![]() |
|
LCD/TFT Monitor hiba - Nyomtatható verzió +- HHW.hu (https://hhwforum.hu) +-- Fórum: Hírek, információk (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Fórum: FAQ (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=8) +--- Téma: LCD/TFT Monitor hiba (/showthread.php?tid=324) |
RE: LCD/TFT Monitor hiba - Fáraó - 2008-09-08 Hali van egy Samsung SyncMaster 740n tipusú monitorom de, valamiért érdekes csíkok jelentek meg rajta. Ha meg ütöm akkor az egyik eltünik egy kis időre, de a másik (kék) ott marad... Szerintetek mi lehet a baj? Meg lehet csináltatni? Gari nincs rajta... RE: LCD/TFT Monitor hiba - Orpheus - 2008-09-12 LCD monitort 90%-ban nem javítanak idehaza, ha garanaciás lenne akkor egyből adnának egy levásárlási kupont. Ez olyan mint a videoártya, ki kell küldeni külföldre a gyárba. Én a helyedben egyből a Samsung szervízbe vinném, ahol talán egyből tudnák mi a hibája. RE: LCD/TFT Monitor hiba - Fáraó - 2008-09-12 Az a baj hogy a monitor eredete nem olyan hogy a samsung szervízbe beállítsak vele NEM LOPOTT, hanem már eleve úgy jutottam hozzá hogy egy pici hibája volt (bekapcsolásnál 5 percig megjelent egy rózsaszín csík, ami hamar el is tünt). De ez se jelent meg mindig... íí‚Âgy aztán vásárláskor jó üzletnek tünt hozzájutni fél ár alatt...Szerintem a samsung szervízből ahova beviszik ezeket a nem tökéletes monitorokat, onnan hozták ki... Nahh de akkor csak 2 megoldás maradt. 1. Rásózni valakire jó pénzért. 2. Várni egy jó nagy vihart, bekapcsolva hagyni, és imátkozni hogy jön egy minimális túláram, aminek következtében a monitor meghibásodik olyan szinten hogy ne legyen javítható. És a biztosító fizet
RE: LCD/TFT Monitor hiba - Orpheus - 2008-09-12 Akor szerintem az utóbbi valószínű, mert hibásan el nem adod jó pénzért meg főleg
RE: LCD/TFT Monitor hiba - Fáraó - 2008-09-12 Igen csakhát az utóbbioval az a baj hogy ahoz hogy rendesen működjön az áramfelvétele is, ahoz működnie kell. Ahoz viszont be kell kapcsolni a gépet, és akkor az is benne van a pakliba hogy a monitor helyett a gépem megy tönkre... Nincs valakinek ötlete hogy hasonló meghibásodást hogy lehetne elérni? í??gy hogy vihar okozta kárnak tünjön?
RE: LCD/TFT Monitor hiba - Orpheus - 2008-09-12 Az a baj hogy villámcsapás miatt nem igazán tud a monitor tönkremenni, leginkább úgy ahogy mondtad a gép. Ez nagyon ritka dolog, olyan helyen van ez ahol nincs villámhárító. Egyébként meg a kapcsolótábla úgyis leold!
RE: LCD/TFT Monitor hiba - Fáraó - 2008-09-12 villanyszerelőnek tanulok, és tapasztalat hogy a monitor is kimegy Hisz ezért kellett venni új monitort...A kapcsoló leold ugyan, de nem azonnal, így egy nagyobb áram löket érkezett ami a modem adapterjét és a monitort is tönkre vágta... A gépben viszont csak a hálókártya adta be a kulcsot... RE: LCD/TFT Monitor hiba - Fáraó - 2008-09-13 akkor gyorsan kell működni...
RE: LCD/TFT Monitor hiba - tommy18 - 2009-01-02 Szintén Villamos technikusnak tanulok,és a legjobb megoldás szerintem az LCD/TFT kinyírására, közvetlen rákötöd a monitort 400V,vagy közvetlen a képernyőt sokkolóval megküldöd...
RE: LCD/TFT Monitor hiba - tommy18 - 2009-01-02 mifelénk akkor megy tönkre akármi pl:Ic vagy tranyó ha kijön belőle a működtető füst!! RE: LCD/TFT Monitor hiba - coll - 2009-02-26 Hát én dolgoztam olyan helyen ahol igen is javítottak lcd monitort LG, Samsungot is. |