Üzenetek: 538
Témák: 45
Thanks Received: 0 in 0 posts
Thanks Given: 0
Értékelés:
0
Sziasztok!
Mint tudjátok lehet frissíteni a korábbi (XP fölötti verziójú) Windowst a legfrissebb Win 10-re. Ezt az első napon megtettem, a már fentlévő jogtiszta Win 7-et hagytam ott a kedvéért. Sajnos csak 1 napig élt, mert visszaváltottam a már megszokott 7-re. Mégpedig azért, mert a touchpadom nem működött megfelelően, sajnos nem minden driver kompatibilis még a Win 10-el...Minden adatom megmaradt, legalábbis nem vettem észre ha mégsem. 
Maga a telepítés nagyon jól működött, letöltéssel, telepítéssel együtt kb. 3 és fél óráig tartott.
Az első tapasztalataim egyébként is siralmasak voltak, fölösleges átnevezések, túl fehér a egész rendszer,itt-ott logikátlan, nem tetszik.
Nekem sokkal lassabnak tűnt, az indulás is, a rendszer válaszai is.
Az edget viszont jó kezdeményezésnek tartom, az még kiforrhatja magát.
Szerencsére a visszaváltás is gördülékenyem működött, az már egy jó félórás művelet volt. Egyedül a vírusírtómat kellett frissítenem.
Arra figyeljetek, hogy egy hónapig lehet csak visszatérni a régi verzióhoz, utána már nem lehetséges.
Viszont a 10-re váltás a következő egy évben bármikor működik.
Előbb-utóbb biztos átváltok én is, de ameddig nem oldódik meg a driverprobléma, addig kizárt.
??sszességében egy kicsit csalódtam, de mások véleményére is kíváncsi vagyok.
Üzenetek: 1,764
Témák: 406
Thanks Received: 2 in 2 posts
Értékelés:
0
Én Win 8.1 Pro-ról váltottam, eddig hibának csak a bluetooth-tot találtam. Sőt meglepetésemre (ettől féltem, hogy nem fogja kezelni) az android adb-t sdk, és az androidos drivereket, ezeket a win 8.1 döcögve kezelte a win10-en simán fut. Én eddig meg vagyok vele elégedve a touch pad is működik. Az adataim meg maradtak, viszont a vírusírtokból eddig csak a panda-t találtam telepíthetőnek, (de ha valakinek van, működő szívesen fogadom) az AVG-t használtam a frissítés során a WIN10 letörölte és utána nem engedte ár vissza telepíteni. Egyetlen egy driver, volt amit [CODE]http://www.doit.hu/rendszergazda/index.php/hogyan-kell/69-alairatlan-illesztoprogram-telepitese-windows-8-rendszerben] e leírás /url] alapján kellett telepíteni, az is a telefonom driver volt.
Vissza állni bármikor vissza lehet tiszta telepítéssel, a Win7 Win8-8,1-es verziókra. Valamint 1 évig az első telepítés után tiszta telepítéssel, (magyarul a WIN10 sem fog kódot kérni bármikor vissza rakható.
??sszességében meg vagyok elégedve a Win10 de azért van még mit foltozni rajta. PL bluetooth, stb.
Reméljük az ígért 1 GB javító csomagba ezek már javítva lesznek..
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind hallottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
Értékelés:
0
Már az első frissítés tönkreteszi a Windows 10-et
A KB3081424-es frissítés számos gépnél súlyos hibát okozott.
Már meg is érkezett az újdonsült Windows 10 első frissítése, melynek köszönhetően néhány gép szinte használhatatlanná vált. A KB3081424-es frissítés telepítése után a rendszer hibát észlel, és visszaáll eredeti állapotába, de mivel a frissítések automatikusak, a Microsoft gyöngyszeme újra feltelepíti a hibás rendszert. És ez így megy körbe-körbe, mert az automatikus frissítést nem lehet letiltani.
Remélhetőleg már gőzerővel dolgoznak a javításon, addig is ha valaki ezzel találná szembe magát, a Microsoft fórumán már találtak rá átmeneti megoldást, amivel orvosolható a probléma, néhány Registry kulcsot kell törölnünk:
Kód: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/cumulative-update-for-windows-10-for-x64-based/7df7a262-42e6-4377-adf8-04a3beaed7b6?auth=1]http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/cumulative-update-for-windows-10-for-x64-based/7df7a262-42e6-4377-adf8-04a3beaed7b6?auth=1
forrás: technokrata.hu
Üzenetek: 1,764
Témák: 406
Thanks Received: 2 in 2 posts
Értékelés:
0
Viszont ez egyszerien meg előzhető ki kell kapcsolni Win 10 Automatikus frissítést. Nekem pl nem is tölti le csak akkor ha engedélyt adok neki és csak azt telepíti amit kijelölődök. Ez ugyan így működöt már jó pár windows platformon.
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind hallottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
Értékelés:
0
De nem arról volt szó, hogy ezt nem lehet kikapcsolni majd a win10-ben és automatikusan frissül?
Akkor lehet megváltoztatták a dolgot.
Üzenetek: 21
Témák: 0
Értékelés:
0
Sok gépen még van vele gond. Sokat toldoznak és foltoznak még benne. Egyenlőre annyira még nincs kiforrva.
Üzenetek: 9
Értékelés:
0
Nekem meg olyan van, hogy néha elmegy a hang (zene, film, mindegy) és csak újraindítás után lesz újra.
Meg sokszor van olyan is, hogy bekapcsoláskor nem érzékeli wifit, és szintén újra kell indítani, utána már lesz wifi is.
Néha meg az újraindítás nem működik...
Üzenetek: 2,744
Témák: 389
Thanks Given: 2
Értékelés:
0
A főbb drivereket érdemes megkeresni a gyártó honlapjáról, már többször belefutottam abba hogy a windows által felismert hangkártya nem működik megfelelően, ledobja, elnémul, stb.. így van a vga kártyával is. ?Âltalában be lehet szerezni.
„Az igaz ember járta ösvényt minden oldalról körülveszi az önzők és a gonoszok igazságtalansága. Ám, aki az irgalmasság és a jóakarat nevében vezeti az erőtleneket a sötétség völgyén át, az valóban testvére és őrzője embertársainak. És lesújtok rád nagy haraggal és rettentő bosszúval mindazokra, akik testvéreim ártalmára törnek. És majd megtudod, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rád!”
Ponyvaregény : Ezékiel 25:17
Üzenetek: 1
Értékelés:
0
Ha a Microsoft kiad egy új operációs rendszert, akkor a legtöbb régi programod - akár jogtiszta, akár nem - nem fog futni, csak mindenféle ügyeskedéssel. Én még a WinXP alatt megvettem a NERO 12 programcsomagot, de mióta Win7-et használok, minden része fagy. A driverek nagy része nem működik, legalábbis addig, amíg a gyártól újatt nem írnak - ha írnak. Én már se Win8-ra se tértem át, Win10 majd csak akkor, ha nagyon muszáj.
Üzenetek: 7
Értékelés:
0
Ref, post: 0 Írta:Ha a Microsoft kiad egy új operációs rendszert, akkor a legtöbb régi programod - akár jogtiszta, akár nem - nem fog futni, csak mindenféle ügyeskedéssel. Én még a WinXP alatt megvettem a NERO 12 programcsomagot, de mióta Win7-et használok, minden része fagy. A driverek nagy része nem működik, legalábbis addig, amíg a gyártól újatt nem írnak - ha írnak. Én már se Win8-ra se tértem át, Win10 majd csak akkor, ha nagyon muszáj.
Én is igy vagyok vele, én is csak akkor fogok áttérni a Win10-re ha muszáj, vagy ha gépcserére kerülne a sor. Korábban sok original játékot vettem ami mind müködött az XP-n, de gépcsere után egyik se müködik a Win7-en. Gondolom, hogy sok program ami jelenleg müködik a Win 7-en az nem müködne továbbra a Win10-en.
(Azért ez elég nagy szivatás, hogy a régebbi programokat nem lehet az újabb Windows-on használni.) :punish:
Értékelés:
0
Az asztali gépen nekem már win10 van, gond nélkül működik. Nehéz megszokni a felületet, nekem a win7 kinézete, működése sokkal jobban bejön, de frissítéseket már nem írnak rá. Kipróbáltam a 10-et, egyelőre marad.
„Az igaz ember járta ösvényt minden oldalról körülveszi az önzők és a gonoszok igazságtalansága. Ám, aki az irgalmasság és a jóakarat nevében vezeti az erőtleneket a sötétség völgyén át, az valóban testvére és őrzője embertársainak. És lesújtok rád nagy haraggal és rettentő bosszúval mindazokra, akik testvéreim ártalmára törnek. És majd megtudod, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rád!”
Üzenetek: 1
Értékelés:
0
Szerintem a Windows telepites utan ki is kell kapcsolni a freissitesekett
Értékelés:
0
Azért a frissítések nem viccből vannak, fontos biztonsági lyukakat tömnek ki , valamint stabilitási problémákat szüntetnek meg.
|