Belépés   Regisztráció
Belépés
Felhasználónév
Jelszó: Elfelejtett jelszó?

HHW.hu
Filmek
TV Sorozatok Feliratos filmek Szinkronos filmek HD és Blu-ray Karácsony Online nézhető filmek Film kollekciók Mobilos filmek Rajzfilmek Dokumentum filmek Horror filmek Magyar filmek DVD ISO HUN DVD ISO ENG DVD-Rip ENG 3D filmek Zenés filmek
Zenék
Zenei Kérések Videóklippek, koncertfelvételek OST Single
Játékok
Játék Kérések
XXX
XXX Játékok XXX Magyar XXX Sorozatok, Gyűjtemények XXX Képek XXX Magazinok, képregények XXX Videók és Rövid filmek
Mobil
Mobilos filmek Mobilos programok Androidos játékok Mobil Háttérképek Csengőhangok
Programok
Windows Op. ISO ENG Windwos Op. ISO HUN Microsoft Office MacOS Program Kérések
Háttérképek
Templates Háttérképek Témák
E-könyvek
E-könyv Kérések Külföldi könyvek Hangoskönyvek Külföldi magazinok Gyerek hangoskönyvek Gyerekdalok

Keresés
A fő kategória kiválasztásával az alfórumokban is keres.
HHW.hu Off Topic Film ajánló, kibeszélő Macskafogó 2 - A sátán macskája

• 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rétegzési módok
Macskafogó 2 - A sátán macskája
Nem elérhető Orpheus
Administrator
Üzenetek: 2,749
Témák: 389
Thanks Received: 1 in 1 posts
Thanks Given: 6
Értékelés: 0
2007-12-29, 12:05
Mindenki megőrült, hogy láthassa végre, most meg csak fanyalognak. Persze, hogy kockázatos vállalkozás volt belevágni a Macskafogó folytatásába, hogy elképesztő elvárásoknak kell megfelelnie, és hogy a felfokozott kí­váncsiság óhatatlanul magával von némi csalódottságot. De Ti, kedves Filmklub-olvasók ne hagyjátok magatokat! A Macskafogó 2 - A sátán macskája mindenképp érdemes a figyelmetekre.

[Kép: 20071221macskafog3.jpg] Stanley, az új főszereplő

Ajánlat
  • Idézet:A kódrészlet megtekintéséhez be kell jelentkezned, vagy nincs jogosultságod a tartalom megtekintéséhez.
Videó
Idézet:A kódrészlet megtekintéséhez be kell jelentkezned, vagy nincs jogosultságod a tartalom megtekintéséhez.
Idézet:A kódrészlet megtekintéséhez be kell jelentkezned, vagy nincs jogosultságod a tartalom megtekintéséhez.
Najó, még ezt az egy cikket olvassátok el a Macskafogó folytatásáról, aztán többet ne. Nem mintha én lennék, aki megmondja a tutit, hanem mert nincs értelme. Én is csak menekültem a sajtóvetí­tés után, amikor az előcsarnokban mindenki előjött a véleményével. Naná, hogy az volt a legmenőbb, aki a legjobban szenvedett. "Na, megyek, felejteni!" - húzott el mellettem egy kedves barátom, és felidézte bennem az érzést, amikor mindenki jófej, aki unatkozott, csak én kuncogtam hülyén a "fárasztó" poénokon. Pedig a teremben még többesszámnak hangzott.

Szóval nekem tetszett. Nem volt gondom vele, hogy egy perc alatt elfogadjam, és el is higgyem, hogy Rudolf Péter mindig is a Macskafogó része volt. Az új főszereplő, Stanley abszolút belepasszol a csapatba, és ugyanez érvényes Torzonborzra is. Megnyugodtam, hogy nem lett belőlük 3D-s hollywoodi lényecske nagy, csillogó szembogárral, hanem maradtak rajzfilmfigurák. A többiek dettó. A háttér lett csak komplexebb, ez viszont ma elvárás, szóval rendben van.

A szellemiség a régi. De annyira, hogy klasszikus Pannónia Filmstúdiós aurája van. Például a szereplők értelmes egerek, és a párbeszéd köztük nem információ-osztásról szól, hanem arra van, hogy a jellemüket, a szándékaikat és a kételyeiket megfogalmazzák benne. Rengeteg az utalás az elmúlt 10 évünkre, nem is akartam elhinni, hogy Nepp József ennyire képben van. Persze, nem is egyedül övé az érdem. A stáblistán szerepel egy külön gegcsapat, amelynek tagjai érezhetően nem hagytak veszni egyetlen helyzetet sem. És ez jó: az amerikai sitcom-humor például arra épül, hogy minden szitut addig facsarnak, amí­g az utolsó csepp poén ki nem csurran belőle.

[Kép: 20071221macskafog1.jpg]
A sztori nem igazán fontos, és nem is annyira eredeti: természetesen kiderül, hogy létezik még egy zsebkendőnyi terület a Földön, ahol a macskák megőrizték hatalmukat az egerek fölött. Arra téved újdonsült hősünk, Stanley (újságí­ró, tehát felszí­nes és cinikus, de szeretni kell), aki azonnal csapdába esik, ám akad egy segí­tője, Torzonborz (röviden: Torzon), aki segí­t neki megszökni, és felhí­vni az egerek figyelmét a veszélyre. Közben a macskákhoz is megérkezik a felmentő sereg "A sátán macskája" személyében.

Nem kell megijedni, a film egy hansúlyos pontján megjelenik maga Grabowski is, kicsit meghí­zva, megereszkedve, belassulva, de a régi jelmezében. Mégiscsak 21 év telt el az utolsó kaland óta, és közben konzerv-gyáros lett belőle. A többi régi kedvenc sem maradt ki a történetből, úgyhogy ezzel is sikerült minden vágyat kielégí­teni. A patkányok első jelenete (egy lezser rablási procedúra) például abszolút az eredeti Macskafogó szí­nvonalát hozza.

[Kép: 20071221macskafog.jpg]
Elmondom röviden, mi a jó a Macskafogó 2-ben:
  • Olyan hungarikum, ami abszolút univerzális, hovatovább kozmopolita.
  • Kötelességtudóan egyesí­ti a régit meg az újat - minden téren.
  • Minden 60 másodpercre van egy poénja - nem mindegyik sül el egyformán jól, de mondjuk a feléért megérte. (Egyik kedvencem például a jogvédő szervezetek szalagja - erre majd akkor emlékezzetek.)
  • A magyar szinkron hőskorát idézik a szí­nészi alakí­tások. A legjobb szí­nészek adták hozzá a hangjukat, és mindannyian ki is tettek magukért. (És amikor Darvas Iván hangját hallottam újra, akkor végképp elolvadtam.)
  • Nagy őregek és a fiatal alkotók együtt - ez egy nagyon jó kombináció, erősen érezhető is a filmben.
  • Ezt a részt is érdemes lesz többször megnézni, mert a sok apró részlet mindig tartogat majd meglepetéseket.
forrás: origo.hu

•
Weboldal A szerző üzeneteinek keresése
Válaszol

Üzenetek ebben a témában
RE: Macskafogó 2 - A sátán macskája - szerző Zozi - 2007-11-26, 12:42
RE: Macskafogó 2 - A sátán macskája - szerző kiscipo00 - 2007-11-26, 18:50
RE: Macskafogó 2 - A sátán macskája - szerző Zozi - 2007-11-26, 22:54
RE: Macskafogó 2 - A sátán macskája - szerző kiscipo00 - 2007-11-26, 23:58
RE: Macskafogó 2 - A sátán macskája - szerző Zozi - 2007-11-27, 00:03
RE: Macskafogó 2 - A sátán macskája - szerző Orpheus - 2007-11-27, 22:47
RE: Macskafogó 2 - A sátán macskája - szerző Dada - 2007-11-28, 00:53