Belépés   Regisztráció
Belépés
Felhasználónév
Jelszó: Elfelejtett jelszó?

HHW.hu
Filmek
TV Sorozatok Feliratos filmek Szinkronos filmek HD és Blu-ray Karácsony Online nézhető filmek Film kollekciók Mobilos filmek Rajzfilmek Dokumentum filmek Horror filmek Magyar filmek DVD ISO HUN DVD ISO ENG DVD-Rip ENG 3D filmek Zenés filmek
Zenék
Zenei Kérések Videóklippek, koncertfelvételek OST Single
Játékok
Játék Kérések
XXX
XXX Játékok XXX Magyar XXX Sorozatok, Gyűjtemények XXX Képek XXX Magazinok, képregények XXX Videók és Rövid filmek
Mobil
Mobilos filmek Mobilos programok Androidos játékok Mobil Háttérképek Csengőhangok
Programok
Windows Op. ISO ENG Windwos Op. ISO HUN Microsoft Office MacOS Program Kérések
Háttérképek
Templates Háttérképek Témák
E-könyvek
E-könyv Kérések Külföldi könyvek Hangoskönyvek Külföldi magazinok Gyerek hangoskönyvek Gyerekdalok

Keresés
A fő kategória kiválasztásával az alfórumokban is keres.
HHW.hu Letöltések E-könyvek Hangoskönyvek Dr. L. T. – Computerkémek avagy bitről bitre HK.

• 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rétegzési módok
Dr. L. T. – Computerkémek avagy bitről bitre HK.
Elérhető petrucy
Uploader
Üzenetek: 3,662
Témák: 2,516
Thanks Received: 3 in 3 posts
Thanks Given: 0
Értékelés: 0
2023-05-12, 17:23
[Kép: OTE2NTk3.jpg]

Dr. L. T. – Computerkémek avagy bitről bitre
Felolvassa: Gépész
Méret:490.60 Mb
Bitrate:96 kbps /32 kHz / MP3
Játélidő: 11:53':41"

2023 van. Ez a könyv kb. 20 évvel ezelőtt íródott a számítástechnikában rejlő néhány negatív jelenségről. Akkor ostobaságnak, finomabban szólva sci-finek minősítették, mára kiderült, hogy ez nem sci-fi, hanem valóság.

Miről beszélek? Példát mondok. Már akkortájt is sok fajta fájlnév létezett, a képek formátuma már akkor is sokféle volt. Ezek jó része ma is létezik, pl. kép pont gif, kép pont png, kép pont jpg stb. Én sosem számítottam számítógépes gurunak. Sőt, a guruk szakzsargonját nem is beszéltem, ezért akik óriási gurunak képzelték magukat, sokszor csak legyintettek arra, amit mondtam. Emlékszem, írtam egy korrekt szakmai cikket arról, hogy a képfájlokban el lehet rejteni titkos információt. A cikket elküldtem, egy akkor még létező, ma már megszűnt, magyar számítógépes újságnak. Olyan goromba, durván kioktató levelet kaptam vissza arról, hogy ez hülyeség, ez teljesen lehetetlen, hogy nem foglalkoztam tovább az üggyel, mondván, ezek nem látják a fától az erdőt. Nem sokáig kellett várni, és megjelent a youtube-on az első oktató videó arról, hogyan rejts el szöveges üzenetet az kép pont jpg fájlban. Titkos szöveget tehetsz a képfájlba miközben a kép érintetlen marad! Ha valakit érdekel hogyan kell ezt csinálni, keressen rá a neten. Ellenőriztem, ma is van fent ilyen “oktatóanyag”.
Aztán arra is emlékszem, az eset cirka tíz éve történt, amikor egy lézernyomtató gyárat lelepleztek. A gyár a nyomtatójába olyan szoftvert telepített, ami a garancia lejárta után leblokkolta, magyarul elrontotta a nyomtatót. A hackerek szerencsére gyorsan feltörték ezt a kódot, és közzétették a “blokkolásgátlót”.
A nyomtatógyár akciójával világossá vált, hogy megjelent a csalás ipari módja, melynek lényege, hogy olyan, esetenként káros információkat is kapsz, amiket nem vettél meg, illetve ennek ellenkezője is igaz, azt az információt is elveszik tőled, amit nem akarsz odaadni. Erre jó példa az okostelefon vagy a Facebook.
Számtalan további példát tudnánk sorolni, ezért a T. Hallgató talán elnézi nekem, hogy ebben a könyvben még CD lemez szerepel és nem pendrive, plazma képernyő és nem led képernyő stb. Az eszközök változnak, és ezzel az ellenünk irányuló támadások módszerei is sokasodnak. A módszerek azonban, lényegüket tekintve, megmaradtak a számítógép két alapeleménél, a hardvernél és a szoftvernél.
Ám ez egy szórakoztató könyv, amolyan mese. Tudják, csak az lehet igazán mese, ami a képzeletünkben meg is történhet. Hát, ez most egy olyan mese, ami a valóságban is megtörténik, nap, mint nap.

Idézet:A kódrészlet megtekintéséhez be kell jelentkezned, vagy nincs jogosultságod a tartalom megtekintéséhez.

•
A szerző üzeneteinek keresése
Válaszol

Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
  Jenő & Lujza - Avagy ''Azt írta az újság'' (Rádiókabaré Lp) (1985) jeszenakjanos 0 89 2025-03-07, 23:25
Utolsó üzenet: jeszenakjanos
  Csáth Géza - Mesék, amelyek rosszul végződnek, avagy Morfinizmusom története (Magyar Rádió 1997) jeszenakjanos 0 98 2025-03-06, 13:01
  Komor Zoltán - Fekete múzsák,avagy mesék a varjakról (Virág Gergely 2012) jeszenakjanos 0 186 2024-05-15, 10:39
  Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül HK. petrucy 0 227 2023-06-22, 16:05
Utolsó üzenet: petrucy
  Pilátus az ügyész előtt, avagy a birodalmi ember vallomása - Szigethy András hangjátéka (365) Zola22 0 206 2022-12-05, 06:48
Utolsó üzenet: Zola22
  Pennaháborúk - Eposzi és drámai kor avagy Élet és Literatúra 1839 (360) Zola22 0 204 2022-12-05, 06:35
  Keresők, Avagy a lány neve - Molnár Péter rádiójátéka (273) Zola22 0 194 2022-11-18, 17:34
  Jozefát úr, avagy a regénykedés - Nagy Koppány Zsolt regényének rádióváltozata (255) Zola22 0 214 2022-11-17, 22:38
  Hogyan védekezzünk sötét utcában, avagy a Bencsik - metódus - Rádiógroteszk - Írta: Nyerges András (1973) (237) Zola22 0 193 2022-11-17, 20:02
  Heilbronni Katica, avagy a tűzpróba - Heinrich von Kleist lovagdrámájának rádióváltozata (235) Zola22 0 219 2022-11-17, 19:57

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég

•  
  • Vissza a lap tetejére  
  • Lite mode  
  •  Kapcsolat
Theme © 2014 iAndrew
MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Lineáris
Rétegezett