HHW.hu
Dakar - Nyomtatható verzió

+- HHW.hu (https://hhwforum.hu)
+-- Fórum: Off Topic (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=92)
+--- Fórum: Sport, szabadidő, életmód (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=95)
+--- Téma: Dakar (/showthread.php?tid=501)

RE: Dakar - győri - 2010-01-02

Dakar 2010

Idén is Dél-Amerikában zajlik a Dakar-rali
151 motor, 25 quad, 34 autó és 52 kamion vág neki a 2010-es Dakar-ralinak Buenos Airesben.

RE: Dakar - Biggie - 2010-01-02

A 652 km-es első szakaszon Carlos Sainz és Stéphane Peterhansel is dobogósok, a motorosoknál Casteau győzött, vasárnap 626 kilométer jön.

A motorosoknál a francia David Casteu, az autósoknál a spanyol Nani Roma nyerte szombaton az első mért szakaszt a 31. Dakar-ralin.

A Colón és Córdoba között lebonyolí­tott 219 km-es - mért - útvonalon Casteau mögött honfitársa Cyryl Despres a második, a cí­mvédő spanyol Marc Coma a harmadik. A szakasz teljes hossza 652 km volt.

Az autósok között a spanyol Nani Roma győzött honfitársa, a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz, a"Matador" lett a második, a francia Stéphane Peterhansel pedig a harmadik. Az autósok és a motorosok eltérő útvonalon mentek, az eredetileg kijelölt szakaszokat helyi áradások miatt le kellett rövidí­teni, az autósoknál 199, a motorosoknál 168 km volt a mért szakasz.

A mezőny pénteken indult el Buenos Airesből [1], akkor a cél csupán az volt, hogy eljussanak Colónba. Vasárnap a Cordoba és La Rioja közötti 626 km-es szakasz következik, 294 km lesz a mért útvonal hossza. A világ legnehezebb autós terepversenyét másodszor rendezik Argentí­nában és Chilében.
Eredmények, 1. szakasz
autósok (294 km):
1. Nani Roma (spanyol, BMW) 2:11:15 ó
2. Carlos Sainz (Volkswagen) 2:13:22
3. Stéphane Peterhansel (francia, BMW) 2:14:05

motorosok (219 km):
1. David Casteu (francia, Sherco) 1:50:42 ó
2. Cyril Despres (francia, KTM) 1:50:45
3. Marc Coma (spanyol, KTM) 1:50:54
(sportgeza.hu)

RE: Dakar - Kecsó - 2010-01-04

most akkor magyarok nincsenek is a mezőnyben ??

RE: Dakar - Biggie - 2010-01-04

Pénz hiányában nem indultak, kész röhej hogy a Palikékat nem szponzorálta senki.
Ez érdekes .

RE: Dakar - Biggie - 2010-01-04

A motorosoknál a francia Ciryl Despres, az autósoknál pedig honfitársa, Stéphane Peterhansel nyerte a 31. Dakar-rali hétfői, harmadik szakaszát. A La Rioja és Fiambalá között lebonyolí­tott 182 km-es mért szakasz után mindketten átvették a vezetést összetettben az ugyancsak francia David Casteu-tól, illetve a katari Nasszer al-Attijahtól.

Eredmények, 3. szakasz
autósok:
1. Stéphane Peterhansel (francia, BMW) 2:55:19 ó
2. Carlos Sainz (spanyol, Volkswagen) 5:44 perc hátrány
3. Nasszer al-Attijah (katari, Volkswagen) 10:01 p h.
összetett:
1. Peterhansel 9:14:28 ó
2. Sainz 4:33 p h.
3. al-Attijah 7:31 p h.

motorosok:
1. Ciryl Despres (francia, KTM) 3:01:09 ó
2. Helder Rodrigues (portugál, Yamaha) 10:40 p hátrány
3. Paulo Goncalves (portugál, BMW) 12:09 p h.
összetett:
1. Despres 8:54:04 ó
2. David Casteu (francia, Sherco) 10:03 p hátrány
3. Rodrigues 17:57 p h.
spotgeza.hu

RE: Dakar - Kecsó - 2010-01-04

És most végül is miért nem Afrikában van verseny?

RE: Dakar - Biggie - 2010-01-05

Mert továbbra sem tudják némelyik országban biztositani a versenyzők testi épségét.
Kinézel az autóbol aztán nincs fejed, olvastam most nem rég egy könyvet Vujity Trivkotol, hát tele volt ilyen borzalmakkal és a jelent irta le.

RE: Dakar - Kecsó - 2010-01-06

hát én nem akarok okoskodni, de mivel gondolom világos mindenkinek a föld legszegényebb országaiban versenyezenk, és ha mi is odatartoznánk( lassan odais fogunk Big Grin) akkor én sem nézném tétlenül és jelezném, hogy ezek itt usankából meg franciából versenyeznek és én még a családomnak kaját sem tok adni [Kép: bb.gif] [Kép: angry.gif]
Nagyon nem szeretem mostanában az ilyen jellegű sportokat. Tudom nem ide kéne í­rni meg stb stb. de nem szeretem már azt nézni hoyg döglik a Föld mi meg nézzük és még inkább elvonnyák a figyelmünket (nem csak a sporttal)
í­í‚í­í‚ de inkább hagyjuk, lehet azért vagyok kiborulva mert holnap kémia vizsga Big Grin

RE: Dakar - andzs - 2010-01-10

nem szeretem a dakart,de a forma 1-et meg kifejezetten utálom!