![]() |
|
Érdemes elgondolkodni rajt..... - Nyomtatható verzió +- HHW.hu (https://hhwforum.hu) +-- Fórum: Off Topic (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=92) +--- Fórum: Dumaláda (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=94) +--- Téma: Érdemes elgondolkodni rajt..... (/showthread.php?tid=575) |
RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - Rocky - 2010-08-07 " Ült a gyönyörűséges görög tengerparton fatörzsön vájt csónakja mellett egy halászember és élvezte az áldott napsütést. Arra járt egy gazdag, jólöltözött turista, külföldi piackutató szakember, aki ebben a "fejlődő országban" dolgozik. -Mondd barátom, mit csinálsz? -Élvezem az áldott Napot! - felelte a görög. A piackutató megkérdezi a halásztól, hogy miért jött haza olyan korán. A halász azt feleli, hogy tovább is maradhatott volna, de elég halat fogott ahhoz, hogy gondoskodjon a családjáról. -És egyébként mivel töltöd az idődet? - kérdezi a szakember. - Hát, például halászgatok, játszom a gyerekeimmel, amikor nagy a forróság, lepihenünk. Este együtt vacsorázunk. ősszejövünk a barátainkkal és zenélünk egy kicsit - feleli a halász. A piackutató itt közbevág: - Nézd, nekem egyetemi diplomám van és tanultam ezekről a dolgokról. Segíteni akarok neked! -Hosszabb ideig kellene halásznod! Akkor több pénzt keresnél és hamarosan egy nagyobb csónakot tudnál vásárolni ennél a kis kivájt fatörzsnél. Nagyobb csónakkal még több pénzt tudnál keresni és nem kellene hozzá sok idő, máris szert tudnál tenni egy több csónakból álló vonóhálós flottára. - És azután? - kérdezi a halász. - Azután ahelyett, hogy viszonteladón keresztül árulnád a halaidat, közvetlenül a gyárnak tudnád eladni, amit fogtál vagy beindíthatnál egy saját halfeldolgozó üzemet. -Akkor el tudnál menni ebből a porfészekből Cotonouba, Párizsba vagy New Yorkba, és onnan irányíthatnád a vállalkozást. Még azt is fontolóra vehetnéd, hogy bevezesd a tőzsdére az üzletet, és akkor már milliókat kereshetnél. - Mennyi idő alatt tudnám ezt elérni? - érdeklődik a halász. - í??gy 15-20 év alatt - válaszolja a piackutató. - És azután? - folytatja a kérdezősködést a halász. - Ekkor kezd érdekessé válni az élet - magyarázza a szakember. - Nyugdíjba vonulhatnál. Otthagyhatnád a városi rohanó életformát és egy távol eső faluba költözhetnél. - És azután mi lenne? - kérdezi a halász. - Akkor volna időd halászgatni, játszani a gyermekeiddel, a nagy forróság idején lepihenni, együtt vacsorázni a családoddal és összejönni a barátaiddal zenélgetni kicsit ..." RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - Deviantartist - 2010-08-08 érdemes elgondolkodni rajt..... De lehet hogy a halász pont ezt szereti hogy halászhat egyedűl vagy a barátaival. Egyszerű ember élvezi az élet egyszerű, apró örömeit. RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - Rocky - 2010-08-08 érdemes elgondolkodni rajt..... Kár,hogy nem értetted meg. Pont az a történet mondanivalója,hogy azért hajtson egy életen át,hogy sok lovéja legyen és azt csinálhassa nyugdíjas korában amit amúgy egész életében csinálna.Szóval minek?
RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - csont25 - 2010-08-12 érdemes elgondolkodni rajt..... Rocky! A történet nagyon találó.Sajnos ma is sokan szeretnének sok halat fogni.Nem veszik észre a szerencsétlenek,hogy értelmetlen. RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - kores - 2010-09-08 érdemes elgondolkodni rajt..... Nagyon jó kis történet,nekem egyszer egy idős asszony azt mondta:ami pénzt az egészségem rovására keresek meg,azt később az egészségem megóvására próbálnám meg rákölteni ,de nem fog sikerülni!!!!! RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - wtek - 2010-09-09 érdemes elgondolkodni rajt..... Érdekes kis történet... RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - boy444 - 2010-09-20 érdemes elgondolkodni rajt..... nem rossz.)
RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - Orbit - 2010-10-02 érdemes elgondolkodni rajt..... Érdekes.. RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - kitti06 - 2010-10-21 érdemes elgondolkodni rajt..... Nagyon jó
RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - laceesan - 2010-11-01 érdemes elgondolkodni rajt..... Érdekes történet. Ezeket a tanácsokat általában azért adják, mert nekik is ebből lesz pénz, pl szerintem a piackutatás egy teljesen felesleges szakma, és sok ilyen van. A halásznak van igaza, egyszerű és boldog életet él és nincs szüksége másra. különben is a pénz nem boldogít. RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - Orpheus - 2011-05-14 érdemes elgondolkodni rajt..... A pénz ha van sok boldoggá tesz! ![]() Szerintem senki ne mondja hogy nem kell neki sok pénz, számtalan dolog van amit sokba kerül és szerete az ember kipróbálni, vagy eljutnai oda. Persze milliárd nekem sem kéne, de 2-300 millió megoldaná az ember életét! RE: Érdemes elgondolkodni rajt..... - brumm - 2011-06-07 érdemes elgondolkodni rajt..... Hát igen,a pénz nem boldogít,de megnyugtató,ha van Egy olyan emberről szól a történetaki boldogan él.No + 1 olyanról,aki hasznot akar húzni belőle,hiszen először piackutató,de a lelki szemei előtt már a tanácsadó,felügyeleti bizottsági tagság,sötöbö lebeg(szerintem) úgy hogy más kockáztat ő + szépen tollasodik... P.s.:ja,olyan 300 milliónál én is megállnék---onnan már majdnem magától növekszik
|