![]() |
|
Aprósütemény receptek - Nyomtatható verzió +- HHW.hu (https://hhwforum.hu) +-- Fórum: Off Topic (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=92) +--- Fórum: Receptek (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=104) +--- Téma: Aprósütemény receptek (/showthread.php?tid=423) |
RE: Aprósütemény receptek - A1721 - 2007-12-26 Aprós??temény receptek Hát nekem nagyon bevált, finom .Eteti magát, és lehet rá inni is (ki mit az máskérdés, nekem az üditő is jó volt rá ) Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg sertészsír 2 dl tejföl 3 dkg élesztő 0,5 dl tej kevés kristálycukor 2 db tojás 10 dkg füstölt sajt 10 dkg trappista sajt só Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a sertészsírral összedolgozzuk, majd belekeverjük a kovászt, a tejfölt és 1 tojást. íí‚Âzlés szerint sózzuk, majd a kétféle sajtot lereszeljük, és felét-felét a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és 30-40 percig hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. A rudacskák tetejét megkenjük tojással, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Végül 190??í‚°C fokos sütőben 10-20 perc alatt megsütjük Egyszerű és hamar kész! Én nem mindig 2 fajta sajtbol csinálom egy fajtával is jó, és a sajt mennyiség is változik ki hogy szereti mennyi sajt van a tetején . Én jó sűrűn megszorom.[/SIZE] Érdemes kiprobálni akkár szilveszterre is RE: Aprósütemény receptek - Guest - 2007-12-28 Aprós??temény receptek Hozzávalók: 1 kg liszt 20 dkg margarin 4 dkg élesztő 1 egész tojás 1 pohár tejföl vagy 2,5 dl tej 2 teáskanál cukor, só. Az élesztőt megfuttatjuk a cukrozott langyos tejben. A margarint elmorzsoljuk a lisztben, majd belekeverjük a sót. A margarinos liszt közepébe mélyedést formázunk, beleöntjük a megfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojást, és összegyúrjuk. Egy órai kelesztés után nyújtjuk. A kb. 5 mm vastag tésztát először 8 cm-es csíkokra, majd ezeket háromszögekre vágjuk. A háromszögeket, egyik oldaluktól indulva, kifli alakúra föltekerjük. Fém sütőlapon fél órán át kelesztjük, a tetejüket egész tojással megkenjük. íí‚Âzlés szerint ízesítjük, és díszítjük napraforgómaggal, dióval, szezámmaggal, köménymaggal vagy mákszemekkel. Változatok: föltekerés előtt a kiflicskékbe tehetünk kedvenc sajtunkból egy vékonyabb rudat, olajos halat vagy virslit. Az üres kiflikhez készíthetünk különböző krémeket is. Tejes, májkrémes, padlizsános, tejfölös, túrós változatok között válogathatunk. RE: Aprósütemény receptek - Guest - 2007-12-31 Aprós??temény receptek Én dobnék hozzá egy kis szezámmagot, de ez már csak kiegészítő. Ez tényleg jó dolog! RE: Aprósütemény receptek - szotyolla - 2008-01-01 Aprós??temény receptek Ahha ezt probáljátok ki leveles tésztval és rakjatok a közepére 1 egész virslit...Majd megkeresem a pontos receptet de nagyon ott van a szeren :wink: RE: Aprósütemény receptek - A1721 - 2008-01-01 Aprós??temény receptek A szezánmag sem rossz ötlet, vagy egy kis köménymag. A virslisre meg kiváncsi vagyok bár mintha ettem volna már olyat
RE: Aprósütemény receptek - Suny - 2009-03-06 Aprós??temény receptek Kókuszcsók Hozzávalók: 20 dkg liszt kb. 13 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 csomag vanilincukor 17,5 dkg margarin 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés: Egy tálba keverd össze a hozzávalókat előszőr fakanállal majd robotgéppel. Sütőt melegítsd elő 180-200 ??í‚°C-ra. Sütőpapírral kibélel tepsibe két kiskanál segítségével egymáshoz nem túl közel halmokat rakunk, kb 16 db fér el egy tepsibe, majd 10 perc alatt megsütjük. Érdemes figyelni, hogy a süti alja ne süljön meg nagyon. Ha kihűltek a csókok, olvasztott csokival díszíthetjük. A cukrot azért írtam kb-ra mert, ezt tegnap dobtam össze magamtól, és elsőre 10 dkg cukrot raktam bele, az kevés lett, utána viszont mérés nélkül öntöttem hozzá cukrot. Szóval kóstoljátok meg, hogy elég édes-e a tészta ennyi cukorral. A szomszédaim szerint nagyon finom lett! :cookies: |