Téli tea
Hozzávalók:
1 liter vz
1/2 narancs héja
1/2 citrom héja
5 cm hosszú fahéjrúd
8-10 szegfűszeg
3 evőkanál méz
2 db alma
1 filter Earl Grey tea
cukor zlés szerint
10 csepp rumaroma
Elkésztés: A narancs és a citrom héját lehámozzuk, és a fahéjjal, szegfűszeggel együtt a vzbe téve lassan forralni kezdjük. Az almát megtiszttjuk, cikkekre vágjuk, majd ha a vz felforrt, beletesszük, és addig főzzük, mg megpuhul (kb. 15 perc). Egy hőálló üvegkancsóba tesszük a teafiltert, majd a forró leszűrt, gyümölcsös-fűszeres vizet óvatosan rászűrjük. Hozzáadjuk a mézet, a rumaromát, és ha nem elég édes, zlés szerint cukrozzuk, s csepegtetünk bele citromlevet is. Többször megkeverjük, és 2-3 perc elteltével a teafiltert eltávoltjuk belőle.
Készthetjük sima feketeteából is, de akkor adjunk hozzá kevés bergamottot. Forrón az igazi, de aki kedveli, lehűtve, jegesen is fogyaszhatja.
Megjegyzés:
Az almát tejsznhabbal dsztve desszertként hidegen vagy melegen knálhatjuk, az italban nincs rá szükség. Csupán az ze miatt kell.