Nick neved vagy email címed:
Már regisztrált tag vagy?
Klikk ide ha szeretnél új jelszót !
 • Bejelentkezés / Regisztráció


  Oldal: 2 / 4 ElsőElső 1 2 3 4 UtolsóUtolsó
  Eredmény: 8 - 14 (27) összesen

  Téma: Boksz

  1. #8
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Boksz

   A profi bokszban olykor a ringen kvül is jól lehet keresni: a Klicsko fivérek 3 millió dollárt kasszroztak egy vadonatúj reklámfilm főszereplőiként.A nehézsúly ukrán kiválóságai ezúttal egy tejterméket a német tévékben népszerűstő reklámban tűntek fel. Azt, hogy a "percdjuk" milyen tetemes, jól mutatja, miszerint a királykategória egyik orosz szereplője, a WBC-világbajnok Oleg Maszkajev feleekkora summáért bokszol márciusban esedékes cmmeccsén.

  2. #9
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Boksz

   Ruszlan Csagajev egyhangú pontozással legyőzte Matt Skeltont Düsseldorfban, ezzel először védte meg nehézsúlyú cmét a Boksz Világszövetségnél (WBA).A 29 éves üzbég öklöző 4500 néző előtt, nagyrészt egyoldalú csatában verte meg 40 esztendős angol riválisát.

   A profi mérlegét 24/1-re javtó Csagajev tavaly áprilisban az orosz "Keleti szörnyeteg", Nyikolaj Valujev elleni diadallal lépett fel a kategória trónjára, majd egy rejtélyes betegség - álltólag hepatitisz - miatt nyolc hónapos kihagyásra kényszerült.

  3. #10
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Boksz

   Életfogytiglani börtönbüntetésre télték Trevor Berbick egykori profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok gyilkosát. A 20 esztendős tettes, aki az áldozat unokaöccse, a jamaicai törvények szerint gy legalább húsz évig lesz kénytelen rács mögött tölteni a napjait. Harold Berbicknek segtője is volt a támadás során, a 18 éves Kenton Gordon 14 évet kapott.Az 51 éves Trevor Berbickre, aki az ország első ökölvvó-világbajnoka volt, 2006 októberében bukkantak rá norwichi háza közelében, egy templomudvarban, ahol holtan feküdt, tarkóján egy tátongó sebbel.

   Trevor Berbick amatőr bokszolóként képviselte Jamaicát az 1976-os, montreali olimpián, ahonnan azonban nem tért vissza hazájába, hanem Kanadába tette át ringszerepléseinek sznterét. A profik között 1981-ben aratta élete egyik legnagyobb visszhangot kiváltó sikerét, amikor az élő legendát, Muhammad Alit egyhangú pontozással legyőzte.

   1986 márciusában pedig feljutott a királykategória csúcsára, 12 menetben nyert az amerikai Pinklon Thomas ellen, megszerezve a Boksz Világtanács (WBC) vb-övét, amelyet aztán nyolc hónappal később - egy második menetben elszenvedett kiütéssel - elvesztett Mike Tysonnal szemben (az akkor 20 éves amerikai öklöző e sikerével lett minden idők legfiatalabb profi nehézsúlyú világbajnoka).

   A jamaicai ökölvvó mérlege a hivatásosok között gy festett: 62 mérkőzésből 50 győzelem (33 KO), 11 vereség és 1 döntetlen.

   Trevor Berbick később a ring helyett már inkább brósági ügyei kapcsán került a nemzetközi sajtó érdeklődésének a középpontjába, például 1992-ben, amikor egy bébiszitter elleni nemi erőszak miatt bebörtönözték, majd 15 hónap után kiutastották az Egyesült 킁llamokból.

   A halála előtti években fiatalokat oktatott a boksz tudományára Jamaicában.

  4. #11
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Boksz

   Az Universum Box-Promotion április 26-ára tűzte ki Erdei Zsolt tizedik cmvédő mérkőzésének időpontját.
   A monokli.com tudomása szerint a WBO (Boksz Világszervezet) eddigi mind a 28 meccsén veretlen félnehézsúlyú világbajnokának hivatalosan még be nem jelentett németországi gáláján Balzsay Károly (mérlege: 17 fellépésből 17 győzelem) is ringbe lép, első alkalommal téve kockára a WBO-nál november 24-én, Drezdában megszerzett interkontinentális bajnoki cmét.

   A héten az is eldőlt, hogy Balzsay februári mérkőzésére nem kerül sor, gy a nagyközépsúlyú bokszoló félbeszaktotta felkészülését, és már vissza is tért Magyarországra.

   A harmadik Hamburgban profiskodó magyar, a kispehelysúlyú Bedák Zsolt szintén szerepel az április 26-i gálán.


   Bedák Pál, Oltványi Dávid és Varga Miklós győzelemmel zárta pénteki mérkőzését az 52. Bocskai István nemzetközi ökölvvó emlékversenyen, hozzájuk később további hat magyar versenyző csatlakozott, gy összesen kilencen szerepelhetnek a szombati finálékban.

   Nem kezdődött jól magyar szempontból a viadal harmadik napja, miután az első két elődöntőben előbb Ungvári Miklós (48 kg), majd a helyiek kedvence, Kalucza Norbert (51) is kikapott. Mindketten moldáv versenyzőtől, előbbi Rishkantól, utóbbi pedig Samloilencótól szenvedett nagy különbségű vereséget.

   A harmadik párban következett Bedák (51 kg), a 48 kg 2005-ös világbajnoki ezüstérmese a román Iulius Florin Poczo ellen, s már az első menetben eldöntötte a mérkőzést (6-0). A kispesti kiválóság a jó kezdés után tovább tudta növelni előnyét, s noha a végére kialakult 17-4-es pontozás kissé túlzó volt, megérdemelten jutott fináléba.

   Bedák után a tavalyi vb-n kiválóan szerepelt Oltványi Dávidot (54) szóltották ringbe. A szegedi öklöző ezúttal is okosan bokszolt, az őt folyamatosan üldöző német Hafid Boujit rendszeresen pontos ütésekkel előzte meg, gy hamar előnyt szerzett, melyet menetről menetre növelni tudott, s végül nagy különbséggel, 27-6-ra nyert.

   Az 57 kg-ban is volt hazai érdekelt, Ráth Miklós személyében: a Vasas versenyzője nagy csatát vvott a francia Hicham Zioutival, ám 12-9-re kikapott, gy bronzéremmel zárta a tornát.

   Egy kategóriával feljebb a hajdúsámsoniak válogatottja, Varga Miklós remekül bokszolt, elődöntőjében görög riválisára, Teodor Papazovra kétszer is számolni kellett, gy nem volt meglepő a hazai öklöző 22-8-as sikere.

   Varga (60 kg) sikere után a 64 kg-ban is volt magyar győzelem, igaz, Görbics Gábornak szortóba sem kellett lépnie, miután elődöntős ellenfele, a görög Gevorg Galcian nem állt ki ellene.

   A 69 kg-osok között egy finálés hely már a pénteki nap előtt biztos volt, hiszen az egyik elődöntőben Sipos Tamás és Oravecz Pál mérkőzött meg egymással: csatájuk nem hozott igazi izgalmakat, ugyanis Sipos biztosan, 20-8-ra nyert. Később az is kiderült, hogy ebben a kategóriában a fináléban is magyar-magyar csata lesz, mert a junior világbajnok Bacskai Balázs könnyedén, meggyőző boksszal legyőzte a moldáv Alexandr Papusát (18-5).

   A 75 kiló ezzel szemben magyar versenyző nélküli döntőt tartogat, mivel az elődöntő egyetlen hazai érdekeltje, Régi Dániel nem tudott kiállni osztrák riválisa ellen.

   A nap utolsó előtti hazai öklözőjeként a világbajnoki negyeddöntős Darmos József szerepelt, méghozzá kiválóan: a Vasas válogatottja végig uralta az osztrák Alexsander Aleksic elleni meccsét, mely a negyedik menetben, még a végső gongszó előtt ért véget.

   A zárás is szépre sikerült, hiszen a plusz 91 kg-os Bouquet Bence 15-7-re verte a német Erik Pfeifert, s ezzel döntőbe jutott, ahol honfitársával, az eddig pihenő Alé Attilával csap majd össze.

   Szombaton a finálék 16 órakor kezdődnek.

  5. #12
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Boksz

   Balzsay Károly szövetségi kapitány elégedett volt a magyar ökölvvók teljestményével a múlt heti Bocskai-emlékversenyen, amely után kijelölte az első olimpiai kvalifikációs tornára utazó csapatát."Azt hiszem, pont megfelelő volt számunkra a debreceni verseny. Több élversenyzőnk is hiányzott, mégis sok meccset tudtunk nyerni" - kezdte értékelését a kapitány. "Kifejezetten tetszett a 60 kilós Varga Miklós, illetve a 69 kg-ban szereplő Bacskai Balázs teljestménye, mg Bedák Palinak nagyon jót tett, hogy igazi súlycsoportjánál egyel feljebb, 51 kg-ban tudott nyerni, ráadásul kifejezetten jól bokszolt."A szakvezető a válogatott kerettel már hétfő óta Tatán készül és kisebb megszaktásokkal ott is marad a pescarai kvalifikációs versenyig, amelyre február 23-án utazik el a csapat.

   A szombaton zárult rangos debreceni viadalon betegségek miatt többek között Káté Gyula (64 kg), Harcsa Norbert (69), Szili István (75 kg) és Kurtucz Csaba (+91) sem vett részt, Tatán azonban már mindannyian ott vannak.

   "Remélem, nem lesznek további problémák. Most mindenki itt van és még senki sem panaszkodott nekem. Bzom benne, hogy ez gy is marad" - nyilatkozta a szakember.

   Varga Miklós (j.) teljestménye a szövetségi kapitánynak is tetszett
   Magyarországnak eddig a 81 kg-os Szellő Imre révén egy kvótája van a pekingi játékokra, gy Olaszországba 10 fővel utazik a nemzeti együttes. "A névsor már megvan. Persze még messze van a verseny, gy komoly formahanyatlás, vagy egyéb problémák miatt elképzelhető változás" - jelentette ki Balzsay.

   Az első olimpiai kvalifikációs tornára utazó magyar csapat:
   48 kg: Bedák Pál
   51 kg: Kalucza Norbert
   54 kg: Oltványi Dávid
   57 kg: Mihály János
   60 kg: Varga Miklós
   64 kg: Káté Gyula
   69 kg: Harcsa Norbert
   75 kg: Szili István
   91 kg: Darmos József
   +91 kg: Kurtucz Csaba

  6. #13
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Boksz

   Továbbra sincs ellenfele Erdei Zsoltnak, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnokának az április 26-i gálára, ugyanis kudarccal végződtek a Boksz Világszervezet (WBA) világbajnoki övét birtokló Danny Greennel (25-3-0) folytatott tárgyalások.
   A monokli.com internetes szaklap szerint a 28 mérkőzés után is makulátlan mérleggel rendelkező magyar klasszis kihvóját gy ezúttal a WBO jelöli ki a ranglistán elfoglalt pozciók alapján.
   A ranglistát vezető Bernard Hopkins nem jöhet szóba, mivel legközelebb a nagyközépsúly világbajnokával, Joe Calzaghe-val (44-0-0) bokszol, de a második helyen álló Roy Jones Jr pillanatnyilag szabad.

   Ha a legendás öklöző elfogadja a felkérést, a WBO haladéktalanul elrendeli az Erdei-Jones összecsapást.

   Ha nem jön létre a Jones elleni meccs, akkor a már lekötött és bejelentett mérkőzések miatt a ranglistán csak 7. és 8. helyen álló bokszolók, az amerikai DeAndrey Abron (15-1) és a lengyel Aleksy Kuziemski (14-0) jöhetnek szóba. Utóbbi Madár csapattársa és a WBO interkontinentális bajnoka. A WBO február 12-én ad ki új ranglistát.

  7. #14
   Szaki10
   Szaki10 avatara

   Boksz

   Ugyan kútba esett a május 24-ére kirt harmadik összecsapás a két német korábbi bokszbajnok, Dariusz Michalczewski és Graciano Rocchigiani között, ám lehetséges, Tigris nem marad kihvó nélkül. Az egykori nagyközépsúlyú világbajnok, Sven Ottke ugyanis jelezte, jó pénzért hajlandó visszatérni a ringbe.
   2004-ben, Armand Krajnc legyőzését követően szinte a ringben jelentette be visszavonulását az egykori nagyközépsúlyú világbajnok, Sven Ottke (34-0, 6 KO).
   A húsz cmvédés után a veretlen csillag úgy nyilatkozott német lapoknak, készen áll arra, hogy május 24-én ringbe szálljon Hannoverben Michalczewski (48-2, 38 KO) ellen.

   "Meg tudom tenni, egykori trénerem, Ulli Wegner formába tud hozni addigra" - mondta a Bildnek Ottke. Andreas Grajewski promóter megerőstette a 41 éves klasszis szavait, s elmondta, két-három lehetséges ellenféllel tárgyalt, közte Ottkéval is.

   Ottke (balra) utoljára Krajnc ellen lépett szortóba
   Ottke egyébként elárulta, a pénz motiválja, ugyanis a közelmúltban vált el feleségétől, s emiatt alaposan megcsappant pénztárcája.

   Amennyiben a két fél megállapodik a mérkőzésben, úgy cirkálósúlyban mérik össze erejüket.

  Oldal: 2 / 4 ElsőElső 1 2 3 4 UtolsóUtolsó


  Téma információ

  Témát böngésző felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva
  BACK TO TOP