LV
0
 

Suny

Power User
Utoljára online
2007.12.16.
104
0
16
41
Gyerekkorunk emlékére :D

1 púpos evőkanál kristálycukrot teflonserpenyőbe öntünk, kis lángon addig melegí­tjük, mí­g aranybarna szine nem lesz. 1 bögre (2-2,5 dl) tejjel felengedjük, és addig forraljuk, mí­g a karamell el nem olvad, ez hideg tejnél kicsit tovább tart. í­í‚zlés szerint 1-2 kiskanál cukorral édesí­thetjük, melegen-hidegen egyaránt finom!
 

Gibson89

Vendég
Nekem a karamellás tejjel csak egy problémám van, mégpedig az, hogy melegí­tés közben általában annyira megszilárdul, hogy utána nem/csak nagyon nehezen olvad szét. :S
 

LV
0
 

Suny

Power User
Utoljára online
2007.12.16.
104
0
16
41
Túl sokáig melegí­ted a cukrot, elég, hogy gyenge arany szí­ne legyen..
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!