Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
  • Bejelentkezés / Regisztráció


    Oldal: 1 / 4 1 2 3 ... UtolsóUtolsó
    Eredmény: 1 - 7 (23) összesen
    1. #1
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...


      Amerikai palacsinta

      Hozzávalók:

      3 nagyobb tojás
      120 g finomliszt
      1 púpozott kávéskanál sütőpor
      1,5 dl tej
      1 csipet só
      alma, banán, áfonya, juharszirup zlés szerint


      Elkésztése:

      Először is válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amg sűrű, sima tésztává nem áll össze.
      A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd egy laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.

      Ha felforrósodott a teflon palacsintasütő, öntsünk bele egy adag tésztát, és süssük addig, amg arany sznt nem kap, és nem kezd el szilárdulni. És most jön a java! Az zestőket szórjuk a palacsinta még nyers oldalára, majd egy lapáttal fordtsuk át a másik oldalra. Az zestő szinte bármi lehet - banán, alma, áfonya, de ha valami sósra vágyunk, akár kukorica vagy bacon szalonna is. Addig süssük, amg mindkét oldala szép aranyra nem sül.
      A végén meglocsolhatjuk juharsziruppal, de kenhetünk egy kis vajat is a tetejére.

    2. #2
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Karamellás-barackos palacsinta


      Hozzávalók a palacsinta tésztájához:
      1 tojás
      2 dl. Tej
      egy csipetnyi só
      2 dkg cukor
      3 dkg kókuszreszelék
      10 dkg liszt

      Hozzávalók a töltelékhez:
      3 dkg cukor
      2 csomag vanliás pudingpor
      A karamellás barackhoz:
      4 dkg cukor
      30dkg őszi vagy sárgabarackbefőtt

      Elkésztés:
      A pudingot, a tejet és a cukrot összekeverjük, és lassú tűzön megfőzzük.
      A palacsintatésztához a cukrot, a lisztet, a tejet, a sót és a tojást összekeverjük és annyi szódavizet adunk hozzá, hogy megkapjuk a megfelelő sűrűséget, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt követően, szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
      A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a vékonyra felszeletelt barackokra. A palacsintákat megtöltjük a pudingkrémmel, összehajtjuk, tányérra helyezzük, és a tetejére öntjük a karamellizált barackokat.

    3. #3
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...


      <div align='left'>Rokfortos (márványsajtos) palacsinta[/CENTER]




      Hozzávalók:
      12 db előre megsütött sós palacsinta, 10 dkg márványsajt, 3 dl tejföl, 1 csomó újhagyma, 5 dkg darált dió, 1 tojássárgája, 1 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 uborka, 1 csipet frissen őrölt fekete bors


      Elkésztés:
      A márványsajt kétharmadát összekeverjük a tojássárgájával, majd teszünk hozzá egy evőkanál tejfölt. Belekeverjük a megtiszttott, zúzott fokhagymát, borssal zestjük, hozzáadjuk a darált diót, a megtiszttott, karikára vágott újhagymát, és az egészet jól kikeverjük. A szokásos módon megsütjük a palacsintákat, csak kicsivel több sót teszünk a tésztába. A kész palacsintákat megkenjük a sajtos-diós krémmel, négyrét hajtogatjuk, és tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk, hogy a csücskeik egymásra érjenek. A maradék tejfölt a maradék sajttal kikeverjük, és a palacsintákra simtjuk. 150? C-ra előmelegtett sütőbe tesszük, hogy a palacsinták jól átmelegedjenek, de ne piruljon meg a tetejük. A sárgarépát megtiszttjuk, és vékony szálakra reszeljük, az uborkát megmossuk, hosszában vékony lapokra gyaluljuk. A zöldségeket tálaláskor a palacsinták köré halmozzuk.

      Tipp:
      Ha már úgyis sós palacsintát sütünk, rugaszkodjunk el a hagyományoktól, és késztsük kétféle lisztből a palacsintákat. 20 dkg liszthez keverhetünk 5 dkg hajdinalisztet, és a palacsinták barnás sznűek és zletesek lesznek.


      <div align='right'>Elkésztési idő: kb 65 perc[/CENTER]

    4. #4
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Bakonyi palacsinta



      Hozzávalók (12 palacsintához):

      20 dkg liszt
      2 tojás
      2 dl tej

      ásvány- vagy szódavz
      2 ek. olaj
      25 dkg spenót

      Továbbá:
      1 nagy fej hagyma
      2 gerezd fokhagyma
      50 dkg sampinyon gomba
      1-1 paradicsom és zöldpaprika
      2 ek. olaj
      1 kk. pirospaprika
      só, bors
      2 tojás
      1 csokor petrezselyem
      1 ek. rizsliszt
      4 dl tejföl

      Elkésztés:

      A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel,2 csipet sóval és annyi ásvány-vagy szódavzzel, hogy folyós, vékony ?tésztát? kapjunk. Belekeverjük az olajat, lefedjük, fél órát pihentetjük. A spenótot megtiszttjuk, megmossuk, enyhén sós vzben 2 percig főzzük, hideg vzzel leöbltjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra vágjuk.
      A palacsintatésztából 6 ?fehér? palacsintát sütünk. A maradék tésztában elkeverjük a spenótot, és további legalább 6 palacsintát sütünk belőle.
      A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A gombát megtiszttjuk, vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, mindkettőt apróra felkockázzuk. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, elkeverjük a pirospaprikával, rádobjuk a gombát, a paradicsomot és a zöldpaprikát, fedő alatt 15 percig főzzük,csak a végén sózzuk, borsozzuk.
      A gomba levét lábaskába szűrjük, a gombát alaposan lecsepegtetjük, hagyjuk langyosra hűlni. í¢??sszekeverjük a tojásokkal és a finomra vágott petrezselyemmel, arányosan elosztva megtöltjük vele a palacsintákat. Batyuszerűen feltekerjük, és tűzálló tálba rakosgatjuk.
      A gomba levét felforraljuk. A rizslisztet elkeverjük 3 dl tejföllel, a gombaléhez adjuk, mártás sűrűségűre főzzük, és bevonjuk vele a palacsintákat. Tálaláskor előmelegtett sütőben (200 C) éppen csak átforróstjuk. Tetejüket meglocsoljuk a maradék tejföllel, és petrezselyemmel dsztve knáljuk.

    5. #5
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Hozzávalók:

      - 3 db tojás
      - 1 evőkanél cukor
      - csipetnyi só
      - fél liter tej
      - kb.ugyanennyi szódavz
      - kb.40dkg liszt
      - 1 dl étolaj
      - a kisütéshez további 2 dl étolaj
      - 2 dkg élesztő
      - 3-4 db savanykás alma
      - fahéjas cukor

      Elkésztése:

      A szokásos módon az egész tojásokat a sóval, cukorral habosra keverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, apránként hozzáadjuk kb.3 dl tejet, simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, majd fokozatosan higitjuk a többi tejjel. Belekeverjük az olajat, majd a szódavzzel addig higtjuk, mg sűrű palacsintatésztát kapunk.
      1-1,5 órát kelesztjük, végül belereszeljük a meghámozott almát, és forró olajban vastagabb palacsintát sütünk. Fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.


    6. #6
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      http://spenotreceptek.blog.............csak tagoknak! Regisztráció itt
      



      Hozzávalók:
      • <div align='left'>20 db palacsintához
        25 dkg liszt
        3 tojás
        3 dl tej
        1 evőkanál cukor
        kevés olaj
        szódavz
        só[/CENTER]
        <div align='left'>töltelékhez
        450 g mélyhűtött spenót
        1 fej hagyma
        2 gerezd fokhagyma
        20 g vaj
        200 g juhsajt
        fűszerek: szerecsendió, bors[/CENTER]
      Elkésztés:
      • A palacsintát a szokásos módon elkésztjük: a 3 db tojást elkeverjük a cukorral, val, majd hozzáadjuk a 3 dl tejet és a 25 dkg lisztet. A tésztához adjunk hozzá annyi szódavizet, amennyit felvesz ahhoz, hogy tejsznszerű sűrűségű legyen.
      • Keverjük a tésztát csomómentesre, majd hagyjuk fél órát állni hűtőszekrényben.
      • Ezalatt a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és 20 g vajon megpároljuk.
      • Hozzáadjuk a felengedett spenótot és továbbfőzzük őket.
      • Főzés közben fűszerezzük: val, borssal és szerecsendióval.
      • A juhsajtot apró kockákra vágjuk, aztán beleforgatjuk a spenótba.
      • Közben kevés olajon a tésztánkból vékony palacsintákat sütünk.
      • Mikor kellően összefőtt a spenót a sajttal, akkor levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk, hogy hűljön.
      • Pár perc múlva a kész palacsinta tésztába tölthetjük a spenótos tölteléket.

    7. #7
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      38
      Hsz.
      104

      Még palacsinta...

      Hozzávalók

      • csipetnyi Só
      • késhegynyi Szódabikarbóna
      • 50 gramm Tejföl
      • 150 gramm Kefir
      • 1 db Tojás
      • 10 dkg Búzaliszt
      • csipetnyi Cukor
      • 2-3 evőkanál Olaj


      Feltörjük a tojást, majd hozzá adjuk a sót, a cukrot és a lisztet. Folyamatos kevergetés közben fokozatosan beleöntjük a kefirt, és addig keverjük, amg egyenletes, tejszn sűrűségű masszát kapunk.
      Ezután hozzáadjuk az olajat és a szódát, és ismét alaposan elkeverjük.
      Forró serpenyőbe vékonyan beleöntjük a masszát és mindkét oldalát megsütjük. A kész palacsinta mindkét oldalát bekenjük vajjal háromszög formájúra hajtogatjuk és tejföllel tálaljuk.

    Oldal: 1 / 4 1 2 3 ... UtolsóUtolsó


    Téma információ

    Témát böngésző felhasználók

    Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

    Hasonló témák

    1. Húsos ételek Lusta asszony sültcsirkéje
      By Gagyika in forum Receptek
      Válaszok: 1
      Utolsó hozzászólás: 2009-03-08, 09:55

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •  
    • BB code is Bekapcsolva
    • Pofik Bekapcsolva
    • Az [IMG] kód Bekapcsolva
    • [VIDEO] code is kikapcsolva
    • A HTML kód kikapcsolva
    BACK TO TOP