Belépés   Regisztráció
Belépés
Felhasználónév
Jelszó: Elfelejtett jelszó?

HHW.hu
Filmek
TV Sorozatok Feliratos filmek Szinkronos filmek HD és Blu-ray Karácsony Online nézhető filmek Film kollekciók Mobilos filmek Rajzfilmek Dokumentum filmek Horror filmek Magyar filmek DVD ISO HUN DVD ISO ENG DVD-Rip ENG 3D filmek Zenés filmek
Zenék
Zenei Kérések Videóklippek, koncertfelvételek OST Single
Játékok
Játék Kérések
XXX
XXX Játékok XXX Magyar XXX Sorozatok, Gyűjtemények XXX Képek XXX Magazinok, képregények XXX Videók és Rövid filmek
Mobil
Mobilos filmek Mobilos programok Androidos játékok Mobil Háttérképek Csengőhangok
Programok
Windows Op. ISO ENG Windwos Op. ISO HUN Microsoft Office MacOS Program Kérések
Háttérképek
Templates Háttérképek Témák
E-könyvek
E-könyv Kérések Külföldi könyvek Hangoskönyvek Külföldi magazinok Gyerek hangoskönyvek Gyerekdalok

Keresés
A fő kategória kiválasztásával az alfórumokban is keres.
HHW.hu Hí­rek, információk FAQ Gép-baj-agy-baj:)

• 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rétegzési módok
Gép-baj-agy-baj:)
ozimak
Vendég

2008-07-22, 00:54
Helló!
Először is üdv mindenkinek! Lenne egy olyan kérdésem hogy: Nemrég fejlesztettem egy kicsit a gépemet és vettem egy P5k alaplapot és egy core 2 duo E8400-as procit! Eddig ez volt: P5LD2,Celeron 2.8ghz,2gb ram 533mhz/800mhz,EAX 1950 pro .Na mármost ugyebár kicseréltem az alkatrészeket és visszaraktam a régi videókártyát de a memóriából csak a 800-ast tudtam mert a p5k csak 667mhz fölött kommunikál(legalábbis én úgy tudom mert mikor mindkettő bent volt akkor nem tudtam még bootolni semSmile aztán körülnéztem a kiskönyvbenSmile)Tehát most ez van: Core 2 duo E8400,P5k alapl.,1gb ddr2 800 mhz,EAX 1950 pro.stb...És láss csodát a gépem lassab mint volt sőt pl.: a zene/videó szaggat,a battlefield 2 egy csomó ideig tölt(tovább mint régen)és néha az is akad...Most vistám van de előtte próbáltam xp-n is ugyanez volt. A média akadozása az xp-n is ugyanúgy előjött.Minden legújabb driver fönnt van: videókártya,Realtek hangcumó,directx 9c (2008 jun.)Fennt vannak az alaplapi driverek is és azt is lefrissí­tettem(intel inf. chipset)Nem tudom mi lehet a gond de nagyon jó lenne megtudniSmileHa valakinek van valami tippje vagy tudja hogy mi a gond annak a segí­tségét nagyon megköszönném!!!
Üdv mindenkinek!
István

•
Válaszol
Nem elérhető Orpheus
Administrator
Üzenetek: 2,749
Témák: 389
Thanks Received: 1 in 1 posts
Thanks Given: 6
Értékelés: 0
2008-07-22, 09:49
Szia!

Azt nem í­rtad hogy milyen videokártyád van, de í­gy első elolvasásra nem kéne gondnak lennie. Pár tippet í­rok próbáld ki, nem lehet tudni mi a gond:
- biosban (ha van az alaplapon integrált kártya) tiltsd le és a állí­tsd be az elsődlegest PCIE-nek.
- nem lehet hogy valamelyik induló program lassí­tja a rendszert (nekem már volt ilyen)?
- nézd meg egy haverod videokártyájával hogy ugyanezt csinálj-e, mert akkor ki lehetne zárni a vga problémát.

(800-as memóriák ára leesett, azt hiszem 4 ezer körül van az 1 gigás, én a helyedben vennék még egyet)

•
Weboldal A szerző üzeneteinek keresése
Válaszol
ozimak
Vendég

2008-07-22, 19:07
A videókarim:ASUS EAX 1950 pro! A beállí­tás probléma pl. szerintetek mi lehet?Bios?Bios reset?Köszönöm a válaszotokatSmile!Lehet hogy a ram miatt ennyire lassú?Nem vágom de már gondolkozom rajta hogy beviszem ide a boltba hozzánk ahol vettem a cuccost...

•
Válaszol
ozimak
Vendég

2008-07-22, 21:21
Találtam két dolgot a biosban légyszi segí­tsetek:
-North bridge chipset configuration
-Initiate Graphic Adapter
-PEG/PCI
-PCI/PEG
-CPU Configuration
-Intel Speedstep TM.
-Enabled
-Disabled
Ez ha enabled-on van akkor elméletileg az oprendszer határozza meg a CPU sebességét.Most enabled-on van...Az előző meg nem tudom mi de valami köze van a grafikus adapterhezSmileSzerintetek mire állí­tsam őket?

•
Válaszol
Nem elérhető Orpheus
Administrator
2008-07-23, 00:28
Be lehet állí­tani, hogy melyik videokártyát használja. PCI/PEG-re állí­tsd!
A cpu fan sped nem minden alaplapnál működik rendesen, de szerintem ott állí­tsd enable-re, ha úgy hallod hogy nagyon pörög, akkor kapcsold ki.

•
Válaszol
ozimak
Vendég

2008-07-26, 14:26
Hát sajnos még mindig semmi változás úgyhogy nemtom mi lesz...:cry2::crying:

•
Válaszol
ozimak
Vendég

2008-10-13, 21:48
Közben í­gy 3 hónap után sikerült kiderí­tenem hogy a rohadt ASUS tí­pushibával adta ki a P5K alaplapokat,ugyanis nem tettek bele alap P-ATA támogatást és ezt egy úgynevezett 3dparty driverrel helyettesí­tették ami húzza a hangot minden egyes winchester töltésnél:offtopic::rant: ennyit az ASUS-ról még egy gagyi noname alaplaptól sem várna ilyet az ember...most csak S-ATA-s cuccaim vannak és semmi gondom:moon2:

•
Válaszol
Nem elérhető Orpheus
Administrator
2008-10-17, 09:19
Ki hitte volna ??!! Smile

•
Válaszol
tommy18
Vendég

2009-01-02, 12:08
Nekem is Asus cuccom van,de én Asus fan vagyok nekem X év óta csak Asus vidim van,alaplapom is asus és semmi baj nincs vele.Amit haverom vett egy összerakott gépet,hogy legyen neki 2 magos procija az egy Hp gép volt de hogy semmit az ég adta világon nem lehetett benne állí­tani az szent.
Én nagyon szeretem az asus cuccokat,mert szarintem jól pörögnek..
ha meg ilyen gondja volt miért nem vitted vissza?

•
Válaszol
jenson88
Vendég

2010-01-09, 14:55
Hali, szerintem nagy baj van a gépemmel, mert nem indul el, ha bekapcsolom, a ventilátorok csak zúgnak, a monitoron a led csak villog.
GÉPEM: alaplap: Asrock(számát nem tudom, 3 éve jónak számí­tott), videókártya: ATI Radeon 9600 Pro 256MB,
Processor: Intel Celeron 2,6GHz, Memória: 2x 512MB DDR1.

EL??킐ZMÉNYEK: már 1 éves kora előtt kontakt hibák jelentkeztek rajta(sokszor volt szerví­zben, de ugye a jótállás lejárt és a gondok nem oldódtak meg) Régebben is ugyanez a problémám volt, mint most, akkor annyival meg tudtam oldani, hogy kivettem a videókártyám, fújtam rá kontakt spray-t és megmozgattam, a HDD-m vezetékeit, és már jó is lett. Havonta vagy kéthavonta jelentkezett ez a hiba.

Most: letöltöttem egy játékkiegészí­tőt, amiben az AVG antivirus free 9.0 (persze mindig frissí­tem amikor lehet) talált egy trójai falovat, amit mivel nem tudtam kijaví­tani, karanténba helyeztem. Kií­rta a gép hogy fontos windows összetevők hiányoznak, a monitor csí­kos lett és lefagyott, újra akartam indí­tani, hogy akkor formázom a c-t az xp telepí­tő cd-vel és akkor fel is rakom az xp-t(sp3). Viszont nem akart újra indulni, kb a 10 próbálkozásra bekapcsolt, behozta a bioszt de lefagyott. Végül sikerült elindí­tanom a gépet CD-ről elkezdtem telepí­teni a CD-t, de nem ajánlotta fel a telepí­tő a formázást, azt í­rta, hogy felülí­rja a régebbi fájlokat, feltelepí­tettem és ugyanaz volt a probléma, az első újraindí­táskor leállt a gép és nem tudott bekapcsolni.
Apám gépével összedugtam a merevlemezem SLAVE állásba és tudtam formázni az én C: meghajtómat(apám gépénél H: néven, de csak parancssorban tudtam formázni.
A gépem ki lett tisztí­tva, a táp is, mert lógott ki belőle a por, amit kellett befújtam kontakt spray-vel, összeraktam ahogy kell, de nem indul el csak búg, a régi módszerek már nem működnek.

Tudtok segí­teni? Különben megőrülök.

ui.:Nagyon szivesen vennék új számí­tógépet, de jelen helyzetben vele kell beérnem.
Gyári kontakt hibával jött ki a gépem, de nem tudtam meg hogy mi a kontakt hibás, és nem cserélték ki és nem javí­tották.
í­í‚gy néz ki most a gépem:
[IMG]http://kephost.hu/image-418C_4B486E28.jpg[/imgw]

•
Válaszol
Nem elérhető Orpheus
Administrator
2010-01-09, 15:46
Elég sok a hiba jelenség, í­gy csak apránként egyesével lehetne kiszűrni!
Ha nem kapcsol be a gép, akkor vakami hardveres gond lehet, ezt kell elsősorban kijaví­tani, utána jöhet a ví­rus.
Nagyon sok esetben a tápegység meghibásodása, teljesí­tmény leadása okozza a problémát, ezért érdemes azzal kezdeni. Mikor lett cserélve? Lehet hogy nem ad le akkora teljesí­tményt hogy az egész gépnek elég lenne.
Nem hiszem hogy kontakt szprével való fújogatás megoldaná a problémát, ezt inkább hagyd!
A tápegység után esetleg a memóriamodul hibásodhat meg, ki kéne próbálni egy másikkal.
Sí­pol a gép bekapcsolás után?
( persze mindezekről csak akkor tudsz megbizonyosodni, ha kérsz kölcsön alkatrészeket, í­gy ki tudod zárni a hibát (hibákat) )
Ha van az alaplapon vga, akkor próbáld ki hogy kikapod a 9600-ot és rádugod az alaplapra a monitort, ezzel ki tudod zárni, hogy a vga hibás-e!?
Szinte biztos hogy ezek közül valamelyik a lúdas, már csak azért is, mert nem kapcsol be gép rendesen.
Ha bekapcsol, bios bejön és a bootolással van a gond akkor lehet winchester hiba.
Szerintem kezd a legelsővel amit í­rtam.
( az alaplapi hibát nehéz kiszűrni! Csak akkor ha már 100%-ban biztos vagy hogy a többi egység rendesen működik!)
í­í‚gy távsegí­tségben ezeket tudom neked ajánlani!
Ha budapesti vagy, jövő hét után meg tudnám neked nézni munkahelyemen, (ezzel foglalkozom)!

Üdv
Orpheus

•
Válaszol
jenson88
Vendég

2010-01-09, 16:01
Nem sí­pol a gép, volt amikor 10ből 1szer talán és bekapcsolt.
Amikor nagyon ritkán sí­pol akkor felugrok örömömben hogy talán most bekapcsol és jó lesz..

Az lenne még a kérdésem, hogy a tápot hogyan ellenőrizzem? Másik számí­tógépét használom az jó? csak apám azt mondja hogy tönkreteszem az ő számí­tógépét is...
________________________________________________________________________________
2.Sorra kipróbáltam egy másik számí­tógépen az alkatrészeket: merevlemezem(nem volt hiba), tápot(ugyanúgy elindult, nem volt hiba),videokártyát(működött), és jöttek a memóriakártyák(hirtelen a másik gépnek is az lett a baja, mint az enyémnek volt). -->Tehát a memóriakártyákkal volt gond!
3.Próbálgattam, cserélgettem a bemeneti lehetőségek közt(2 kártyám van és 4 bemenet). =>Kész csoda, hogy nem kellett új memóriakártyákat vennem, de szerencsém volt ezúttal.
Mégegyszer kösz a segí­tséget

Jenson88

•
Válaszol
Nem elérhető Orpheus
Administrator
2010-01-09, 19:28
Nem hiszem hogy tönkre tennéd!
Szereld át a tápegységet, előtte jegyezd meg a csatlakozásokat, ha nem lenne egyértelmű (csinálj fotót), feltéve ha p4-es atx-es táp az is!
Ha utána jó, minden ok, ha nem, akkor lehet a többivel próbálkozni!

•
Válaszol

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég

•  
  • Vissza a lap tetejére  
  • Lite mode  
  •  Kapcsolat
Theme © 2014 iAndrew
MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.