Belépés   Regisztráció
Belépés
Felhasználónév
Jelszó: Elfelejtett jelszó?

HHW.hu
Filmek
TV Sorozatok Feliratos filmek Szinkronos filmek HD és Blu-ray Karácsony Online nézhető filmek Film kollekciók Mobilos filmek Rajzfilmek Dokumentum filmek Horror filmek Magyar filmek DVD ISO HUN DVD ISO ENG DVD-Rip ENG 3D filmek Zenés filmek
Zenék
Zenei Kérések Videóklippek, koncertfelvételek OST Single
Játékok
Játék Kérések
XXX
XXX Játékok XXX Magyar XXX Sorozatok, Gyűjtemények XXX Képek XXX Magazinok, képregények XXX Videók és Rövid filmek
Mobil
Mobilos filmek Mobilos programok Androidos játékok Mobil Háttérképek Csengőhangok
Programok
Windows Op. ISO ENG Windwos Op. ISO HUN Microsoft Office MacOS Program Kérések
Háttérképek
Templates Háttérképek Témák
E-könyvek
E-könyv Kérések Külföldi könyvek Hangoskönyvek Külföldi magazinok Gyerek hangoskönyvek Gyerekdalok
HHW.hu Off Topic Receptek Rakott krumpli: kétszer sütve a legjobb

• 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rétegzési módok
Rakott krumpli: kétszer sütve a legjobb
Nem elérhető szöszy
VIP
Üzenetek: 266
Témák: 45
Értékelés: 0
2013-06-03, 18:51
Rakott krumpli: kétszer s??tve a legjobb

Rakott krumpli: kétszer sütve a legjobb

Krumpli, kolbász, tojás, tejföl - a rakott krumplihoz csak ennyi kell. Nem csak az összetevők listája rövid, megcsinálni sem bonyolult, csak kicsit babrás. Bármilyen edényben süthető, de nem érdemes többet egymásra halmozni két komplett rétegnél. A legeslegjobb pedig akkor lesz, ha van időnk előző este (vagy pár órával hamarabb) összerakni, félig megsütni, hagyni kihűlni, aztán egy plusz tejfölréteget a tetejére kenve befejezni a sütést.

Ahhoz, hogy a rakott krumpli rakott krumpli legyen, a következőket rétegezzük a sütés előtt: 1. megfőzött és felkarikázott krumpli, 2. megfőzött, felkarikázott tojás, 3. felkarikázott, kicsit megpirí­tott kolbász, 4. tejföl. Ebből is látszik, hogy itt az előkészületek tartanak sokáig.

[Kép: 4007548_2b3a5aed0c1ff3a72e3b70401339fcba_wm.jpg]

Hozzávalók (8 személyre)
  • 2 kg krumpli (főzni való, jó nagy szemű)
  • 8 tojás
  • 2 rövid vagy 1 hosszú szál minél jobb parasztkolbász
  • 1,2 liter tejföl, 20 százalékos
  • só

1. A krumplit sós ví­zben, héjában kezdtem főzni. í­í‚gy jó darabig eltart, viszont megfőzve és kicsit visszahűtve könnyű hámozni. Ha valaki időszűkében van, megteheti azt, hogy meghámozza, felkarikázza a krumplit, és forrásban lévő ví­zben 8-10 percig főzi a karikákat, aztán óvatosan szűri le, hogy ne törjenek össze.

2. Amí­g a krumpli készült, feltettem a tojásokat hideg ví­zben főni. Forrás után 12 percig főztem, majd hideg ví­zben langyosra hűtöttem, meghámoztam, félretettem.

3. A kolbászokat félkarikákra vágtam, és enyhén megpirí­tottam. Ezt a lépést akár ki is lehet hagyni, de szerintem sokkal jobb lesz í­gy, és különben is, Anyukám is í­gy csinálja.

4. Amikor a krumpli megfőtt (a hústű akadálytalanul csúszott bele), langyosra hűtöttem, és magam elé vettem egy nagyjából 30x40 centis tepsit. Kezdődött az összerakás.

5. A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, nem légkeverésre. A tepsi alját szűk centis karikákra vágott krumplival fedtem le, kóstolás után sóztam.

6. Erre jött 4 tojás, felkarikázva, ezt tojásvágóval a legkönnyebb.

7. Most következett a megpirí­tott kolbász fele, és a kisült zsí­rjából is csepegtettem rá pár kiskanállal.

8. És a negyedik összetevő a tejföl, az egészet beborí­tottam tejföllel. Nálunk mindenki nagyon tejfölösen szereti, ezért teljesen befedtem az egészet.

9. A maradék hozzávalókból megismételjük a lépéseket: krumpli+só, tojás, kolbász. Ha úgy jön ki a lépés, és maradt annyi krumpli, a második kolbászos réteg tetejét is beborí­thatjuk krumplikarikákkal. Nekem most nem úgy jött ki.

10. Végül a záró tejfölréteg következik, aki cuccosan szereti, kenje jó vasagon, mindent elfedve a tejföllel.

11. Mehet a sütőbe, ha azonnal kell, akkor körülbelül háromnegyed-egy óra alatt sül össze. Ha viszont van idejük, csodát tesz vele, ha két menetben sütik. Elsőre csak félig, aztán hűljön ki, a második sütés előtt mehet rá még egy réteg tejföl, mert az elsőt beissza, aztán irány a sütő, és készre sütni!

[Kép: 4007590_770515be8e28276c7a9a3fe3ffaabe7d_wm.jpg]
Weboldal A szerző üzeneteinek keresése
Válaszol

Üzenetek ebben a témában
RE: Rakott krumpli: kétszer sütve a legjobb - szerző szöszy - 2013-06-03, 18:51
RE: Rakott krumpli: kétszer sütve a legjobb - szerző buvesz - 2015-09-28, 20:58

Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
  Tökkel és burgonyával rakott tepsis hús szöszy 0 3,166 2013-11-01, 18:31
Utolsó üzenet: szöszy
  Kolbászos rakott tészta hokifli 1 3,483 2010-12-27, 19:03
Utolsó üzenet: ferencsikek
  Tejszí­nes tepsis krumpli z78 0 3,621 2010-05-15, 11:06
Utolsó üzenet: z78
  Főtt-sült krumpli Orpheus 1 3,576 2008-01-17, 11:33
Utolsó üzenet: BaLiG

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég

•  
  • Vissza a lap tetejére  
  • Lite mode  
  •  Kapcsolat
Theme © 2014 iAndrew
Magyar fordítás: Sz.Gábor
Fejlesztő: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Lineáris
Rétegezett
Megtekintés nyomtatható verzióban
Feliratkozás a témára
Szavazás hozzáadása ehhez a témához
Send thread to a friend