Hozzávalók:

1 bögre rétesliszt

1 bögre cukor

1 csomag sütőpor

a forma kikenéséhez vaj

1/2 kg túró

5-6 evőkanál klekvár

1 maréknyi mazsola

2 dl tej

3 tojás

kevés vaj a sütemény tetejére



Elkésztés:

1.) Fogunk egy tálat, és összekeverjük benne a következőket: 1 bögre réteslisztet, 1 bögre cukrot és 1 csomag sütőport.

2.) Egy kerek, kerámia sütőformát kikenünk vajjal, majd az előbbi keverékből beleszórunk 1 bögrényivel. Rámorzsolunk fél kiló túrót, ráteszünk néhány evőkanál lekvárt, és megszórjuk egy marék mazsolával, valamint a maradék lisztes-cukros keverékkel.

3.) Egy nagy bögrében összekeverünk 2 dl tejet 3 tojással, majd a sütemény tetejére öntjük (vigyázva, hogy mindenhol ellepje), majd néhány vajdarabot szórunk az egészre. Ahol nem takarta be a folyadék a süteményt, olaj spay-vel megfújjuk a lisztes darabokat!

4.) Előmelegtett sütőben, 180 fokon 1 óra alatt készre sütjük a süteményt. Kihűlve tálaljuk.



De túró helyet rakhattok bele pl:darált diót is, úgyis nagyon finom!!!