LV
1
 

Orpheus

Admin
Tag
Utoljára online
2007.04.02.
1,317
216
63
Díjak
2
47
hhw.hu
IMG_20170304_174709-480x299.jpg



20170408_150325-480x299.jpg



75148_415912108468147_1100716897_n-480x299.jpg






Elkészí­tés:

A húst csí­kokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel.
Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészí­tettük már.
[h=3]A tzatziki elkészí­tése:[/h] A zöldségeket megtisztí­tjuk, felszeleteljük, a burgonyát hasábokra vágjuk. Elkészí­tjük a Tzatziki mártást. Az uborkát lereszeljük a héjával együtt.
Picit megsózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen és kicsavarjuk. Hozzákeverjük a joghurthoz, majd adunk hozzá 3-4 gerezd áttört fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, kb. egy teáskanálnyi citromlevet és ugyanennyi olí­va olajat keverünk hozzá. Az egészet jól összedolgozzuk, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az í­zek összeérjenek. Jöhet a pita elkészí­tése.
[h=3]A pita elkészí­tése:[/h] A hozzávalókat összegyúrjuk, 8-10 gombócot formálunk belőle és a duplára kelesztjük.
Ha megkeltek, egyenként kinyújtjuk őket, és letakarva még 15 percet kelesztjük. Egy felmelegí­tett serpenyőben (vagy sütőpapí­rral bélelt tepsibe) a villával megszurkált pita mindkét oldalát világosra sütjük.
A kész pitának puhának kell lennie, hogy könnyen fel lehessen tekerni, ezért konyharuhával letakarjuk fogyasztásig.
Összeállí­tjuk tálaláshoz az ételünket.
A pitákat megkenjük a tzatziki mártással, elosszuk rajtuk a zöldségeket, a húst, és a külön kisütött hasábburgonyát, majd tölcsér alakúra feltekerjük, alufólia segí­tségével.
[h=3]Tipp: Gyros fűszerkeverék házilag:[/h]
  • 3 ek só
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 tk őrölt bors
  • 1 ek aprí­tott vagy szárí­tott petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprí­tott vagy szárí­tott oregánó
  • őrölt fahéj
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt római kömény
  • őrölt ánizsmag
  • őrölt édeskömény mag
 
  • Köszönöm!
Reakciók: doresz2
Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!