![]() |
|
Otthoni hálózat - Nyomtatható verzió +- HHW.hu (https://hhwforum.hu) +-- Fórum: Hírek, információk (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Fórum: FAQ (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=8) +--- Téma: Otthoni hálózat (/showthread.php?tid=341) |
RE: Otthoni hálózat - mcflay - 2008-10-03 Sziasztok! Két xp-s gépet/net nélkül/ szeretnék path/utp/kábellel összekötni,/ezt a fajta kábelt olvastam megfelelőnek a neten,s a boltban is megerősítették ezt/de hiába mert a két gép nem látja egymást, "a hálózati kábel nincs bedugva" hibaüzenet jelenik meg mindkét hálókártyánál. Lehet,hogy mégsem ilyen kábel a jó? Mindössze csak egyszerű otthoni hálózatot szeretnék,net megosztás nélkül,usb modemes a netem,s így a hálókártya nincs használatban jelenleg,de az xp mindkét gépen működőképesnek látja. Ha tud valaki valami megoldást,előre is köszönöm. RE: Otthoni hálózat - aranyos - 2008-10-03 Szia! Amikor dugaszolod fel a kabelt, gondolom te dugaszolod, akkor a két végén a szinek (szálak) sorrendje ne egyezzen meg, hanem különböző legyen. Vagyis magyarul ahhoz, hogy két gépet sima kábelel össze tudj kötni, ahhoz neked egy crossover-kábelre van szükséged. Ha nem te teszed ra a RJ45-ös dugaszokat, akkor már a boltban crosover kábelt kérj. RE: Otthoni hálózat - mcflay - 2008-10-03 Köszönöm a gyors választ.A kábel amitt vettem gyárilag dugaszolva volt,bizony a színek egyeznek. Csak dühítő,hogy az eladó is alkalmasnak találta,pedig el lett mondva mire kell. Beszerzek akkor egy általad említett kábelt,remélem nem lesz gond már azzal. Mégegyszer köszi a segítséget. RE: Otthoni hálózat - Orpheus - 2008-10-03 A kábel neve amit keresned kell két gép összekötéséhez: keresztlink patch kábel vagy crosslink patch cabel Ránézésre úgyanúgy néz ki mint a sima utp kábel azonban az egyik végén a szála meg vannak cserélve. RE: Otthoni hálózat - Zozi - 2008-10-03 ![]() elegyszerűbben úgy tudod őket összehasonlítani ha egymás mellé teszed őket... ha ugyan olyan sorrendben jönnek a színek akkor az a kábel EGYENES ha viszont nem egyformán ( valahogy úgy mint a képen ) akkor az a kábel KERESZT!... RE: Otthoni hálózat - encsaken - 2010-08-28 Sziasztok, keresekek egy hálózati "gurut", aki segítene megoldani az alábbi hálózati problémám: Lakásunk különféle pontján a számítógépek (mind XP Pro) jelenleg fali csatlakozóba dugott hálózati kábellel tudnak az internetre illetve magára a helyi hálózatra csatlakozni. Az internet megosztását egy ASUS RX3041 vezetékes router végzi, a vezetékes csatlakozás minden aljzatban megfelelő. Ezt a vezetékes hálózatot szerettem volna kiterjeszteni olymódon, hogy a vezeték nélküli hálózatokat is kezelő laptopom helytől (fali csatlakozótól és kábeltől) függetlenül a lakás bármely pontján vezeték nélkül is elérhesse a helyi hálózatot és így az internetet. A vezetékes hálózat (LAN) főbb beállításai: IP Address: 192.168.1.1 (router) Subnet Mask: 255.255.255.0 DHCP Server: Enabled NAT: Enabled Firewall: Enabled The Gateway acts as DHCP Server: Enabled IP Pool Starting Address: 192.168.1 (router) IP Pool Ending Address: 192.168.1.254 Lease Time: One day DNS Proxy: Enabled Utánaolvasgatva a neten úgy értelmeztem, hogy ilyen célra (is) használhatók az ú.n. acces pontok (AP), amelyek titkosítással is tudják kezelni az ilyenféle csatlakozást. Nosza vásároltam is gyorsan egy TP-LINK WA70IND típusú AP-t, amelyet azután egy működő fali csatlakozóba bedugva elkezdtem a projektet. A router gond nélkül fel is ismert az AP-t és ki is osztott neki egy IP címet. A laptopom azonban egyszerűen nem érzékel csatlakoztatható (vezeték nélküli) hálózatot, akármelyik funkciójával is próbálkozom az AP-nek. Kérem segítsetek, hogy mivel próbálkozzam, hogy tudnám összehozni a dolgot. Előre is köszönöm. További szép estét kívánok! RE: Otthoni hálózat - scheri - 2010-08-29 Hy Levi! Egyszerű a kérdés de a vezeték nélküli hálózat a laptopon engedve van? |