• 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lecsós vacsora
[Kép: 006b3982060275c3afda86ec8286afdf--hungar...-ideas.jpg]

Hozzávalók:

1 kg krumpli
0,5 l lecsó
5 szelet tarja
2 fej hagyma
2 dl tejföl

bors

Elkészí­tés: A krumplit karikára vágom, egy kiolajozott tepsibe borí­tom, megsózóm. Rászórom a vékony karikára vágott hagymát, utána ráborí­tom a lecsót. A húst kiklopfolom, mindkét oldalát megsózom, megborsozom, és a lecsós krumpli tetejére teszem. Sütőbe rakom, és ha a hús egyik oldala megpirult, megfordí­tom, ha az is megpirult, a tetejére öntöm a tejfölt, és még egy kicsit visszadugom a sütőbe.

Ha a hús gyorsabban pirulna, mint ahogy a krumpli puhulna, kicsit lefedem alufóliával a végén, hogy a hús ne égjen.
„Az igaz ember járta ösvényt minden oldalról körülveszi az önzők és a gonoszok igazságtalansága. Ám, aki az irgalmasság és a jóakarat nevében vezeti az erőtleneket a sötétség völgyén át, az valóban testvére és őrzője embertársainak. És lesújtok rád nagy haraggal és rettentő bosszúval mindazokra, akik testvéreim ártalmára törnek. És majd megtudod, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rád!”
Ponyvaregény : Ezékiel 25:17
Válaszol
Én tegnap főztem egyszerű tojásos lecsót, hagyma, paprika felszeletel, olajon megdinsztel, majd mikor a paprika kicsit összeesett rádobtam a paradicsomot, sóztam, borsoztam virslikarikákat raktam bele, főztem egy kicsit, majd belekevertem a tojást. Ebbe í­gy semmi extra nincs, viszont volt otthon pár szem krumplim, azt megpucoltam, felkockáztam, felraktam főni, és még mielőtt teljesen megfőtt volna átraktam egy serpenyőbe, és kevés olajon megsütöttem a krumplit, és ezzel tálaltam a lecsót, hát a kettő együtt valami isteni! szerintem..pedig én nem is szeretem a lecsót...
Válaszol

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég