Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
  • Bejelentkezés / Regisztráció


    Oldal: 2 / 3 ElsőElső 1 2 3 UtolsóUtolsó
    Eredmény: 8 - 14 (18) összesen
    1. #8
      Szaki10
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja



      Tésztafélék



      Pizza recept
      Hozzávalók:
      0,5kg liszt
      1 élesztő
      csipet só
      vz
      szalámi
      párizsi,sajt
      ketchup,majonéz
      pizzakrém

      Elkésztés:
      Az élesztőt megfutattom,majd a lisztel összegyúrom,beleteszem a sót,és annyi vizet hogy álljon össze.Ezeket pihentetem .Egy kicsi ketchupot összekeverek a pizzakrémmel,és előkészitem a pizzára teendő dolgokat.pl:lereszelem a sajtot stb Miután a tészta kellően megkelt,kiolajozott tepsibe beleöntjük,és forró sütőbe tesszük .Mikor majdnem kész rákenjük a pizzakrémet,és feltesszük feltéteket,majd visszatesszük a sütőbe.

      Tanácsok:
      Figyeljetek rá!!Nekem már égett oda!

      Elkésztési idő: 50 perc


      Pizzatészta nagyitól recept

      Hozzávalók:
      50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, kb. 2 dl meleg tej és 1 evőkanál cukor az élesztő felfuttatásához, 1,5 dl olaj, plusz meleg tej a dagasztáshoz, só, 2 egész tojás

      Elkésztés:
      Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat és a sót.
      Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a liszthez és a tojáshoz, összedolgozzuk, majd az olajjal és a plusz tejjel közepes keménységű tésztává dagasztjuk. (Nem mindig szükséges hozzá az összes olaj. Ezt a dagasztás során úgyis tapasztaljuk:)

      Tanácsok:
      Feltétnek lecsósat szoktam csinálni. A lecsóhoz ütök 1-2 szem tojást, ez sűrt, gazdagt.
      A lecsós mártást a tésztára kenjük, majd gazdagon megrakjuk vékonyra szelt kolbásszal, baconszalonnával, megszórjuk konzerv kukoricával, szép vékonyra szelt paradicsomkarikákat, hagymakarikákat, jó sok reszelt trappista sajtot is teszünk a tetejére. A sütőbe téve lassan és addig sütjük, amg kicsit megpirul az oldala, és szárazra sül a tészta közepe. Nem árt villával kicsit megszúrkálni, hogy a felesleges levegő távozzon, és a tészta ne puffadjon fel.

      Elkésztési idő: 120 perc


      Tésztasaláta recept
      Hozzávalók:
      25 dkg kacskaringós tészta
      4 pár füstölt virsli
      10 dkg gépsonka
      1 doboz kukorica
      15 dkg sajt (háromféle: Trapista, Oázis, Pannónia)
      2 paradicsom
      1 sznes paprika
      bármi feldarabolva, ami az zharmóniába beleillik
      5 dl tejföl
      1-1,5 dl majonéz vagy jogonéz
      mustár,
      citromlé,
      só,
      bors,
      cukor vagy méz

      Elkésztés:
      A tésztát sós vzben megf?zöm, hideg vzzel leöbltem. Minimális olajat teszek rá, hogy ne ragadjon össze. A hozzávalókat minél apróbbra vágom. A kih?lt tésztát beleteszem egy nagy tálba. Ráteszem a tejfölt, a majonézt és izlés szerint a f?szereket. í¢??sszekeverem, majd hozzákeverem többi hozzávalót. Néhány órát érlelem. í¢??nálló ételként vagy köretként is fogyasztjuk.


      Lasagne Bolognese recept

      Hozzávalók:
      1 nagyobb fej vöröshagyma,

      1 nagyobb sárgarépa,

      1/2 csokor petrezselyemzöld,

      1 csokor zellerzöld,

      2 kanál olaj,

      50 dkg darált marhahús,

      2 kanál paradicsompüre,

      1/2 kg friss paradicsom,

      só,

      bors,

      1-1 kiskanál szártott bazsalikom és kakukkfű,

      1,25 dl leves,

      1,25 dl vörösbor,

      2 kanál vaj,

      2 kanál liszt,

      5 dl tej,

      reszelt szerecsendió,

      12 db lasagne tésztalap,

      7,5 dkg reszelt parmezán

      Elkésztés:
      A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. Az olajon megpirtjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük. A sütőt előmelegtjük 180 fokra. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és addig főzzük lassú tűzön, mg sűrűsödni nem kezd. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, még 10 percig főzzük állandó keverés mellett. A tepsibe (kicsit mélyebb legyen) beleöntjük a besamelt, erre ráhelyezzük a tésztalapokat, ezt megkenjük a bolognai mártással, erre megint a tésztalapokat rétegezzük, végül besamellel befejezzük. Rászórjuk a reszelt parmezánt, és 40 percig aranysárgára sütjük.


      Császárspagetti recept
      Hozzávalók:
      25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 ev?kanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 ev?kanál só.

      Elkésztés:
      A spagettit apró darabokra töröm, és sós vzben megf?zöm. Meleg vzzel leöbltve lesz?röm. Közben a császárhúst nagyon vékony cskokra vágom, zsrját kisütöm, majd a t?zr?l félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt, és annyi sót, hogy er?sen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megf?tt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az el?melegtett, forró süt?be. (Annyi ideig sütöm, amg sznesedni nem kezd a tetején, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keser? lesz.)

      Elkésztési idő: 50 perc


      Gnocci olaszos mártásban recept
      Hozzávalók:
      80-80 dkg gnocchi és paradicsom
      1 fehér hagyma
      1 evőkanál finomra vágott és néhány egészben félretett
      bazsalikom,
      olaj
      so

      Elkésztés:
      A gnocchit forró sós vzben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A hagymát megtiszttjuk, cikkekre szeljük, és olajban megfuttatjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, a finomra vágott bazsalikomot. Megsózzuk, és 30 percig kislángon főzzük, amg teljesen pürészerűvé válik. Levesszük a tűzről, kissé lehűtjük, és átpasszrozzuk. Szükség szerint sóval zestjük, 1-2 evőkanál olvaolajjal laztjuk, még néhány percig főzzük, majd tálba öntjük, és összeforgatjuk a gnocchival. Friss bazsalikomlevéllel dsztjük.


      Gyors tonhalas spagetti recept

      Hozzávalók:
      1 cs spagetti
      2 doboz tonhalkonzerv
      3 gerezd foghagyma
      3 dl tejszin

      bors
      /esetleg fűszeres só/

      Elkésztés:
      A tonhal olajában megpiritjuk az apróra vágott foghagymát. Hozzáadjuk a tonhalat, fűszerezzük, egy kicsit piritjuk. Majd felöntjük tejszinnel, végül összeforraljuk. Főtt spagettivel tálaljuk.

      Elkésztési idő: 30 perc


      Kemencében sült húsos metélt recept
      Hozzávalók:
      25 dkg vékony metélt, 25 dkg sovány (bármilyen fajta) darált hús, 4 dl tejföl, 1 üveg ketchup, 50 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 ev?kanál olaj, zlés szerint só és törött fekete bors; a tepsihez 2 ev?kanál olaj és 2 ev?kanál zsemlemorzsa, a tészta tetejére 5 dkg reszelt sajt.

      Elkésztés:
      A tésztát forrásban lév? sós vzbe rakom, és félig megf?zöm. Ezután lesz?röm, és lecsöpögtetem. Félreteszem. Az olajat felforróstom, és megfonnyasztom rajta a megtiszttott, valamint finomra metélt vöröshagymát, ezután pedig ráteszem a darált húst, és megsózom, megborsozom. Kevergetve, er?s t?zön addig pirtom, amg a hús minden darabkája megfehéredik. Ezt követ?en ráteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát, majd saját levén, befedve, üvegesre párolom. Ismét megsózom. Egy kisebb tepsit olajjal kikenek, zsemlemorzsával megszórom, és a félig f?tt tészta felét eltertem benne. Erre rákanalazom a húsos zöldpaprikát. Befedem a megmaradt tésztával, majd a ketchuppal elkevert, megsózott és megborsozott tejfölt rálocsolom. A tepsit nagyon szorosan, légmentesen befedem egy alufólia lappal, és az el?melegtett, forró süt?ben 25 percig párolom, ezután az alufóliát levéve, szép pirosra pirtom. Tálaláskor a kockákra vágott tésztát meghintem a reszelt sajttal.

      Elkésztési idő: 60 perc


      Eredeti milánói makaróni recept

      Hozzávalók:
      25 dkg makaróni, 10 dkg sampinyon gomba, 15 dkg f?tt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka), 1 nagy doboz paradicsompüré, 10 dkg reszelt parmezán (jelleg? sajt, 7 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marhahúsleves-kocka, 1 teáskanál cukor, 1-1 púpozott mokkáskanál szártott bazsalikom, rozmaring és kakukkf?, 1 mokkáskanál törött fekete bors, zlés szerint só.

      Elkésztés:
      A makarónit a szokásos módon megf?zöm. A vöröshagymát tiszttás után nagyon finomra aprtom, a megmosott és letiszttott gombát a f?tt sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforróstom, ráteszem a hagymát, és fed? alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fed? alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsrjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirtom tovább még néhány percig. Rászórom az összes f?szert, és másfél dl vzzel felengedem. Kevergetve összeforralom, ezután beleforgatom a f?tt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.

      Elkésztési idő: 60 perc


      Tojásos makaróni recept
      Hozzávalók:
      25 dkg makaróni, 2 dl tejföl, 3 tojás, 2 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 7 dkg vaj (vagy margarin), 1 ev?kanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors.

      Elkésztés:
      A makarónit megf?zöm, meleg vzzel leöbltem, és 3 dkg olvasztott vajon megforgatom. Kis tepsibe vagy t?zálló tálba téve egyenletesen elsimtom. A tojásokat gyengén felverem, és összekeverem a tejföllel, kevés sóval, valamint a törött borssal. A megtiszttott zöldhagymát vékonyka karikákra vágom (zöldjével együtt), és rászórom a makarónira. Ezután lelocsolom a tojásos tejföllel. A megmaradt vajból borsónyi darabkákat morzsolok a tészta tetejére, és el?melegtett, forró süt?be tolom. Er?s lángon rápirtom a tésztára a tojást, és az ételt kockákra vágva, fejes salátával tálalom.

      Elkésztési idő: 40 perc

    2. #9
      Szaki10
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja



      Tojásételek



      Tojáskrém hideg szendvicsre recept
      Hozzávalók:
      5 tojás, 1 ev?kanál kefir, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 kis fej vöröshagyma, 1 ev?kanál mustár, 1 mokkáskanál currypor, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött fekete bors.

      Elkésztés:
      A megmosott tojásokat keményre f?zzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük (vagy húsdarálón kétszer ledaráljuk, gy valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk a megtiszttott és finomra vágott vöröshagymát. A f?szerekkel tovább zestjük, végül a darált f?tt tojást is hozzákeverjük. A krémet jól leh?tjük. Pirtott kenyérszeletekre kenve, zöldpaprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (Nagyobb adagot is érdemes bel?le készteni, mert egy hétig biztosan eláll a h?t?szekrényben.)


      Tojásos melegszendvics recept

      Hozzávalók:
      12 vékony szelet kenyér, 1 db tojás, 2 dkg margarin, 1 ev?kanál finomliszt, másfél dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi ?rölt szerecsendió, ugyanennyi törött fekete bors, zlés szerint só.

      Elkésztés:
      A margarint habzásig hevtjük a liszttel, majd a közben felmelegtett tejjel felöntjük. Folytonosan kevergetve olyan s?r?re f?zzük, hogy valósággal elváljon az edény falától. Ezután hozzáadjuk a megtiszttott és zúzott fokhagymát, és a f?szerekkel zestjük. Kevergetve langyosra h?tjük, majd beledolgozzuk a felveretlen nyers tojást. Jól kikeverjük, hogy egynem? massza legyen bel?le. Ezután sorban megkenjük vele az el?z?leg megpirtott kenyérszeleteket. Süt?lapra vagy grillsüt? rácsára helyezzük a megkent kenyereket, és az el?melegtett süt?ben szép pirosra sütjük. Vigyázat, nagyon gyorsan sül, ezért nem szabad magára hagyni! Savanyúságot vagy salátát knáljuk hozzá. Olcsó és gyors vacsora, vagy el?tte egy levessel egyszer? ebéd is lehet.


      Tojáspörkölt recept
      Hozzávalók:
      1 fej hagyma
      olaj
      pirospaprika

      bors
      sok tojás (min. 6)

      Elkésztés:
      Az olajban megpárolni a hagymát, mikor üveges pirospaprikával meghinten, és kicsi vzzel felengedni. És hagyom forrni, azért, hogy a hagyma pépesedjen.
      Közben a tojásokat megfőzöm. Hideg vzbe rakom őket, hogy könnyen meg lehessen pucolni őket.
      A hagymát sózom borsozom, és beleteszem a negyedekbe vágott főtt tojást. Még egy picike vzzel fel lehet önteni, és óvatosan megkavarni, és kész is van.

      Tanácsok:
      Akkor jó ez a recept, ha van egy csomó már nem sokáig elálló tojásod:)
      Lehet a tojást karikába is vágni.



      Kaszinó tojás recept
      Hozzávalók:
      20 db-hoz
      10 tojás
      1 nagy tejföl
      zlés szerint mustár,
      zlés szerint majonéz,
      majoranna
      aki szereti bazsalikom,
      kakukkfü
      fehér bors


      Elkésztés:
      A tojásokat megfözöm, kettévágom, sárgáját egy tálba teszem. A sárgájához adok pici mustárt, majonézt, majorannát, sót, borsos, (zlés szerint bazsalikom kakukkfü) sót. Alaposan kikutyulom. A kettévágott tojásokat egy kis peremes tálra teszem, visszatöltöm a belsejébe a kikutyult tölteléket, és majonnézzel hgtott tejföllel leöntöm. Tetejére egy kis majorannát szórok. Jól leütve tálalom.

      Elkésztési idő: 40 perc


      Lengyel, avagy zsidó tojás recept
      Hozzávalók:
      tojás
      hagyma
      mustár
      bors

      zsr

      Elkésztés:
      K?kemény tojás, apróra vágott hagyma, egy kis zsr (lehet?leg liba) mustár, bors, só Ezeket krémmé keverve, salátalevélbe tekerve, kifagyasztva fogyasztjuk.

      2.

      Tojásos meleg szendvics recept
      Hozzávalók:
      2 tojás, 1 dl tejföl, 5 dkg bármilyen fajta reszelt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, só és törött fekete bors zlés szerint, 12 vékony szelet kenyér.

      Elkésztés:
      A tojást csak annyira verjük fel, hogy a fehérje elkeveredjen a sárgájával, majd hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot, a tiszttott, ledarált vöröshagymát és a füstölt szalonnát. A f?szerekkel zestjük. A krémmel megkenjük a kenyérszeleteket, és süt?lemezre rakjuk. El?melegtett forró süt?ben (vagy grillsüt?ben) szép sárgásbarnára megsütjük


      Töltött tojás recept

      Hozzávalók:
      4 tojás, 10 dkg pulykamell sonka, 10 dkg ömlesztett sajt, két kanál tejföl, kevés só, ételzest?, mustár

      Elkésztés:
      A tojást megf?zzük, meghámozzuk, kettészeljük. A tojássárgáját kiszedjük, és egy tálba rákjuk, összeturmixoljuk az apróra vágott sonkával, a sajttal, a tejföllel. Sóval, esetleg ételzest?vel és mustárral zestjük. A tölteléket visszatesszük a tojásfehérjébe.


      Húsvéti tál recept
      Hozzávalók:
      10 db főtt tojás, 1 szép méretes füstölt csülök, 1 szál házi kolbász. majonéz, tejföl, citromlé, porcukor, mustár.

      Elkésztés:
      A csülköt megfőzöm, felvágom apró darabokra. A majonéz, tejföl, citromlé, porcukor, mustár, ebből tartárt csinálok. Beleteszem a felszeletelt csülköt, tojást, házikolbászt, jól összeforgatom, és hagyom lehűlni a hűtőben.

      Tanácsok:
      Vigyázz, nagyon finom


      diétás gyümölcshab recept
      Hozzávalók:
      30dkg gyümölcs, 2 tojásfehérje, édestőszer, pici almaecet

      Elkésztés:
      Turmixgépbe pakolsz mindent, és jól összezúzatod, amg jó habos nem lesz.Egyszerű, de nagyon finom, és minden szempontból egészséges nasipótlék:)

      Elkésztési idő: 5 perc


      Tejfölben sűlt tojás recept

      Hozzávalók:
      3.5 dl tejföl
      5 dkg vaj
      3 kanál zsemlemorzsa
      8 tojás,só

      Elkésztés:
      Tüzálló edénybe öntünk 2.5 dl tejfölet,megsózzuk,belemorzsoljuk a vaj felét,megszórjuk 2 kanál morzsával és ovatosan beleütjük a tojásokat.Ismét megszorjuk vajjal,1 kanál morzsával és meglocsoljuk a maradék tejföllel.
      A sütöben addig sütjük,amig a tojások fehérje megkeményedik.
      Adhatunk mellé burgonyapürét ,vagy puliszkát.

    3. #10
      Szaki10
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja






      Zöldséges ételek



      Rakott zöldség olasz módra recept
      Hozzávalók:
      50 dkg burgonya
      50 dkg sárgarépa
      fél fej zeller
      2 csirkemell (sült)
      1 fej vöröshagyma
      8 dkg vaj
      3 dkg liszt
      5 dl tej
      10 dkg reszelt sajt
      őrölt bors


      Elkésztés:
      Forrásban lévő vzbe tesszük a megtiszttott és cskokra vágott zöldségeket, 5 percig főzzük, majd félretesszük. A felaprtott hagymát 3 dkg vajban megpirtjuk, majd rászórjuk a lisztet, és fölengedjük a tejjel. Kislángon, kevergetve besűrtjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, fűszerezzük, és félretesszük. 3 dkg vajban 5-6 percig pároljuk a felszeletelt burgonyát és a cskokra vágott húst, majd itatóspaprra szedjük. Tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, majd ráöntjük a sajtmártást. A maradék vajat forgácsokra vágva rászórjuk, és forró (200 ?C-os) sütőben 1 órán át sütjük. (Félidőben mérsékeljük a sütő hőmérsékletét.)

      Elkésztési idő: 90 perc
      Kalóriatartalom: 582 kcal


      Padlizsánkrém recept
      Hozzávalók:
      2 közepes padlizsán
      4 gerezd fokhagyma
      2 meghámozott, feldarabolt paradicsom
      só, bors
      friss petrezselyem feldarabolva
      1 tk oregano
      1/3 csésze olvaolaj
      6 tk vörösborecet

      Elkésztés:
      Forró süt?ben süssük a padlizsánokat 45-50 percig. Ezzel megel?zzük, hogy keserűek legyenek. Ráadásul a héjuk is könnyen lehúzható lesz. Ezt tegyük is meg, és vágjuk a húsát apró darabokra. Mindenképpen fa eszközt használjunk.Egy mozsárban vagy nem fémb?l készült tálban keverjük a padlizsánhoz a szétnyomott fokhagymát. Egy faeszközzel nyomjuk szét még jobban, adjuk hozzá a paradicsomot, a sót és a borsot, és a többi fűszert. Jöhet bele az olvaolaj és az ecet. Kóstoljunk meg, adhatunk még hozzá olajat vagy ecetet, ha kell.


      Gyros saláta recept
      Hozzávalók:
      Hozzávalók:
      2 db filézett csirkemell,
      50 dkg paradicsom,
      1 nagyobb kgyóuborka,
      20 dkg káposzta,
      10 dkg vöröskáposzta,
      10 dkg csalamádé,
      1 közepes fej vöröshagyma,
      2 ek. olaj,
      4 dl natúr joghurt,
      4 gerezd fokhagyma,
      gyros fűszerkeverék,
      só.

      Elkésztés:
      Elkésztés:
      A felkockázott csirkemelleket bedörzsöljük 4 evőkanálnyi gyros fűszerkeverékkel, majd egy kicsit állni hagyjuk. Közben megtiszttjuk és apró darabokra vágjuk a zöldségeket. A joghurtot egy csipetnyi sóval és a zúzott fokhagymával zestjük. A fűszeres csirkemellkockákat megsózzuk és olajjal kikent teflonserpenyőben megpirtjuk. A hozzávalókat összekeverjük és behűtés után tálaljuk. Jó étvágyat!


      Rakott kelbimbó recept
      Hozzávalók:
      1 kg kelbimbo (mirelitbol 2 csomag)
      2-3 szelet karaj személyenként
      3 dkg vaj
      kolozsvári szalonna
      15 dkg gomba
      1 kis fej voroshagyma
      2-3paradicsom
      so, bors
      Mártáshoz: 1,5 dl tejfol, 2 tojas, 1 mk. liszt, 5 dkg reszelt sajt,
      csip. so

      Elkésztés:
      A kelbimbot puhara fozzuk. A kiolvasztott szalonnan hagymat parolunk,
      hozzaadjuk a gombat,fuszerezzuk, megpuhitjuk.
      A karajt olajban hirtelen kisutjuk, majd laskara vagjuk, osszekeverjuk a
      gombas raguval, amihez meg a paradicsom jon hozza.
      A kelbimbot vajazott tepsibe tesszuk, retegezzuk a raguval, leontjuk a
      martassal. Sutoben atsutjuk.

      Elkésztési idő: 60 perc


      Tésztasaláta felturbózva recept
      Hozzávalók:
      -250g kiskagyló tészta
      -pici olivaolaj a tésztához
      -só
      -1 piros pritaminpaprika(jó paradicsompaprika is, alényeg, hogy édes és piros)
      -1 kicsi nyers kgyóuborka
      -1 kisüveg gyöngyhagyma
      -1 üveg savanyúuborka(kb 4 dl, lehet az átlagos bolti üveg alján hagyni pár szemet)
      -2 paradicsom
      -3/4 üveg konzervkukorica
      -20dkg gépsonka
      -20 dkg sajt
      A tartármártáshoz:
      -fél liter tejföl
      -majonéz
      -mustár
      -kicsi fehérbors
      -delikát zlés szerint
      -pici porcukor

      Elkésztés:
      A tészta vizébe sót teszünk.Megfőzzük a tésztát.Leszűrjük.Ha még kell sózzuk, és kis olivaolajat öntünk rá.Hagyjuk kihülni.A zöldségeket, a sajtot és a sonkát apró darabokra vágjuk.(a kukoricát nem kell).Kikeverjük a tartármártást.í¢??sszeöntünk mindent.
      Jóétvágyat!

      Tanácsok:
      Hűtve fogyasztandó!Másnapra lesz csak igazán finom!Nagy adag lesz belőle.
      Elkésztési idő:változó.Igen aprólékos, ügyetlen kéznek órákig kitartó munka.De egyszer megéri kipróbálni,utánna rászokik mindenki


      Japán palacsinta recept
      Hozzávalók:
      (2személyre)

      - szójaszósz,
      - fűszerpaprika,
      - chili por,
      - picike ecet,
      - szója csra,
      - liszt


      Apró, vékony cskokra vágva:

      - uborka,
      - répa,
      - gomba,
      - paprika,
      - póréhagyma
      illetve akármilyen zöldség, amit cskokra lehet vágni. (pl. káposzta)

      Elkésztés:
      Mennyiséget nem rok a töltelékhez. Az a fontos, hogy arányosan legyen benne minden hozzávalóból.

      Készts sűrű masszát a lisztből vzzel, mintha csak galuskatésztát csinálnál tojás nélkül, de azért legyen egy picit hgabb. Keverd el csomómentesen. í¢??ntsd bele az összes felvágott zöldséget (fontos, hogy elég vékonyak legyenek, mert különben nem fognak átsülni.) Ezután már csak egy teflon palacsintasütő kell és egy pici olaj. Mintha palacsintát késztenél, úgy süsd ki.

      Csinálj kétféle szószt: cspőset és simát. A szójaszószba keverj egy kis fűszerpaprikát és egy pici ecetet. A cspősbe pedig rakj chilit is.

      Frissen kisütve, félbehajtva tálald, külön tálkákban a kétféle szósszal.



      Karfiolpörkölt recept

      Hozzávalók:
      1 nagy fej karfiol,
      2 fej hagyma,
      1 teáskanál só,
      1 gerezd fokhagyma,
      1 kicsi paradicsompüré konzerv,
      2 evőkanál liszt,
      1 kávéskanál olaj,
      késhegynyi pirospaprika,
      vegeta

      Elkésztés:
      A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és sós vzben 1-2 percig forraljuk. Leszűrjük. A hagymát megtiszttjuk, apróra vágjuk és az olajon a
      karfiollal megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, a pirospaprikával, felengedjük 2 dl-nyi vzzel. Belekeverjük a paradicsompürét, az apróra
      metélt fokhagymát és a fűszereket.
      Puhára főzzük, de a karfiol ne essen szét. Hagyományos pörköltkörettel tálaljuk.


      Rakott brokkoli recept

      Hozzávalók:
      1kg brokkoli, 1ek. vaj, 1ek. só, 50g vöröshagyma, 125g tejfölös túró, 4ek. tejszn, 1 tojás, só, bors, 80g ementáli

      Elkésztés:
      1 liter vizet a sóval felforralunk és a brokkoli torzsástól puhára főzzük. Egy közepes tepsit kikenjük a vajjal, majd lerakjuk benne a brokkoli rózsáit. Pépestjük a torzsát, majd hozzáadjuk a hagymát, tejfölös-túrót, tojást, tejsznt, sót, borsot. Ezt a kencét rákenjük a brokkoli rózsákra, ráreszeljük a sajtot és megsütjük. 220 fokon 5-10 perc.


      Grillezett zöldségek recept

      Hozzávalók:
      nagy padlizsán
      2 nagyobb cukkini
      2 sárga sznű paprika
      2 koktélparadicsom
      2 endivia saláta
      8 zöld spárga
      1 kis fej radicchio saláta
      2 fej vöröshagyma
      30 dkg tofu
      2 dl tejföl
      1 csomag zsázsa
      2 dkg kapribogyó
      1 gerezd fokhagyma
      petrezselyem
      szójaszósz
      olvaolaj


      Elkésztés:
      A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk, és szűrőbe tesszük, hogy jól lecsöpögjön. A paprikákat félbevágjuk, a cukkiniket hosszában vékonyan felszeleteljük. A paradicsomokat, az endviákat és a hagymákat félbevágjuk, a radicchiót négy részre osztjuk, a megtiszttott spárgát 10 percig sós vzben főzzük, majd feldaraboljuk. A zöldségeket egymás után forró grillrácsra tesszük: előbb a padlizsánt, a paprikát és a cukkinit, majd a spárgát, az endviát, a radicchiót és a hagymát, végül a paradicsomot sütjük. A tofut kockákra vágjuk, és 3 percig grillezzük. Az összes hozzávalót megsózzuk, levesszük a tűzről, összekeverjük 2 evőkanál olvaolajjal meg 1 evőkanál szójaszósszal, és melegen tartjuk. Közben serpenyőben 2 evőkanál olajat forróstunk, megpirtjuk benne a fokhagymát, majd összezúzzuk. Hozzáadjuk az elmorzsolt kapribogyót, 1 evőkanál finomra vágott petrezselymet és zsázsát. Amikor kihűlt, tejföllel összekeverjük. Nagy tálba halmozzuk a grillezett zöldségeket, és tálkában mellé knáljuk a mártást.

      Elkésztési idő: 45 perc
      Kalóriatartalom: 335 kcal


      Olasz cukkni recept

      Hozzávalók:
      -3 kisebb cukkni
      -1 kávéskanál bazsalikom
      -? kávéskanál oregáno
      -? kávéskanál majoránna
      -2 evőkanál vaj
      -csipet bors,

      -citromlé
      -só, zlés szerint

      Elkésztés:
      A cukkniket hosszában vágd félbe, sóval, borssal szórd meg, citromlével locsold meg, majd a hűtőben hagyd állni.
      Közben az olvasztott vajon melegtsd a fűszereket.
      A cukkniket rakd alufóliába, locsold meg a fűszeres vajjal, majd csomagold be őket, és 180 fokos sütőben 30 percig hagyd sülni.
      Ha azt szeretnéd, hogy kissé pirosak legyenek, 5-10 perccel előbb bontsd ki a fóliából, hogy közvetlenül a cukknik tetejét érje a hő.

      Elkésztési idő: 50 perc

    4. #11
      Szaki10
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja



      Sütemények, édességek



      A világ legjobb muffinja! recept
      Hozzávalók:
      25 dkg ráma margarin ( 1kocka ráma)
      4 db egész tojás
      25 dkg cukor
      25 dkg liszt
      csipet só
      kiskanálnyi sütőpor
      1-2 csomag vanlia cukor
      + bármi, ami eszedbe jut!

      Elkésztés:
      A cukrot, tojást, vajat, vanlia cukrot egy tálba tesszük és habverőgéppel jól elkeverjük. Rászórjuk a lisztet, és a sütőport, majd ezzel együtt keverjük, mg olyan jó masszává nem válik.
      Muffin sütőbe teszünk kis paprkosárkákat, és belekanalazzuk mindegyiknek kb a 3/4-ig a masszát. 180-200*C-os sütőben kb. 10 percet sütjük!

      Tanácsok:
      Én holland kakaót és banánt szoktam tenni bele legsűrűbben. Finom még instant kávéval is... Amit csak kitalálsz! Tényleg a legjobb! Anyukámtól tanultam!

      Elkésztési idő: 20 perc


      Gofri (Update1) recept


      Hozzávalók:
      3db tojás
      7 evőkanál édestő
      1 evőkanál tejfől
      2 evőkanál tej
      1 citrom héja
      1 kiskanál vanlia aroma
      10dkg zabkorpa, vagy update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig ?higtható" teljes kiörlésű liszttel

      Elkésztés:
      Csak első olvasásra tűnhet fájdalmasnak, de a tojásokat szét kell választani: először a héját a belsejétől, majd a sárgáját a fehérjétől. Vigyázz, nehogy a sárgájából legyen a fehérjében is, mert azt nem fogod tudni habbá verni!
      A tojássárgáját összekevered az édestővel, majd tejföllel és tejjel hgtod.
      Utána belezuttyantod a citrom lereszelt héját meg a vanliaromát, végül hozzáadod a zabkorpát. A tojásfehérjét felvered habbá, aztán óvatos, laza mozdulatokkal az egészet a masszához kevered. Az gy kapott tésztával már nincs más dolgod, mint előmelegtett gofrisütőben megsütni.

      Tanácsok:
      Ha unod a zabkorpát, használhatsz update 1-es süteménylisztet is. Ha nem hiszed el hogy használ, 1 napig ne egyél mást, csak az ebből készült sütit! Jobban fogyaszt, mint a savanyúkáposztás kúra?

      Norbi update 1-es kód!


      Csodás-csokis muffin recept
      Hozzávalók:
      4db tojás,
      15dkg édesitőpor(Canderel),
      20dkg Liga margarin,
      25dkg Lisztmix,
      1csg van.cukor,
      csipet só,
      1kiskanál sütőpor,
      3evőkanál kakaópor,
      10dkg tört étcsoki,
      5dkg fehércsoki,
      sütőpapir kosárkák.

      Elkésztés:
      A sütőt 2-3-as fokozaton előmelegitem,a papirkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe teszem. Kézi mixer habverőjével kikavarom a vajat az édesitőszerrel,a sóval,a van.cukorral. Egyenként beledolgozom a tojásokat,majd a sütőporral és a kakaóporral elkevert Lisztmixet is hozzászitálom.Belekeverem a két féle csokit,majd a muffinsütő formáiba adagolom a tésztát.20-25 perc alatt megsütöm.Rácsra kiszedve kihűtöm. Keményre felvert tejszinhabbal tálalom.

      Elkésztési idő: 40 perc
      Kalóriatartalom: 254 kcal


      Kókuszgolyó (update 2) recept

      Hozzávalók:
      10 dkg zabpehely, 30 dkg alma, 10 dkg kókuszreszelék, 2 kávéskanál kakaópor, csipetnyi őrölt fahéj, 50-60 csepp Polisweet.

      Elkésztés:
      A zabpelyhet összegyúrjuk a hámozott, finomra reszelt almával, csipetnyi fahéjjal, a kakaóval, a Polisweettel és a kókuszreszelék kétharmadával. Folpackkal letakarva 2-3 órát, de még jobb, ha egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a zabpehely megduzzadjon, az zek összeérjenek. Nedves kézzel apró golyókat formálunk, megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben, majd fóliával letakarva hűtőszekrényben tároljuk a fogyasztásig. Minyonpaprban vagy fogvájóra, szendvicstűre felszúrva knáljuk


      Lekváros bukta recept

      Hozzávalók:
      a kovászhoz:
      1 ev?kanál finomliszt,
      3 dkg friss éleszt?,
      1 ev?kanál porcukor,
      1 dl tej;
      a tésztához:
      50 dkg finomliszt,
      2 ev?kanál porcukor,
      kevés tej,
      4 dkg vaj vagy margarin,
      3 tojás sárgája,
      csipetnyi só;
      a töltelékhez:
      30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb);
      a tészta tetejére:
      10 dkg zsr.

      Elkésztés:
      A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt éleszt?t, 1 ev?kanál lisztet és porcukrot, majd langyos helyen letakarva felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt éleszt?t, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk a vajat is, majd lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, és a tetejét is meglisztezzük. Ruhával letakarva dupla nagyságúra kelesztjük.
      A kelt tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. 5 x 8 cm-es téglalapokra vágjuk, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a lekvárt annyi hosszúkás darabra vágjuk, amennyi a tésztalapok száma. Mindegyikre ráteszünk egy darabot, és belegöngyöljük a tésztába. A buktákat olvasztott zsrral bekenjük, és zsrozott tepsibe tesszük, nem nagyon szorosan egymás mellé. További fél órán keresztül még kelesztjük, majd az el?melegtett, forró, g?zös süt?ben, közepes lángon megsütjük.


      Egyeszerű palacsinta tészta (Update1) recept

      Hozzávalók:
      20dkg Norbi update 1-es süteményliszt
      2db tojás
      1dl tej
      4dl vz
      olivaolaj
      tengeri só

      Elkésztés:
      Valamivel lassabban sül meg, mint a hagyományos palacsinta, de nem szakad és nem ragad.
      Az alapmennyiség kb 10-15 darabra futja!

      Tanácsok:
      Update 1-es kód!


      Kakaóscsiga (Hajtogatott élesztős tésztából) recept
      Hozzávalók:
      - 1kg liszt
      - 600g margarin vagy vaj
      - 50g élesztő
      - 4dl tej
      - 100g cukor
      - 4 tojássárgája
      - 10g só

      - cicakakó és hozzá cukor (tölteléknek)
      - egész tojás a kenéshez
      - kis vaj vagy margarin a tészta megkenéséhez

      Elkésztés:
      Vajastészta:
      A margarin vagy vaj 90%-át összedolgozzuk a liszt 10%-ával, majd megformázzuk kb 2cm vastag téglalapnak,és fóliába csomagolva hűvös helyre tesszük.

      Előtészta (forteig)
      A maradék anyagokból a szokásos módon kelttésztát készitünk.
      (én bepakoltam mident a kenyérsütőgépbe, a tésztadagasztó programra és szépen elinditottam. Miután meggyúrta, még kelesztettem egy 20 percet és kikapcsoltam a gépet.Bár, igy elkészitve kicsit több tejet kellett beletennem.)

      Majd a megkelt tésztát lóherealakúra nyújtjuk. közepébe helyezzük a vajastésztát, majd ráhajtuk a tészta "leveleit". Az elősször megütögetett, 1cm vastagságúra kinyújtott tésztát meghajtuk szimplán, majd újranyújtás után duplán.

      SZIMPLA HAJTOGAT킁S:
      Három eggyenlő részre bejelöljük a tésztát, majd az eggyik oldalt behajtjuk a második jelölésig,és erre ráboritjuk a másik oldalt. Igy három réteg lesz egymás felett.

      DUPLA HAJTOGAT킁S:
      Miután kinyújtottuk a tésztát újra,négy eggyenlő részre bejelöljük, a két oldalrészt behajtjuk a középjelölésik, majd egymásra boritjuk őket, és ezáltal négy tésztaréteg lesz egymás felett.

      20 perces kelesztés után, megismételjük a hajtogatásokat, majd újabb 20 perces pihentetés után a tésztát kétfelé osztjuk. Az eggyik adagot szépen kinyújtjuk kb 1cm vastagságúra. Megvajazzuk és jó vastagon megszórjuk cukros kakaóval,és szépen felcsavarjuk.Kakikákat vágunk belőle és kikent sütőlemezre téve még 10 percet pihententjük, mielőtt betesszük a sütőbe. A tetejüket felvert egész tojással megkenjük. Igy teszünk a másik rúddal is.
      A sütőt közben előmelegitjük 200-220 fokra.
      Majd betesszük a csigákat a sütőbe, 5-10 perces sütés után visszavesszük a hőfokot 180-200fokra és igy folytatjuk tovább a sütést. kb még 20-25 percet sütjük, de közben lehet nézegetni, nehogy túlsüljenek;)

      Tanácsok:
      Most készitettem el elősször ezt a változatot és a párom el volt tőle ájulva! Olyanra sikeredett mint amit a boltban is ,meg a sulikban lehet kapni, nem egy nagy élesztős puffancs, hanem olyan réteges...ropogós... Isteni finom!
      Csak ajánlani tudom. Macerásnak tűnik, de eggyáltalán nem az! Ha én mint kezdő megtudtam profi módon csinálni elsőre, akkor tuti nem nehéz;)
      Másnap se száraz eggyáltalán, bár elő nap a legfinomabb...még ropog:)

      Sok sikert hozzá, nem fogjátok megbánni, igérem;)

      ui: Viszont ez nem éppen fogyis recept


      Kókuszos muffin recept

      Hozzávalók:
      Poharas!
      1 p olaj
      1 p tej
      1 p cukor /diabeteszesek pótolhatják süteménybe használható édestővel, 3/4 részben/
      4 tojás
      3 p liszt
      1 sűtőpor
      1 vanilin cukor
      1/2 p kókuszreszelék
      1/2 cs mazsola /elhagyható/
      tetejére durvára őrölt dió v. egyéb mag /elhagyható/

      Elkésztés:
      A hozzávalókat géppel jól elkeverjük, 15 percig állni hagyjuk-
      3/4 részig muffin sütőve töltjük, a mazsolát 3-4 szemenként rárakjuk, meghintjük az őrölt magfélével, és forró sütőben pirosra sütjük.
      Jó nasizást!

      Elkésztési idő: 30 perc


      Húsvéti túrótorta recept
      Hozzávalók:
      16 szelet
      1 cm vastag szögletes piskóta, 2 doboz körszeletes ananászbef?tt, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejszn, 10 dkg margarin, 3 zacskó habfixáló, 1 csésze kimagozott meggybef?tt, 2 zacskó vanliás cukor, csipet só.

      Elkésztés:
      Mindkét doboz ananászbef?ttet lesz?röm. (Levéb?l citromlével, szódavzzel és jégkockákkal üdt?ital készthet? a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetöröm, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát paprral leszártom. A tejsznt kemény habbá verem. A túrót simára töröm, összekeverem a vanliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadom az olvasztott, de már nem forró margarint. Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejsznhabot.
      ELKÉSZ킍TÉSE: a krémet rákenem a piskótalapra, és a tetejét kirakom a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodom, és a süteményt a h?t?szekrényben legalább fél napig h?töm. Kockákra vágva knálom. Tálaláskor habszifonból nyomok rá tejsznhabot.


      Meggyel töltött kókuszgolyó recept

      Hozzávalók:
      Hozzávaló 6 személyre
      50dkg darált háztartási keksz
      25 dkg margarin
      25 dkg porcukor
      25 dkg kókuszreszelék
      1 dl tej
      1 dl rum
      5 dkg kakaópor
      2 evőkanál baracklegvár
      30 dkg kimagozott meggy {befőtt}

      Elkésztés:
      Arumot a meggyre öntjük, a kekszet meglocsoljuk a tejel. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beleteszük a kakaót,a lekvárt, a kókuszt és az áztatott kekszet. Jól összedolgozzuk, golyókat formálunk belöle, s a golyók közepébe 1-1 szem meggyet nyomunk.


      Elkésztési idő: 40 perc
      Kalóriatartalom: 1083 kcal


      Karácsonyi diós beigli Update2 recept


      Hozzávalók:
      ? kg teljes kiőrlésű liszt
      1 margarin
      2 egész tojás
      2 dl tej
      2 dkg élesztő
      1 tk.canderel vagy 5-6 csepp édesitőszer
      csipetnyi só
      1 ek. olivaolaj
      Töltelékhez valók:
      30 dkg darált dióbél
      4-5 ek. canderel- ha édesebben szereted, akkor izlés szerint több-
      1.5dl forralt vz, vagy tej
      2-3 ek. mazsola

      Elkésztés:
      Legeléb is a tejet meglangyostjuk. Vigyázzunk, ne legyen forró, mert a beléje hintett canderel a túlzott forróság hatására olyanná válik, mint a záétonyra futott házasság: eltűnik belőle minden, ami édes. Ráadásul a belemorzsolt élesztőnek sem tesz jót a felfokozott hőmérséklet. Mindezt néhány percig állni hagyjuk, felfuttatva a matériát, mint vidéki lányt a valóságshow.
      A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipetnyi sót, majd a közepében kis ?fészket" késztünk, melybe beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az egyik egész tojást. Kikölteni szerencsére nem kell, viszont a masszát jó alaposan összegyúrjuk, és úgy fél órán át letakarva állni hagyjuk, magyarul kelesztjük.
      Közben elkészthetjük a tölteléket. A mazsolát néhány percig vzbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A dióbelet összeházastjuk az édestőszerrel, hozzáadjuk a mazsolát, s összekeverjük a felforralt vzzel, vagy tejjel.
      Eközben ha ügyesek voltunk, a tészta már jól láthatóan dagadozik. Ekkor 4 egyforma cipót formázunk belőle, és a sodrófa humánus felhasználásával kábé fél centi vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
      Ezt követően a töltelék esetében is jöhet az ?oszd meg és uralkodj!" elve, azaz ebből is 4 egyenlő részt képezünk, és egyenként megkenjük vele a téglalapokat. A minél szorosab feltekerés után jöhet a kiolajozott tepsibe, mint utolsó előtti nyughely a bendőnk előtt. A másik tojássárgájával a bejglik tetejét kenjük és előmelegitett sütőben úgy 40 percig sütjük, mg a teteje aranybarnára nem sül.
      Utána már csak arra kell figyelni, hogy meg ne egyék előlünk ezt az nycsiklandóan finom édességet.

    5. #12
      Szaki10
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja



      Szendvicsek, szendvicskrémek



      Halas szendvicskrém recept
      Hozzávalók:
      1 doboz bármilyen fajta paradicsomos halkonzerv,
      1 gerezd fokhagyma,
      5 dkg margarin,
      1 mokkáskanál só,
      1 mokkáskanál törött bors,
      1 teáskanál citromlé

      Elkésztés:
      Az összes hozzávalót habosra keverem. Hideg szendvicsre való krém.


      Édes sült metélt recept

      Hozzávalók:
      Nyersanyagok:
      40 dkg tojásmentes száraztészta / durumbúza-, rizs-, thaiföldi tészta / vagy metélt, spagetti tészta
      1 evőkanál olaj
      20 dkg reszelt sárgarépa
      1 kiskanál őrölt gyömbérpor vagy 1 evőkanál reszelt gyömbér
      1 evőkanál szójaszósz
      4 evőkanál méz

      Elkésztés:
      Elkésztés:
      A száraztésztát forró vzben puhára főzzük.
      Kb. két perc alatt az olajon a fűszerekkel pirtsuk meg a sárgarépát, majd adjuk hozzá a mézet és főtt tésztát. Melegtsük át majd egy tűzálló tálban, tegyük az előmelegtett, forró sütőbe. Kb. 5 perc alatt elkészül.



      Melegszendvics recept

      Hozzávalók:
      zsemle, vaj, szalámi(sajtos sertéspárizsi), füstöltsajt, ketchup, (hagyma)

      Elkésztés:
      Félbevágjuk a zsemlét.Vékonyan megkenjük vajjal,majd ráhelyezzük a két vékony szelet párizsit.Erre vastagon sajtot reszelünk, majd ráöntjük a ketchupot.킍zlés szerint tehetünk rá hagymát is.Végül az egészet a mikróba helyezzük és 1 percig melegtjük.Utána kivesszük és elfogyasztjuk.


      Elkésztési idő: 1 perc


      Zelleres túrókrém recept

      Hozzávalók:
      Hozzávalók:
      1 kisebb zellergumó,
      25 dkg túró,
      1 dl tejföl,
      kevés csraolaj,
      só,
      snidling (új- vagy lilahagyma)

      Elkésztés:
      A megtiszttott, finomra reszelt zellert a túróval, a tejföllel és kevés csraolajjal jól kikeverünk, zlés szerint megsózunk. Ropogós, friss kenyérre kenjük, apróra vágott snidlinggel (új- vagy lilahagymával) megszórva knáljuk.

      Elkésztési idő: 20 perc



      Sonkakrém recept
      Hozzávalók:
      30 g gépsonka
      5 g vajkrém
      20 g kefir
      mustár, metélőhagyma, feketebors

      Elkésztés:
      A sonkát apró kockára vágjuk vagy ledaráljuk. A vajkrémet a kefirrel, mustárral, finomra vágott metélőhagymával és a frissen őrölt borssal simára keverjük, majd a gépsonkával összekeverve lehűtjük.

      Tanácsok:
      Fogyókúrázóknak reggelire ajánlom egy szelet teljes kiőrlésű pirtóssal!

      Elkésztési idő: 15 perc
      Kalóriatartalom: 73 kcal


      Hóvégi vitaminkrém recept


      Hozzávalók:
      # 1 nagy feketeretek
      # 10 dkg túró
      # 5 dkg vaj
      # 1 evőkanál majonéz
      # 1 kávéskanál pritaminpaprika
      # 1 kávéskanál reszelt lilahagyma
      # kevés mustár
      # só

      Elkésztés:
      A retket meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük és kissé megsózzuk. A vajat a túróval habosra keverjük, hozzáadjuk a hagymát, a majonézt, a mustárt, a pritamint, végül a retket. Kenyérre kenve fogyasztjuk.


      Csirke hamburger recept
      Hozzávalók:
      60 dkg csirkemell vagy comb
      1 tojás fehérje
      1 gerezd fokhagyma
      1 kk joghurt vagy tej
      1-1 kk só, bors és hagymapor
      1 ek Tony Chachere's fűszerkeverék
      10 dkg prézli
      2,5 dl olaj

      Elkésztés:
      A csirkehúst megdaráljük. A fokhagymát áttörjük. Keverjük össze a fokhagymát a tejjel, másik tálban a csirkét sóval, borssal, fűszerkeverékkel és a fele prézlivel. Jól keverjük meg mindkettőt, majd együtt. Vizes kézzel formálunk 4-8 golyót, majd ellaptva ezeket fasrtszerű kerek lappá és forgassuk a maradék prézlibe vagy szórjuk be azzal. Serpenyőben olajat hevttük, süssük rajta a húst oldalanként 45 mp-ig. át teszük tepsibe előmelegtett sütőben süssük, közepes alatti hőn (150 C??í‚°) 13-14 percig.

      Elkésztési idő: 40 perc


      Pizzás melegszendvics recept


      Hozzávalók:
      pizzakrém
      kenyér
      konzerv kukorica
      sonka
      reszelt sajt
      (mennyiséget nem rok, mert mindenki maga dönti el, hogy miből mennyit rak két szelet kenyér közé)

      Elkésztés:
      Két szelet kenyeret levágunk. Az egyiket megkenjük pizzakrémmel, rárakjuk a sonkát, kukoricát, sajtot. Rátesszük a másik szelet kenyeret és szendvicssütőben összesütjük.

      Tanácsok:
      Forró, citromos teával nagyon finom.

      Elkésztési idő: 10 perc


      Tofus rakott zöldbab recept
      Hozzávalók:
      Hozzávalók: 1 csomag füstölt tofu, 50 dkg zöldbab (lehet mirelit is), 50 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 1 nagyobb fej pritamin vagy piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyem, 1 bögre köles, 20 dkg FETA sajt (vagy más sovány sajt pl. í¢??vári), só, bors, Vegamix, kevés olaj és zsemlemorzsa, 3 gerezd fokhagyma.

      Elkésztés:
      A burgonyát héjában, gőzben megfőzzük, megtiszttjuk és vékonyabb karikákra vágjuk. A zöldségeket megtiszttjuk és felszeleteljük. A kölest sós, Vegamixes vzben megfőzzük. Egy tepsit kiolajozunk, meghintjük zsemlemorzsával és elosztjuk rajta a burgonyakarikákat. Gyengén megsózzuk és rátertjük a fokhagymával elkevert zöldbabot. Erre rásimtjuk a főtt kölest, melyet meghintünk apróra vágott petrezselyemzölddel és pritaminpaprikával és a felszeletelt póréhagymával. Rászórjuk a kis kockákra vágott tofut, és bebortjuk egy réteg vékonyan felszeletelt gombával. Enyhén borsozzuk és a tetejére morzsoljuk a FETA sajtot. Sütőben addig sütjük, mg a leve elpárolog és szép sznt kap a teteje.


      Laktató sali recept
      Hozzávalók:
      1/3 üveg ecetes cékla és egy kis leve
      3 héjában főtt krumpli
      3 db csemege uborka
      1/2 db vöröshagyma
      olaj
      bors


      Elkésztés:
      a céklát,krumplit,hagymát apró kockákra aprtjuk
      kis céklalevet öntönk hozzá,olajat
      megborsozzuk,esetleg ha kell kicsit megsózzuk

      (ha az uborka héja durva akkor levágjuk,hagymát pedig nagyon apróra kell aprtani)
      Sok sikert! ;-)

      Elkésztési idő: 30 perc


      Zakuszka recept
      Hozzávalók:
      3 kg padlizsán
      3 kg zöldpaprika
      1 kg hagyma
      3 kg paradicsompaprika(gogos)
      1 l paradicsomvelő(dobozos paradicsomlé is lehet)
      1 ek.szemesbors
      1 l olaj
      1 mk. szalicil


      Elkésztés:
      A padlizsánt megsütjük,héjától megtiszttjuk,levét ferdére álltott deszkán lecsurgatjuk,majd apróra vágjuk.A zöldpaprikát szintén megsütjük,besózva lefödött edénybe rakjuk,ha kih?lt héját lehúzzuk,majd húsörlőn ledaráljuk.A paradicsompaprikát szintén ledaráljuk.A hagymát megtiszttjuk,apróra vágjuk.(darálni is lehet).Ezután nagy lábasba fél liter olajat öntünk,forróstjuk,beletesszük a hagymát és kissé megpároljuk.Belekeverjük a padlizsánt,paprikát,paradicsompaprikát,paradics omvelőt,f?szereket.A többi olajat is hozzáöntjük,gyakran kevergetve addig főzzük,amg az olaj feljön a tetejére.Levesszük a lángról,belekeverjük a szalicilt,és forrón kisebb,előmelegtett üvegekbe rakjuk.Lekötjük,és száraz dunsztba tesszük.

      Tanácsok:
      Padlizsán helyett szoktam babbal is készteni.Ilyenkor kb.fél kiló tarka babot beáztatok,majd puhára főzöm,és szintén ledarálom.Mikor a zöldségek már majdnem készre főttek,hozzákeverem a babot,és egy picit még együtt főzöm.
      Érdemes kipróbálni mindkét változatot,kicsit időigényes az előkésztése,de nagyon finom!

    6. #13
      Szaki10
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja







      Fagylaltok
      Hozzávalók:
      5 dl tej
      fél zacskó vanliás pudingpor
      másfél teáskanál folyékony édest?
      2 dkg átszitált kakaópor

      Elkésztés:
      Turmixgép poharába öntjük a pudingport, az édest?szert, 1 dl tejet és a kakaóport. Habosra keverjük, majd t?zálló tálba öntjük, amit ráteszünk a t?zre, takaréklángra. A maradék tejet felforraljuk, és a pudingos-kakaós tejre apránként ráöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Ha már bes?r?södött, hagyjuk, hogy teljesen kih?ljön. Csak ezután öntjük bele a fagylaltgép tartályába, és az el?rás szerint megfagyasztjuk.



      Vanliafagylalt klasszikus módon recept
      Hozzávalók:
      3,5 dl tej
      1,5 dl tejszn
      2 egész tojás
      10 dkg porcukor
      1 zacskó vanliás cukor
      fél rúd vanlia
      csipetnyi só

      Elkésztés:
      Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a vanliás cukorral, majd megsózzuk. A tejet a vanliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegtjük, addigra kissé be is s?r?södik. Hagyjuk, hogy kih?ljön. Közben a tejsznb?l kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a tejes tojásba. A vanliát kivesszük a tejb?l, és a masszát leh?tve beleöntjük a fagylaltgép tartályába, majd jó keményre fagyasztjuk. Kis robotgép segtségével nagyon egyszer?en elkészthet?.



      Joghurtfagyi friss eperrel és málnával Update1 recept


      Hozzávalók:
      személyenként 2dl natúrjoghurt
      1 kávéskanál citromlé
      zlés szerint édestőszer
      20dkg málna
      20dkg eper
      pirtott mandula

      Elkésztés:
      A joghurtot összekeverjük a citromlével és az édestőszerrel, majd összeturmixoljuk a gyümölcsök felét és ezt is hozzáadjuk.
      A masszát tálkákban lefagyasztjuk. Tálalás előtt kb.20 perccel kivesszük, hogy egy kicsit megpuhuljon.
      Epret és a málnát halmozunk rá, jó kedvvel, bőséggel, és megszórjuk apróra tört, pirtott mandulával.

      Kalóriatartalom: 197 kcal



      Citromfagylalt recept

      Hozzávalók:
      2 dl kefir
      2 dl tejszn
      15-20 dkg porcukor zlés szerint
      3 közepes nagyságú citrom leve
      1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
      csipetnyi só

      Elkésztés:
      A citrom levét kipréseljük, majd összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Beöntjük a turmixpohárba. Rátöltjük a kefirt, és habos, egynem? masszává keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejsznt, és tovább keverjük még 1 percig. A citromos fagylaltmasszát beöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. (Készthet? csak tejjel is, de tejsznnel és kefirrel sokkal finomabb.)


      Málnafagyi házilag recept

      Hozzávalók:
      2 tojásfehérje,
      édestő,
      3 dl natúr joghurt,
      75 dkg málna,
      5 ek. fekete ribizli szörp light

      Elkésztés:
      A tojásfehérjéből habot verek, a málna felét leturmixolom. Majd tálba rakom és hozzáadom a joghurtot, a többi málnát, az édestőt, a fekete ribizli levet, jól összekeverem, majd beleforgatom a tojáshabot is. Mélyhűtőben kifagyasztom, miután formába tettem.


      Eperfagylalt recept

      Hozzávalók:
      1,5 dl tej
      2 dl tejszn
      10-12 dkg porcukor
      30 dkg friss (vagy mélyh?tött) eper
      1 ev?kanál citromlé csipetnyi só

      Elkésztés:
      Az epret folyó vzben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávoltjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejsznb?l kemény habot verünk. Az eperpépet és a tejsznhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen els? osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.)


      Igazi puncsfagylalt recept
      Hozzávalók:
      3 dl tej
      2 dl tejszn
      0,5 dl rum
      10 dkg sárgabaracklekvár
      10 dkg száraz piskótamorzsa (vagy édes kalácsmorzsa)
      1 ev?kanál citromlé
      2-3 ev?kanál méz
      csipetnyi só

      Elkésztés:
      A sárgabaracklekvárt a mézzel, a rummal, a sóval és a citromlével együtt turmixgép poharába rakjuk. Kevés tejjel összekeverjük, majd az összes tejet és a tejsznt is hozzáöntve, jó habosra keverjük. A fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgépbe, és megfagyasztjuk. Miel?tt a fagylalt teljesen megfagyna, a piskótamorzsát apránként beleszórjuk a forgó fagylaltmasszába, és együtt fagyasztjuk tovább.

      Elkésztési idő: 10 perc


      Karamella fagylalt recept
      Hozzávalók:
      2 dl tej
      3 dl tejszn
      0,5 dl vz
      15 dkg kristálycukor
      1 tojássárga
      3 dkg vaj
      1 zacskó vanliás cukor
      csipetnyi só

      Elkésztés:
      A vajat serpeny?ben felforróstjuk, majd a cukrot rászórjuk. Folytonos kevergetés közben szép világosbarnára pirtjuk. Ezután-nagyon óvatosan, hogy ne fröcsögjön - ráöntjük a vizet, és addig forraljuk, amg a karamellcukor fel nem olvad. Hagyjuk kih?lni. Közben a tojássárgát a vanliás cukorral habosra keverjük, megsózzuk, majd turmixgépbe öntjük. Rátöltjük a tejet, a tejsznt és a már kih?lt, folyékony karamellt. Az egészet habosra keverjük. Betöltjük a fagylaltgép tartályába és megfagyasztjuk.


      Csokoládés tejsznfagylalt recept

      Hozzávalók:
      3 dl tej
      2 dl tejszn
      5 dkg étcsokoládé
      10-12 dkg porcukor zlés szerint
      1 zacskó vanliás cukor
      csipetnyi só

      Elkésztés:
      A csokoládét nagy lyukú reszel?n lereszeljük. A tejet, a tejsznt, a vanliás cukrot és a porcukrot beleöntjük a turmixgép poharába, majd jó habosra keverjük. A folyékony fagylaltmasszát a fagylaltgépbe öntve elkezdjük fagyasztani. Ha már szilárd, apránként, a gép ablakán keresztül beleszórjuk a csokoládéreszeléket. Nem szabad összeolvadnia a tejsznes anyaggal, ezért kell a már szilárd fagylaltba keverni. A pici csokoládédarabkák nem sznezik el nagyon a fagylaltot, és külön-külön is látszanak benne.




      Kókuszfagylalt recept

      Hozzávalók:
      5 dl tej
      4 ev?kanál kókuszreszelék
      13-15 dkg porcukor
      1 teáskanál étkezési búzakeményt?
      1 ev?kanál rum
      fél citrom leve
      csipetnyi só

      Elkésztés:
      A kókuszreszeléket a tejbe szórjuk, és a sóval meg a cukorral együtt fölforraljuk. Néhány percnyi f?zés után a búzakeményt?vel simára kevert 0,5 dl vzzel folytonos keverés közben kissé bes?rtjük. Belecsorgatjuk a citromlevet, majd a rummal is megöntözzük. Hagyjuk, hogy egészen kih?ljön. (Ha van id?nk, tegyük be a h?t?szekrénybe egy-két órára.) A már hideg fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép poharába, és az el?rás szerint megfagyasztjuk.


      Barackfagylalt recept

      Hozzávalók:
      600 g barack
      300 g cukor
      1/2 l tejszn

      Elkésztés:
      Mossuk, törölgessük meg, majd magozzuk ki a barackot. Turmixoljuk, és adjuk hozzá a cukrot és a tejsznt. Alaposan keverjük össze. Töltsük fagylaltgépbe vagy ennek hiányában a mélyhűtő rekeszébe. Ugyanilyen módon készthetünk őszibarack-, eper-, málna-, feketeribizli-, vagy feketeáfonya-fagylaltot is.

      Tanácsok:
      6 személyre

      Elkésztési idő: 15 perc

    7. #14
      Elérhetőség
      Offline
      Suny avatara



      Member tagcsoport tagja


      Regisztrált tag
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      37
      Hsz.
      104

      Szaki nagy étel topicja

      Hű! Ez egy komplett szakácskönyv!!! biztos szemezgetek belőle párat

    Oldal: 2 / 3 ElsőElső 1 2 3 UtolsóUtolsó


    Téma információ

    Témát böngésző felhasználók

    Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

    Hasonló témák

    1. Válaszok: 0
      Utolsó hozzászólás: 2017-02-24, 20:05
    2. Szaktópróba (Just Married) 2003
      By szigo in forum Szinkronos filmek
      Válaszok: 0
      Utolsó hozzászólás: 2013-08-18, 07:39
    3. Mit csinálnál ha megnyernéd az 5ős lottót?
      By Szaki10 in forum Dumaláda
      Válaszok: 120
      Utolsó hozzászólás: 2010-12-16, 08:36

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •  
    • BB code is Bekapcsolva
    • Pofik Bekapcsolva
    • Az [IMG] kód Bekapcsolva
    • [VIDEO] code is kikapcsolva
    • A HTML kód kikapcsolva
    BACK TO TOP