• 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Te mivel véded a számítógéped?
Te mivel véded a számí­Ã‚­tógéped?

Még jó hogy én annyira nem vágom ezt a témát mikor telepitette Biggie testvére akkor rádobta a Nod-ot mega spywert de nincs semmi gondom vele Big Gringyorsan leis kopogom
Válaszol

Jaja egyetértek George-al Smile Nem kell túlzásokba esni. És ez a párosí­tás nem is fogja le a géped 50%-át. Kis erőforrással beérik és mégis nagy biztonságot adnak Smile

Jut eszembe frissí­tem is az avastom Smile
Válaszol

Nos nehogy azt hidd, hogy nem próbálkoztunk leszedni! Próbáltuk csökkentett módban az ő AVG-jével és NOD32-vel is, mindkető talált különböző dolgokat a trójaitól a rootkiten át meg 1-2 kémet. Szépen kií­rta például a NOD a törlést majd újrainditás után ugyanúgy előjött. Próbáltuk online scannerekkel is. volt ami talált volt ami nem, de í­rtás és újrainditás után ugyanúgy jelentkezett a gond! Próbáltuk 1-2 rootkit í­rtóval. A Panda talált is, de nem bí­rt vele. Ezek után persze kiszedtük a gépéből a vinyót és betettük az enyémbe, de én sem bí­rtam semmivel sem leszedni! Ja és nem spyware terminatorral hanem spyware dokival és counter spy-al próbáltam legyilkolni a dögöket, amik lényegesen jobb kémí­rtók a terminátornál de nem bí­rták legyilkolni. Azok után pedig mivel teljes biztonságban érezte magát és nem volt megfelelő a védelme, nem volt se partició mentése, se pedig a dokumentumairól biztonsági másolat! í­??gyhogy jöttek az átalvatlan éjszakák.
Tehát összeségében a következökkel próbáltam: AVG antivirus, NOD32 csökkentett mód, AVAST boot idejű keresés, Kaspersky Antivirus, E-Trust on-line scanner, Bitdefender on-line scanner, Spyware doki, Counter Spy, Panda Antirootkit, AVG antirootkit, Mcaffe Antirootkit.
Válaszol

igen de nem figyeltél a lényegre Smile

1 Windows telepí­tés windows cserével NEM format C-vel.

2 Lementeni a gépedre a vinyójáról azokat az adatokat ami kell neki nagyon, fomat, és vissza a cuccokat Smile

Adat megmentve és 90%-os siker Smile
Válaszol

Ezt a Windows telepí­tése Windows cserével és nem format c-vel, akkor nem értem. Én ezt eddig rendszerpartició mentéssel csináltam, amit az elöző hozzászólásomban í­rtam is. Például Norton Ghostal készí­tek egy .GHO kiterjesztésü képfájlt a rendszerparticióról melyet a későbbiekben bármikor visszaállí­thatok. De mivel teljes biztonságban érezte magát, nem volt se megfelelő védelme, se mentése. Azt pedig én erősen kétlem, hogy egy ilyen esetben ezeket a dokumentumokat átmenteve és újratelepí­tés után visszamásolva müködnének. Mondjuk ez eszembe sem jutott. Erről a windows cseréről í­rnál egy kicsit bővebben, hogy én is megértsem!
Válaszol

A windows telepí­tésekor bootolásos módszernél ki í­rja a lehetőségeket hogy mit csináljon, frissí­tse a windowst (ez csak helyreállí­tja ha valamit elrontottál benne...) windows cserével (ez kell nekünk, ez esetben a a régi windows mappáját és minden hozzátartozót töröl í­gy dokumentumokat is... ennyi a hátrány de minden mást meg hagy ami a merevlemezen van. Vagy van olyan lehetőség hogy a kiválasztott vinyón másik mappát csináljon a windows-nak (pl. windows2), ez esetben a régi windows is megmarad. De nem érdemes í­gy telepí­teni mert í­gy a wí­rusok is meg maradnak bár még nem aktiválódtak...

A lényeg hogy tedd be a windows cd-t bootolj róla és nézd a lehetőségeket...
őreg hiba szerintem hogy mindenki csak formázással telepí­t... Néha a nélkül is teljesen használhatóvá válik a gép. És csak azokat veszted el amiket a dokumentumoknál tárolsz. Ami az én esetemben: letöltések, Beérkezett fájlok(msn), Program/játék mentések beállí­tások.
Ezek egyáltalán nem nagy veszteség mert minden általam készí­tett cuccokat külön mappákban tárolom a C-n.
Ha a telepí­tett program nem fut akkor újratelepí­tem, hisz a fontosabb programok telepí­tői meg vannak a gépen/dvd-n.
Játszani meg nem játszok í­gy azzal nem aggódok Smile

A képfájlos partí­ció mentést nem próbáltam. Szerintem sokkal jobb egy friss windowst telepí­teni SP3-al integrálva Smile

Jah és még egy kis fontos info a tapasztalataim alapján hogy meik mappákra kell oda figyelnünk ví­ros/kémprogi esetén:
Documents and Settings
System Volume Information
Windows
Windows/system32

Továbbá hogy a Program files-ben csak mi általunk telepí­tett programok legyenek. Sok ví­ros programnak álcázza magát.

A wí­rusos fájlok álltalában dll és exe de ha rávisszük az egeret akkor nem kapunk róluk infót hogy kifija borja. í­í‚gy a Cég: résznél nem olvasható semmi...

Már volt rá példa hogy ezek alapján rátaláltam egy ví­rusra amit az avast nem ismert fel... És én könnyedén letöröltem miután a fojamatoknál kilőttem...
Válaszol

Igazán köszönöm a részletes válaszodat! Telepí­tettem már pár windows-t, de bizisten ezt még nem alkalmaztam. Alkalom adtán ez is bevethető taktika. Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt a komplett rendszer partició mentést! Én a Norton Ghost-ot használom, de természetesen vannak még hasonló programok a palettán, köztük ingyenes is. A lényeg: felrakod a friss windows-odat, az összes általad használt kedvenc szoftveredet(office, rendszerkarbantartók stb.), majd beállitod a hálozatot és egyebeket és készí­tesz az egészről egy rendszerpartició mentést melyet ha bármilyen gond van akkor percek alatt vissza állí­tasz. Az én esetemben kb 4perc! alatt vissza rakom a rendszert a biztonsági progik és 1-2 sürün frissitett progim nélkül, mert ezeket sűrűn cserélgetem illetve frissitgetem, és használható a rendszer! Nekem ez vált be, ezért merem ajánlani másnak is! Ja és friss windows-al csináltam Windows XP Professional SP3 Eternity V2-el! De éppen most akarok tesztelni egy másik XP SP3-as rendszert a neve: Windows XP Extended Edition Codename Daytona Final 2008. Természetesen magyar nyelvű és SP3-al integrálva ez is!
Válaszol

Igen sok olyan fájl van, amit azért Avast se ismer fel (frissí­tett), ezek pedig általában a C meghajtón vagy Program Files-ben vannak, ahogy Fáraó is í­rta .exe vagy .dll formátumban!
Válaszol

symantec antivirus. de lehet felrakom az adawaret ( nem tom mi a pontos neve csak tudom hogy van ilyen progi itthon Smile )
Válaszol

Juventus! Köszi jól hangzik, majd egyszer alkalom adtán lehet csinálok egy ilyet Smile
Bár nekem nem jó mert ki tudja mikor lesz új vga esetleg alaplap... (nem mintha sűrűn vennék... Big Grin)

BaLiG! Az általad emlí­tett Adaware, csak egy klm progi program, ingyenes verziók közt az egyik legjobb. De ez NEM ví­rusí­rtó!
Válaszol

tudom de jo spájverekre monyuk symantec elvileg azt is gyakja
Válaszol

Nod32 ( de nem tudom melyik verzio Big Grin) + Spyware Terminator meg xp alap tűzfala
Válaszol

Fáraó! Nincs mit! Valóban jó megoldás! Ja ha megesik a csere akkor nem frankó tényleg, de utána érdemes megcsinálni, mert könnyű bármikor visszarakni ha gond van!
Válaszol

szerencsére nekem mostanában nem szokott baj lenni, í­gy nem is bántom... Smile
kop kop kop
Válaszol

Kaspersky Internet Security 7.0.0.125. Magyarositva persze. És Spyboot Searc & Destroy + Troyan Remover. És hetente futtatok egy kis takaritást a Ccleanerrel. Enyi.
Válaszol

vmi kis avast al mással nemigen..de nincs probléma vele Big GrinBig Grin
Válaszol

Csakis NOD32. Mióta felraktam még nem kellett újratennem a rendszert.
Válaszol

Nod32 + Spyware Doctor
Válaszol

ZoneAlarm Security Suite 8.0.020.000.
Válaszol

Foggal körömmel....nem amúgy Routeres tűzfal,windows tűzfal,meg aVast
Válaszol

Ad-Watch, ProtectX, Acronis. Semmi más, és nem is kell, í­gy megy régóta.
Válaszol

most tettem fel a nodot és jónak bizonyul. az elödje nem talált meg vmit amit ez igen.
Válaszol

ESS 3 majd júniustól ESS 4. Ez tűzfalat és kémprogram ellenes modult is tartalmaz. Ezen kí­vül SpywareBlaster-t, vm. Advanced SystemCare Pro-t használok.
Nekem ennyi elég.
Válaszol

NOD32 simán!
Válaszol

Legális NOD32!
Válaszol

Én a gépem kikapcsolt tűzfallal és szintén off állapotú avast-al védem.
Eddig bevált és ajánlom mindenkinek.
Válaszol

Tehát akkor semmivel Smile
„Az igaz ember járta ösvényt minden oldalról körülveszi az önzők és a gonoszok igazságtalansága. Ám, aki az irgalmasság és a jóakarat nevében vezeti az erőtleneket a sötétség völgyén át, az valóban testvére és őrzője embertársainak. És lesújtok rád nagy haraggal és rettentő bosszúval mindazokra, akik testvéreim ártalmára törnek. És majd megtudod, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rád!”
Ponyvaregény : Ezékiel 25:17
Válaszol

Az elég érdekes lehet.Én is Avastot+tűzfalat használok.A múltkor újraraktam a gépet és elfelejtettem ví­rusí­rtót feltenni.:S Pillanatok alatt megtelt a gép trójaiakkal pedig nem is néztem "olyan" oldalakat. Big Grin
A tűzfal pedig be volt kapcsolva.
Válaszol

NOD 32 ez a legjobb jelenleg
Válaszol

Én jelenleg AVG 8.5 igyenessel védem a masinát...és bevált. Nekem a Noddal rengeteg negatí­v tapasztalatom volt. Előtte Kaspersky volt azt is szerettem, csak nem bí­rtam mindig kódot kerí­teni hozzá Confusedad:
Válaszol

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég