Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
  • Bejelentkezés / Regisztráció


    Oldal: 3 / 4 ElsőElső 1 2 3 4 UtolsóUtolsó
    Eredmény: 15 - 21 (23) összesen
    1. #15
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Csúsztatott palacsinta</span>

      Hozzávalók:

      a tésztához 4 egész tojás, 4 evőkanál olaj, 4 púpozott evőkanál liszt, 3 dl tej, fél dl szódavz, csipetnyi só; a töltelékhez 50 dkg aromás, savanykás zű alma, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, 5 dkg darált mandula, zlés szerint 1-2 evőkanál porcukor, 3 centiliter rum (vagy 1 teáskanál rumaroma és 2 evőkanál tej).

      Elkésztés:

      A tojások sárgáit habosra keverem a sóval, a liszttel és belekeverem a tejet meg az olajat. Ezután beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. A masszát 10 percre beteszem a hűtőszekrénybe. Közben elkésztem a palacsinta töltelékét. Az almákat megtiszttom, kicsumázom és lereszelem. í¢??sszekeverem a sárgabaracklekvárral, a darált mandulával, a rummal, és annyi porcukorral, hagy kellemesen édes (de ne túl édes) legyen. Kiolajozott palacsintasütőben a palacsinták egyik oldalát megsütöm, majd egyenként egy kerek, tűzálló tálra csúsztatom úgy, hogy a krémes (tehát a nyers) fele legyen felül. Erre rákenek az almás-mandulás töltelékből egy keveset, és a következő palacsintát teszem rá. A rétegezést addig folytatom, mg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére palacsintának kell kerülnie, mégpedig a sült felével felfelé. Előmelegtett, forró sütőben jól átmelegtem, majd cikkeket vágok belőle, mint a tortából szokás. Melegen is, hidegen is nagyon finom, de eltenni nem szabad, még hűtőszekrényben sem, csakis aznap fogyasztható!

    2. #16
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      [b]Kapros majonézzel leöntve tálalom.

    3. #17
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Gundel palacsinta

      A töltelékhez:
      1,5 dl 50-60 fokos rum, 40 g mazsola, 20 g cukrozott narancshéj, 180 g dióbél, 1 dl tejszn, 120 g cukor, törött fahéj, 12 db palacsinta, 50 g vaj (pirtáshoz)

      A csokoládémártáshoz:
      2,5 dl tej, vanlia, 30 g cukor, 100 g csokoládé, 1,5 dl tejszn, 3 tojássárgája, 80-100 g cukor, 50 g kakaópor, 15 g liszt, 5 dl tej

      Elkésztés:
      Előző napon áztassuk rumba a mazsolát és a hajszálvékony cskokra vágott cukrozott narancshéjat. Másnap a töltelékhez megdaráljuk a diót, ne lisztfinomságúra, de ne is túl gorombára. A tejsznt felforraljuk; hozzátesszük a diót, cukrot, leheletnyi fahéjat, a leszűrt mazsolát és narancshéjat, és 1-2 percig (szükség esetén kevés tejet adva hozzá) főzzük, mg kenhető pépet kapunk. Ha kissé lehűlt, elkeverjük benne a rum felét.
      Ezután 12 palacsintát sütünk, a töltelékeket egy-egy cskban rárendezzük, henger alakúra felcsavarjuk, majd meleg helyen tartjuk.
      A mártáshoz a tejet cukorral és vanliával felforraljuk; közben a csokoládét egy kis edényben, a sütőben felolvasztjuk; a tejsznből pedig kemény habot verünk. Ezután előbb a tojássárgákat cukorral, majd a kakaóporral, kevés liszttel, hideg tejjel, habverővel simára, habosra keverjük ki. Hozzávegytjük a csokoládét, majd vékony sugárban, habverővel végzett gyors keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a forró tejet, mérsékelt tűzön forrpontig hevtjük, de felforralni nem szabad. A tűzről levéve, a mártást egy ideig még kevergetjük, majd fokozatosan a tejsznhabhoz vegytjük, végül hozzáadjuk a rum másik felét. Mártásunk ne legyen túl édes, de zlés szerint, a csokoládé minőségétől függően, tehetünk bele még porcukrot.

    4. #18
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Maci Laci finom palacsintája</span></span></span>

      Hozzávalók:

      <span style="color:black">zlés szerint NESQUIK Szirup

      15 dkg rizs
      2 dl tej
      zlés szerint fahéj
      zlés szerint porcukor
      8 db palacsinta
      0,5 üveg cseresznye befőtt

      Elkésztés:

      A rizst cukorral, őrölt fahéjjal zestve a tejben puhára főzzük, belekeverjük a leszűrt és kimagozott cseresznyét. Miután kihűtöttük, a palacsintákba egyenletesen elosztjuk, majd a palacsintákat feltekerjük. Rövid időre hűtőbe tesszük. Tálaláskor kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, megöntözzük a NESQUIK csokoládé sziruppal, és meghintjük porcukorral.
      A palacsinta tésztájába reszelhetünk kevés almát is.
      Forrás: nestle.hu

    5. #19
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Mákos palacsinta cseresznyeszósszal</span>

      </span>
      Hozzávalók:

      A palacsintához: 35 dkg liszt, 4 db tojás, 1 evőkanál porcukor, 6 dl tej, 1 csipetnyi só, olaj a sütéshez
      A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 3 evőkanál méz, 3 dl tej, fél citrom lereszelt héja, fél maréknyi mazsola, fél teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só
      A cseresznyeszószhoz: 1 üveg cseresznyebefőtt, 2 fahéjrúd, 2 evőkanál étkezési keménytő, fél citrom leve

      Elkésztése:

      Egy keverőtálba üssük az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a sót és a porcukrot. Habverővel, állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá az átszitált lisztet. Ügyeljünk, ne legyen csomós.
      Ha a palacsintatésztát túl sűrűnek találjuk, szódavzzel hgthatjuk. Palacsintasütőben egy evőkanálnyi olajat hevtsünk, majd vékony palacsintákat süssünk.
      A töltelékhez forróstsuk fel a tejet egy lábasban, szórjuk bele a mazsolát, majd öntsük hozzá a darált mákot. 킍zestsük mézzel, őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval, majd az egészet jól keverjük össze.
      A szószhoz öntsük a cseresznyebefőttet, levével együtt, egy kis lábasba, tegyük hozzá az egész fahéjat, és öntsük bele a citromlevet. Forraljuk fel, majd sűrtsük be a levét a hideg vzzel elkevert étkezési keménytővel. Vigyázzunk, ne legyen nagyon sűrű, inkább először csak keveset keverjünk hozzá. Ha szükséges, kevés cukorral még édesebbé tehetjük.
      Tálaláskor töltsük meg a palacsintákat a mákos töltelékkel, göngyöljük fel, majd tegyünk kettőt egy nagy tányérra, hintsük meg porcukorral, és öntsük nyakon a cseresznyeszósszal.

    6. #20
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Palacsintatésztában sült eper
      </span>
      </span>
      Hozzávalók:

      - 30 dkg nagy szemű eper
      - 20 dkg liszt
      - 2 tojás
      - 2 dl tej
      - kristályvz
      - só
      a sütéshez: olaj
      a mártáshoz:
      - 20 dkg eper
      - 2 evőkanál cukor
      - 1 dl vörösbor

      Elkésztés:

      Az epret megtiszttjuk, alaposan megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A lisztet a felvert tojásokkal és a tejjel simára keverjük. Egy csipetnyi sóval zestjük, és annyi vzzel hgtjuk, hogy nagyon sűrű palacsintatészta állagú legyen. A leszárogatott epreket egyenként a sűrű tésztába mártjuk, majd bő, forró olajba tesszük és minden oldalukat aranysárgára sütjük. A mártáshoz az epret megtiszttjuk, megmossuk, lecsumázzuk, és cikkekre vágjuk. A cukorral meghintve tűzre tesszük. A borral meglocsoljuk, és addig főzzük, amg leve besűrűsödik.
      A sült epreket paprtörlőn zsrtalantjuk, majd tányérra rendezzük, és a boros mártással körülöntve forrón tálaljuk.

    7. #21
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      [b]A tetejére zlés szerint csokiöntet, tejsznhab stb. is rakható.

    Oldal: 3 / 4 ElsőElső 1 2 3 4 UtolsóUtolsó


    Téma információ

    Témát böngésző felhasználók

    Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

    Hasonló témák

    1. Húsos ételek Lusta asszony sültcsirkéje
      By Gagyika in forum Receptek
      Válaszok: 1
      Utolsó hozzászólás: 2009-03-08, 09:55

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •  
    • BB code is Bekapcsolva
    • Pofik Bekapcsolva
    • Az [IMG] kód Bekapcsolva
    • [VIDEO] code is kikapcsolva
    • A HTML kód kikapcsolva
    BACK TO TOP