2026-04-16. 18:00
![[Kép: MTIxNTMwOA.jpg]](https://kephost.net/p/MTIxNTMwOA.jpg)
James M. Cain – A postás mindig kétszer csenget HK (2024)
Felolvassa: Gépész
Méret:198.30 MB
Bitrata:128 kbps/44 kHz/MP3
Játékidő:03:35':16"
Az író legnagyobb sikerét ezzel a regényével aratta. A bűnügyi történetet briliáns technika, feszültség, pergő bonyolítás és humor jellemzi.
Frank Chambers csavargó. Egy nap Nick Papadakis útszéli büféjébe vetődik.Ki akar csalni belőle egy ingyen reggelit s aztán továbbállni. Mégis ott marad, mert Nick munkát ajánl neki – és mert megpillantja Nick feleségét,Corát. A munkát ugyan nem kívánja, de Corát igen. Kurta és brutális bevezető után egymáséi lesznek. Hamarosan eldöntik, hogy meggyilkolják Nicket, de kudarcot vallanak. Nicknek csak megreped a koponyája (azt hiszi, elcsúszott a fürdőkádban), és amíg kórházban van, Frank és Cora elhatározza, hogy megszöknek.Cora az utolsó pillanatban meggondolja magát. Ő marad, Frank egyedül vág neki
az útnak. Biliárdozik, nyer, veszít. Aztán újra belebotlik Nickbe…
Nagy tétben mernék fogadni arra, hogy nem sokan értik miért csenget a postás kétszer amikor a könyvben szó sincs az említett emberről!Én sem értettem, de kutatást rendeztem az ismerősök között!
Az eredmény:
William Marling író úgy tudja, hogy Caint A postás mindig kétszer csenget című regény szerzőjét egy 1927-es megtörtént esemény inspirálta könyve megírásakor. Ezek szerint egy Ruth Snyder nevezetű hölgy a szeretőjével közösen megtervezte és végrehajtotta a férj meggyilkolását, előtte azonban Ruth megváltoztatta a férje életbiztosítását.Ruth ugyanakkor megkérte a postást, hogy kétszer csengessen, amikor az új biztosítási papírokat hozza, nehogy a férj nyisson ajtót a postásnak.
Idézet:A kódrészlet megtekintéséhez be kell jelentkezned, vagy nincs jogosultságod a tartalom megtekintéséhez.