Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
  • Bejelentkezés / Regisztráció


    Oldal: 4 / 4 ElsőElső ... 2 3 4
    Eredmény: 22 - 23 (23) összesen
    1. #22
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Skót karácsonyi palacsinta
      </span>
      </span>
      Hozzávalók:
      (25-30 palacsintához) 15 dkg vaj, 2,5 dl tej, 3 tojás, 15 dkg kristálycukor, késhegynyi só, 1 kiskanál mézeskalácsfűszer, 35 dkg finomliszta, 10 dkg szártott gyümölcs és mazsola, 5 dkg kandrozott meggy vagy cseresznye, a sütéshez: vaj vagy olaj. A dsztéshez: kristálycukor, rum, vanliakrém és tejsznhab.

      Elkésztés: Egy tálban az olvasztott vajat a tejjel, a tojásokkal, a cukorral, a sóval és a fűszerekkel habosra keverjük. Az átszitált lisztet beledolgozzuk. A szártott és a kandrozott gyümölcsöt apróra váguk, a tésztához adjuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és a tésztamasszából evőkanállal annyit öntünk bele, hogy kis, kerek palacsintákat kapjunk. Két-három elfér egyszerre, 2-3 percig sütjük, majd mindegyiket megfordtjuk. Még 2 percig a lángon hagyjuk, majd tányérra csúsztatjuk. Amg mind el nem készül, a palacsintákat melegen kell tartani. Tálaláskor négyet-ötöt számtunk személyenként. Ezeket egymásra rakjuk, közüket kristálycukorral megszórhatjuk és néhány csepp rummal megöntözhetjük. Vanliakrémmel körülöntve, tejsznhabkoronával tálaljuk

    2. #23
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Téli palacsintatorta</span></span>

      Hozzávalók a töltelékhez

      10 dkg füge, 10 dkg datolya, 5 dkg mazsola, 5 dkg aszalt sárgabarack, 10 dkg aszalt szilva, 1 citrom, 1 kávéskanál fahéj, 1 evőkanál rum, 0,5 liter vz, körülbelül 20 palacsinta, 8 evőkanál méz Hozzávalók a palacsintához (kb. 20db): 35 dkg finomliszt, 3 db tojás, 4-5 dl tej, 10 dkg sertészsr, 2 dkg kristálycukor, kávéskanalnyi szártott reszelt citromhéj, csipetnyi asztali só, 10 dkg olvasztott vaj.

      Elkésztés módja

      Először a palacsinta tölteléket késztjük el. Vágjuk apróra az aszalt gyümölcsöket, a fahéjjal, a rummal és a citrom levével tegyük egy lábosba, öntsük rá a vizet, és lassú tűznél főzzük addig, amg a vz elpárolog.
      Közben süthetjük a palacsintákat. A lisztet a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, az olvasztott vajjal és a tejjel közepes sűrűségűre és simára keverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket és a reszelt citromhéjat.
      Palacsintasütőben kevés forró zsrban kb. közepes merőkanálnyi tésztát, szétfolyatunk majd mindkét oldalát világosra, sütjük, tartsuk melegen.
      Rétegesen töltsük meg a palacsintákat az aszalt gyümölcsökből késztett kompóttal, majd olvasszuk fel a mézet, és öntsük a tetejére.

    Oldal: 4 / 4 ElsőElső ... 2 3 4


    Téma információ

    Témát böngésző felhasználók

    Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

    Hasonló témák

    1. Húsos ételek Lusta asszony sültcsirkéje
      By Gagyika in forum Receptek
      Válaszok: 1
      Utolsó hozzászólás: 2009-03-08, 09:55

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •  
    • BB code is Bekapcsolva
    • Pofik Bekapcsolva
    • Az [IMG] kód Bekapcsolva
    • [VIDEO] code is kikapcsolva
    • A HTML kód kikapcsolva
    BACK TO TOP