Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Új jelszó igénylés itt!
  • Belépés / Regisztráció


    :::: Kereső ::::





    Köszi Köszi:  0
    Like Like:  0
    Dislike Dislike:  0
    • 2007-12-19 - 15:17
    • Szaki10
    • 2007-12-20 - 15:37
    • Szaki10
    • 17
    • 5045
    • PM a feltöltőnek
    • Hsz.
    • Barátnak jelölés
    Oldal: 2 / 2 ElsõElsõ 12
    Eredmény: 11 - 18 (18) összesen
    1. Top | #11
      Szaki10
      Vendég
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja






      Sütemények, édességek



      A világ legjobb muffinja! recept
      Hozzávalók:
      25 dkg ráma margarin ( 1kocka ráma)
      4 db egész tojás
      25 dkg cukor
      25 dkg liszt
      csipet só
      kiskanálnyi sütőpor
      1-2 csomag vanília cukor
      + bármi, ami eszedbe jut!

      Elkészítés:
      A cukrot, tojást, vajat, vanília cukrot egy tálba tesszük és habverőgéppel jól elkeverjük. Rászórjuk a lisztet, és a sütőport, majd ezzel együtt keverjük, míg olyan jó masszává nem válik.
      Muffin sütőbe teszünk kis papírkosárkákat, és belekanalazzuk mindegyiknek kb a 3/4-ig a masszát. 180-200*C-os sütőben kb. 10 percet sütjük!

      Tanácsok:
      Én holland kakaót és banánt szoktam tenni bele legsűrűbben. Finom még instant kávéval is... Amit csak kitalálsz! Tényleg a legjobb! Anyukámtól tanultam!

      Elkészítési idő: 20 perc


      Gofri (Update1) recept


      Hozzávalók:
      3db tojás
      7 evőkanál édesítő
      1 evőkanál tejfől
      2 evőkanál tej
      1 citrom héja
      1 kiskanál vanília aroma
      10dkg zabkorpa, vagy update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig ?higítható" teljes kiörlésű liszttel

      Elkészítés:
      Csak első olvasásra tűnhet fájdalmasnak, de a tojásokat szét kell választani: először a héját a belsejétől, majd a sárgáját a fehérjétől. Vigyázz, nehogy a sárgájából legyen a fehérjében is, mert azt nem fogod tudni habbá verni!
      A tojássárgáját összekevered az édesítővel, majd tejföllel és tejjel hígítod.
      Utána belezuttyantod a citrom lereszelt héját meg a vaníliaromát, végül hozzáadod a zabkorpát. A tojásfehérjét felvered habbá, aztán óvatos, laza mozdulatokkal az egészet a masszához kevered. Az így kapott tésztával már nincs más dolgod, mint előmelegített gofrisütőben megsütni.

      Tanácsok:
      Ha unod a zabkorpát, használhatsz update 1-es süteménylisztet is. Ha nem hiszed el hogy használ, 1 napig ne egyél mást, csak az ebből készült sütit! Jobban fogyaszt, mint a savanyúkáposztás kúra?

      Norbi update 1-es kód!


      Csodás-csokis muffin recept
      Hozzávalók:
      4db tojás,
      15dkg édesitőpor(Canderel),
      20dkg Liga margarin,
      25dkg Lisztmix,
      1csg van.cukor,
      csipet só,
      1kiskanál sütőpor,
      3evőkanál kakaópor,
      10dkg tört étcsoki,
      5dkg fehércsoki,
      sütőpapir kosárkák.

      Elkészítés:
      A sütőt 2-3-as fokozaton előmelegitem,a papirkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe teszem. Kézi mixer habverőjével kikavarom a vajat az édesitőszerrel,a sóval,a van.cukorral. Egyenként beledolgozom a tojásokat,majd a sütőporral és a kakaóporral elkevert Lisztmixet is hozzászitálom.Belekeverem a két féle csokit,majd a muffinsütő formáiba adagolom a tésztát.20-25 perc alatt megsütöm.Rácsra kiszedve kihűtöm. Keményre felvert tejszinhabbal tálalom.

      Elkészítési idő: 40 perc
      Kalóriatartalom: 254 kcal


      Kókuszgolyó (update 2) recept

      Hozzávalók:
      10 dkg zabpehely, 30 dkg alma, 10 dkg kókuszreszelék, 2 kávéskanál kakaópor, csipetnyi őrölt fahéj, 50-60 csepp Polisweet.

      Elkészítés:
      A zabpelyhet összegyúrjuk a hámozott, finomra reszelt almával, csipetnyi fahéjjal, a kakaóval, a Polisweettel és a kókuszreszelék kétharmadával. Folpackkal letakarva 2-3 órát, de még jobb, ha egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a zabpehely megduzzadjon, az ízek összeérjenek. Nedves kézzel apró golyókat formálunk, megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben, majd fóliával letakarva hűtőszekrényben tároljuk a fogyasztásig. Minyonpapírban vagy fogvájóra, szendvicstűre felszúrva kínáljuk


      Lekváros bukta recept

      Hozzávalók:
      a kovászhoz:
      1 ev?kanál finomliszt,
      3 dkg friss éleszt?,
      1 ev?kanál porcukor,
      1 dl tej;
      a tésztához:
      50 dkg finomliszt,
      2 ev?kanál porcukor,
      kevés tej,
      4 dkg vaj vagy margarin,
      3 tojás sárgája,
      csipetnyi só;
      a töltelékhez:
      30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb);
      a tészta tetejére:
      10 dkg zsír.

      Elkészítés:
      A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt éleszt?t, 1 ev?kanál lisztet és porcukrot, majd langyos helyen letakarva felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt éleszt?t, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk a vajat is, majd lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, és a tetejét is meglisztezzük. Ruhával letakarva dupla nagyságúra kelesztjük.
      A kelt tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. 5 x 8 cm-es téglalapokra vágjuk, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a lekvárt annyi hosszúkás darabra vágjuk, amennyi a tésztalapok száma. Mindegyikre ráteszünk egy darabot, és belegöngyöljük a tésztába. A buktákat olvasztott zsírral bekenjük, és zsírozott tepsibe tesszük, nem nagyon szorosan egymás mellé. További fél órán keresztül még kelesztjük, majd az el?melegített, forró, g?zös süt?ben, közepes lángon megsütjük.


      Egyeszerű palacsinta tészta (Update1) recept

      Hozzávalók:
      20dkg Norbi update 1-es süteményliszt
      2db tojás
      1dl tej
      4dl víz
      olivaolaj
      tengeri só

      Elkészítés:
      Valamivel lassabban sül meg, mint a hagyományos palacsinta, de nem szakad és nem ragad.
      Az alapmennyiség kb 10-15 darabra futja!

      Tanácsok:
      Update 1-es kód!


      Kakaóscsiga (Hajtogatott élesztős tésztából) recept
      Hozzávalók:
      - 1kg liszt
      - 600g margarin vagy vaj
      - 50g élesztő
      - 4dl tej
      - 100g cukor
      - 4 tojássárgája
      - 10g só

      - cicakakó és hozzá cukor (tölteléknek)
      - egész tojás a kenéshez
      - kis vaj vagy margarin a tészta megkenéséhez

      Elkészítés:
      Vajastészta:
      A margarin vagy vaj 90%-át összedolgozzuk a liszt 10%-ával, majd megformázzuk kb 2cm vastag téglalapnak,és fóliába csomagolva hűvös helyre tesszük.

      Előtészta (forteig)
      A maradék anyagokból a szokásos módon kelttésztát készitünk.
      (én bepakoltam mident a kenyérsütőgépbe, a tésztadagasztó programra és szépen elinditottam. Miután meggyúrta, még kelesztettem egy 20 percet és kikapcsoltam a gépet.Bár, igy elkészitve kicsit több tejet kellett beletennem.)

      Majd a megkelt tésztát lóherealakúra nyújtjuk. közepébe helyezzük a vajastésztát, majd ráhajtuk a tészta "leveleit". Az elősször megütögetett, 1cm vastagságúra kinyújtott tésztát meghajtuk szimplán, majd újranyújtás után duplán.

      SZIMPLA HAJTOGATíS:
      Három eggyenlő részre bejelöljük a tésztát, majd az eggyik oldalt behajtjuk a második jelölésig,és erre ráboritjuk a másik oldalt. Igy három réteg lesz egymás felett.

      DUPLA HAJTOGATíS:
      Miután kinyújtottuk a tésztát újra,négy eggyenlő részre bejelöljük, a két oldalrészt behajtjuk a középjelölésik, majd egymásra boritjuk őket, és ezáltal négy tésztaréteg lesz egymás felett.

      20 perces kelesztés után, megismételjük a hajtogatásokat, majd újabb 20 perces pihentetés után a tésztát kétfelé osztjuk. Az eggyik adagot szépen kinyújtjuk kb 1cm vastagságúra. Megvajazzuk és jó vastagon megszórjuk cukros kakaóval,és szépen felcsavarjuk.Kakikákat vágunk belőle és kikent sütőlemezre téve még 10 percet pihententjük, mielőtt betesszük a sütőbe. A tetejüket felvert egész tojással megkenjük. Igy teszünk a másik rúddal is.
      A sütőt közben előmelegitjük 200-220 fokra.
      Majd betesszük a csigákat a sütőbe, 5-10 perces sütés után visszavesszük a hőfokot 180-200fokra és igy folytatjuk tovább a sütést. kb még 20-25 percet sütjük, de közben lehet nézegetni, nehogy túlsüljenek;)

      Tanácsok:
      Most készitettem el elősször ezt a változatot és a párom el volt tőle ájulva! Olyanra sikeredett mint amit a boltban is ,meg a sulikban lehet kapni, nem egy nagy élesztős puffancs, hanem olyan réteges...ropogós... Isteni finom!
      Csak ajánlani tudom. Macerásnak tűnik, de eggyáltalán nem az! Ha én mint kezdő megtudtam profi módon csinálni elsőre, akkor tuti nem nehéz;)
      Másnap se száraz eggyáltalán, bár elő nap a legfinomabb...még ropog:)

      Sok sikert hozzá, nem fogjátok megbánni, igérem;)

      ui: Viszont ez nem éppen fogyis recept


      Kókuszos muffin recept

      Hozzávalók:
      Poharas!
      1 p olaj
      1 p tej
      1 p cukor /diabeteszesek pótolhatják süteménybe használható édesítővel, 3/4 részben/
      4 tojás
      3 p liszt
      1 sűtőpor
      1 vanilin cukor
      1/2 p kókuszreszelék
      1/2 cs mazsola /elhagyható/
      tetejére durvára őrölt dió v. egyéb mag /elhagyható/

      Elkészítés:
      A hozzávalókat géppel jól elkeverjük, 15 percig állni hagyjuk-
      3/4 részig muffin sütőve töltjük, a mazsolát 3-4 szemenként rárakjuk, meghintjük az őrölt magfélével, és forró sütőben pirosra sütjük.
      Jó nasizást!

      Elkészítési idő: 30 perc


      Húsvéti túrótorta recept
      Hozzávalók:
      16 szelet
      1 cm vastag szögletes piskóta, 2 doboz körszeletes ananászbef?tt, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 10 dkg margarin, 3 zacskó habfixáló, 1 csésze kimagozott meggybef?tt, 2 zacskó vaníliás cukor, csipet só.

      Elkészítés:
      Mindkét doboz ananászbef?ttet lesz?röm. (Levéb?l citromlével, szódavízzel és jégkockákkal üdít?ital készíthet? a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetöröm, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát papírral leszárítom. A tejszínt kemény habbá verem. A túrót simára töröm, összekeverem a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadom az olvasztott, de már nem forró margarint. Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejszínhabot.
      ELKÉSZíTÉSE: a krémet rákenem a piskótalapra, és a tetejét kirakom a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodom, és a süteményt a h?t?szekrényben legalább fél napig h?töm. Kockákra vágva kínálom. Tálaláskor habszifonból nyomok rá tejszínhabot.


      Meggyel töltött kókuszgolyó recept

      Hozzávalók:
      Hozzávaló 6 személyre
      50dkg darált háztartási keksz
      25 dkg margarin
      25 dkg porcukor
      25 dkg kókuszreszelék
      1 dl tej
      1 dl rum
      5 dkg kakaópor
      2 evőkanál baracklegvár
      30 dkg kimagozott meggy {befőtt}

      Elkészítés:
      Arumot a meggyre öntjük, a kekszet meglocsoljuk a tejel. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beleteszük a kakaót,a lekvárt, a kókuszt és az áztatott kekszet. Jól összedolgozzuk, golyókat formálunk belöle, s a golyók közepébe 1-1 szem meggyet nyomunk.


      Elkészítési idő: 40 perc
      Kalóriatartalom: 1083 kcal


      Karácsonyi diós beigli Update2 recept


      Hozzávalók:
      ? kg teljes kiőrlésű liszt
      1 margarin
      2 egész tojás
      2 dl tej
      2 dkg élesztő
      1 tk.canderel vagy 5-6 csepp édesitőszer
      csipetnyi só
      1 ek. olivaolaj
      Töltelékhez valók:
      30 dkg darált dióbél
      4-5 ek. canderel- ha édesebben szereted, akkor izlés szerint több-
      1.5dl forralt víz, vagy tej
      2-3 ek. mazsola

      Elkészítés:
      Legeléb is a tejet meglangyosítjuk. Vigyázzunk, ne legyen forró, mert a beléje hintett canderel a túlzott forróság hatására olyanná válik, mint a záétonyra futott házasság: eltűnik belőle minden, ami édes. Ráadásul a belemorzsolt élesztőnek sem tesz jót a felfokozott hőmérséklet. Mindezt néhány percig állni hagyjuk, felfuttatva a matériát, mint vidéki lányt a valóságshow.
      A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipetnyi sót, majd a közepében kis ?fészket" készítünk, melybe beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az egyik egész tojást. Kikölteni szerencsére nem kell, viszont a masszát jó alaposan összegyúrjuk, és úgy fél órán át letakarva állni hagyjuk, magyarul kelesztjük.
      Közben elkészíthetjük a tölteléket. A mazsolát néhány percig vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A dióbelet összeházasítjuk az édesítőszerrel, hozzáadjuk a mazsolát, s összekeverjük a felforralt vízzel, vagy tejjel.
      Eközben ha ügyesek voltunk, a tészta már jól láthatóan dagadozik. Ekkor 4 egyforma cipót formázunk belőle, és a sodrófa humánus felhasználásával kábé fél centi vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
      Ezt követően a töltelék esetében is jöhet az ?oszd meg és uralkodj!" elve, azaz ebből is 4 egyenlő részt képezünk, és egyenként megkenjük vele a téglalapokat. A minél szorosab feltekerés után jöhet a kiolajozott tepsibe, mint utolsó előtti nyughely a bendőnk előtt. A másik tojássárgájával a bejglik tetejét kenjük és előmelegitett sütőben úgy 40 percig sütjük, míg a teteje aranybarnára nem sül.
      Utána már csak arra kell figyelni, hogy meg ne egyék előlünk ezt az ínycsiklandóan finom édességet.

    2. Top | #12
      Szaki10
      Vendég
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja






      Szendvicsek, szendvicskrémek



      Halas szendvicskrém recept
      Hozzávalók:
      1 doboz bármilyen fajta paradicsomos halkonzerv,
      1 gerezd fokhagyma,
      5 dkg margarin,
      1 mokkáskanál só,
      1 mokkáskanál törött bors,
      1 teáskanál citromlé

      Elkészítés:
      Az összes hozzávalót habosra keverem. Hideg szendvicsre való krém.


      Édes sült metélt recept

      Hozzávalók:
      Nyersanyagok:
      40 dkg tojásmentes száraztészta / durumbúza-, rizs-, thaiföldi tészta / vagy metélt, spagetti tészta
      1 evőkanál olaj
      20 dkg reszelt sárgarépa
      1 kiskanál őrölt gyömbérpor vagy 1 evőkanál reszelt gyömbér
      1 evőkanál szójaszósz
      4 evőkanál méz

      Elkészítés:
      Elkészítés:
      A száraztésztát forró vízben puhára főzzük.
      Kb. két perc alatt az olajon a fűszerekkel pirítsuk meg a sárgarépát, majd adjuk hozzá a mézet és főtt tésztát. Melegítsük át majd egy tűzálló tálban, tegyük az előmelegített, forró sütőbe. Kb. 5 perc alatt elkészül.



      Melegszendvics recept

      Hozzávalók:
      zsemle, vaj, szalámi(sajtos sertéspárizsi), füstöltsajt, ketchup, (hagyma)

      Elkészítés:
      Félbevágjuk a zsemlét.Vékonyan megkenjük vajjal,majd ráhelyezzük a két vékony szelet párizsit.Erre vastagon sajtot reszelünk, majd ráöntjük a ketchupot.ízlés szerint tehetünk rá hagymát is.Végül az egészet a mikróba helyezzük és 1 percig melegítjük.Utána kivesszük és elfogyasztjuk.


      Elkészítési idő: 1 perc


      Zelleres túrókrém recept

      Hozzávalók:
      Hozzávalók:
      1 kisebb zellergumó,
      25 dkg túró,
      1 dl tejföl,
      kevés csíraolaj,
      só,
      snidling (új- vagy lilahagyma)

      Elkészítés:
      A megtisztított, finomra reszelt zellert a túróval, a tejföllel és kevés csíraolajjal jól kikeverünk, ízlés szerint megsózunk. Ropogós, friss kenyérre kenjük, apróra vágott snidlinggel (új- vagy lilahagymával) megszórva kínáljuk.

      Elkészítési idő: 20 perc



      Sonkakrém recept
      Hozzávalók:
      30 g gépsonka
      5 g vajkrém
      20 g kefir
      mustár, metélőhagyma, feketebors

      Elkészítés:
      A sonkát apró kockára vágjuk vagy ledaráljuk. A vajkrémet a kefirrel, mustárral, finomra vágott metélőhagymával és a frissen őrölt borssal simára keverjük, majd a gépsonkával összekeverve lehűtjük.

      Tanácsok:
      Fogyókúrázóknak reggelire ajánlom egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal!

      Elkészítési idő: 15 perc
      Kalóriatartalom: 73 kcal


      Hóvégi vitaminkrém recept


      Hozzávalók:
      # 1 nagy feketeretek
      # 10 dkg túró
      # 5 dkg vaj
      # 1 evőkanál majonéz
      # 1 kávéskanál pritaminpaprika
      # 1 kávéskanál reszelt lilahagyma
      # kevés mustár
      # só

      Elkészítés:
      A retket meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük és kissé megsózzuk. A vajat a túróval habosra keverjük, hozzáadjuk a hagymát, a majonézt, a mustárt, a pritamint, végül a retket. Kenyérre kenve fogyasztjuk.


      Csirke hamburger recept
      Hozzávalók:
      60 dkg csirkemell vagy comb
      1 tojás fehérje
      1 gerezd fokhagyma
      1 kk joghurt vagy tej
      1-1 kk só, bors és hagymapor
      1 ek Tony Chachere's fűszerkeverék
      10 dkg prézli
      2,5 dl olaj

      Elkészítés:
      A csirkehúst megdaráljük. A fokhagymát áttörjük. Keverjük össze a fokhagymát a tejjel, másik tálban a csirkét sóval, borssal, fűszerkeverékkel és a fele prézlivel. Jól keverjük meg mindkettőt, majd együtt. Vizes kézzel formálunk 4-8 golyót, majd ellapítva ezeket fasírtszerű kerek lappá és forgassuk a maradék prézlibe vagy szórjuk be azzal. Serpenyőben olajat hevíttük, süssük rajta a húst oldalanként 45 mp-ig. át teszük tepsibe előmelegített sütőben süssük, közepes alatti hőn (150 C°) 13-14 percig.

      Elkészítési idő: 40 perc


      Pizzás melegszendvics recept


      Hozzávalók:
      pizzakrém
      kenyér
      konzerv kukorica
      sonka
      reszelt sajt
      (mennyiséget nem írok, mert mindenki maga dönti el, hogy miből mennyit rak két szelet kenyér közé)

      Elkészítés:
      Két szelet kenyeret levágunk. Az egyiket megkenjük pizzakrémmel, rárakjuk a sonkát, kukoricát, sajtot. Rátesszük a másik szelet kenyeret és szendvicssütőben összesütjük.

      Tanácsok:
      Forró, citromos teával nagyon finom.

      Elkészítési idő: 10 perc


      Tofus rakott zöldbab recept
      Hozzávalók:
      Hozzávalók: 1 csomag füstölt tofu, 50 dkg zöldbab (lehet mirelit is), 50 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 1 nagyobb fej pritamin vagy piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyem, 1 bögre köles, 20 dkg FETA sajt (vagy más sovány sajt pl. í“vári), só, bors, Vegamix, kevés olaj és zsemlemorzsa, 3 gerezd fokhagyma.

      Elkészítés:
      A burgonyát héjában, gőzben megfőzzük, megtisztítjuk és vékonyabb karikákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük. A kölest sós, Vegamixes vízben megfőzzük. Egy tepsit kiolajozunk, meghintjük zsemlemorzsával és elosztjuk rajta a burgonyakarikákat. Gyengén megsózzuk és ráterítjük a fokhagymával elkevert zöldbabot. Erre rásimítjuk a főtt kölest, melyet meghintünk apróra vágott petrezselyemzölddel és pritaminpaprikával és a felszeletelt póréhagymával. Rászórjuk a kis kockákra vágott tofut, és beborítjuk egy réteg vékonyan felszeletelt gombával. Enyhén borsozzuk és a tetejére morzsoljuk a FETA sajtot. Sütőben addig sütjük, míg a leve elpárolog és szép színt kap a teteje.


      Laktató sali recept
      Hozzávalók:
      1/3 üveg ecetes cékla és egy kis leve
      3 héjában főtt krumpli
      3 db csemege uborka
      1/2 db vöröshagyma
      olaj
      bors


      Elkészítés:
      a céklát,krumplit,hagymát apró kockákra aprítjuk
      kis céklalevet öntönk hozzá,olajat
      megborsozzuk,esetleg ha kell kicsit megsózzuk

      (ha az uborka héja durva akkor levágjuk,hagymát pedig nagyon apróra kell aprítani)
      Sok sikert! ;-)

      Elkészítési idő: 30 perc


      Zakuszka recept
      Hozzávalók:
      3 kg padlizsán
      3 kg zöldpaprika
      1 kg hagyma
      3 kg paradicsompaprika(gogos)
      1 l paradicsomvelő(dobozos paradicsomlé is lehet)
      1 ek.szemesbors
      1 l olaj
      1 mk. szalicil


      Elkészítés:
      A padlizsánt megsütjük,héjától megtisztítjuk,levét ferdére állított deszkán lecsurgatjuk,majd apróra vágjuk.A zöldpaprikát szintén megsütjük,besózva lefödött edénybe rakjuk,ha kih?lt héját lehúzzuk,majd húsörlőn ledaráljuk.A paradicsompaprikát szintén ledaráljuk.A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk.(darálni is lehet).Ezután nagy lábasba fél liter olajat öntünk,forrósítjuk,beletesszük a hagymát és kissé megpároljuk.Belekeverjük a padlizsánt,paprikát,paradicsompaprikát,paradics omvelőt,f?szereket.A többi olajat is hozzáöntjük,gyakran kevergetve addig főzzük,amíg az olaj feljön a tetejére.Levesszük a lángról,belekeverjük a szalicilt,és forrón kisebb,előmelegített üvegekbe rakjuk.Lekötjük,és száraz dunsztba tesszük.

      Tanácsok:
      Padlizsán helyett szoktam babbal is készíteni.Ilyenkor kb.fél kiló tarka babot beáztatok,majd puhára főzöm,és szintén ledarálom.Mikor a zöldségek már majdnem készre főttek,hozzákeverem a babot,és egy picit még együtt főzöm.
      Érdemes kipróbálni mindkét változatot,kicsit időigényes az előkészítése,de nagyon finom!

    3. Top | #13
      Szaki10
      Vendég
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja










      Fagylaltok
      Hozzávalók:
      5 dl tej
      fél zacskó vaníliás pudingpor
      másfél teáskanál folyékony édesít?
      2 dkg átszitált kakaópor

      Elkészítés:
      Turmixgép poharába öntjük a pudingport, az édesít?szert, 1 dl tejet és a kakaóport. Habosra keverjük, majd t?zálló tálba öntjük, amit ráteszünk a t?zre, takaréklángra. A maradék tejet felforraljuk, és a pudingos-kakaós tejre apránként ráöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Ha már bes?r?södött, hagyjuk, hogy teljesen kih?ljön. Csak ezután öntjük bele a fagylaltgép tartályába, és az el?írás szerint megfagyasztjuk.



      Vaníliafagylalt klasszikus módon recept
      Hozzávalók:
      3,5 dl tej
      1,5 dl tejszín
      2 egész tojás
      10 dkg porcukor
      1 zacskó vaníliás cukor
      fél rúd vanília
      csipetnyi só

      Elkészítés:
      Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megsózzuk. A tejet a vaníliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegítjük, addigra kissé be is s?r?södik. Hagyjuk, hogy kih?ljön. Közben a tejszínb?l kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a tejes tojásba. A vaníliát kivesszük a tejb?l, és a masszát leh?tve beleöntjük a fagylaltgép tartályába, majd jó keményre fagyasztjuk. Kis robotgép segítségével nagyon egyszer?en elkészíthet?.



      Joghurtfagyi friss eperrel és málnával Update1 recept


      Hozzávalók:
      személyenként 2dl natúrjoghurt
      1 kávéskanál citromlé
      ízlés szerint édesítőszer
      20dkg málna
      20dkg eper
      pirított mandula

      Elkészítés:
      A joghurtot összekeverjük a citromlével és az édesítőszerrel, majd összeturmixoljuk a gyümölcsök felét és ezt is hozzáadjuk.
      A masszát tálkákban lefagyasztjuk. Tálalás előtt kb.20 perccel kivesszük, hogy egy kicsit megpuhuljon.
      Epret és a málnát halmozunk rá, jó kedvvel, bőséggel, és megszórjuk apróra tört, pirított mandulával.

      Kalóriatartalom: 197 kcal



      Citromfagylalt recept

      Hozzávalók:
      2 dl kefir
      2 dl tejszín
      15-20 dkg porcukor ízlés szerint
      3 közepes nagyságú citrom leve
      1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
      csipetnyi só

      Elkészítés:
      A citrom levét kipréseljük, majd összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Beöntjük a turmixpohárba. Rátöltjük a kefirt, és habos, egynem? masszává keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és tovább keverjük még 1 percig. A citromos fagylaltmasszát beöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. (Készíthet? csak tejjel is, de tejszínnel és kefirrel sokkal finomabb.)


      Málnafagyi házilag recept

      Hozzávalók:
      2 tojásfehérje,
      édesítő,
      3 dl natúr joghurt,
      75 dkg málna,
      5 ek. fekete ribizli szörp light

      Elkészítés:
      A tojásfehérjéből habot verek, a málna felét leturmixolom. Majd tálba rakom és hozzáadom a joghurtot, a többi málnát, az édesítőt, a fekete ribizli levet, jól összekeverem, majd beleforgatom a tojáshabot is. Mélyhűtőben kifagyasztom, miután formába tettem.


      Eperfagylalt recept

      Hozzávalók:
      1,5 dl tej
      2 dl tejszín
      10-12 dkg porcukor
      30 dkg friss (vagy mélyh?tött) eper
      1 ev?kanál citromlé csipetnyi só

      Elkészítés:
      Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínb?l kemény habot verünk. Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen els? osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.)


      Igazi puncsfagylalt recept
      Hozzávalók:
      3 dl tej
      2 dl tejszín
      0,5 dl rum
      10 dkg sárgabaracklekvár
      10 dkg száraz piskótamorzsa (vagy édes kalácsmorzsa)
      1 ev?kanál citromlé
      2-3 ev?kanál méz
      csipetnyi só

      Elkészítés:
      A sárgabaracklekvárt a mézzel, a rummal, a sóval és a citromlével együtt turmixgép poharába rakjuk. Kevés tejjel összekeverjük, majd az összes tejet és a tejszínt is hozzáöntve, jó habosra keverjük. A fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgépbe, és megfagyasztjuk. Miel?tt a fagylalt teljesen megfagyna, a piskótamorzsát apránként beleszórjuk a forgó fagylaltmasszába, és együtt fagyasztjuk tovább.

      Elkészítési idő: 10 perc


      Karamella fagylalt recept
      Hozzávalók:
      2 dl tej
      3 dl tejszín
      0,5 dl víz
      15 dkg kristálycukor
      1 tojássárga
      3 dkg vaj
      1 zacskó vaníliás cukor
      csipetnyi só

      Elkészítés:
      A vajat serpeny?ben felforrósítjuk, majd a cukrot rászórjuk. Folytonos kevergetés közben szép világosbarnára pirítjuk. Ezután-nagyon óvatosan, hogy ne fröcsögjön - ráöntjük a vizet, és addig forraljuk, amíg a karamellcukor fel nem olvad. Hagyjuk kih?lni. Közben a tojássárgát a vaníliás cukorral habosra keverjük, megsózzuk, majd turmixgépbe öntjük. Rátöltjük a tejet, a tejszínt és a már kih?lt, folyékony karamellt. Az egészet habosra keverjük. Betöltjük a fagylaltgép tartályába és megfagyasztjuk.


      Csokoládés tejszínfagylalt recept

      Hozzávalók:
      3 dl tej
      2 dl tejszín
      5 dkg étcsokoládé
      10-12 dkg porcukor ízlés szerint
      1 zacskó vaníliás cukor
      csipetnyi só

      Elkészítés:
      A csokoládét nagy lyukú reszel?n lereszeljük. A tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a porcukrot beleöntjük a turmixgép poharába, majd jó habosra keverjük. A folyékony fagylaltmasszát a fagylaltgépbe öntve elkezdjük fagyasztani. Ha már szilárd, apránként, a gép ablakán keresztül beleszórjuk a csokoládéreszeléket. Nem szabad összeolvadnia a tejszínes anyaggal, ezért kell a már szilárd fagylaltba keverni. A pici csokoládédarabkák nem színezik el nagyon a fagylaltot, és külön-külön is látszanak benne.




      Kókuszfagylalt recept

      Hozzávalók:
      5 dl tej
      4 ev?kanál kókuszreszelék
      13-15 dkg porcukor
      1 teáskanál étkezési búzakeményít?
      1 ev?kanál rum
      fél citrom leve
      csipetnyi só

      Elkészítés:
      A kókuszreszeléket a tejbe szórjuk, és a sóval meg a cukorral együtt fölforraljuk. Néhány percnyi f?zés után a búzakeményít?vel simára kevert 0,5 dl vízzel folytonos keverés közben kissé bes?rítjük. Belecsorgatjuk a citromlevet, majd a rummal is megöntözzük. Hagyjuk, hogy egészen kih?ljön. (Ha van id?nk, tegyük be a h?t?szekrénybe egy-két órára.) A már hideg fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép poharába, és az el?írás szerint megfagyasztjuk.


      Barackfagylalt recept

      Hozzávalók:
      600 g barack
      300 g cukor
      1/2 l tejszín

      Elkészítés:
      Mossuk, törölgessük meg, majd magozzuk ki a barackot. Turmixoljuk, és adjuk hozzá a cukrot és a tejszínt. Alaposan keverjük össze. Töltsük fagylaltgépbe vagy ennek hiányában a mélyhűtő rekeszébe. Ugyanilyen módon készíthetünk őszibarack-, eper-, málna-, feketeribizli-, vagy feketeáfonya-fagylaltot is.

      Tanácsok:
      6 személyre

      Elkészítési idő: 15 perc

    4. Top | #14
      HHW-s kedvenc
      Suny avatara

      Szaki nagy étel topicja
      Csatlakozott
      07-12-16
      Életkor
      34 éves
      Hsz.
      104
      Téma
      25

      Szaki nagy étel topicja




      Hű! Ez egy komplett szakácskönyv!!! biztos szemezgetek belőle párat

    5. Top | #15
      Szaki10
      Vendég
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja










      Reform ételek


      Teljes kiőrlésű kenyér recept
      Hozzávalók:
      - Fél kg teljes kiőrlésű búzalisz
      - 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
      - 2 dkg friss élesztő
      - 2 tk cukor
      - 1 tk tengeri só
      - 3 ek extra szűz olivaolaj.

      Elkészítés:
      A liszteket egy tálba teszem és sütőben 50 fokon előmelegítem. A közepébe egy mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, a cukrot és kevés langyos vizet, egy villával elkeverem, majd a tetejére kevés lisztet szórok és egy kendővel letakarom. Meleg helyen negyed óráig kelesztem. Hozzáadok negyed liter meleg vizet és az olajat, majd a robotgép dagasztójával sima tésztává dagasztom. Fél óráig kelesztem, míg a duplájára nem dagad. íÅ¡jra kissé átgyúrom, majd egy kizsírozott sütőlemezre téve előmelegített sütőben 200 fokon kb 50 percig sütöm.


      Tüttyölt Ratyli recept
      Hozzávalók:
      Másfél kiló nyersratyli
      egy jókora pese
      2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
      3 csipet cihánta
      4 ölej csikmány
      kb.5 zamecsli
      1 suttyonyos petrecel
      1 véka vatyek

      Elkészítés:
      A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.

      Tanácsok:
      Döntsétek el hogy megcsináljátok-e, mindenképpen olvassátok el.

      Ja, kannásbor illik hozzá.

      Elkészítési idő: 45 perc


      Borsófőzelék sült virslivel (update 1) recept
      Hozzávalók:
      - 30 dkg zöldborsó
      - 1 dl joghurt
      - 1 kis fej vöröshagyma
      - 2 pár baromfi virsli
      - víz
      - pirospaprika
      - só, bors ízlés szerint

      Elkészítés:
      A borsót és az egész fej vöröshagymát puhára főzzük annyi vízben, amennyi ellepi, majd joghurttal besűrítjük. Sült virslivel tálaljuk!

      Tanácsok:
      Igazán egyszerű és finom fogás, én van amikor tükörtojást sütök mellé.

      Elkészítési idő: 30 per


      Almás piskóta recept


      Hozzávalók:
      5 dkg margarin, 5 dkg nádcukor, 2 db tojás, 1 csomag foszfátmentes sütőpor, 1 csipet tengeri só, (25 dkg. tönköly rétesliszt, 3 dl tej)

      Elkészítés:
      A hozzávalókat (liszt,tej kivételével)habosra keverjük, majd a lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük. A tészta kétharmad részét a vajjal és liszttel kikent tortaformába helyezzük. Meghámozott, kimagozott almaszeletekkel körberakjuk, fahéjas nádcukorral meghintjük, majd a maradék tésztával leöntjük.200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


      Reform muffin recept

      Hozzávalók:
      (12 db-hoz)
      1 csomag zabkorpa
      ? csomag sütőpor
      10 dkg mazsola
      1 marék durvára vágott dió
      2 teáskanál fahéj
      2 dl tej
      2 dl szűrt almalé /dobozos/
      1 apróra vágott alma
      5 evőkanál méz
      2 evőkanál olaj
      fél tábla vagdalt ét vagy tejcsoki (tortabevonó)

      Elkészítés:
      A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kiolajozzuk, vagy papírral kibéleljük.
      A hozzávalókat egy tálban villával összekeverjük, majd a muffinformákba kanalazzuk. Sütés előtt hagyjuk állni 5-10 percig a formában, hogy meg tudjon dagadni a zabkorpa.
      15-20 percig sütjük(tűpróba!)

      Elkészítési idő: 45 perc


      Fogyókúrás rakottas recept
      Hozzávalók:
      Zöldségfélék (cukkini, sérgarépa, karfiol, bármi más).
      Fehér hús (csirkemell, pulykamell, sonka).
      Sovány sajt.
      Kefír, vagy joghurt.

      Elkészítés:
      Zöldségeket rövid ideig párolom. Húst mindkét oldalán teflonban átsütöm.(Kevés olajjal is lehet)
      Tűzálló edénybe lerakom:
      - zöldség, kefír, fűszerek, hús, kefír, fűszerek.
      Tetejére szórom a sovány sajtreszeléket, Forró sütőben 10 percig sütöm.

      Elkészítési idő: 30 perc


      Reform palacsintatészta recept
      Hozzávalók:
      20 dkg zabkorpa,
      2 tojás,
      1 dl tej,
      1 dl szóda,
      pár csepp olívaolaj,


      Elkészítés:
      A hozzávalókat összekeverjük, ha túl híg a tészta zabkorpával sűríthetjük.
      Édes és sós töltelékkel is tálalhatjuk.

      Tanácsok:
      Töltelék ötletek:
      Kókuszreszelék édesítőszerrel
      Cukormentes kakaópor édesítőszerrel
      Mák édesítőszerrel
      Fahéj édesítőszerrel
      Túrókrém édesítőszerrel
      Natúr joghurt cukormentes kakaóporral, édesítőszerrel


      Korpás házikenyér recept

      Hozzávalók:
      50 dkg teljes ki?rlés? (korpás) liszt, 15 dkg finomliszt, 3 dl víz, 1 dkg éleszt?, 1 teáskanálnyi porcukor, 1 ev?kanál olaj, 1 púpozott teáskanál só.

      Elkészítés:
      A szétmorzsolt éleszt?t bögrében simára keverem a cukorral és fél dl-nyi langyos vízzel. Felfuttatom, vagyis langyos helyen addig kelesztem, amíg a bögre tetejére feljön. Közben a gyúrótáblára halmozom az el?z?leg a finomliszttel és a sóval elkevert korpás lisztet, majd a közepét kimélyítve, beleöntöm az éleszt?t. Apránként hozzáöntögetem a többi, ugyancsak meglangyosított vizet, közben összegyúrom. A tésztát addig gyúrom-gyömöszölöm, amíg sima nem lesz a felülete, ekkor az olajat is beledolgozom. Egy cipóvá formálva, lisztezett tálba rakom. A tetejét is meglisztezem, letakarom egy tiszta konyharuhával, és a langyos (de nem a meleg) t?zhely szélén duplájára kelesztem. Ezután süt?lemezre csúsztatva, az el?melegített, forró süt?ben szép pirosra megsütöm. Miel?tt elkészülne, vizes ecsettel bekenem a tetejét, így lesz igazán szép. Ha nagyobb kenyeret akarnak sütni, az összes hozzávalót arányosan növeljék!


      Böjti paradicsomleves recept
      Hozzávalók:
      paradicsom 2db,közepes
      bio leves kocka 1db
      víz 1/2 liter
      fokhagyma 1 gerezd
      petrezselyem
      oregano
      sárgarépa 1 db, kicsi


      Elkészítés:
      A zöldségeket feldaraboljuk. A leveskockát felforraljuk, ebben megfőzzük kb. 10-20 perc alatt a zöldségeket. Vége felé beleszórjuk a fűszereket.
      Kicsit hagyjuk hülni leturmixoljuk, majd lepaszírozzuk (magok!!!).
      Petrezselyem zölddel díszítve fogyasztjuk.

      Tanácsok:
      Az energis érték 1 adagra vonatkozik.
      A leírt mennyiségekből 2 adag lesz

      Elkészítési idő: 35 perc
      Kalóriatartalom: 80 kcal

    6. Top | #16
      Szaki10
      Vendég
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja






      Nassok, sós finomságok



      Gyors sajtos pogácsa recept
      Hozzávalók:
      50dkg liszt
      25dkg vaj vagy margarin
      25dkg reszelt sajt
      1 csomag suto por
      1 kaves kanal so
      annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon
      1 tojas a keneshez

      Elkészítés:
      A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.
      Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta osszealljon.
      Ket ujjnyi vastagra nyujtjuk (en sokszor csak a kezemmel lelapitom, es kicsi pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk.
      Felvert tojassal megkenjuk es nagyszemu so kristalyokkal es komenymaggal megszorjuk.
      Nagyon forro sutoben arany szinure sutjuk.

      Tanácsok:
      Minnel melegebb a suto, annal magasabbra emelkednek es omlosabbra sulnek a pogik.
      Nem muszaj a so es komenymag a tetejere, de szerintem ugy nagyon fini.

      Elkészítési idő: 30 perc


      Máglyarakás recept
      Hozzávalók:
      Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.

      Elkészítés:
      A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral,mazsolával és apróra vágott dióval.Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha,kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk,baracklekvárt keverünk bele,és rárakjuk a massza tetejére.Visszahelyezzük az egészet a sütőbe,míg a hab kissé megbarnul.Tálaláskor kockákra vágjuk,adhatunk mellé még sodót vagy mártást is.
      (Készíthetjük úgy is,hogy az almát nem nyersen,vékony szeletekben rakjuk rá,hanem reszelve,kissé megpárolva,kinyomkodva.)

      Elkészítési idő: 30 perc


      Fogyi lepény recept
      Hozzávalók:
      1 tojáshoz, 1 púpozott ev?kanál reszelt parmezán sajt, 1 lapos ev?kanál zsemlemorzsa, só

      Elkészítés:
      í–sszekeverem, és hagyni kell legalább 5-10 percig, hogy egy kicsit összeálljon. Sütési mód: Teflon serpeny?be beleöntve és gyorsan elkenve vékonyan. Nem szabad összetúrni, mint a rántottát, hanem hagyni kell megsülni, majd megfordítani, mint a palacsintát. Ezt az alapot, ha felvágjátok pici darabokra, akkor olyan lesz, mint a galuska. Ez az alap lehet pizza alap is, de én már melegszendvics alapnak is használtam, de akkor kis 5-7 cm átmér?j? kerek lapokként sütöttem ki. 1 ev?kanál "tészta" 1 lap. Forró olajba beleszaggatva is süthet?, mint a galuska. Sütés közben megdagad a tészta!

      Tanácsok:
      Jó tanács: vízben nem lehet kif?zni, mert szétmegy.



      Tortilla recept
      Hozzávalók:
      30 dkg liszt
      4 ek olaj
      1 tk só
      1/2 cs sütőpor
      víz

      Elkészítés:
      A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat.
      Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük. 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.

      Tanácsok:
      Ha többet készítünk, le is fagyaszthatjuk. Használhatjuk mártogatósként, de megtölthetjük mexikói fűszerezésű hússal is.

      Elkészítési idő: 45 perc


      "Mexicana" (Mexikói palacsinta) recept

      Hozzávalók:
      20 darab sós (kukoricalisztb?l sütött) palacsinta, 20 dkg f?tt szárnyashús, 10 dkg póré, 10 dkg paradicsom, 10 dkg kukorica, 2 dkg vaj, fél citrom leve, 1 csomó metél?hagyma, só, bors, chili.

      Elkészítés:
      Egy serpeny?ben vajat olvasztok, abban megpárolom a kakrikákra vágott pórét, a kukoricát, az apróra vagdalt húst, az apróra vágott paradicsomot. Megszórom sóval, borssal, azróra vágott snidlinggel és megöntözöm citromlével. A palacsintákat ezzel a töltelékkel töltöm meg, feltekerem és egy kivajazott tuzálló formába teszem. 10 percre betolom a forró süt?be. Forrón tálalom.


      Vajas Pogácsa recept

      Hozzávalók:
      40 dkg liszt
      18 dkg vaj
      3 tojás
      2dkg só
      1 cs sütőpor

      Elkészítés:
      A lisztbe belekeverjük a sütőport. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a sót és tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetjét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és forró sütőben kisütjük.

      Tanácsok:
      A tetejére szórhatunk reszelt sajtot, meghinthetjük mákkal, szezámmaggal vagy köménymaggal.



      Kókuszos sütemény recept
      Hozzávalók:
      25dkg cukor,30dkg liszt,5dkg vaj,1 tojas 2 evokanal mez,1 sutopor 2dl tej,1vanilia cukor

      Elkészítés:
      A teszta alapanyagat talba jol kikeverjuk ,kivajazott,lisztezett tepsibe ontjuk kozepes tuznel megsutjuk.

      Tanácsok:
      Maz:25dkg cukor,20dkg vaj ,3dkg kakao,4 evokanal tej,2 evokanal rum.Elkeszitjuk a mazat,a tesztat kockakra vagjuk es bele forgatjuk a mazba majd szines kokaszreszelekbe forgatjuk.

      Elkészítési idő: 40 perc


      Sonkás-sajtos muffin /fincsi/ recept
      Hozzávalók:
      1/3 csésze tej
      ? csésze tejföl
      2 evőkanál olaj
      1 tojás
      1 csésze liszt
      2 teáskanál apróra vágott snidling
      1 teáskanál sütőpor
      1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
      ? csésze reszelt sajt
      ? csésze apróra vágott sonka vagy szalonna

      Elkészítés:
      Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, a formákat papírral kibéleljük.
      Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával. Végül hozzákeverjük a sajtot és a sonkát vagy szalonnát.
      A kapott tésztát a formákba kanalazzuk, és 17-20 percig sütjük. (tűpróba!)

      Elkészítési idő: 30 perc


      Egyszerű, de finom pogácsa recept

      Hozzávalók:
      1 kg liszt
      1 evőkanál só
      30 dkg margarin
      5 dkg élesztő
      2 dl cukros,langyos tej az élesztőhöz
      1 nagy tejföl

      Elkészítés:
      í–sszegyúrom, kinyújtom (én kézzel szoktam elnyomkodni)2 ujnyi vastagságúra. Tetejét bevagdalom, kis vagy közepes szaggatóval kiszaggatom és kivajazott,lisztezett tepsibe rakom.Megkenem tojással és megszóróm szezámmaggal.(Az utóbbit nem muszály.)A tepsiben fél órát hagyom kelni, majd meleg sütőben először magas,majd kisebb hőfokon kb.20 perc alatt megsütöm.

      Tanácsok:
      Lazább a pogi, ha szobahőmérsékletű anyagokkal dolgozom és a lisztet átszitálom.(A szitálás lazítja a lisztet.)
      FINOM és sokáig FRISS marad, mert nincs benne tojás.

      Elkészítési idő: 60 perc


      Sajtos muffin recept
      Hozzávalók:
      1 csomag levelestészta
      20 dkg sajt (trappista)
      10 dkg sajt (füstölt)
      3 db tojás sárgája
      2 evőkanál liszt (finom)
      2 dl tejszín
      1 ízlés sz. só
      1 ízléssz. bors (szemes)

      Elkészítés:
      A tésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk, és 12 kerek formát szaggatunk belőle, amivel a muffin sütőforma mélyedéseit tudjuk kibélelni.
      A töltelék hozzávalóiból kikevert masszát a tésztaformákba töltjük. Előmelegített sütőben 200 °C-n sütjük.

      Elkészítési idő: 40 perc


      Sós rúd recept
      Hozzávalók:
      30 dkg liszt,10 dkg vaj,1 dl tej,1/2 dkg élesztő,só,1 kk.p.cukor,1 tojás,kevés köménymag.

      Elkészítés:
      A lisztből,vajból,a langyos tejben felfuttatott élesztőből,sóval,1 kk.p.cukorral tésztát gyúrunk.Vékony rudakká sodorjuk,tojással lekenjük,köménymaggal meghintjük és pirosra sütjük.

      Elkészítési idő: 30 perc

    7. Top | #17
      Szaki10
      Vendég
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja










      Turmixok


      Isteni banán turmix recept
      Hozzávalók:
      2 db. banán
      1 db. tojás
      kb.3/4 l. tej
      1 tasak vaníliás cukor
      2 evőkanál cukor

      Elkészítés:
      Minden hozzávalót beleteszünk a gépbe, összeturmixoljuk, hidegen, esetleg jégkockával, szívószállal "tálaljuk". Ajánlatos először kevesebb tejjel kezdeni és csak fokozatosan hozzáadni a többit.

      Tanácsok:
      Persze lehet kevesebb-több banánnal készíteni, illetve édesítőszerrel is, mert így eléggé hízlal.
      Bár így a legfinomabb....hmm!

      Elkészítési idő: 10 perc


      Fittness Turmix recept
      Hozzávalók:
      Hozzávalók: 2 személyre:

      1 db nagyobb alma

      1 db banán

      1 tojássárgája

      tej

      Elkészítés:
      Elkészítés:
      Az almát és a banánt meghámozva és feldarabolva turmixgépbe teszem és pépesítem. Ezután hozzáadom a tojássárgáját és a tejet. Habosra turmixolom és poharakba öntöm.

      Tanácsok:
      Megjegyzés:
      Nagyon szuper reggeli, sport után és előtt is remek!


      C-vitamin bomba recept
      Hozzávalók:
      2 személyre:

      2 kivi
      kevés almalé
      2 dl áfonyanektár
      jégkocka
      1 kezeletlen citrom a diszitéshez izlés szerint

      Elkészítés:
      Meghámozzuk a kiviket, hideg vizzel leöblitjük,és az almalével jól összeturmixoljuk.
      A jégkockákat két pohárba osztjuk.
      Elöször a kivipürét öntjük bele, majd óvatosan hozzáöntjük az áfonyanektárt,úgy hogy 2 réteget kapjunk.Szívószállal kináljuk.ízlés szerint 1 szelet citrommal diszitjük.(a citromot alaposan mossuk meg!!)

      Elkészítési idő: 10 perc


      Randevú turmix recept
      Hozzávalók:
      7 dl tej, 8 db fürjtojás, 1 citrom, 6 ev?kanál méz.

      Elkészítés:
      A tejet, a feltört tojásokat és a mézet turmixba öntöm, rálocsolom a citrom levét és a reszelt héját, majd habosra keverem.


      Banánturmix recept
      Hozzávalók:
      - 2 banán
      - 3 dl pasztőrözött tej
      - 1 csm. vaníliáscukor
      - 1 kk. szárított élesztő

      Elkészítés:
      A banánokat megmossuk, lehámozzuk, felkarikázzuk, majd a lehűtött tejjel, a vaníliáscukorral és az élesztővel simára turmixoljuk. Poharakba öntve tálaljuk.


      Almás álom recept
      Hozzávalók:
      1 alma,
      5 dl tej,
      2 ek. méz,
      vanilliaaroma és
      fahéj

      Elkészítés:
      Az almát kockákra darabolom és egy kevés tejjel összeturmixolom, majd hozzáadom a többi hozzávalókat is és habosra turmixolom. Azonnal fogyasztható. ( Ha az almát is és a tejet is a hűtőből veszed ki még finomabb, ja és aki meg akarja bolondítani az nyugodtan tegyen hozzá egy kis banánt is:-))

      Reggelire és vacsorára is kitűnő ,ha fogyni szeretnél akkor a banánt és a mézet felejtsd el... Helyetesítsd édesítőszerrel.

      Próbáljátok ki tényleg nagyon finom!

      Elkészítési idő: 5 perc


      Banános turmix - másképpen recept

      Hozzávalók:
      1 turmixgép
      0,5 l tej (0,5% zsír)
      3 banán (30 dkg-val számolva)
      50 g méz
      3 tojás sárgája

      Elkészítés:
      Az összes alapanyagot összeturmixolod.
      Lehet azonnal fogyasztani, vagy hűtve.

      Tanácsok:
      Edzés előtt energia! Bombaként hat.
      Hasznos: aki a zsírt számolja nyugodtan, aki a ch-t, és nem mozog, felejtse el!

      A zsírtartalom grammban ugye és fehérje:
      29,5 g.

      Elkészítési idő: 5 perc
      Kalóriatartalom: 839 kcal

      Málnás limonádé turmix recept
      Hozzávalók:
      20 dkg málna, 2 dl málnaszörp, 5 citrom, 2 liter ásványvíz.

      Elkészítés:
      A málnaszörpöt és a citromok levét összekeverjük, majd közvetlen fogyasztás előtt felengedjük a jól lehűtött ásványvízzel. Poharakba töltjük, és mindegyikbe teszünk néhány szem friss málnát.



      Banántej recept
      Hozzávalók:
      4 banán, 6 dl tej, 1-1 ev?kanál porcukor és citromlé, 1 zacskó vaníliás cukor.

      Elkészítés:
      Az elvagdosott banánt turmixgépbe teszem, ráöntök 2 dl tejet és beleszórom az összes hozzávalót. Pépesre verem. Ezután beleöntöm a maradék tejet és habosra keverem

      Vitamin turmix recept
      Hozzávalók:
      1 mangó
      2 szelet ananász
      1 banán
      150 ml tej vagy egy doboz joghurt
      fél teáskanál méz (elmaradhat)
      2 sárgabarack ( elmaradhat)

      Elkészítés:
      turmixolyuk az egészet,poharakba óntjük.hidegen fogyaszuk.

      Elkészítési idő: 10 perc

    8. Top | #18
      Szaki10
      Vendég
      Szaki10 avatara

      Szaki nagy étel topicja










      Italok, koktélok


      Szerelmi bájital recept
      Hozzávalók:
      Teafőző,
      méz,
      csipketea,
      fahéj,
      9 piros rózsaszirom.

      Elkészítés:
      íÅ¡jholdnál, növő holdnál gyújtson meg egy piros gyertyát, és gondoljon arra, hogy már kettesben van szerelmével! Majd készítse elő a kellékeket!

      Tegye fel forrni a vizet, majd lassan kanalanként adagoljon hozzá 9 kiskanál akácmézet, és közben mondja:

      - Aphrodité, Szerelem Istene, szükségem van a segítségedre, a közreműködésedre. Jöjj el hozzám, segíts nekem!
      - Töltsd meg ezt a teát erőddel és a természet erejével, hogy amikor XY iszik belőle, nőjön benne a vágy irányomban. Legyen belém szerelmes, kívánjon engem!
      - Frissítsd fel szellemem, és töltsd csordultig a szívemet, hogy igaz szerelemmel fogadjam XY közeledését! íÅ¡gy legyen!

      Ezután tegyen bele egy fahéjat és a 9 piros rózsaszirmot. Hagyja még 2 percig forrni, majd vegye le a tűzről. Ettől a perctől kezdve működik a dolog!

      Tanácsok:
      Az se baj, ha kihűl, és újra kell melegíteni, bár az íze az első forralásnál finomabb!



      Bailey*s recept
      Hozzávalók:
      6 dl tej

      20 dkg cukor

      1 csomag mogyoró ízű főzés nélküli pudingpor

      3 dl tejszín

      2 Whisky

      Elkészítés:
      A tejet a cukorral felforraljuk, lehűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport és a tejszínt, végül a whisky-t is hozzáadjuk. Jó, ha egy napot áll, közben rázogassuk meg.

      Tanácsok:
      Felbontás után nem sokáig áll el, mert elfogy. :-)


      Bodza szörp recept
      Hozzávalók:
      10db bodzavirág
      70dkg cukor
      2db citrom
      1/2 doboz citrompotló
      5 liter víz

      Elkészítés:
      A frissen szedett szép kinyilt bódzavirágot jól megmossuk. A citromot szeletekre vágjuk. A cukrot és a citompotlót 5 liter forró vízben felolvasztjuk, majd kihütjük. Majd a bodzavirágot beletesszük egy 5 literes befőttes üvegbe és ráöntjük a kihűlt szirupot. 3-4 napig szoba hőmérsékleten állni hagyjuk.

      Tanácsok:
      Meleg nyári napokon hűtve nagyon finom. Egészséges ital, mert sok benne a C vitamin.

      Elkészítési idő: 15 perc


      Orgazmus recept
      Hozzávalók:
      2cl Kahlua(kávélikőr)
      2cl kókuszlikőr
      2cl Amaretto
      tej

      Elkészítés:
      Egy koktélos poharat megtöltünk jégkockával,ráöntjük a Kahluát,a kókuszlikőrt és az Amarettot,végül felöntjük tejjel!!!


      Alkoholmentes gyümölcsbólé recept
      Hozzávalók:
      50 dkg bármilyen gyümölcsbef?tt levével együtt, 1 citrom, 15-20 dkg porcukor, 1 liter tonic szénsavas üdít?, 1 teáskanál konyakaroma.

      Elkészítés:
      A lesz?rt, feldarabolt gyümölcsöt mély tálba teszem, rákarikázom a megmosott citromot, rászórom a cukrot és rálocsolom az aromát. Jól átforgatom, és lefedve két órán át érlelem a h?t?ben. Fogyasztás el?tt felkeverem, ráöntöm a bef?ttlevet és a tonicot, majd azonnal kínálom.


      "Karibi újév" bólé recept
      Hozzávalók:
      1 db ananász, 1 szem narancs, 1 szem citrom, 1 szem lime, 1 db őszibarack konzerv, 2 szem kiwi, 1 db mangó, 1 db banán, koktél cseresznye, 15 dkg cukor, 5 dl De Kuyper Peachtree, 3 dl Monin Passion Fruit szirup, 1 üveg Bacardi Limón, 1 liter ananászlé, 1 liter frissen facsart narancslé, 1 üveg Martini Brut pezsgő.

      Elkészítés:
      Vágd cikkekre az ananászt, a narancsot, a citromot, a lime-ot, az őszibarackot, a kiwit, a mangót, a banánt. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktél cseresznyét, a likőrt, a szirupot, és a Bacardi Limónt. Kavard át és tedd be a hűtőszekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
      Szervírozás előtt öntsd hozzá az ananászlét a narancslét és a jéghideg Martini Brut Pezsgőt.

      Tanácsok:
      5 liter kb 30 adag


      Sex on the beach recept
      Hozzávalók:
      4cl vodka
      2,5cl barackos vodka
      8cl narancslé
      5cl áfonyalé

      Elkészítés:
      Az alapanyagokat az áfonyalé kivételével shakerben összerázzuk,majd hűtött longdrinkes pohárba szűrjük.ífonyalével felöntjük.Narancskarikával és koktélcseresznyével díszítjük.

      Tanácsok:
      Finom,könnyed koktél!


      Ananászbólé recept
      Hozzávalók:
      1 nagy doboz (50 dkg) ananászbef?tt, 1 palack félédes fehérbor, 1 palack félédes pezsg?, 1 dl rum, 2-3 ev?kanál porcukor.

      Elkészítés:
      Az ananászbef?ttet lesz?röm, majd a gyümölcsöt egy mély bóléstálba teszem. Rászórom a cukrot és ráöntöm a rumot, és befedve, legalább fél napig érlelem a h?t?szekrényben. Ezután felkeverem, ráöntöm a gyümölcs levét és a bort, majd ismét befedem és visszateszem a h?t?szekrénybe. Közvetlenül fogyasztás el?tt, a vendégek szeme láttára feltöltöm a jégbe h?tött pezsg?vel, és azonnal tálalom.


      Alkoholmentes ünnepi bólé recept
      Hozzávalók:
      2 dl citromlé
      2 dl 100%-os narancslé
      2 dl 100%-os ananászlé
      1 dl málnaszörp
      1,5 l szénsavas gyömbér
      mentalevél

      Elkészítés:
      A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás előtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.


      Black Baby recept

      Hozzávalók:
      2 cl konyak
      2 cl gin
      2 cl Cointreau
      2 cl citromlé

      Elkészítés:
      Shakerben megkeverjük és kész.

    Oldal: 2 / 2 ElsõElsõ 12

    Téma információ

    Témát böngészõ felhasználók

    Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

    Hasonló témák

    1. Szakí*ts, ha bí*rsz(The Break Up) 2006
      By szigo in forum Szinkronos filmek
      Válaszok: 0
      Utolsó hozzászólás: 2014-02-21, 16:01
    2. Kaland Szakí*tópróba (Just Married) 2003
      By szigo in forum Szinkronos filmek
      Válaszok: 0
      Utolsó hozzászólás: 2013-08-18, 07:39

    Címkék ehhez a témához

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •  
    • BB code is Bekapcsolva
    • Pofik Bekapcsolva
    • Az [IMG] kód Bekapcsolva
    • [VIDEO] code is kikapcsolva
    • A HTML kód kikapcsolva