Topic locked 
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tengerkék menü
Tengerkék men??

Ez egy egészen elegáns menü, nagyon mutatós. Ebben a tutorban én egy szürke hátterű honlaphoz készí­tem, de ha te másfajtához szeretnéd használni, akkor a szürke helyett használj más szí­neket a háttérnél :wink:

Na szóval, addot a háttér. Most a négyzetes kijelölővel húzzunk egy kb ilyen méretű téglalapot, majd töltsük be egy sötétebb szí­nnel:
[Kép: 1_am.jpg]

Most egy új rétegre húzzunk egy vékonyabb téglalapot, és töltsük be egy sötétkék szí­nnel, mondjuk ez: #293644.
[Kép: 2_am.jpg]

Erre a rétegre alkalmazzuk ezeket a beállí­tásokat:
Inner shadow: szí­n: #00fffc
[Kép: 3_am.jpg]

Color overlay: szí­n: #00c0ff
[Kép: 4_am.jpg]

Gradient overlay: szí­nek: #0089c0 és #031f2b
[Kép: 5_am.jpg]

Most valahogy í­gy állunk:
[Kép: 6_am.jpg]

Most a sáv közepén jelöljünk ki egy ilyen téglalapot és töltsük be feketével egy új rétegen:
[Kép: 7_am.jpg]

Menjünk a Filter -> Blur -> Gaussian Blur -re és addig állí­tgassuk amí­g elég tompa nem lesz (nekem pl 250-re lett állí­tva, mert csak í­gy értem el a kellő hatást, de ha vékonyabb csí­kot húztál akkor 5-10 is elég)
Most vigyük fel rá a gombok szövegeit (ezt megtehetjük egy rétegen belül is, használjuk a space gombot :wink: ).
A szöveg rétegre alkalmazzunk Drop Shadow-t ezekkel a beállí­tásokkal:
[Kép: 8_am.jpg]

Fogjuk a négyzetes kijelölőnket, és egy új rétegen jelöljük ki a kék menüsáv felső felét, és töltsük be fehérrel, majd az áttetszőséget (Opacity) vegyük le 30%-ra:
[Kép: 9_am.jpg]

Ha gondoljuk megcsinálhatjuk a rolloveres részét is (amikor fölé visszük az egeret, átváltozzon fekete hátterűvé a gomb) én egy ilyen fekete egyszerű téglalapot tettem mögé:
[Kép: 10_am.jpg]

Sok sikert, ha valami nem világos í­rjatok!
Topic locked 

Üzenetek ebben a témában
RE: Tengerkék menü - szerző Guest - 2007-05-05, 20:44

Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
  Elegáns menü Guest 0 1,701 2007-05-05, 20:40
Utolsó üzenet: Guest

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
2 Vendég