• 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XP alatt 2 terás HDD?
Sziasztok! Remélem, tud valaki segí­teni Smile

Szeretnék venni egy 2 terás vinyót, a gépbemben már van egy 500gigás. Valami olyasmit olvastam, hogy az XP nem kezeli 2 tera felett a vinyókat. Ezt úgy kell értelmezni, hogy fizikailag különállóan (tehát az 500giga + 2 tera vinyót érzékeli), vagy az egész rendszert tekintve (500 giga + 2 tera = 2,5 tera) nem haladhatja meg a 2 terát?
Válaszol
NTFS fájlrendszerben nem fogja kezeleni a 2 TB-nál nagyobbakat. í­??gy tudom át kell állí­tani formázásnál a beállí­tásokat. Majd utána olvasok. Egyébként nem oprendszer függő.
„Az igaz ember járta ösvényt minden oldalról körülveszi az önzők és a gonoszok igazságtalansága. Ám, aki az irgalmasság és a jóakarat nevében vezeti az erőtleneket a sötétség völgyén át, az valóban testvére és őrzője embertársainak. És lesújtok rád nagy haraggal és rettentő bosszúval mindazokra, akik testvéreim ártalmára törnek. És majd megtudod, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rád!”
Ponyvaregény : Ezékiel 25:17
Válaszol
Végül is, önmagában nem gond, ha 2 T felett nem kezeli a meghajtót. Ugye a 2 terásként eladott vinyó csak 1.8 tera körüli :S
Azt tudod esetleg, hogy rendszerként van e ilyen gond?
Válaszol
A 2 terrással nem lesz gond rendszerként sem. De szerintem nem érdemes rendszernek belőni egy ilyen nagyot. Ha már gyorsaság kell, akkor ssd sata 3-mal.
„Az igaz ember járta ösvényt minden oldalról körülveszi az önzők és a gonoszok igazságtalansága. Ám, aki az irgalmasság és a jóakarat nevében vezeti az erőtleneket a sötétség völgyén át, az valóban testvére és őrzője embertársainak. És lesújtok rád nagy haraggal és rettentő bosszúval mindazokra, akik testvéreim ártalmára törnek. És majd megtudod, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rád!”
Ponyvaregény : Ezékiel 25:17
Válaszol
Rendben! Big Grin Köszönöm szépen a választ! Big Grin
Válaszol
Csak a boot (rendszer) partí­ció mérete van lehatárolva 2 terára XP-n. Nem boot partí­ció lehet nagyobb, az NTFS fájlrendszer jelenlegi képessége max 256 tera.
De mivel a te 2 terásod is úgyis kisebb igazából 2 teránál, í­gy azzal nem lehet semmi probléma akkor sem ha egy partí­ció lesz rajta. De én általában minden merevlemezre teszek előre egy kisebb boot partí­ciót is, hátha szükség lesz majd rá valamikor.
Válaszol
Köszi az infót! Big Grin
Igen, én is épp most formázom úgy, hogy legyen egy kicsi boot-nak is, ha esetleg a régebbi vinyó elszáll Big Grin
Válaszol

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég