2008-03-14, 18:05
A Renault gépezete még akadozik.
Fernando Alonso két év után újra egy Renault volánjánál ülve hasított végig az Albert Parkban. A spanyol klasszis visszatérésében azonban egyelőre nem sok köszönet van, a téli tesztek után megfogalmazott pesszimista gondolatok valóban nem tűnnek alaptalannak.
Az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén ugyan Alonso még a 6. volt, de délutánra visszaesett, újonc csapattársa, Nelsinho Piquet viszont nem tudott elmozdulni a mezőny hátsó részéből.
Fernando Alonso (6. és 13. helyezés):
"Iszonyatos forróság volt az első napon, de nagyon szeles is volt az idő, igaz, ezzel mindenki szembesült. Ma a beállításokon dolgoztunk, és sikerült előrelépnünk, de az autó egyensúlya, és a fékezéskor tapasztalt stabilitása még hagy némi kívánnivalót maga után. Szóval valamit ki kell találnunk, de optimista vagyok a folytatást illetően."
Nelsinho Piquet (18. és 19. helyezés):
"Nem egészen így képzeltem el az első napomat, és szerettünk volna többet fejlődni. Az első edzésen hibáztam, és a váltóm is megsérült, ezzel pedig sok munkát adtam a szerelőknek a két tréning közt. Kezdek összebarátkozni a pályával, de még sokat kell tanulnom. Körről-körre egyre jobb volt minden, ezt a tendenciát szeretném folytatni holnap is."
f1hirek.hu