Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Új jelszó igénylés itt!
 • Belépés / Regisztráció


  :::: Kereső ::::

  Köszi Köszi:  0
  • 2008-01-18 - 23:22
  • Orpheus
  • 2015-03-03 - 09:17
  • yoyoba
  • 13
  • 4881
  • PM a feltöltőnek
  • Hsz.
  • Barátnak jelölés
  Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
  Eredmény: 1 - 10 (14) összesen

  Téma: Ubuntu linux

  1. Top | #1
   10 éve veletek!!
   Orpheus avatara

   Ubuntu linux
   Csatlakozott
   07-04-02
   Utolsó látogatás
   Ma @ 15:56
   Életkor
   41 éves
   Hsz.
   2.254
   Téma
   246
   Arcade I. helyekUbuntu linux

   Ubuntu linux
   í–sszes Ubuntu verziót ide!

  2. Top | #2
   10 éve veletek!!
   Orpheus avatara

   Ubuntu linux
   Csatlakozott
   07-04-02
   Utolsó látogatás
   Ma @ 15:56
   Életkor
   41 éves
   Hsz.
   2.254
   Téma
   246
   Arcade I. helyekUbuntu linux

   Ubuntu linux
   Ubuntu 7.10

   PC (Intel x86) nem szerverre:   64-bit PC (AMD64) nem szerverre:


  3. Top | #3
   10 éve veletek!!
   Orpheus avatara

   Ubuntu linux
   Csatlakozott
   07-04-02
   Utolsó látogatás
   Ma @ 15:56
   Életkor
   41 éves
   Hsz.
   2.254
   Téma
   246
   Arcade I. helyekUbuntu linux

   Ubuntu linux
   Első lépések
   Az Ubuntu telepítéséhez először is szüksége lesz egy Ubuntu desktop CD-re. A legegyszerűbb és leggyorsabb, ha a képfájlt, és . Ha nincs szélessávú internet kapcsolata, akkor szerezzen be egy . Mivel az eredeti CD elsősorban promóciós célokat szolgál, és a szállítása meglehetősen időigényes (4-6 hét), ezért kérjük, inkább az írott CD-ket részesítse előnyben. A telepítés megkezdése előtt mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a merevlemezen található fontos adatairól. Bár elméletileg a telepítés szakszerűen végezve nem jár adatvesztéssel, azonban az elővigyázatosság soha nem árt.

   Bárhogy is jutott hozzá a telepítő CD-hez, a következő lépés, hogy újraindítja a számítógépet a CD-ről. Előfordulhat, hogy ehhez bizonyos BIOS beállításokat módosítani kell. Erről részletesebb információkat az alaplaphoz kapott leírásban vagy az alaplap gyártójának weboldalán találhat.

   A számítógép újraindítása után, ha a BIOS beállítások megfelelőek, rövidesen megjelenik egy fekete képernyő, rajta nagy Ubuntu logóval, és néhány opcióval. Válassza az alapértelmezett, Start or install Ubuntu lehetőséget, így hamarosan elindul az Ubuntu. Legyen türelmes, hiszen első alkalommal jelentősen hosszabb ideig tart a folyamat, mint a telepítés után.

   Az Ubuntu egyik különlegessége, hogy telepítés nélkül is rögtön kipróbálható. így már elinduláskor egy működő asztalt kap, ahol azonnal el is kezdheti az ismerkedést a rendszerrel.   Telepítés
   Fontos! Mielőtt belekezdene a telepítésbe, mindenképpen készítsen biztonsági mentést a fontos adatairól valamilyen külső eszközre (például CD, DVD, pendrive, mobil merevlemez, másik számítógép). Bár a telepítés normál esetben, ha megfelelő odafigyeléssel történik, nem jár adatvesztéssel, azonban egy kis előrelátás sok idegeskedéstől kímélheti meg.

   A telepítés megkezdéséhez kattintson az asztalon található Install ikonra. A megjelenő ablakban válassza ki a telepítés nyelvét, majd kattintson az "Előre" gombra. Ha később magyarul szeretné használni a rendszert, érdemes már itt rögtön kiválasztani a magyar nyelvet.   Ezután válassza ki a tartózkodási helyét. Ennek kizárólag az időzóna miatt van jelentősége, így ha Magyarországon tartózkodik, nyugodtan megjelölheti a "Budapest" opciót. Ha ez megtörtént, kattintson az "Előre" gombra.   Ezt követően kiválaszthatja, milyen billentyűzetkiosztást szeretne használni. A legtöbb esetben az alapértelmezett megfelelőnek bizonyul. Az alsó sávban rögtön ki is próbálhatja a kiosztást. Ha ez megvolt, kattintson az "Előre" gombra.   így már el is érkeztünk a legkritikusabb részhez, a particionáláshoz. Itt különösen figyeljen oda, hiszen egy rossz választás könnyen adatvesztéshez vezethet. Amennyiben már van a számítógépén egy másik operációs rendszer (például Microsoft Windows), és azt szeretné megtartani, válassza az első, "Irányított (...) partíció átméretezése és a felszabadított hely használata" opciót. Az opció alatt lévő csúszkával tudja átméretezni partíciót, és így helyet felszabadítani az Ubuntu számára. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezen a területen nem csak az Ubuntu kap majd helyet, hanem az í–n saját könyvtára is, amiben az adatait tárolhatja. Amennyiben egy NTFS partíciót szeretne átméretezni telepítés során, a biztonság kedvéért nem árt azt töredezettség-mentesíteni a telepítés megkezdése előtt.

   Bár a Windowsos partíciókat elérheti Ubuntu alól is, a gyakran módosuló dokumentumokat, és a frissen elkészített, letöltött állományokat érdemes az Ubuntu alatt létrehozott saját könyvtárában tárolni. Ha teheti, legalább 20 gigabyte-nyi helyet szánjon az Ubuntunak, ezalatt már kényelmesen berendezkedhet.

   Ha új számítógépre, merevlemezre telepít, vagy nem szeretné megőrizni a számítógépen található adatokat, válassza az "Irányított - egész lemez felhasználása" opciót, és (ha több merevlemeze van) válassza ki azt a meghajtót, amire telepíteni szeretne.

   Előfordulhat, hogy már korábban felkészítette a gépét az Ubuntu fogadására, és a merevlemez egy részét üresen hagyta. Ha erre szeretne telepíteni, válassza az "Irányított - a legnagyobb összefüggő szabad helyre" opciót.

   Végül, ha a teljes particionálást szeretné kézben tartani, válassza a "Kézi" opciót. Ez a lehetőség haladó felhasználók számára a lehető legnagyobb szabadságot és rugalmasságot kínálja. Kérjük, ha nem ért hozzá, ne kezdjen bele, hiszen pillanatok alatt törölheti véletlenül a fontos adatait!

   Ha végzett a particionálási beállításokkal, kattintson az "Előre" gombra.   Ezt követően, ha már a számítógépén van egy korábbi Windows telepítés, néhány kattintással importálhatja az ott elmentett felhasználói profilokat, Firefox könyvjelzőket, Internet Explorer kedvenceket, háttérképeket és más adatokat. Ha a számítógépén nincs Windows, vagy azt a particionálásnál törölte, úgy itt rögtön az "Előre" gombra kattinthat.   Adja meg a felhasználói adatait. Az itt létrehozott felhasználó a későbbiekben - jelszavát megadva - rendszergazdai jogosultságokat szerezhet, így ha több felhasználója is lesz a gépnek, itt mindenképpen annak az adatait adja meg, aki később a rendszer konfigurálását, karbantartását végzi majd. Ha ezzel végzett, katinttson az "Előre" gombra.   Elérkeztünk a telepítés utolsó oldalához. Itt még egyszer, összegyűjtve láthatja a legfontosabb adatokat. Nézze át, hogy mindent jól adott-e meg. Ha mindent rendben talál, kattintson az "Install" gombra a telepítés megkezdéséhez.   Ekkor megkezdődik a telepítés. Ennek ideje több tényezőtől is függ, mint például a számítógép, az optikai meghajtó, a merevlemez vagy az internet kapcsolat sebessége.   Ha a telepítő végzett, rögtön újraindíthatja a gépet, vagy használhatja tovább az Ubuntut a CD-ről. Ha az újraindítást választja, az Ubuntu leáll, és kiadja a telepítő CD-t. Vegye ki a lemezt, majd nyomja meg az Entert. így hamarosan újra elindul az Ubuntu, ezúttal azonban már a merevlemezről.


  4. Top | #4
   HHW-s kedvenc
   HTML avatara

   Ubuntu linux
   Csatlakozott
   07-05-20
   Életkor
   26 éves
   Hsz.
   154
   Téma
   34

   Ubuntu linux
   íÅ¡j operációs rendszer született!

   Megjelent a népszerű Linux-változat, az Ubuntu legújabb, 8.10-es kiadása. Az Ubuntu legutóbb fél éve, 2008 áprilisában jelentkezett új kiadással. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a legfrissebb változat szűkölködne az újdonságokban: a hat hónapos fejlesztési ciklus alatt számos új szolgáltatás jelent meg a rendszerben.
   Minden eddiginél egyszerűbbé vált a mobil internet beüzemelése: nincs szükség külön alkalmazások telepítésére vagy a rendszer beállításának mélyebb ismeretére. Egyszerűen csak csatlakoztatjuk 3G-s modemet a géphez, majd a hálózati kapcsolatok kezelését végző Hálózatkezelőben megadjuk, hogy melyik szolgáltatónál vagyunk, és milyen típusú az előfizetésünk, és már csatlakozhatunk is a világhálóra. Az Ubuntu alapból ismeri az összes magyar mobilszolgáltatót, és magától elvégzi a szükséges a beállításokat.
   A titkosított privát könyvtár segítségével akkor is biztonságban tudhatjuk a kritikus adatainkat, ha esetleg ellopnák a számítógépünket. Ez a szolgáltatás egy titkosított könyvtárat hoz létre a saját mappánkban, amihez mi ugyanolyan kényelmesen férhetünk hozzá, mint bármelyik másik mappához. Ha azonban valaki ellopja a számítógépünket, de nem ismeri a jelszavunkat, nem fogja tudni megnyitni ezt a könyvtárat.
   A vendég munkamenet akkor jön jól, ha egy ismerős kölcsönkéri rövid időre a számítógépünket, hogy megnézze a leveleit, vagy esetleg blogoljon. Ilyenkor elindíthatunk számára egy úgynevezett vendég munkamenetet, így nem fér hozzá a gépen tárolt személyes adatokhoz, valamint nem tudja megváltoztatni a beállításokat. így bátran átadhatjuk neki a gépet, nem kell árgus szemekkel figyelnünk minden mozdulatát. Ha a vendégünk kilép, akkor pedig rögtön törlődik az ideiglenes profilja.
   Számos apróbb, de hasznos fejlesztés történt a felhasználói felületben: így a fájlkezelőben már füleket is használhatunk (hasonlóan ahhoz, ahogy Firefoxban már megszoktuk), fejlettebb lett a tömörített állományok kezelését végző rendszer, okosabb a képernyőbeállítások kezelője. Jelentős fejlesztések történtek az Orca képernyőolvasó szoftverben, mely a vakok és gyengén látók számára teszi könnyebbé a számítógéppel való munkát. A médialejátszóba beépített BBC plugin segítségével pedig kényelmesen elérhetjük a BBC ingyenes tartalmait.
   Az új rendszermag számos új eszközt támogat, többek között jobb wifi és webkamera támogatást kapunk. így még szélesebb azon számítógépek köre, amelyeken gond nélkül, azonnal működik az Ubuntu. Emellett számos kisebb-nagyobb újdonság és fejlesztés található még az Ubuntu legújabb kiadásában.
   Az új Ubuntu ingyenesen letölthető a az Ubuntu.hu oldal letöltési szekciójából, vagy az Ubuntu hivatalos weboldaláról, az ubuntu.com-ról. A rendszert akár telepítés nélkül is kipróbálhatjuk, hiszen a telepítő CD egyben egy úgynevezett "Live CD" is, vagyis egyszerűen a meghajtóba helyezve, és a gépet újraindítva azonnal használható. Az Ubuntu szabad szoftver, vagyis teljesen ingyenesen és jogtisztán használható akár professzionális célra is, a hozzáértők pedig nyugodtan tanulmányozhatják a rendszer forráskódját vagy igényeik szerint módosíthatják.
   Az Intrepid látványos újdonságot tartogat a honosítás terén is. Ez az Alkalmazások hozzáadása/eltávolítása nevű alkalmazásban megjelenő csomaglista honosítását takarja, amely immár magyar nyelven tartalmazza a csomagok neveit és leírásait, valamint megkezdődött a telepíthető alkalmazások hosszú leírásainak lefordítása is. Ezeket a munkákat az FSF.hu alapítvány támogatta, ezúton is köszönet érte.
   Az új Ubuntu méltó folytatása a korábbi kiadásoknak, és nagy valószínűséggel sok új felhasználót nyer majd meg magának.


   További információk a honlapon találhatóak!

   [CENTER]Kiadó, szép lakás a Blaha Lujza tér kÁ¶zelében! http://www.studentwork.hu/lakas/lakas.htm

   Auto Expo, Aranysas, BMW Power, Easy PC, GamePro, Hot Rod Wild, Sport Auto, Eurotuner, Tuning, Telecom, Unit, PC World, PC Magazin, PC-X Magazin, Computer Panorám

  5. Top | #5
   HHW-s kedvenc
   HTML avatara

   Ubuntu linux
   Csatlakozott
   07-05-20
   Életkor
   26 éves
   Hsz.
   154
   Téma
   34

   Ubuntu linux
   Ubuntu 8.04.2. LTS   Az Ubuntu egy nyílt forráskódú, ingyenes, Linux alapú operációs rendszer laptopokra, asztali számítógépekre és kiszolgálókra. Minden fontos alkalmazást megtalál benne, amire szüksége lehet ? internetböngész?t, szövegszerkeszt?t, táblázatkezel?t, adatbáziskezel?t, prezentáció készít?t, levelez?- és cseveg?klienst, grafikai programot, multimédiás alkalmazásokat és még sok mást. A telepítéshez mindössze egyetlen CD-re van szüksége. Ha esetleg olyan alkalmazást szeretne használni, amit nem talál meg az alaprendszerben, néhány kattintással telepítheti. Nem kell az interneten vadásszon telepít?készletek után, nem kell drága szoftvereket vennie a boltból, és megfeledkezhet az elkallódott telepít? CD-kr?l is: Ubuntunál egy központi alkalmazásból, a csomagkezel?b?l végezheti el a programok telepítését. Szinte minden feladatra megtalálhatja az ingyenes megoldást.   Az Ubuntu ingyenes és mindig az is marad. Szabadon letöltheti, használhatja és megoszthatja barátaival, ismer?seivel. Az Ubuntu teljesen h? a szabadszoftver-fejlesztés alapelveihez; bátorítjuk a nyílt forrású szoftverek használatát, tökéletesítését és továbbadását.
   A "szabad szoftver" nem csak arról szól, hogy nem kell érte fizetni (noha az Ubuntu az ingyenesség mellett is elkötelezett), de azt is jelenti, hogy bármilyen módon fel lehet azt használni: a szabad szoftvert felépít? kód mindenki számára elérhet?, azt bárki letöltheti, módosíthatja, javíthatja és tetsz?leges módon felhasználhatja. így a szabad szoftver ideológiai el?nyei mellett ez a szabadság technikai el?nyökkel is jár: programok fejlesztésekor mások fáradságos munkája felhasználható, lehet rá építkezni. A nem szabad szoftverek esetén ez nem történhet meg, programok fejlesztésekor a semmib?l kell kiindulni. Ezért a szabad szoftverek fejlesztése gyors, hatékony és érdekes!

   Az Ubuntu Linux félévente új kiadással jelentkezik, ezeket pedig legalább 18 hónapig ellátja biztonsági frissítésekkel. Egyes kiadásokhoz még hosszabb ideig biztosít támogatást. Ezeket LTS kiadásnak nevezik, melyekhez asztali felhasználóknak 3 évig, míg kiszolgálókon 5 évig biztosít támogatást. Az új kiadásokra is ingyenesen frissíthet. A frissítésnél megmaradnak a beállításai, adatai, csak a rendszer és az alkalmazások lesznek újabbak. A frissítéshez mindössze néhány kattintásra van szükség, az Ubuntu automatikusan elvégzi a szükséges csomagok letöltését és telepítését.

   Az Ubuntu elérhet? 32 bites és 64 bites változatban. A Desktop CD elindításához legalább 256 Megabyte memória szükséges. A telepítéshez legalább 2 Gbyte szabad tárhelyre van szükség.

   Az Ubuntut egy gyorsan növekv? közösség tartja karban. A projektet a Canonical Ltd. () támogatja, egy Mark Shuttleworth által alapított társaság. Az Ubuntu f? fejleszt?i a Canonical alkalmazottai, amely terméktámogatást és konzultációs szolgáltatásokat kínál az Ubuntuhoz.
   Látványos grafikus kezel?felület (Compiz Fusion biztosítja a látványt):
   http://www.youtube.com/watch?v=E4Fbk52Mk1whttp://www.youtube.com/watch?v=E4Fbk52Mk1w


   Rendszerigény:

   • 700 MHz-es vagy jobb processzor
   • 3GB szabad hely a merevlemezen
   • 256MB RAM memória
   • CD-ROM meghajtó
   • Hálózati kártya vagy modem
   • VGA grafikus kártya


   Hasznos oldalak:   Kapcsolódó letöltések:


   Megjegyzés:

   Telepítésben, kezelésben szívesen segítek! :wink:

   Letöltés:

   32 bites változat:
   64 bites változat:

   [CENTER]Kiadó, szép lakás a Blaha Lujza tér kÁ¶zelében! http://www.studentwork.hu/lakas/lakas.htm

   Auto Expo, Aranysas, BMW Power, Easy PC, GamePro, Hot Rod Wild, Sport Auto, Eurotuner, Tuning, Telecom, Unit, PC World, PC Magazin, PC-X Magazin, Computer Panorám

  6. Top | #6
   Raziel
   Vendég
   Raziel avatara

   Ubuntu linux
   Sztem a 7.10es a legjobb de a 8.10est most nyúzom már pár honapja és naon jol birja.

  7. Top | #7
   10 éve veletek!!
   Orpheus avatara

   Ubuntu linux
   Csatlakozott
   07-04-02
   Utolsó látogatás
   Ma @ 15:56
   Életkor
   41 éves
   Hsz.
   2.254
   Téma
   246
   Arcade I. helyekUbuntu linux

   Ubuntu linux
   Telepítés Windows mellé

   Ha már van egy Windows-unk, és továbbra is szeretnénk használni (úgynevezett multi-boot megoldással), akkor előbb át kell méretezni a Windows partícióját, majd a létrejövő szabad helyre kell az Ubuntu partícióit létrehozni.
   Ekkor a 4. lépésnél az Irányított - [merevlemez, partíció] partíció átméretezése és a felszabadított hely használata opciót válasszuk, majd adjuk meg, hogy mekkora helyet szabadítson fel. Ez előtt azonban érdemes Windows alatt egy töredezettségmentesítést végezni.
   További lépések

   Ha megvolt a particionálás, akkor a következő lépésnél adjuk meg nevünket, felhasználói nevünket, mi legyen a gépneve, és a jelszavunkat.
   El is érkeztünk az utolsó oldalhoz, itt egy áttekintést láthatunk a megadott adatokról. Ha minden rendbe van, akkor kattintsunk a Telepítés gombra.
   Elkezdi felmásolni a fájlokat. Ha olyan nyelvet választottunk ki, amely nem található meg a CD-n, akkor megpróbálja letölteni azokat az internetről
   Ha a telepítő végzett a telepítéssel, indítsuk újra a számítógépet, és már használhatjuk is az Ubuntut!

  8. Top | #8
   Hallgatag
   vistauser avatara

   Ubuntu linux
   Csatlakozott
   09-12-23
   Utolsó látogatás
   2016-06-16 @ 08:58
   Hsz.
   2
   Téma
   0

   Ubuntu linux
   Ubuntu 9.10 original   Letöltés 32 bites:


   Letöltés 64 bites:

  9. Top | #9
   Hallgatag
   vistauser avatara

   Ubuntu linux
   Csatlakozott
   09-12-23
   Utolsó látogatás
   2016-06-16 @ 08:58
   Hsz.
   2
   Téma
   0

   Ubuntu linux


  10. Top | #10
   10 éve veletek!!
   Orpheus avatara

   Ubuntu linux
   Csatlakozott
   07-04-02
   Utolsó látogatás
   Ma @ 15:56
   Életkor
   41 éves
   Hsz.
   2.254
   Téma
   246
   Arcade I. helyekUbuntu linux

   Ubuntu linux
   Ubuntu Desktop 12.10

   Az Ubuntu 2012 októberében megjelent, legújabb változata, a legfrissebb csomagokkal, 2014 áprilisáig biztonsági frissítésekkel.
   Letöltés

   32 bites változat

   A legtöbb PC-n és notebookon működik. Válassza ezt, ha bizonytalan!
   torrent |
   64 bites változat

   Kihasználja a 64 bites utasításkészletet, és jobban kezel 4GiB-nál nagyobb memóriatartományt. Nem működik például a legtöbb Pentium, Celeron, Atom, Athlon vagy Duron típusú processzorral.
   torrent |

  Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

  Téma információ

  Témát böngészõ felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Címkék ehhez a témához

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva