![]() |
|
2018 Oscar-gála nyertesei - Nyomtatható verzió +- HHW.hu (https://hhwforum.hu) +-- Fórum: Off Topic (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=92) +--- Fórum: Film ajánló, kibeszélő (https://hhwforum.hu/forumdisplay.php?fid=102) +--- Téma: 2018 Oscar-gála nyertesei (/showthread.php?tid=6425) |
RE: 2018 Oscar-gála nyertesei - koppany82 - 2018-01-27 Sziasztok! Hamarosan itt a 90. Oscar gála! Szerintetek ki érdemli meg a szobrocskát? Bevallom alig láttam a jelölölt filmeket, eddig csak a Dunkirk-et, mondjuk azt nagyon jól eltalálták, de a témaválasztás miatt nem igazán Oscar-kompatibilis. Illetve a Testről és lélekről c. filmet, amit a legjobb idegen nyelvű filmek között jelöltek. Sokan fanyalognak pl. a színészi alakítások miatt, de összességében véve egész kellemes film, és ha a Saul kaphatott Oscart, akkor Enyedi Ildikó filmje ezerszer jobban megérdemli!!! Hajrá!! RE: 2018 Oscar-gála nyertesei - koppany82 - 2018-01-27 Ja ha valaki lemaradt volna, itt vannak a kategóriák és a jelöltek többsége: Legjobb látványtervezés/díszlet A szépség és a szörnyeteg (Beauty and the Beast) Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) A legsötétebb óra (Darkest Hour) Dunkirk A víz érintése (The Shape of Water) Legjobb operatőr Szárnyas fejvadász (Blade Runner 2049) A legsötétebb óra (Darkest Hour) Dunkirk Mudbound A víz érintése (The Shape of Water) Legjobb jelmeztervezés A szépség és a szörnyeteg (Beauty and the Beast) A legsötétebb óra (Darkest Hour) Fantomszál (Phantom Thread) A víz érintése (The Shape of Water) Viktória királynő és Abdul (Victoria & Abdul) Legjobb hangvágás Nyomd, Bébi, nyomd! (Baby Driver) Szárnyas fejvadász (Blade Runner 2049) Dunkirk A víz érintése (The Shape of Water) Star Wars: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi) Legjobb hangkeverés Nyomd, Bébi, nyomd! (Baby Driver) Szárnyas fejvadász (Blade Runner 2049) Dunkirk A víz érintése (The Shape of Water) Star Wars: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi) Legjobb animációs rövidfilm Dear Basketball Garden Party Lou Negative Space Revolting Rhymes Legjobb rövidfilm DeKalb Elementary The Eleven O?Clock My Nephew Emmett The Silent Child Watu Wote / All of Us Legjobb eredeti filmzene Dunkirk Fantomszál (Phantom Thread) A víz érintése (The Shape of Water) Star Wars: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi) Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) Legjobb vizuális effektusok Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) A galaxis őrzői vol. 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2) Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island) Star Wars: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi) A majmok bolygója: Háború (War for the Planet of the Apes) Legjobb vágás Nyomd, bébi, nyomd! (Baby Driver) Dunkirk Én, Tonya (I, Tonya) A víz érintése (The Shape of Water) Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) Legjobb smink A legsötétebb óra (Darkest Hour) Viktória királynő és Abdul (Victoria & Abdul) Az igazi csoda (Wonder) Legjobb női mellékszereplő Mary J. Blige / Mudbound Allison Janney / Én, Tonya (I, Tonya) Lesley Manville / Fantomszál (Phantom Thread) Laurie Metcalf / Lady Bird Octavia Spencer / A víz érintése (The Shape of Water) Legjobb férfi mellékszereplő Willem Dafoe / Floridai álom (The Florida Project) Woody Harrelson / Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) Richard Jenkins / A víz érintése (The Shape of Water) Christopher Plummer / A világ összes pénze (All the Money in the World) Sam Rockwell / Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) Legjobb idegennyelvű film A Fantastic Woman (Chile) The Insult (Libanon) Loveless (Oroszország) Testről és lélekről (On Body and Soul) (Magyarország) The Square (Svédország) Legjobb rövid dokumentumfilm Edith+Eddie Heaven Is a Traffic Jam on the 405 Heroin(e) Knife Skills Traffic Stop Legjobb dokumentumfilm Abacus: Small Enough to Jail Faces Places Icarus Last Man in Aleppo Strong Island Legjobb eredeti dal ?Mighty River?, Mudbound ?Mystery of Love?, Szólíts a neveden / Call Me By Your Name ?Remember Me?, Coco ?Stand Up for Something?, Marshall ?The Greatest Showman?, This Is Me Legjobb animációs film Bébi úr (The Boss Baby) A kenyérkereső (The Breadwinner) Coco Ferdinánd (Ferdinand) Loving Vincent Legjobb adaptált forgatókönyv Szólíts a neveden (Call Me By Your Name) A katasztrófaművész / The Disaster Artist Logan ? Farkas (Logan) Elit játszma (Molly?s Game) Mudbound Legjobb eredeti forgatókönyv Rögtönzött szerelem (The Big Sick) Tűnj el! (Get Out) Lady Bird A víz érintése (The Shape of Water) Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) Legjobb férfi főszereplő Timothée Chalamet / Szólíts a neveden (Call Me By Your Name) Daniel Day-Lewis / Fantomszál (Phantom Thread) Daniel Kaluuya / Tűnj el! (Get Out) Gary Oldman / A legsötétebb óra (Darkest Hour) Denzel Washington, Roman J. Israel, Esq. Legjobb női főszereplő Sally Hawkins / A víz érintése (The Shape of Water) Francis McDormand / Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) Margot Robbie / Én, Tonya (I, Tonya) Saoirse Ronan, Lady Bird Meryl Streep / A Pentagon titkai (The Post) Legjobb rendező Christopher Nolan / Dunkirk Jordan Peele / Tűnj el! (Get Out) Greta Gerwig / Lady Bird Paul Thomas Anderson / Fantomszál (Phantom Thread) Guillermo del Toro / A víz érintése (The Shape of Water) Legjobb film Szólíts a neveden (Call Me By Your Name) A legsötétebb óra (Darkest Hour) Dunkirk Tűnj el! (Get Out) Lady Bird Fantomszál (Phantom Thread) A Pentagon titkai (The Post) A víz érintése (The Shape of Water) Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) RE: 2018 Oscar-gála nyertesei - koppany82 - 2018-02-24 Most néztem meg a Három óriásplakátot. Meglepő film, viszont nekem a női főszereplővel vannak gondjaim. Nem játszott, csak egy gumiarcú valamit mutatott és csúnya.... RE: 2018 Oscar-gála nyertesei - koppany82 - 2018-03-05 Hát nem egy filmet néztünk az Oscar döntőbíráival... )Aki nem tudná, Frances McDormand megkapta a legjobb női főszereplőért járó Oscart... Továbbra is fenntartom, hogy nem játszott.... Mondjuk, hogy akkor helyette ki érdemelre volna meg, azt nem tudom. Ezen kívül csak a Dunkirk-et és A legsötétebb órát láttam. De nem hiszem el, hogy ő volt a legjobb... RE: 2018 Oscar-gála nyertesei - Orpheus - 2018-03-06 Az idegennyelvű filmeknél a miénk kiesett? RE: 2018 Oscar-gála nyertesei - koppany82 - 2018-03-06 Igen, egy chilei film, A Fantastic Woman nyerte meg. Azt nem láttam, de a Testről és lélekről nem egy rossz film!! Ajánlom mindenkinek. |