Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
  • Bejelentkezés / Regisztráció


    Oldal: 2 / 4 ElsőElső 1 2 3 4 UtolsóUtolsó
    Eredmény: 8 - 14 (23) összesen
    1. #8
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Rakott palacsinta gyümölccsel



      Elkésztéséhez, vagyis 10 db palacsintához: 2 tojás, 18 dkg liszt, 2, 5 dl tej vagy szódavz, 1 dl étolaj és kevés só szükséges.

      A töltelékhez: 30 dkg friss gyümölcs (zlés szerint barack, málna stb.) 10 dkg darált dió, 0, 5 dl rum, 5 dkg mazsola, 5 tojásfehérje, 5 dkg kristálycukor, 3 dkg porcukor, 10 dkg dzsem szükséges.
      Első lépésben a fentiekben emltett alapanyagokból megsütjük a palacsintákat. Miután ez elkészült, a gyümölcsöket megmossuk, megtiszttjuk, majd ha szükséges kisebb darabokra vágjuk. A mazsolát rumba áztatjuk, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a dzsemet kissé felmelegtjük, hogy kenhető legyen. A következő lépésben a megsütött palacsintákat tűzálló tálba tesszük a következő módon: a tál aljára teszünk egy palacsintát, megszórjuk a porcukorral elkevert darált dióval, és néhány szem mazsolát szórunk rá, majd ráhelyezzük a következő palacsintát, amelyen elhelyezzük a gyümölcsöt. 킍gy folytatjuk a rétegezést, amg az anyagok el nem fogynak. A lényeg, hogy a tetejére mindig palacsinta kerüljön, amelyet valamint az oldalát bekenjük kemény tojáshabbal, és előmelegtett sütőben a habot kissé megsütjük. A sütőből kivéve rövid ideig pihentetjük, és éles késsel cikkekre vágjuk.

    2. #9
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Csirkés palacsinta

      Hozzávalók 12 személyre: 12 sós palacsinta, 1 kg csirkemellfilé, 3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1,5 dl húsleves (leveskockából), 1 dl fehérbor, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 3 dkg reszelt parmezán sajt, őrölt bors, só.

      Elkésztés:

      A vajat felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk. Megpirtjuk a húst, felöntjük a húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára főzzük. A húst kiszedjük, amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk, visszatesszük a főzőlébe, és felmelegtjük. Közben a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből, és állandóan kevergetve, kislángon besűrtjük. A mártásból másfél decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a csirkehússal. A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük, és kivajazott sütőtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

      A tölteléket és a palacsintákat előre is elkészthetjük, és fóliával letakart edényben 1-2 napig tarthatjuk a hűtőben. Ha fogyasztani akarjuk, csak sütni kell.

    3. #10
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Lecsós palacsinta

      Hozzávalók: 8 sós palacsinta, 8 dl lecsó, 6 tojás, 2 fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, cukor, pirospaprika, só.


      Elkésztés:

      Az egyik fej hagymát nagyon apróra vágjuk, egy evőkanál olajban megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Beleöntjük a lecsót, megsózzuk, és megpároljuk. Belekeverjük a tejföl felét, a tojásokat, és ha szükséges, kevés cukorral édestjük. Forráspontig melegtjük, majd megtöltjük a palacsintákat, és egyenként felgöngyöljük. A mártáshoz a másik hagymát apróra vágjuk, a maradék olajban megpároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával zestjük. A maradék tejföllel összekeverjük, és 4-5 percig főzzük. Tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a palacsintákat, a mártással leöntjük, és sütőben átsütjük (de nem pirtjuk meg).

    4. #11
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      <div align='left'>Mézes-mákos palacsinta [/CENTER]


      Hozzávalók:
      A palacsintatésztához 1 tojás, 2, 5 dl tej, 5 púpozott kanál liszt, 2 evőkanál olvasztott margarin, csipetnyi só és cukor, a sütéshez olaj.
      Töltelék: 10 dkg darált mák, 5 evőkanál méz, porcukor, 1 dl tej

      A tészta összetevőiből sűrű palacsintatésztát keverünk turmixgéppel. Kevés olajon kisütjük.
      A tejet felforraljuk, a darált mákot beleöntjük, elkeverjük a mézzel együtt és 5 percig lassú kevergetés mellett felfőzzük. A palacsintát megtöltjük, felhengergetjük.
      Tálaláskor a palacsinta mellé mézet csorgatunk és tetejére porcukorral összekevert darált mákot szórunk.

    5. #12
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      <div align='left'>Villányi húsos palacsinta[/CENTER]

      Hozzávalók:
      8 db sós palacsinta, 40 dkg sertéshús, 25 dkg főtt füstölt sertéscomb, pirospaprika, só, bors, 2 db vöröshagyma, olaj, vörös boros mártás.

      A sertéshúst kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra földaraboljuk, kevés olajban megpároljuk, rátesszük a sertéshúst, elkeverjük, egy kicsit pirtjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kockára vágott füstölt húst, majd az egészet leszűrjük. A leszűrt húsokat ledaráljuk, (ha kell) megsózzuk, borsozzuk és vörös bor mártással laztjuk. A pörkölt levét vörös boros mártással gazdagtjuk. A palacsintákat megtöltjük a hússal, tányérra téve a mártással leöntjük és forrón tálaljuk.

    6. #13
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      <div align='left'>Gesztenyés palacsinta (kb 12 db lesz belőle)[/CENTER]



      Hozzávalók:

      Tésztához:
      tej 3 dl
      liszt 150g
      tojás 1 db
      szódavz 1 dl
      só késhegynyi
      cukor 1 kiskanál
      olaj 1 kiskanál

      Töltelékhez:
      gesztenyepüré 250g
      tejszn 2 dl
      mazsola 50g
      rum 30 ml
      tej kevés

      Elkésztés:
      A lisztet a tojással, a cukorral, a pici sóval, a tej felével mély tálban keverd el. Add hozzá a tej másik felét és a szódavizet, és habverővel keverd csomómentesre. Egy órát pihentesd a tésztát. Majd palacsintasütőben süsd ki.
      A gesztenyepürét burgonyanyomón törd át, a tejsznnel keverd simára, majd add hozzá a megmosott mazsolát. Ha sűrű, akkor egy kevés tejjel higtsd. Ezzel a krémmel töltsd meg a palacsintákat. Hidegen és melegen is finom.

    7. #14
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Almás palacsintatekercs

      Hozzávalók:

      A tésztához:
      2,5 dl tej, 1 dl tejszn, 3 tojás, 2 tasak vanliás cukor, 8 evőkanál liszt,
      + olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez;

      a töltelékhez
      : 1 dl tejszn, 5 dkg mandula, 1 evőkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés őrölt fahéj


      Elkésztés:

      A tojásokat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk, a tejet, a tejsznt, a vanliás cukrot, az egészet jól eldolgozzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben felforróstjuk az olajat, és a tésztából szép aranysárga palacsintákat sütünk. Az almát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A palacsintákat megkenjük tejsznnel, rátertjük az almapürét, feltekerjük, és egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A mandulát forró vzbe dobjuk, majd szűrőkanál segtségével kiszedjük, hogy könnyebben le tudjuk szedni a héját. Nagyon apróra vágjuk, és összekeverjük egy evőkanál porcukorral, kevés fahéjjal, és megszórjuk vele a palacsintákat. 180 fokra előmelegtett sütőben pár perc alatt átsütjük, majd frissen, azon mód fogyasztjuk.

    Oldal: 2 / 4 ElsőElső 1 2 3 4 UtolsóUtolsó


    Téma információ

    Témát böngésző felhasználók

    Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

    Hasonló témák

    1. Húsos ételek Lusta asszony sültcsirkéje
      By Gagyika in forum Receptek
      Válaszok: 1
      Utolsó hozzászólás: 2009-03-08, 09:55

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •  
    • BB code is Bekapcsolva
    • Pofik Bekapcsolva
    • Az [IMG] kód Bekapcsolva
    • [VIDEO] code is kikapcsolva
    • A HTML kód kikapcsolva
    BACK TO TOP