Hozzávalók:
virsli
kelkáposzta (vagy kelbimbó)
ételzestő vagy leveskocka
tejföl
vöröshagyma
olaj
liszt
só
őrölt kömény
tejföl
Elkésztés:
A kb. kétujjnyi cskokra összevágott kelkáposztát feltesszük főni, levébe rakunk kicsi sót és egy leveskockát.
Amg fő a felkarikázott virslik mindkét oldalát olajon megpirtjuk és ezt is beletesszük a levesbe.
Abban az olajban, amiben a virsli sült fűszeres rántást késztünk reszelt hagymával és köménnyel.A rántással 10 percig forraljuk.
Legvégül jó sok tejfölt teszünk bele.
Tanácsok:
Ha valaki nem szereti az úszkáló kelkáposzta látványát, a virsli belerakása előtt le lehet turmixolni és akkor olyan félig-krémleves lesz.
A rántást lehet helyettesteni étk.keménytővel, de akkor érdemes kis olajon párolt köményes hagymával indtani a levest.
Kelkáposzta helyett kelbimbóval is csináltam már, nagyon hasonló az ze, azokat negyedelni szoktam.
Elkésztési idő: 30 perc