Név vagy E-mail:
Tagja vagy már a fórumnak?
Új jelszó igénylés itt!
 • Belépés / Regisztráció


  :::: Kereső ::::

  Köszi Köszi:  0
  Like Like:  0
  Dislike Dislike:  0
  • 2008-01-06 - 23:03
  • Szaki10
  • 2014-02-05 - 12:12
  • szöszy
  • 26
  • 5526
  • PM a feltöltőnek
  • Hsz.
  • Barátnak jelölés
  Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
  Eredmény: 1 - 10 (27) összesen

  Téma: Boksz

  1. Top | #1
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   Balzsay Károly egyhangú pontozással legyőzte az argentin Ruben Eduardo Acostát, ezzel megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) betöltetlen nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki címét.WBO nagyközépsúlyú interkontinentális címmérkőzés:
   Balzsay Károly (magyar) - Ruben Eduardo Acosta (argentin) egyhangú pontozásos győzelem - 119-109, 119-109, 119-109

   A magyar kiválóságnak nem volt könnyű dolga dél-amerikai riválisával, aki többnyire csapkodva, gyakran fejjel rontott neki.

   Balzsaynak ugyan a hetedik menetben felrepedt a szeme, ám az esetek túlnyomó többségében kitűnően kerülte el riválisa támadásait és magabiztos produkcióval győzött. A 12 menetes összecsapás végén nem lehetett kérdéses a győztes kiléte, amit a pontozók értékelése is bizonyít, hiszen mindhárman 119-109 arányban látták jobbnak Balzsayt. Balzsay Károly ezzel 17. profi mérkőzésén 17. győzelmét aratta.

   Bedák Zsolt, a Spotlight Boxing kispehelysúlyú ökölvívója megszerezte nyolcadik profi győzelmét a drezdai gálán. A 24 esztendős bokszoló a rutinos francia Nordine Barmou ellen vívott nyolc menetet, és magabiztosan, egyhangú döntéssel (80-72, 80-72, 78-74) nyert.

   A monokli.com internetes szaklap információja alapján jól osztotta be erejét, az előző mérkőzéséhez képest el sem fáradt.

   Továbbra sem talált legyőzőre Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka kilencedik alkalommal is megvédte címét. Bár a panamai Tito Mendoza ellen a negyedik menetben nagy bajban volt a magyar öklöző egy kemény ütés miatt, végül a háromból két pontozó őt hozta ki győztesnek. A drezdai gálán Balzsay Károly és Bedák Zsolt is ringbe lépett, és mindketten győztek, Balzsay az argentin Ruben Eduardo Acosta elleni diadalával megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) betöltetlen nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki címét.WBO félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés:
   Erdei Zsolt (magyar) - Tito Mendoza (panamai) pontozásos győzelem (116-112, 117-111, 111-117)A drezdai Freiburger Arenában pályafutása huszonnyolcadik mérkőzésére, egyben kilencedik címvédésére készült Erdei Zsolt, a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoka. Ellenfele a panamai Tito Mendoza volt, aki tizenkét és fél éves profi karrierje során 36 győzelme (28 KO) mellett 7 vereséget tudott felmutatni.

   A 191 centi magas közép-amerikai öklöző fő erőssége éppen nagy termetéből, és hosszú kezeiből adódik, nagy ütőerővel rendelkezik, így várható volt, hogy Erdei nem fog nekimenni. Az első menetben fél percig tartott az ismerkedés, aztán Erdei bevitt egy balost, majd később egy hármas kombinációval is tisztán eltalálta a Rakéta (El Misil) becenévre hallgató ellenfelét.   Erdei alulnézetből méricskéli az ütőtávolságot a panamai óriás ellen
   Mendoza balegyenesekkel próbálta távol tartani magától Erdeit, aki viszont ezeket rendszerint kesztyűvel védte, és gyorsaságát kihasználva be-betalált. Az első két menet nagyjából kiegyenlítettnek tűnt, a harmadikban Madár ment előre, és úgy tűnt, ugyanazt a magabiztos Erdeit látjuk majd, akit az utóbbi években.

   A negyedikben viszont Mendoza egy hatalmas jobbegyenessel eltalálta Erdeit, akit láthatóan alaposan megfogott az ütés, a panamai megérezte a lehetőséget, és kemény fél percet produkált, de szerencsére Madár átvészelte a kritikus időszakot, és a menet végén már ő sem maradt adósa Mendozának.

   Az ötödikben már nyomát sem lehetett látni Erdein a nagy ütésnek, de Mendoza továbbra is bátran vállalkozott, igaz, kevésbé precízen ütött, mint a címvédő. A hatodik három percben Erdei egyértelműen fölényben volt, ritmusváltásaival, balegyeneseivel több találatot is bevitt. A meccs kétharmadához közeledve sem változott a csata képe, Erdei ment előre, többet talált, de Mendoza is sokat próbálkozott, és hosszú kezeivel állandóan ki-kiszúrkált.

   A panamai próbálta variálni az ütéseket, de továbbra is csak abban bízhatott, hogy ismét sikerül Erdeit megfognia egy nagy találattal, a címvédő jóval meggyőzőbb bokszot mutatott be. A tizenegyedik menet végén Mendoza feltett kézzel ünnepeltette magát, válaszul Erdei az utolsó három perc elején egy jól sikerült balos után szintén jelzett a közönségnek.

   A meccs után a panamai tábor nagyon lelkesen ölelgette Mendozát, amire a drezdai publikum füttykoncerttel reagált, a magyar drukkerhad pedig "Zsolti, Zsolti" kiabálással jelezte, hogy számukra egyértelmű, ki nyert.

   A pontozók közül a német 116-112-re Erdeinek adta a meccset, az amerikai 117-111-gyel Mendozának, így a belga döntött, aki 117-111-gyel Madárt hozta ki győztesnek, azaz a magyar klasszis pályafutása során kilencedik alkalommal is megvédte címét.

   Erdei a mérkőzés után azt mondta, hogy Mendoza volt eddigi legkeményebb ellenfele, mert nehezen tudott alkalmazkodni a panamai magasságához, és óvatosan kellett bokszolnia a Rakéta hatalmas ütései miatt. Madár kritikusan nyilatkozott a saját teljesítményével kapcsolatban, azt mondta, hogy rosszul bokszolt, nem érezte a meccs ritmusát, de bizonyította, hogy képes összekapni magát, amikor a negyedik negyedben megfogta Mendoza azzal a nagy jobbegyenessel.


   Dátum: 2007. 11. 25

  2. Top | #2
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   Az amerikai Floyd Mayweather a 10. menetben technikai KO-val legyőzte a brit Ricky Hattont Las Vegasban, s ezzel megvédte a Boksz Világtanácsnál (WBC) birtokolt váltósúlyú övét. A tengerentúli öklöző még a ringben bejelentette, hogy befejezi pályafutását.

   "Már minden célomat elértem, ezért visszavonulok" - mondta a 30 éves Mayweather, aki öt különböző súlycsoportban is vb-címig tudott jutni, s mind a 39 profi mérkőzését győztesen zárta.   A 28 esztendős Hattonnak 44. meccsén ez volt az első veresége. Az amerikai sztár 11, manchesteri riválisa pedig 6 millió dollárt kapott az ütközetért.

  3. Top | #3
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   Csütörtökön elhunyt Cso Joj Szam dél-koreai profi ökölvívó, aki múlt keddi, szöuli győztes mérkőzése után esett össze, és azóta kómában feküdt.

   A 33 éves sportoló a Bokszvilágszervezet (WBO) interkontinentális bajnoki címmérkőzésének utolsó másodperceiben kapott egy óriási ütést kihívójától, az indonéziai Heri Amoltól.

   A megrendítő erejű jobbhorog ellenére Csoj lábon maradt, így pontozással megnyerte az összecsapást, de az eredményhirdetés után nem sokkal összeesett és eszméletlen állapotban szállították kórházba. A szöuli klinikán azonnal agyműtéten esett át, a kómából azonban nem ébredt fel többé. Szerdán agyhalottnak nyilvánították.

   A tapasztalt bokszoló több szervét transzplantációra használják majd.

  4. Top | #4
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   Káté Gyula a tavalyi évhez hasonlóan idén is legyőzte Bacskai Balázst a 64 kg-osok aranymérkőzésén a Hajdúsámsonban zajló 84. férfi amatőr ökölvívó magyar bajnokságon, a finálék leginkább várt összecsapásán. A döntők napján, ha lehet, még a pénteki érdeklődést is sikerült túlszárnyalniuk a helyieknek, így szinte a csilláron is lógtak a bokszrajongók a helyi általános iskola aulájában. A program kezdése előtt kisebb fajta ünnepséget rendeztek a szervezők, így a mérkőzések a tervezett 16 órás kezdéshez képest csúsztak.A finálék sorát aztán a 48 kg-osok nyitották. A kategória bajnoka Ungvári István lett, Tudós Gábor elleni magabiztos sikerével (18-8). Ezután következhetett a 2005-ös világbajnoki ezüstérmes, Bedák Pál, aki - a szokásoknak megfelelően - az ob-n eredeti súlycsoportjánál eggyel feljebb indult. Az idei vb-n már a második körben elvérzett kispesti öklözőnek az esélyeknek megfelelően nem jelentett gondot Lakatos Krisztián legyőzése (18-1) és könnyedén lett aranyérmes. Miután ebben az egy kategóriában körmérkőzéssel dőlt el a végső sorrend, Lakatos a harmadik helyen végzett az őt csütörtökön legyőző Szalay Gergő mögött.

   Igazi ki-ki mérkőzésre került sor a 54 kg-os döntőben, ahol a chicagói vb-n nyolcaddöntős Oltványi Dávid a debreceni Kalucza Norberttel csapott össze. A kiváló összecsapáson mindkét sportoló jól bokszolt, s végül Oltványi - talán kicsit túlzó - 18-10-es pontozással nyert.

   Az 57 kg-ban a pénteken remeklő Mihály János győzött, s ezzel 2007-ben a juniorok után a felnőttek bajnoki címét is begyűjtötte. Mihály Hódosi Zsoltot győzte le egy sok ütéssel tarkított találkozón (28-20).

   A helyiek a 60 kg-os finálét várták leginkább és nem is kellett csalódniuk: a hajdúsámsoni kedvenc, Varga Miklós kiváló, látványos teljesítménnyel verte nagy fölénnyel Görbics Gábort (26-9) és szerzett ismét ob-aranyat.

   Az egész bajnokság talán legizgalmasabb mérkőzésének a 64 kilósok aranycsatája ígérkezett, hiszen - a tavalyi év után ismét - a 2003-ban vb-bronzot szerzett és évek óta hazai egyeduralkodó Káté Gyula szállt ringbe a junior világbajnok Bacskai Balázs ellen, aki idén a visszavágásra készült.

   A nagy csata végül mégis elmaradt, Káté ugyanis szebbik arcát mutatta, és már az első perctől dominálni tudott. Az MTK klasszisa folyamatosan ment előre és kemény jobb horgokkal rendre eltalálta fiatal riválisát, aki nem tudott vele mit kezdeni, így a vége nagyon sima, 24-5-ös Káté-siker lett.

   Nem sokkal Káté magabiztos sikere után lépett szorítóba 69 kg-ban Harcsa Norbert, aki a nap leggyorsabb győzelmét aratta, miután alig fél perccel a kezdés után egy balhoroggal megrendítette Rafael Lászlót, s a mérkőzésvezető döntő fölényt hírdetett.

   Egy kategóriával feljebb az évekig a 69 kg-ban remeklő Szili István esélyeshez méltóan, végig vezetve biztos győzelmet aratott Régi Dániel ellen (18-13). A 81 kg-ban pedig az olimpiai kvótás Szellő Imre nyert könnyedén a junior magyar bajnok Lakatos Péterrel szemben (13-2), aki nem tudta megismételni pénteki remek teljesítményét, amivel Nagy Andrást verte.

   A 91 kilósok között sem született meglepetés: Darmos József különösebb megerőltetés nélkül győzte le Bognár Gábort (14-5), míg a +91 kg-ban Kurtucz Csaba mérkőzés nélkül nyert.

   "Nagyon harcos bajnokságon vagyunk túl. A versenyzők jól felkészültek, a hangulat pedig remek volt, így mindenképpen elégedett lehetek. Ez a viadal volt az első válogató a jövő évi olimpiai kvalifikációs tornákra (Pescara, Athén), csapatot majd a januári, debreceni Bocskai emlékverseny után hirdetek, amely után szinte azonnal, január 21-én edzőtáborba vonulunk" - nyilatkozta a döntőket követően Balzsay Károly szövetségi kapitány.

   Eredmények:
   48 kg:
   1. Ungvári István (Hajdúsámson)
   2. Tudós Gábor (KSV)
   3. Jónás Zsolt (Vasas-Rica Hungária) és Nyári István (Haladás VSE)
   a döntőben:
   Ungvári - Tudós 18-8

   51:
   1. Bedák Pál (Unió Kispest)
   2. Szalay Gergő (Vasas-Rica Hungária)
   3. Lakatos Krisztián (PVSK-Szentlőrinc)
   Nem volt döntő, körmérkőzésben dőlt el a bajnoki cím.

   54:
   1. Oltványi Dávid (Szegedi BC)
   2. Kalucza Norbert (DVSC)
   3. Telegdi Márk (Hajdúsámson) és Provics László (Kiskunfélegyháza)
   a döntőben:
   Oltványi - Kalucza 18-8

   57:
   1. Mihály János (Kiskunfélegyháza)
   2. Hódosi Zsolt (Kőszeg)
   3. Ráth Miklós (Vasa-Rica Hungária) és Paczók László (DVSC)
   a döntőben:
   Mihály - Hódosi 28-20

   60:
   1. Varga Miklós (Hajdúsámson)
   2. Görbics Gábor (Vasas-Rica Hungária)
   3. Balogh László (Zuglói BC) és Tóth László (Sopron)
   a döntőben:
   Varga - Görbics 26-9

   64:
   1. Káté Gyula (MTK)
   2. Bacskai Balázs (Vasas-Rica Hungária)
   3. Nemes Erik (Kőszeg) és Klasz írpád (Unió Kispest
   a döntőben:
   Káté - Bacskai 24-5

   69:
   1. Harcsa Norbert (Vasas-Rica)
   2. Rafael László (MTK)
   3. Pekanov Tamás (Kecskemét) és Kis ídám (Haladás VSE)
   a döntőben:
   Harcsa - Rafael László döntő fölény az 1. menetben

   75:
   1. Szili István (Kőszeg)
   2. Régi Dániel (Vasas-Rica Hungária)
   3. Szabó László (Macabi) és Deél Szabolcs (DVSC)
   a döntőben:
   Szili - Régi 18-13

   81:
   1. Szellő Imre (Kecskemét)
   2. Lakatos Péter (MTK)
   3. Nagy András (Vasas-Rica Hungária) és Hosszú Ferenc (NyVSSC)
   a döntőben:
   Szellő - Lakatos 13-2

   91:
   1. Darmos József (Vasas-Rica Hungária)
   2. Bognár Gábor (Soproni Gyevát)
   3. Bencze István (Soproni Gyevát) és Fekete János (Nyíregyházi Big Box)
   a döntőben:
   Darmos - Bognár 14-5

   +91:
   1. Kurtucz Csaba (NyVSSC)
   2. Bouquet Bence (Vasas-Rica Hungária)
   3. Bernáth István (DVSC) és Ale Attila (Békési TE)
   a döntőben:
   Kurtucz - Bouquet, mérkőzés nélkül.

  5. Top | #5
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   Sérülés miatt valószínűleg nem léphet ringbe szombaton Dessauban Hidvégi György, a Boksz Világalapítvány (WBF) cirkálósúlyú világbajnoka. Erről a magyar öklöző klubja tájékoztatott.Hidvégi eredetileg a cseh Lubos Sudával találkozott volna címvédő mérkőzésen, ő azonban minden különösebb indok nélkül lemondta az összecsapást, így a Polish Boxing Promotion beugróként a brazil Luzimar Gonzagát választotta.

   A meccs azonban, úgy tűnik, elmarad. A magyar bokszoló szemüreg melletti csontját a múlt héten kesztyűzés közben megütötték, és bár rövid ideig javult az állapota, a hétvégén ismét visszaesés következett be.

   "Mindenki azt tanácsolta, hogy ne bokszoljak. A szemész még meg is ijesztett, mert azt mondta, van, akinek sohasem múlik el az ilyen jellegű problémája" - nyilatkozta Hidvégi.


   A BBC-nél meglepetésre a walesi Joe Calzaghe-t választották az év legjobb brit sportolójának.

   http://ad.adverticum.net/click.prm?zona=35732&nah=!ie"]
   A 35 éves profi bokszoló november óta három nemzetközi szervezet - a WBO, a WBA és a WBC - övét is birtokolja nagyközépsúlyban, s eddigi 44 mérkőzésén veretlen tudott maradni. Az év edzőjének trénerét és édesapját, Enzót választották a tv-nézők.

   A második helyen a fogadóirodák által favoritnak tartott Forma-1-es pilóta, Lewis Hamilton végzett, míg a harmadik szintén egy profi ökölvívó, a szombaton Las Vegasban Floyd Mayweathertől vereséget szenvedett váltósúlyú Ricky Hatton lett.

   Az év csapatának járó elismerést a vb-ezüstérmes rögbiválogatott vehette át, a labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Bobby Robson pedig életmű-díjat kapott. Az év külföldi sportolója címet a svájciak teniszcsillaga, Roger Federer érdemelte ki a BBC-nél.

   (MTI)

  6. Top | #6
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   Az amerikai Paul Malignaggi szombaton pontozásos győzelmet aratott a kanadai Herman Ngoudjo ellen, s ezzel megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) kisváltósúlyú világbajnoki címét.A 27 éves öklöző szinte végig uralta az Atlantic Cityben rendezett 12 menetes mérkőzést, így egyhangú pontozással nyert.

   Malignaggi, aki tavaly júniusban szerezte meg az IBF koronáját, 24. profi győzelmét aratta, és továbbra is csupán egy vereség rontja mérlegét.

  7. Top | #7
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   Utcai verekedés miatt pénzbírsággal sújtották Nyikolaj Valujevet, a korábbi világbajnok orosz nehézsúlyú ökölvívót.A 213 centis, 150 kg-os óriásnak 130 ezer rubelt (904 ezer forint) kell fizetnie, mert 2006-ban megütött egy akkor 61 éves közterület-felügyelőt, aki tilosban parkolásért meg akarta büntetni a "keleti szörnyetegnek" becézett bokszoló feleségét.

   A szentpétervári bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy a 34 esztendős Valujev állta az agyrázkódást szenvedett férfi kórházi

  8. Top | #8
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   A profi bokszban olykor a ringen kívül is jól lehet keresni: a Klicsko fivérek 3 millió dollárt kasszíroztak egy vadonatúj reklámfilm főszereplőiként.A nehézsúly ukrán kiválóságai ezúttal egy tejterméket a német tévékben népszerűsítő reklámban tűntek fel. Azt, hogy a "percdíjuk" milyen tetemes, jól mutatja, miszerint a királykategória egyik orosz szereplője, a WBC-világbajnok Oleg Maszkajev feleekkora summáért bokszol márciusban esedékes címmeccsén.

  9. Top | #9
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   Ruszlan Csagajev egyhangú pontozással legyőzte Matt Skeltont Düsseldorfban, ezzel először védte meg nehézsúlyú címét a Boksz Világszövetségnél (WBA).A 29 éves üzbég öklöző 4500 néző előtt, nagyrészt egyoldalú csatában verte meg 40 esztendős angol riválisát.

   A profi mérlegét 24/1-re javító Csagajev tavaly áprilisban az orosz "Keleti szörnyeteg", Nyikolaj Valujev elleni diadallal lépett fel a kategória trónjára, majd egy rejtélyes betegség - állítólag hepatitisz - miatt nyolc hónapos kihagyásra kényszerült.

  10. Top | #10
   Szaki10
   Vendég
   Szaki10 avatara

   Boksz
   Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Trevor Berbick egykori profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok gyilkosát. A 20 esztendős tettes, aki az áldozat unokaöccse, a jamaicai törvények szerint így legalább húsz évig lesz kénytelen rács mögött tölteni a napjait. Harold Berbicknek segítője is volt a támadás során, a 18 éves Kenton Gordon 14 évet kapott.Az 51 éves Trevor Berbickre, aki az ország első ökölvívó-világbajnoka volt, 2006 októberében bukkantak rá norwichi háza közelében, egy templomudvarban, ahol holtan feküdt, tarkóján egy tátongó sebbel.

   Trevor Berbick amatőr bokszolóként képviselte Jamaicát az 1976-os, montreali olimpián, ahonnan azonban nem tért vissza hazájába, hanem Kanadába tette át ringszerepléseinek színterét. A profik között 1981-ben aratta élete egyik legnagyobb visszhangot kiváltó sikerét, amikor az élő legendát, Muhammad Alit egyhangú pontozással legyőzte.

   1986 márciusában pedig feljutott a királykategória csúcsára, 12 menetben nyert az amerikai Pinklon Thomas ellen, megszerezve a Boksz Világtanács (WBC) vb-övét, amelyet aztán nyolc hónappal később - egy második menetben elszenvedett kiütéssel - elveszített Mike Tysonnal szemben (az akkor 20 éves amerikai öklöző e sikerével lett minden idők legfiatalabb profi nehézsúlyú világbajnoka).

   A jamaicai ökölvívó mérlege a hivatásosok között így festett: 62 mérkőzésből 50 győzelem (33 KO), 11 vereség és 1 döntetlen.

   Trevor Berbick később a ring helyett már inkább bírósági ügyei kapcsán került a nemzetközi sajtó érdeklődésének a középpontjába, például 1992-ben, amikor egy bébiszitter elleni nemi erőszak miatt bebörtönözték, majd 15 hónap után kiutasították az Egyesült íllamokból.

   A halála előtti években fiatalokat oktatott a boksz tudományára Jamaicában.

  Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

  Téma információ

  Témát böngészõ felhasználók

  Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 regisztrált és 1 vendég)

  Címkék ehhez a témához

  Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code is Bekapcsolva
  • Pofik Bekapcsolva
  • Az [IMG] kód Bekapcsolva
  • [VIDEO] code is kikapcsolva
  • A HTML kód kikapcsolva