes) = 1/3 Citromos dohány + 2/3 Sárgadinnyés dohány
Kiba (lágy, gyümölcsös) = 1/3 Cseresznyés dohány + 2/3 Banándohány
Marcipán (édes) = Pisztáciás dohány + Mandula-aroma
Menta-Alma (édes / frissí­to) = 3/4 Kétalmás-dohány + 1/4 Mentadohány
Mojito (gyümölcsös / édes-savanyú) = 2/3 Citromos dohány + 1/3 Mentadohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum
Pina Colada (édes, egzotikus) = 1/2 Ananászos dohány + 1/2 Kókuszos dohány
Praline (nagyon édes!) = Karamelldohány + Kakaópor
Speci (Colás narancs csók!) = 1/2 Narancsos dohány + 1/2 Cola-dohány
Etbeer-Limes (frissí­to, édes) = 2/3 Epres dohány + 1/3 Citromos dohány
Tropic (egzotikus - gyümölcsös) = 1/3 Mangó-dohány + 1/3 Sárgadinnyés dohány + 1/3 Kókuszos dohány
Christmasappel = Kétalmás-dohány és Fahéj (por)
Whiskey = Vaní­liás dohány és Whiskey
Citrus (frissí­to, intenzí­v illatú) = 1/2 Narancsos dohány + 1/2 Citromos dohány
Vanilladream (édes és lágy) = 1/2 Vaní­liás dohány + 1/2 Epres dohány

RE: Vizipipa - piro83 - 2008-01-18

Unokatesóm kapott karácsonyra a barátn?jét?l egy vizipipát.
Klassz dolog!
Eddig csak narancsos és zöldalmás izesí­tést próbáltunk ki, de azok bejöttek...

narancsosat kiakarjuk probálni. ramélem holnap szerzünk

RE: Vizipipa - BaLiG - 2008-01-19

A ví­zipipa használata

1. Első lépésként a hangulat miatt érdemes betenni egy kis arab zenét háttérzajnak, ez rá fog hangolni a pipázásra. Keress egy olyan helyet, ahol kényelembe tudod helyezni magadat.
2. Ellenőrizd, hogy a pipád nem szelel-e valahol. Tedd a tenyeredet a dohánytartó tetejére, és szí­vd meg a pipát. Ha érzed a vákuumot, akkor jól csináltad. A kényes pontok: 1. a pipa teste és a tartály találkozási pontja. 2. a dohánytölcsér csatlakozása. 3. a szí­vócső csatlakozása. 4. a füstkieresztő szelep. Hogyha az első kettő ponton valahol szelel a pipa, ellenőrizd a tömí­téseket. Ezeket le lehet cserélni akár szigetelőszalagra, vagy gyógyszertárban kapható leukoplastra. Amennyiben a szí­vócsőnél ereszt, próbáld enyhe csavarással beljebb tolni, de itt is lehet alkalmazni az előző, ragasztószalagos megoldást. Némelyik pipán van egy szelep, amiben a csapágygolyó meg tud rozsdásodni. Ezt pár forintból kerékpárboltban kapható golyóval javí­tani lehet.
3. Töltsed fel a ví­ztartályt annyira, hogy a benyúló csövet a ví­z ellepje, de elegendő űr maradjon a füstnek. Ez általában a tartály három-négy ötöde, de minden pipánál más és más. A ví­z helyett szoktak alkoholt (whiskey, vodka) is tenni a pipába, sőt, van aki tejjel csinálja. Alkohollal a várt hatás egyértelmű, ha autóval vagy, inkább ne próbáld ki! Tejjel joghurt szerű í­zt kapsz, de vigyázz vele, képes habosodni, ilyenkor fel tud jönni a szí­vócsőben.
4. Mindezek után egy adag dohányra lesz szükséged. Ez általában 8-10 grammot jelent, tehát helyezz egy adag nargile dohányt a tartóba. A dohányt ajánlott légmentes befőttes üvegben tárolni, í­gy több, mint egy évig is eláll kiszáradás nélkül. Ne legyen púposra rakva és ne tömd meg túl erősen! Kissé nyomkodjad bele, a tölcsér peremétől egy-másfél millimétert hagyj szabadon. Ezután egy kb. 20x20 centis alufólia kockát tégy a tölcsér tetejére, és az oldalait alaposan nyomkodd a tölcsér oldalához. Törekedj a légmentességre, ne legyenek olyan egyenlőtlenségek, ahol be tud áramolni a levegő. Fogpiszkálóval tegyél 30-35 apró lyukat a fólia tetejére. Itt fog a forró levegő beáramolni a dohányon keresztül a pipába. Van, aki szokott még 3 apró fóliagömböt tenni a szén alá, í­gy biztos nem érintkezik a dohány és a szén egymáshoz. Nem az a cél, hogy összeérjenek, mert akkor elkezd a dohány szenesedni, keserű lesz a füst. Ilyenkor jó a szelep, csak belefújsz a csőbe, és kimegy a kellemetlen, kaparó füst. A lényeg, hogy a forró levegő kihozza az aromákat.
5. Most a szénre lesz szükséged, legjobb ha erre a célra használatos öngyulladó szenet használsz. Ez a csillagszóróhoz hasonló módon könnyen meggyullad, de ha nincs, jobb minőségű faszén is megteszi. Keress egy biztonságos helyet, - lehetőleg ne a perzsaszőnyeg felett :-) - és gyújtsd meg, izzí­tsd fel. Tedd óvatosan a fólia tetejére, ügyelj arra, hogy a dohány és szén között legyen legalább egy mm rés.
6. Mindezt érdemes egy hőtartó sapkával letakarni. Ez visszatartja a meleget, tovább működik a rendszer. Ezen kí­vül hogyha szabadban pipázol, a szél sem fújja az öledbe az egészet. Ez a probléma megoldható egy nagyobb alufólia-darabbal is, hogyha hengert formázol belőle a dohánytölcsér köré.
7. A harmadik-negyedik szí­vásra érezni fogod a füst kellemes gyümölcsös aromáját. Néhány használat után a vizet érdemes kicserélni, az alkotórészeket és a tartályt megtisztí­tani a lerakódott szennyeződésektől. Fontos, hogy vegyszereket semmiképpen ne használj, ugyanis átveheti a pipa az í­zét.

RE: Vizipipa - Rezukii - 2008-01-19

Én soha életben nem láttam vizipiát, se haveroknál, se ismerősnél, csak a TV-ben..hol lehet azt szerezni?

hol laksz ? a közeletekbe nincs semillyne dohány bolt v vmi ilyesmi??
ha nincs akkor innen tudsz rendelni
Kód:
http://www.vizipipa.eu

Én Hódmezővásárhelyen lakok teli nyomva hipermarketekkel, de oylan boltról, ahol vizipiát árulnak olyanról nem hallottam..

az sajnálatos. akkor porábld meg azt a weboldalt

RE: Vizipipa - A1721 - 2008-01-19

Hát én még nem probáltam, majd talán 1szer.
Leszoktam a cigiről.

BaliG! A vizipipa.eu-n olyan rohadt jó zenék vannak..fú..vizipipa se kell, h elszálljak!

RE: Vizipipa - BaLiG - 2008-01-20

akkor jó de akkor képzeld el hogy milyen lehet pipával. annyit mondok hogy 100-szor jobb

RE: Vizipipa - ekszij - 2008-01-24

(Rezukii @ 2008.01.19. 14:33)
Kód:
http://index.php?act=findpost&pid=16743
Idézet:Én Hódmezővásárhelyen lakok teli nyomva hipermarketekkel, de oylan boltról, ahol vizipiát árulnak olyanról nem hallottam..
Csinálni is tudsz otthon , viszont a belevalón sok múlik

RE: Vizipipa - /George/ - 2008-01-24

Az már igaz!

RE: Vizipipa - Dada - 2008-01-25

í­??r isten mindjárt kiprobálom ezt az izét ha ennyire jó

RE: Vizipipa - daka11 - 2008-01-25

Ezt ki kell probálni! Kedvet csináltatok hozzá.

RE: Vizipipa - BaLiG - 2008-01-25

szerintem atom jo cucc. egy unalmas beszélgetést lazán feldob. előcsapjátok szivtok 2-3-t és már pörög a "chat" nagyon jókat lehet beszélgetni melette. lazultok feldobtok egy kis zenét is. mi a pályán (erdöben amit szétszedtek azota ) kiültünk a akár 2 fokban is. és pipáztunk hülyültünk fényképeztük a füstöt. nagyon jo hangulat volt. de azért szerintem ezt se szabad tulzásba vinni.

RE: Vizipipa - /George/ - 2008-01-26

Arra jutok lassan én is, hogy veszek egyet...spanokkal biztos jó időtöltés egy kis almadohány mellett!

RE: Vizipipa - BaLiG - 2008-01-26

jaja alma nem rossz. én még a cseresznyéset és a sárgadinnyéset szeretem. csokisat és rozsásat ne vegyetek

Sárgadinnyét nem szeretem, de a csresznyéset még ki kéne próbálni!

haver is azt mondta ő ne mszereti a sárgadinnyét csak rágóban. aztán itt is tetszett neki

Rágóban én is szeretem! Az Orbitos az jó! Egy próbát megér!

Haver is ezt mondta, hamar el is fogyott

í­í‚gy is kell...nem szabad meghagyni soha!