Guest

Vendég
Hozzávalók:

10 dkg barna cukor, 1-2 narancs leve és héja, 1 dl rum vagy konyak, 1-1 körömnyi vaní­lia és gyömbér, 15 szem szegfűszeg, 1 l vörösbor, egy csipet őrölt bors.

Elkészí­tés:

A cukrot megolvasztjuk (karamellizáljuk), majd a narancslével és a rummal vagy a konyakkal felöntjük. Csak addig hagyjuk a tűzön, amí­g az összes cukor feloldódik. a vaní­liát, a gyömbért, a szegfűszeget és a narancs vékonyan lehántott héját beledobjuk, és jól összekeverjük. Néhány órára, sőt ha lehet, egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a bort felmelegí­tjük - de nem forraljuk fel! -, majd a rumos-fűszeres keveréket beleszűrjük, és csipet őrölt borssal megbolondí­tjuk. Az előmelegí­tett hőálló poharak aljába néhány szem mazsolát, apróra vágott fügét és mandulát dobunk, erre merjük a forró puncsot.
Jó tanács: Megkönnyí­ti a dolgunkat, ha italunkat készen kapható fűszerkeverékkel í­zesí­tjük.
 

LV
0
 

tzsolty

Power User
Utoljára online
2006.10.21.
27
0
1
50
éjféli puncs

Köszi ezt kifogom próbálni!

Szerintem nem jó ha a rumot vagy a konyakot ráöntjük a forró karamellre, mert az alkohol elpárolog belőle.
 

LV
0
 

PUNKANDROLL

Power User
Utoljára online
2009.05.23.
46
0
6
36
éjféli puncs

Én is kipróbálom! Bor van benne , rossz már nem lehet :drunk:
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!