2007-12-02, 17:57
A francia légióban az egyik kiképzési pont az önuralom minden körülmények közötti fenntartása, még a fájdalomküszöb alatt is. Ilyen esemény az is, mikor teljesen meztelenül kell felsorakozni. Akkor elvezetnek egy meztelen n?t a sorok el?tt, és akinek merevedése van, arra rávág egy nádpálcával a kiképz? ?rmester, és megkérdi:
- Fájt?
Erre a kötelez? válasz:
- Nem, mert a légiót szolgálom!
Az ötödiknél tart, jön a suhi, meg a kérdés:
- Fájt?
- Nem, mert a mögöttem állóé volt!
Tábornok elvtárs! Szerjózsa elkapta a szifiliszt.
- Szerjózsát kitüntetni, szifiliszt agyonl?ni.
- Nem szégyelli magát? - korholja az ?rvezet? az egyik katonát. - Lusta, gyatrán l?, a ruházata rendetlen, pedig Hunyadi Jánosnak hívják.
- ?rvezet? úr, jelentem, én nem az a Hunyadi János vagyok, akire maga gondol.
Sorozás, doktor az újoncnak:
- Hajoljon le, bokafogás!
újonc hajol, orvos kukkant, közben megkérdezi:
- Dohányzik?
- Miér'? Tán kormos?!
Három katona bemegy az állomásra. 10 perc van a vonat indulásáig. Bemennek a peronra, és elkezdenek iszogatni. Addig-addig iszogatnak, amíg le nem késik a vonatot. A következ? vonat 2 óra múlva indul. Csak tíz másodperccel a vonat indulása el?t kapnak észbe és ketten felszállnak, a harmadik lekési a vonatot, de éktelen röhögésbe kezd. Megkérdezi a vasutas:
- Mit röhög, maga félkegyelm??! Lekéste a vonatot!
- Az lehet! De a másik kett? csak engem akart kikísérni!
- Fájt?
Erre a kötelez? válasz:
- Nem, mert a légiót szolgálom!
Az ötödiknél tart, jön a suhi, meg a kérdés:
- Fájt?
- Nem, mert a mögöttem állóé volt!
Tábornok elvtárs! Szerjózsa elkapta a szifiliszt.
- Szerjózsát kitüntetni, szifiliszt agyonl?ni.
- Nem szégyelli magát? - korholja az ?rvezet? az egyik katonát. - Lusta, gyatrán l?, a ruházata rendetlen, pedig Hunyadi Jánosnak hívják.
- ?rvezet? úr, jelentem, én nem az a Hunyadi János vagyok, akire maga gondol.
Sorozás, doktor az újoncnak:
- Hajoljon le, bokafogás!
újonc hajol, orvos kukkant, közben megkérdezi:
- Dohányzik?
- Miér'? Tán kormos?!
Három katona bemegy az állomásra. 10 perc van a vonat indulásáig. Bemennek a peronra, és elkezdenek iszogatni. Addig-addig iszogatnak, amíg le nem késik a vonatot. A következ? vonat 2 óra múlva indul. Csak tíz másodperccel a vonat indulása el?t kapnak észbe és ketten felszállnak, a harmadik lekési a vonatot, de éktelen röhögésbe kezd. Megkérdezi a vasutas:
- Mit röhög, maga félkegyelm??! Lekéste a vonatot!
- Az lehet! De a másik kett? csak engem akart kikísérni!